Za vse ki imajo podgano, si jo želijo ali so jim podgane enostavno všeč. |
|
| Domača mešanica hrane | |
|
+23analog Tasha.W Fiamma Skinny halibel Puppy Sonii Lanac sharp Piah METALLKA Lee fate talupu choo ZionRoad Timea Nina mamaF Eva Juni podgANA Nes 27 posters | |
Avtor | Sporočilo |
---|
Nes
Število prispevkov : 1946 Join date : 14/08/2009 Age : 37 Kraj : Maribor
| Naslov sporočila: Re: Domača mešanica hrane Pet Maj 18, 2012 2:14 pm | |
| Rajši imajo skuhano, surove so pa tudi v vseh kupljeni mešanicah briketov hrane z žiti. In jaz že tri leta hranim s surovimi, pa ni problemov. Vsaj upam, da jih ni. | |
| | | Miška Miš
Število prispevkov : 44 Join date : 18/07/2012
| | | | Miška Miš
| Naslov sporočila: Re: Domača mešanica hrane Sre Jul 18, 2012 8:24 pm | |
| - mamaF je napisal/a:
- Nes, saj mi ne gre za to, da bi iskala dlake v jajcu, samo, ker pač 20 let kuham zase in za mojo familijo, vem, da industrijsko zamrznjen grah ni kuhan (ampak je bolj kot ne surov - tudi če je blanširan/poparjen), to je vse. Moji Tončki sem dajala domačega, surovega z vrta, pozimi pa odtajanega iz zamrzovalnika občasno - enkrat na teden kot priboljšek.
Kolikor se jaz spomnim brskanja po raznih podganarskih straneh, sodi surov grah (govorimo o mladem grahu, ki ga oluščiš iz zelenega stroka, na tistem zrelem, posušemen grahu, ki ga luščimo iz že popolnoma dozorelih strokov in ga za ozimnico posušimo) med hrano za podgane - sicer, če se prav spomnim, je povsod naveden bolj kot priboljšek. Fižol pa naj bi bil škodljiv surov tako svež (mlad, spet pobran, ko so stroki še sveži), kot tudi "star" - posušen. Zaradi precej beljakovin naj bi tudi kuhan fižol dajali le občasno.
Če najdeš še kaj več na to temo, bi blo prav fino prebrat, ja, zakaj mladi grah priporočajo, starega pa odsvetujejo, me je spet začelo zanimat . ma kaj že takoj nabran grah še čist mlad lohk | |
| | | choo
Število prispevkov : 1152 Join date : 17/03/2010 Age : 35 Kraj : Ljubljana
| Naslov sporočila: Re: Domača mešanica hrane Sre Jul 18, 2012 8:33 pm | |
| Miška Miš, prosim preberi malo po forumu in postavljaj vprašanja v en post. Povezava do recepta za tofu mešanico je v temi z istim naslovom v tem podforumu. Za grah pa velja, kakršenkoli že pač je, da mora obvezno bit kuhan. Isto velja za vse ostale stročnice. | |
| | | Miška Miš
| Naslov sporočila: Re: Domača mešanica hrane Sre Jul 18, 2012 8:41 pm | |
| - Juni je napisal/a:
- Ok še en update glede hrane: zdaj sta si premislila očitno, ker ovsenih kosmičev kar hitro zmanjka, najbolj jima ostajajo riževi kosmiči (sem tuhtala, da so mogoče preveč pusti, pa jima zato ne dišijo, mogoče bi jih zamenjala z onimi pasjimi, če imajo oni kaj dodanega okusa). Surovih testenin tudi ne pojesta toliko, očitno si ne rabita toliko zob brusit? Cheerioti so jima še vedno all time favourite, to mi ni povsem jasno zakaj, bi jih mogoče morala vzet iz hrane in nadomestit s kornfleksi? Glede na to, da tolko norita za njimi, a so mogoče bolj priboljšek? Ni mi čisto jasno, v čem je fora.
Kar se tiče dodatkov, v olju namočenega kruha ne marata preveč oz. obglodata neoljnati del in potem pustita, jabolka so jima kar v redu, za grah še vedno ne vem, ampak če jima ga dam malo v skledico, ga vedno zmanjka. Se jima pa strga, če lahko dobita kar koli od tega, kar jeva midva, najbolj smešno mi je bilo zadnjič, ko sem na mizi pozabila dva kosa onega vaflja za politanke in je zagrabil vsak enega in ga zmazal takoooj xD morš pobrat iz čokolade hih v trenutku ne bo več | |
| | | Miška Miš
| Naslov sporočila: Re: Domača mešanica hrane Sre Jul 18, 2012 8:54 pm | |
| - Nes je napisal/a:
- Podgane NE SMEJO dobiti naslednje surove zelenjave: krompir, sladki krompir, zelje, orhovt (sploh kapusnice), artičok, fižola (tudi soja, bob, posušen grah ipd.)
Našteto zelenjavo lahko oz. v pimeru fižola celo morajo imeti v prehrani, amak vedno samo skuhano. Pri zelenjavi so odsvetovani jajčevci in špinača (ne vem, zakaj). In avokado je pogojno užiten, ker je meso ob lupini in meso od koščici toksično.
V nobenem primeru ne smejo dobiti fereronov, čebule in česna, ker bi jih bolel želodček. Ali pa sir s plemenito plesnijo je tudi strupen za podgane. Sir kot priboljšek ti odsvetujem. Priboljški morajo imeti vsaj neko hranilno vrednost, ne pa samo maščobe.
Oreščke LAHKO jedo vse, samo po pameti glede količin. Edino surovih arašidov ne smejo, arašidi so stročnice in spadajo k fižolu in ne k oreščkom.
Za Gorsko mineštro še nisem slišala, ampak če gre za umetno stvar z konzervansi, se je tega bolje izogibati. Poglej sestavine in če so vse naravne, najbrž ne bi smelo biti problem. kaj ni da ne smejo niti agrumov | |
| | | choo
Število prispevkov : 1152 Join date : 17/03/2010 Age : 35 Kraj : Ljubljana
| Naslov sporočila: Re: Domača mešanica hrane Sre Jul 18, 2012 9:07 pm | |
| Miška Miš, še enkrat te prosim, da najprej prebereš celo temo in svoja vprašanja postaviš v en post, ni treba citirat celih romanov. Post, ki si ga nazadnje citirala, je že star, sploh pa govori o surovi zelenjavi. Agrumi spadajo pa pod sadje, ne pod zelenjavo. In ja, drži, SAMČKI ne smejo jest agrumov oziroma pit soka iz agrumov. | |
| | | Miška Miš
| Naslov sporočila: Re: Domača mešanica hrane Sre Jul 18, 2012 9:16 pm | |
| ja sori ne bom več ma kaj sam samčki ne smejo | |
| | | Fabio
Število prispevkov : 43 Join date : 30/04/2012 Age : 28 Kraj : Murska Sobota
| | | | Miška Miš
| Naslov sporočila: Re: Domača mešanica hrane Čet Jul 19, 2012 2:05 pm | |
| aha tenx zdej vem da lohka moji Tien dam agrume ki sem misnla da vsi ne smejo | |
| | | Sponsored content
| Naslov sporočila: Re: Domača mešanica hrane | |
| |
| | | | Domača mešanica hrane | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
| |
| |
| |
|