| Kihanje podgan | |
|
+49Nusa* nelli.chio Klarchy* m4jz0r Lee Skinny Pamy pipsi Puppy lucija makari milva Muha halibel Grass ines. Blue Megaschmts choo ZionRoad mamaF zverina fate ziuua_ sonja256 Juni me&Pek Rat Nina15 mashikaa Sonii Cath sismisek Tahun Sandrca podgANA lenka Nes Jasmina Lilu. bolha sreda_ METALLKA Olivija AtLanT!da Fiamma Katarina Eva elanor Piipsy 53 posters |
|
Avtor | Sporočilo |
---|
LadyCy
Število prispevkov : 209 Join date : 04/04/2010 Age : 31 Kraj : Ptuj
| Naslov sporočila: Re: Kihanje podgan Pet Jan 27, 2012 12:46 pm | |
| Moja ima to genetsko. Zaradi nepazljivega parjenja...... In je zdrava ko riba, čeprav kiha | |
|
| |
Nusa*
Število prispevkov : 19 Join date : 08/09/2011 Age : 31
| Naslov sporočila: Re: Kihanje podgan Pet Jan 27, 2012 9:11 pm | |
| Meni pa je veterinar rekel, da če podgana kiha in ima izcedek to pomeni, da je nekaj narobe in ni zdrava. Vzrok pa je seveda lahko nepazljivo parjenje, samo mislim, da to ni zdrava žival. | |
|
| |
Noiser
Število prispevkov : 3 Join date : 11/05/2012
| Naslov sporočila: Re: Kihanje podgan Ned Maj 13, 2012 9:44 pm | |
| LP usm, sem nov na forumo:) prijatelji so mi pred 3 dnevi za rojstni dan kupili podgano - Stanley/a sma v fazi spoznavanja in se že kar dobro razumeva nasploh je zelo živahen, radoveden, zelo rad se sprehaja po mojih rokah, nogah. zdaj pa k "problemu" ... spušča neke čudne zvoke, prebral sem vse na forumo vendar nisem našel pravega odgovora. zanima me če je to zaradi stresa/veselja, nove stelje (prijatelji so mi kupili zraven žagovino od cedre, a sem prebral da se je ne sme uporabljati, zato sem mu čez vikend v kletko dal časopisni papir, ki ga kar obužuje:) ) ali je to kakšna bolezen...? video: wwwYOUTUBEpikaCOM/watch?v=m7COoyBy0Y0 (prvih 7 dni ne morem objavlati linkov) ps. zvokov ne spušča zmeraj, ampak občasno ter intenzivno, ko ga imam na roki je čisto tiho i nraziskuje... hvala | |
|
| |
choo
Število prispevkov : 1152 Join date : 17/03/2010 Age : 35 Kraj : Ljubljana
| Naslov sporočila: Re: Kihanje podgan Pon Maj 14, 2012 10:41 am | |
| Prvič slišim takle zvok :S Lahko bi bilo kihanje, kaj pa sicer kaj hrope ko diha? Po mojem bi bilo smiselno peljat veterinarju pokazat. Pa kot podlago tudi časopisni papir ni najboljša ideja zaradi tiska, ti svetujem raje steljo iz koruznih storžev al pa konoplje. Sicer pa vse najboljše in čestitke za novo podganco | |
|
| |
Noiser
Število prispevkov : 3 Join date : 11/05/2012
| Naslov sporočila: Re: Kihanje podgan Pon Maj 14, 2012 11:41 am | |
| Drugače diha čisto tiho, tut smrček je normalen, ni nobenih izcedkov ipd. Le občasno spušča te zvoke, kolegica pravi da je njena tudi prvih 14 dni potem pa je nehala, tako da bom še malo počakal in videl če bo šlo kaj na slabše, ker drugače pa veliko jé, pije, raziskuje steljo sem pa že zamenjal, z žagovino od listavcev in mu ustreza, časopis je bil čez vikend ker trgovine niso bile odprte;) | |
|
| |
Beky&Pipa
Število prispevkov : 9 Join date : 22/05/2012 Age : 32 Kraj : Maribor okolica
| Naslov sporočila: Re: Kihanje podgan Pet Maj 25, 2012 1:52 pm | |
| Evo pa mam tut jaz eno malo podganico....no v glavnem imam jo od petka. Včeraj pa sem opazila da je začela kihat..res je da nima nikakršnega izcedka. Tudi "umiva" se zelo pogosto. Na oko ni videt da bi imela kakšne praske ali pa kaj po telesu...dlaka je še za enkrat lepa. No v glavnem kiha ko odprem kletko...ko pa zleze k meni pod majco in se namesti je ok. Res je da je še ne morem pregledati boljše ker se še ne pusti saj jo imam glih 4 dni. No mogoče ni nič ampak je to moja prva podganica Aja pa še nekaj po kolikšnem času se ponavadi podganice navežejo na človeka? Saj vem da se moraš vsak dan z njo ukvarjat, in tudi se vedno ko pridem domov. Samo me pač zanima kak je blo pri vas Hvala | |
|
| |
choo
| Naslov sporočila: Re: Kihanje podgan Pet Maj 25, 2012 9:46 pm | |
| | |
|
| |
Beky&Pipa
| Naslov sporočila: Re: Kihanje podgan Sob Maj 26, 2012 9:41 am | |
| Hei, am ne ne uporabljam žagovine...sicer je bila tam ko sem jo kupila v žagovini. Sedaj pa uporabljam brikete, ker naj bi bili boljši, v kolikor sem se malo pozanimala preden sem jo vzela No saj bom videla mogoče ji bom naslednjič za par dni "postlala" kar z časopisom pa da vidim če se kihanje umiri Hvala za tvoj odgovor | |
|
| |
Puppy
Število prispevkov : 288 Join date : 10/02/2011 Age : 31 Kraj : Kranj
| Naslov sporočila: Re: Kihanje podgan Sob Maj 26, 2012 11:12 am | |
| Mogoče veš, iz katerega lesa so peleti? | |
|
| |
choo
| Naslov sporočila: Re: Kihanje podgan Sob Maj 26, 2012 6:59 pm | |
| Hm, načeloma te peleti ne bi smeli bit problem, ker ni veliko prahu v njih. Lahko je samo stres zaradi novega okolja, al pa vznemirjenost, al pa ji je lih kaj v nos padlo, pa kihne. To kihanje načeloma ni problem, če se dogaja vsake tolko, problem je, ko kihne večkrat zapovrstjo, brez prestanka, tistega pa ne moreš sfalit, ker lahko traja tudi kar nekaj sekund tako kihanje. | |
|
| |
Beky&Pipa
| Naslov sporočila: Re: Kihanje podgan Sob Maj 26, 2012 8:46 pm | |
| Hei, za tele ne vem, pa sem misla danes pogledat...pa fantov ati že skuril "vrečko" bom pa se definitivno pozanimala kakšni so. Čeprav danes kihanja ni bilo slišati več, samo čohanje/umivanje. pa še začela se je podit po kletki gor pa dol tak da mislim da ji nič ne manjka več Zdaj jo moram še samo nase navezat hehe Hvala za vašo/vajino pomoč | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov sporočila: Re: Kihanje podgan | |
| |
|
| |
| Kihanje podgan | |
|