| Kihanje podgan | |
|
+49Nusa* nelli.chio Klarchy* m4jz0r Lee Skinny Pamy pipsi Puppy lucija makari milva Muha halibel Grass ines. Blue Megaschmts choo ZionRoad mamaF zverina fate ziuua_ sonja256 Juni me&Pek Rat Nina15 mashikaa Sonii Cath sismisek Tahun Sandrca podgANA lenka Nes Jasmina Lilu. bolha sreda_ METALLKA Olivija AtLanT!da Fiamma Katarina Eva elanor Piipsy 53 posters |
|
Avtor | Sporočilo |
---|
choo
Število prispevkov : 1152 Join date : 17/03/2010 Age : 35 Kraj : Ljubljana
| Naslov sporočila: Re: Kihanje podgan Čet Jun 16, 2011 2:08 pm | |
| Če samo kiha, bo dobila antibiotik. Pregled + antibiotik stane na VF cca 25€. | |
|
| |
Pamy
Število prispevkov : 94 Join date : 07/03/2011
| Naslov sporočila: Re: Kihanje podgan Čet Jun 16, 2011 6:58 pm | |
| Ja, samo kiha in njeno obnašanje je čist navadno, saj je zelo razigrana... Upam, da se ni prehladila, ko odpiram okna???
Nazadnje urejal/a Pamy Pet Jun 17, 2011 10:39 am; skupaj popravljeno 1 krat | |
|
| |
choo
| Naslov sporočila: Re: Kihanje podgan Čet Jun 16, 2011 7:08 pm | |
| Lahko je od stresa, lahko je od prepiha, lahko je od bohved česa, ampak kihanje se pa lahko razvije v pljučnico, tisto zdravljenje je pa potem gotovo dražje in podganca ima manj šans, da preživi. Saj je dosti vseeno, od česa, kiha, k veterinarju bo pač treba, ne? | |
|
| |
Puppy
Število prispevkov : 288 Join date : 10/02/2011 Age : 31 Kraj : Kranj
| Naslov sporočila: Re: Kihanje podgan Pet Jun 17, 2011 5:18 am | |
| Mojadva tudi kihata, pa je vet rekel, da naj še malo počakamo, pa da ju moreva opazovati, če se kaj poboljša... Samo me res že skrbi, ker imamo zeloo veliko težav s kihanjem | |
|
| |
choo
| Naslov sporočila: Re: Kihanje podgan Pet Jun 17, 2011 9:09 am | |
| Kje si pa bila pri vetu? Meni so do zdaj vedno takoj dali zdravila :S
Čeprav imam pa tudi zdaj en manjši problem, ker je Pepsi res grdo kihal, na enroxyl se ni odzval in je potem cca 10 dni jemal sinulox. Ta je sicer pomagal, ampak mali še vedno kiha (čeprav bistveno manj, kot na začetku), pa mi je veterinar rekel, da naj zaenkrat pustimo tako, kot je, in da bomo naprej zdravili, če se stanje spet poslabša. Bom probala s "savno" v kopalnici, če mu bo kaj pomagalo, ampak so še kakšni drugi predlogi dobrodošli. Sicer pa je normalno, hiperaktiven je (preden je bil na antibiotikih, je pa bistveno več spal, kot druga 2 mladička), obnaša se normalno. | |
|
| |
Skinny
Število prispevkov : 442 Join date : 11/03/2010 Age : 47 Kraj : Kamnik
| Naslov sporočila: Re: Kihanje podgan Pet Jun 17, 2011 10:26 am | |
| Choo, iz okolice probaj izločiti vse kar bi lahko povzročalo težave- prah (seno ipd), vlaga (naj bo vsaj nad 50%), temperatura (huda nihanja temp....) in ja... prepih... Dodajaj vitamine v vodo... Pa sej je bilo že verjetno vse omenjeno | |
|
| |
Pamy
Število prispevkov : 94 Join date : 07/03/2011
| Naslov sporočila: Re: Kihanje podgan Pet Jun 17, 2011 10:40 am | |
| Zanima me, če je možno, da je še bolj občutljiva, ker je albino? | |
|
| |
Skinny
Število prispevkov : 442 Join date : 11/03/2010 Age : 47 Kraj : Kamnik
| Naslov sporočila: Re: Kihanje podgan Pet Jun 17, 2011 12:29 pm | |
| | |
|
| |
Puppy
| Naslov sporočila: Re: Kihanje podgan Pet Jun 17, 2011 7:01 pm | |
| - choo je napisal/a:
- Kje si pa bila pri vetu? Meni so do zdaj vedno takoj dali zdravila :S
Čeprav imam pa tudi zdaj en manjši problem, ker je Pepsi res grdo kihal, na enroxyl se ni odzval in je potem cca 10 dni jemal sinulox. Ta je sicer pomagal, ampak mali še vedno kiha (čeprav bistveno manj, kot na začetku), pa mi je veterinar rekel, da naj zaenkrat pustimo tako, kot je, in da bomo naprej zdravili, če se stanje spet poslabša. Bom probala s "savno" v kopalnici, če mu bo kaj pomagalo, ampak so še kakšni drugi predlogi dobrodošli. Sicer pa je normalno, hiperaktiven je (preden je bil na antibiotikih, je pa bistveno več spal, kot druga 2 mladička), obnaša se normalno. Jaz hodim na VF. bom tudi jaz probala s savno. Jaz šem imela enroxyl, prvič je pomagalo, ko sta drugič začela kihat, jima ni prijel, zato jima je dal mislim da sinulox. Pa še kar kihata. Mislim, da sem nekje na tem forumu prebrala, da je temna jedilna čokolada dobra za težave z dihali, seveda v majhnih kolučinah, vendar nisem sigurna... Vsem gancam čim hitrejšo ozdravitev želim | |
|
| |
choo
| Naslov sporočila: Re: Kihanje podgan Sob Jun 18, 2011 9:13 pm | |
| Glede čokolade pa res ne vem... Ampak naj bi bila pa enroxyl in sinulox edina antibiotika, ki ju poznajo in jih lahko podgance dobijo za jest. Moji so sicer še nek bisolvon dobivali na začetku, pa ne vem, a je to antibiotik al kaj... Zato so naslednji korak žal že kar injekcije oz. inhalacije, pa je vet rekel, da bi raje počakali, mogoče se pa izboljša stanje Sicer je bil pa Pepsi včeraj v "savni", bova jutri spet ponovila, ker se mi zdi, da je res malo boljši Držim pesti tudi za tvoje, da bosta čimprej ok! | |
|
| |
Puppy
| Naslov sporočila: Re: Kihanje podgan Ned Jun 19, 2011 2:17 pm | |
| Ja, tudi jaz sem imela na začetku bisolvon, je rekel da to povečuje imunost Jaz tudi danes začnem s ''savno''. | |
|
| |
Puppy
| Naslov sporočila: Re: Kihanje podgan Pon Jul 04, 2011 10:28 am | |
| Da povem, kako sta moja podgančka. V ponedeljek, en teden nazaj, je Pepiju tekla kri iz noska. Naslednji dan je pa še Bobiju začela. No, saj je možno, da je to porphyrin. Zato sem ju peljala na VF, na 24 ur sta dobivala injekcije, sem se zmenila, da bosta tistih par dni ostala tam, ker bi težko uredila prevoz. Vet ni povedal, kaj naj bo bilo to, ju pa gre oči danes iskat | |
|
| |
choo
| Naslov sporočila: Re: Kihanje podgan Pon Jul 04, 2011 4:32 pm | |
| Revčka, upam, da bo zdaj ok. No, pri nas je pa zgleda savna delala, ker Pepsi ne kiha več Včasih se kak kih iz kletke sliši, ampak ni nič kritičnega in se je zadeva lepo pozdravila | |
|
| |
Puppy
| Naslov sporočila: Re: Kihanje podgan Pon Jul 04, 2011 7:24 pm | |
| Super, da se je Pepsi pozdravil Bobi in Pepi sta danes prišla domov, je zdravilo na srečo pomagalo. Sta že navihana, mulca moja. Se je Pepi skril pod kavč, pa sem ga hotela s Kinder čokolado zvabit ven, pa jo je samo hitro vzel pa se šel skrit nazaj In predvidevam, da je bajs mali celo pojedel ( OT- a je fejst narobe, če bi celo pojedel? ) | |
|
| |
Lee
Število prispevkov : 660 Join date : 12/05/2009 Age : 29 Kraj : Britof, Kranj
| Naslov sporočila: Re: Kihanje podgan Pon Jul 04, 2011 7:50 pm | |
| Ja nekje piše, da je čokolada se mi zdi da celo strupena zanje.. | |
|
| |
Puppy
| Naslov sporočila: Re: Kihanje podgan Pon Jul 04, 2011 8:12 pm | |
| Ja, nekje je omenjeno, da ni dobro, ker se v prevelikih količinah lahko jeziček prilepi na nebo. Strupena? Ojoj. no, čeprav je samo preliv iz čokolade. OT | |
|
| |
m4jz0r
Število prispevkov : 24 Join date : 05/07/2011 Age : 32 Kraj : Domžale
| Naslov sporočila: Re: Kihanje podgan Tor Jul 05, 2011 12:35 pm | |
| Sama lahko potrdim, da je temna čokolada vredu za podgance. Moja je isto non stop kihala, pa sem ji tri dni zapored dajala čisto mičken košček jedilne čokolade in se ji je stanje izboljšalo... Sedaj ji dam samo še cca. 1x na mesec majhen košček, kot priboljšek | |
|
| |
Puppy
| Naslov sporočila: Re: Kihanje podgan Pon Jul 18, 2011 8:37 am | |
| Ravnokar sem klicala na VF, ker še kar kihata. Pa sem tudi vprašala za temno jedilno čokolado in za savno, če kaj pomagata, pa je rekel, da savna eventuelno pomaga, temne jedilne čokolade jim pa NE dajati, ker vsebujejo snovi, ki za gloldalce niso dobre! Tako da bomo začeli s terapijo aka savna | |
|
| |
Nes
Število prispevkov : 1946 Join date : 14/08/2009 Age : 37 Kraj : Maribor
| Naslov sporočila: Re: Kihanje podgan Pon Jul 18, 2011 11:33 am | |
| savna ne ozdravi kihanja. Samo sprosti jim nosek, da se ne matrajo toliko. Lažje dihajo, če para "zmehča" dihalne poti. | |
|
| |
Puppy
| Naslov sporočila: Re: Kihanje podgan Pon Jul 18, 2011 1:20 pm | |
| Aha. | |
|
| |
Puppy
| Naslov sporočila: Re: Kihanje podgan Tor Avg 30, 2011 8:37 pm | |
| Da malo poročam, kako je sedaj Zadnje dni je Pepi zelo pogosto kihal, pa smo šli danes k vetu, pa je rekel, da je to kronično, da sta super, da so bili še slabši primeri. Tako da na srečo ni nič narobe | |
|
| |
Klarchy*
Število prispevkov : 147 Join date : 28/06/2011 Age : 27 Kraj : Poljčane
| Naslov sporočila: Re: Kihanje podgan Pet Nov 04, 2011 8:44 am | |
| Mene pa zanima tole... V Soboto smo dobili podganico iz Zootica. In že od samega začetka kiha na polno. Ampak ker je kapucasta podganica in ima glavico črno ne vem, če ima rdeč izcedek iz nosu. A ima kdo kakšen nasvet/idejo kako bi lahko to pogruntala ? | |
|
| |
Nes
Število prispevkov : 1946 Join date : 14/08/2009 Age : 37 Kraj : Maribor
| Naslov sporočila: Re: Kihanje podgan Pet Nov 04, 2011 8:47 am | |
| V hiško ji daj bele papirnate brisačke/robčke/toaltni papir. Če bo naslednji dan poškrobljeno z rdečimi kapljicami, je to to. | |
|
| |
Klarchy*
Število prispevkov : 147 Join date : 28/06/2011 Age : 27 Kraj : Poljčane
| Naslov sporočila: Re: Kihanje podgan Pet Nov 04, 2011 10:41 am | |
| To že itak mam Pa očitno ni to to. Morda je to le začasno.. | |
|
| |
Juni
Število prispevkov : 981 Join date : 24/10/2009 Age : 34
| Naslov sporočila: Re: Kihanje podgan Pet Nov 04, 2011 12:26 pm | |
| Poglej na njene tačke. Če ima na notranji strani tačk rdečkast ali rjavkast flek, je to to - ker si, ko kihne, potem s tačkami obriše gobček. | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov sporočila: Re: Kihanje podgan | |
| |
|
| |
| Kihanje podgan | |
|