| Domača mešanica hrane | |
|
+23analog Tasha.W Fiamma Skinny halibel Puppy Sonii Lanac sharp Piah METALLKA Lee fate talupu choo ZionRoad Timea Nina mamaF Eva Juni podgANA Nes 27 posters |
|
Avtor | Sporočilo |
---|
Tasha.W
Število prispevkov : 331 Join date : 29/01/2011 Age : 31 Kraj : Brežice
| Naslov sporočila: Re: Domača mešanica hrane Sre Mar 02, 2011 8:14 am | |
|
Nazadnje urejal/a Tasha.W Sre Mar 02, 2011 10:53 am; skupaj popravljeno 1 krat (Reason for editing : Dodajanje podatkov) | |
|
| |
Skinny
Število prispevkov : 442 Join date : 11/03/2010 Age : 47 Kraj : Kamnik
| Naslov sporočila: Re: Domača mešanica hrane Sre Mar 02, 2011 8:04 pm | |
| | |
|
| |
Tasha.W
Število prispevkov : 331 Join date : 29/01/2011 Age : 31 Kraj : Brežice
| Naslov sporočila: Re: Domača mešanica hrane Čet Mar 03, 2011 8:24 am | |
| uff ne tega pa pri nas še nisem videla. :-| | |
|
| |
Puppy
Število prispevkov : 288 Join date : 10/02/2011 Age : 31 Kraj : Kranj
| Naslov sporočila: Re: Domača mešanica hrane Sob Okt 15, 2011 6:47 am | |
| No, jaz tudi delam domačo mešanico, pa me zanima, če notri date tudi briketirano hrano za podgane? | |
|
| |
Nes
Število prispevkov : 1946 Join date : 14/08/2009 Age : 37 Kraj : Maribor
| Naslov sporočila: Re: Domača mešanica hrane Sob Okt 15, 2011 7:09 am | |
| Ja. V bistvu je lažje, da brikete nastaviš v posebno skodelico. | |
|
| |
Puppy
| Naslov sporočila: Re: Domača mešanica hrane Sob Okt 15, 2011 7:36 am | |
| Super, hvala. Sepravi, če sem prav razumela, dam pol merice briketov, pa pol merice mešanice vsako v svojo posodico. | |
|
| |
analog
Število prispevkov : 20 Join date : 20/01/2012 Age : 30
| Naslov sporočila: Re: Domača mešanica hrane Čet Jan 26, 2012 3:56 pm | |
| kak pa je za podgane kaj motovilec/repincelj? kakšni zadržki? (: | |
|
| |
Puppy
| Naslov sporočila: Re: Domača mešanica hrane Čet Jan 26, 2012 4:50 pm | |
| Moja ga imata kar rada | |
|
| |
analog
Število prispevkov : 20 Join date : 20/01/2012 Age : 30
| Naslov sporočila: Re: Domača mešanica hrane Čet Jan 26, 2012 5:10 pm | |
| moja je danes eno parico tudi kar z veseljem pohrustala :p, samo sem se vstrašla, če ga slučajno nebi smela pa sem kar hitro pridirkala na forum da se prepričam | |
|
| |
choo
Število prispevkov : 1152 Join date : 17/03/2010 Age : 35 Kraj : Ljubljana
| Naslov sporočila: Re: Domača mešanica hrane Sre Feb 15, 2012 11:52 pm | |
| Jaz sem se pa malo igrala, ker mam pač preveč časa, in sva s fantom (jaz pač o excelu nimam kaj dosti pojma, tako da je fant pomagal) naredila v excelu tabelo za zračunat, koliko česa je treba dat v mešanico, da bo približno ustrezna količina beljakovin in maščob notri Fino je, ker se da s poskušanjem malo spreminjat količine različnih sestavin, da nimajo ves čas isto. Takole imam trenutno, mešanice pride 2220g in za mojih 5 miši drži kar nekaj časa, ima 14,16% beljakovin in 5,10% maščob (to bo treba še malo znižat, pa ne vem kako bi :S). Zraven jasno dobivajo še sadje in zelenjavo, brikete za podgane (trenutno od Flamingota), kuhan riž, piščančje kosti, razne priboljške, pa še neko pametno vitaminsko mešanico bo treba pogruntat Če bi pa kdo imel tabelo, jo pa lahko pošljem na mejl, pa se lahko sami potem igrate s sestavinami in količinami 200g ječmenovih kosmičev/ješprenja 340g pšeničnih kosmičev 60g ovsenih kosmičev 160g rženih kosmičev 80g pasjih briketov eukanuba puppy medium breed 180g koruznih kosmičev vital spar 120 praženih sojinih kosmičev 260g ajde 100g prosa 100g kvinoje alnatura 400g makaronov za pse (tisti že skuhani, ki se dobijo v trgovinah za živali) 140g napihnjenega riža (tudi za pse) 20g bučnih semen 20g sončničnih semen 40g konopljinih semen ...se ne pritožujejo | |
|
| |
MaxSuicide
Število prispevkov : 1 Join date : 22/02/2011 Age : 32 Kraj : Maribor
| Naslov sporočila: Re: Domača mešanica hrane Tor Feb 21, 2012 8:45 pm | |
| - Piah je napisal/a:
- Torej, sem nova na forumu in mi je super vsec, zvedla sem dosti novih stvari. Moj podgancek je mel sedaj Rat Nature hrano, ki mu sicer ne odgovarja ravno, in se mi zdi brezveze da mu jo se kupujem, ce je 3/4 stran vrzem :/ in sem se odlocla, da mu bom nardila mesanico te hrane. Se vedno pa nevem za riz. A mu lahko dam surov riz, ali mora bit kuhan? Pa je dejansko vseeno kaksen riz je?.. Mam pa se eno vprasanje glede sojinega mesa. To lahko je?
Ker sama sem vegetarijanka in se trudim da bi tamali tud bil, ker mesa ravno mu nebi dajala. Je pa enkrat jedel te dihurje briketke, ampak so mu drekeci tako smrdeli da ni bilo za zdrzat Mam vprasanje, glede vegetarijanstva pri podganah, ker naravno vem, da so vsejede. A je kaj narobe, ce ne je mesa? Ker ne opazam ravno, da bi ga pogresal al pa karkoli
Kar se pa tice sadja in zelenjave, je pa fuuul zbircen. Je samo cvetaco, brokoli, grah, koruzo banano in jabolko sem ze cisto obupana, ker druga ne mara. Ker bi rada, da cimbolj raznoliko hrano dobiva
Hvala za odgovore! Hej. Tudi sama sem vegetarijanka in zaradi tega, ni moja podgana prikrajsana mesa. Gre se za dobro tvoje podgane, ne pa kar si ti zelis ( ne mislim nic slabega s tem ). Na tej strani sem veliko, lahko recem skoraj vse, izvedela o podganah in ce vecina ljudi pise, da je meso za podgane dobro (glede na to da so omnivorji - vsejede zivali), potem takem je res. Clovek je tudi vsejed, nasa je pa odlocitev kaj bomo jedeli in pa kaj ne. Npr. ti si se odlocila za vegetarijanstvo, ker ti (ne vem iz kaksnega razloga) pac meso ne ustreza. Tvoja podganica ti tega ne more povedati, zato pusti, da se ona sama odloci ce ji meso ugaja ali ne. Malo pozno sicer odpisujem.. Brez zamere. | |
|
| |
Nes
| Naslov sporočila: Re: Domača mešanica hrane Tor Feb 21, 2012 10:43 pm | |
| Pa da še glede riža - pomembno je, da je neoluščenInepoliran. | |
|
| |
nikc pikc
Število prispevkov : 30 Join date : 08/01/2012 Age : 29 Kraj : Medvode
| Naslov sporočila: Re: Domača mešanica hrane Pon Feb 27, 2012 6:59 pm | |
| malo smešno vrpašanje ampak kje kupiš neoluščen riž ker ga že neki cajta iščem in ali lahko uporabim pirine kosmiče? ter v kateri trgovini kupujete pihan riž in če je priporočeno konopljino seme hvala za odgovore | |
|
| |
choo
| Naslov sporočila: Re: Domača mešanica hrane Pon Feb 27, 2012 7:11 pm | |
| Konopljino seme je fino za podgane, samo ne preveč, ker je precej mastno (to zares velja za vsa ta semena - ogromno beljakovin in ogromno maščob majo. Jaz jih kupujem v Tukanu, ker jih prodajajo kot hrano za ptiče. Pride cca 4 evre na kg/pol kile, ne vem točno, ampak drži ful dolgo Napihnjen riž dobiš na bio oddelku s hrano, ali pa v trgovinah za živali, jih prodajajo za pse in pride dosti ceneje, kot če kupuješ te bio stvari. Je pa res, da imaš pol tisto enormno vrečo doma celo večnost Pira kolkor vem je ok, po mojem ne bi smelo bit nič narobe. Za riž pa ne vem, po mojem ga imajo v vsaki malo bolj založeni trgovini? | |
|
| |
Nes
| Naslov sporočila: Re: Domača mešanica hrane Pon Feb 27, 2012 7:20 pm | |
| Konopljino seme prodajajo tudi v trgovinah za ribolov. S piro ni za pretiravat, ker ima več beljakovin od navadne pšenice, lahko pa se uporabi v mešanici, seveda. Neoluščen riž je v bistvu rjavi riž, najcenjši je v Hoferju (nekje 1.80 na kg, če se ne motim). Napihnjen riž imajo pa tudi v vsakem supermarketu, tam na poličkah zraven pasjih in mačjih makaronov. | |
|
| |
nikc pikc
| Naslov sporočila: Re: Domača mešanica hrane Pon Feb 27, 2012 9:04 pm | |
| hvala hvala hvala še nekaj vprašanj: kje kupujete ajdo in pa ječmen in ali je treba potem za neoluščen/rjavi riž skuhat? | |
|
| |
Nes
| Naslov sporočila: Re: Domača mešanica hrane Pon Feb 27, 2012 10:21 pm | |
| Kaj je res možno, da ničesar naštetega nimate nikoli za kosilo? V vsakem supermarketu, pri poličkah z moko. Ječmen (+ješpren), ajda, proso ... pri moki | |
|
| |
nikc pikc
| Naslov sporočila: Re: Domača mešanica hrane Tor Feb 28, 2012 4:23 pm | |
| smo bl mesojedci hehe hvala še enkrat | |
|
| |
Nes
| Naslov sporočila: Re: Domača mešanica hrane Tor Feb 28, 2012 5:37 pm | |
| Ni problema. | |
|
| |
Fabio
Število prispevkov : 43 Join date : 30/04/2012 Age : 28 Kraj : Murska Sobota
| Naslov sporočila: Re: Domača mešanica hrane Čet Maj 03, 2012 3:21 pm | |
| - choo je napisal/a:
200g ječmenovih kosmičev/ješprenja 340g pšeničnih kosmičev 60g ovsenih kosmičev 160g rženih kosmičev 80g pasjih briketov eukanuba puppy medium breed 180g koruznih kosmičev vital spar 120 praženih sojinih kosmičev 260g ajde 100g prosa 100g kvinoje alnatura 400g makaronov za pse (tisti že skuhani, ki se dobijo v trgovinah za živali) 140g napihnjenega riža (tudi za pse) 20g bučnih semen 20g sončničnih semen 40g konopljinih semen
...se ne pritožujejo Koliko pa količinsko dobi ena podgana dnevno take mešanice? | |
|
| |
choo
| Naslov sporočila: Re: Domača mešanica hrane Čet Maj 03, 2012 5:12 pm | |
| Uf, težko rečem... Po mojem pride približno eno pest na dan po podgani. Posodico nafilam zvečer in potem nekje do sredi popoldneva zmanjka. Načeloma imajo lahko podgane na voljo hrano ves čas ker naj bi (poudarjam tale "naj bi", ker dve od mojih podgan sta res precej okrogli...) pojedle samo toliko, kot rabijo. | |
|
| |
Nes
| Naslov sporočila: Re: Domača mešanica hrane Ned Maj 06, 2012 7:10 pm | |
| Prenažirat se ne morejo, ker ne morejo bruhat. Torej, v enem obroku se ne morejo prenajest, ker si znajo same dozirat ravno pravo količno hrane. | |
|
| |
choo
| Naslov sporočila: Re: Domača mešanica hrane Ned Maj 06, 2012 10:40 pm | |
| Hm, jaz sem iz člankov po internetu razbrala, da imajo lahko ves čas hrano na voljo oziroma da je priporočljivo, da doziraš tako, da jo vmes zmanjka za nekaj ur v tistem času, ko ponavadi spijo. Ne spomnim se več, kje je to bilo... Sicer pa smo zdaj na "shujševalni", tako da dobivajo večkrat na dan po malo, pa upam da bo šel kak gram dol pri bolj okroglih. | |
|
| |
Nes
| Naslov sporočila: Re: Domača mešanica hrane Pon Maj 07, 2012 2:33 pm | |
| Jaz tudi nisem opazila nekih problemov, ko so imeli hrano zmeraj na voljo. Zdaj poleti dajem manj, da je bolj sveža (skuhana mešanica je). | |
|
| |
Fabio
Število prispevkov : 43 Join date : 30/04/2012 Age : 28 Kraj : Murska Sobota
| Naslov sporočila: Re: Domača mešanica hrane Pet Maj 18, 2012 1:02 pm | |
| A je treba riž, ješprenj in proso prej skuhati ali lahko dobijo tudi surovo? Na internetu so namreč različne informacije; eni pravijo da je obvezno skuhati, spet drugi pa, da ni nič narobe če dobijo surovo. | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov sporočila: Re: Domača mešanica hrane | |
| |
|
| |
| Domača mešanica hrane | |
|