Forum ljubiteljev podgan
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Za vse ki imajo podgano, si jo želijo ali so jim podgane enostavno všeč.

KazaloPortalGalleryLatest imagesIščiRegistriraj sePrijava

Mešanica briketov pa podgane

Go down 
+24
sharp
ZionRoad
Dr. Miška
Peexy
Nes
Juni
Cath
bolha
amyZ
Lee
suši*
miska
binko
Piipsy
Katarina
njana
AtLanT!da
Sonii
Dejan
mamaF
elanor
Eva
Fiamma
Olivija
28 posters
Pojdi na stran : 1, 2, 3, 4  Next
AvtorSporočilo
Olivija

Olivija

Število prispevkov : 387
Kraj : Ljubljana

Mešanica briketov pa podgane Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Mešanica briketov pa podgane   Mešanica briketov pa podgane Icon_minitimeTor Feb 17, 2009 12:53 pm

Pred parimi dnevi sm Oliju kupila posebno hrano za podgane: Prestige, Rat nature
Problem je v tem da prejšne hrane (navadna hrana za glodalce) ni hotu jest ampak zdej ne je niti te. Res ne vem kaj mu nej dajem za jest. Je samo pasje brikete, pribolške, solato in jabka.
Nazaj na vrh Go down
Fiamma
Admin
Fiamma

Število prispevkov : 1492
Kraj : Koper

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Mešanica briketov pa podgane   Mešanica briketov pa podgane Icon_minitimeTor Feb 17, 2009 1:40 pm

si prepričana, da ne je?
js sm tudi mislila, da Alexi ne je (imam iste brikete kot ti) ...pol pa je čez en dan ali 2 bla vidna razlika v količini hrane v posodi XD
in precej krat si vzame in se gre skrit in v miru poje Razz
čene pa ga lahko futraš s svežo hrano....samo pasje brikete mu dej rajš samo kot priboljšek... ni lih fajn da samo to je (preveč beljakovin)
Nazaj na vrh Go down
https://podgane.slovenianforum.com
Olivija

Olivija

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Mešanica briketov pa podgane   Mešanica briketov pa podgane Icon_minitimeTor Feb 17, 2009 2:36 pm

Sej dobi en pasji briket na 3 dni. Drgač pa tole posodico s temi brigeti ma zdele že en 3-4 dni pa ni nobene opazne razlike. Opazla sm sam to, da je iz hrane za glodalce (dala sm mu jo še v drugo posodco zravn podganje) pobrou neke zelene okrogle briketke.
Newem sam zdi se mi presuh in me mal skrbi.
Nazaj na vrh Go down
Eva

Eva

Število prispevkov : 356

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Mešanica briketov pa podgane   Mešanica briketov pa podgane Icon_minitimeTor Feb 17, 2009 3:42 pm

Prebrala sem da lahko v trgovini rečeš za nekakšne vzorčke hrane - pa mogoče pejd po trgovinah pa mal prašej pa sprobej, mogoče mu bo pa kkšen všeč...
Nazaj na vrh Go down
Olivija

Olivija

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Mešanica briketov pa podgane   Mešanica briketov pa podgane Icon_minitimeTor Feb 17, 2009 5:10 pm

Eva je napisal/a:
Prebrala sem da lahko v trgovini rečeš za nekakšne vzorčke hrane - pa mogoče pejd po trgovinah pa mal prašej pa sprobej, mogoče mu bo pa kkšen všeč...

Tega pa nism vedla. Hvala, bom šla pogledat naokol. Nočm da mi glih shujša, tale moj smotanc.
Nazaj na vrh Go down
elanor

elanor

Število prispevkov : 185
Kraj : Kranj

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Mešanica briketov pa podgane   Mešanica briketov pa podgane Icon_minitimeSre Feb 18, 2009 10:47 am

Jonny tut bolj malo je, sam po kkšnih 2 dneh je vidna razlika v količini hrane k jo ma v kletki. Drugač pa moj tamal pikec noče jest nobenih priboljškov, solate al pa kej. Samo to hrano je, ostalga noče. Pa mam doma 5 različnih vrst priboljškov, pa nobenih noče.
Kere vi kej uporabljate?
Nazaj na vrh Go down
mamaF

mamaF

Število prispevkov : 519
Kraj : Komen

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Mešanica briketov pa podgane   Mešanica briketov pa podgane Icon_minitimeSre Feb 18, 2009 11:22 am

Jaz imam pa to hrano Prestige že od jeseni, pa še vedno ni zmanjkala :S. Tonči pobere ven samo tisto, kar ji je všeč, recimo manjših semen se pa sploh ne pritakne No ji dajem dodatno svežo zelenjavo, kakšno skorjico kruha, neslane bučnice, sončnična semena, kak lešnik ali oreh, radič, zelje, sadje in podobno, včasih kakšen briket od mačka. Saj v skledici nekako zmanjkuje hrana, po drugi strani ima pa na vseh končih polna skladišča Laughing
Najraje bi seveda jedla tisto kar jemo mi - kadar se vsedemo za mizo, se nalima na mrežo in prav očitno žica. In ko ji daš mini košček krompirja ali mesa ali zelenjave, poje s takim užitkom, kot da že tri dni ni nič jedla Laughing
Seveda pa vem, da naša hrana zanjo ni primerna, zato je treba to žicanje kar krepko ignorirat lol!
Nazaj na vrh Go down
Olivija

Olivija

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Mešanica briketov pa podgane   Mešanica briketov pa podgane Icon_minitimeSre Feb 18, 2009 3:00 pm

mamaF je napisal/a:
Jaz imam pa to hrano Prestige že od jeseni, pa še vedno ni zmanjkala :S. Tonči pobere ven samo tisto, kar ji je všeč, recimo manjših semen se pa sploh ne pritakne No ji dajem dodatno svežo zelenjavo, kakšno skorjico kruha, neslane bučnice, sončnična semena, kak lešnik ali oreh, radič, zelje, sadje in podobno, včasih kakšen briket od mačka. Saj v skledici nekako zmanjkuje hrana, po drugi strani ima pa na vseh končih polna skladišča Laughing
Najraje bi seveda jedla tisto kar jemo mi - kadar se vsedemo za mizo, se nalima na mrežo in prav očitno žica. In ko ji daš mini košček krompirja ali mesa ali zelenjave, poje s takim užitkom, kot da že tri dni ni nič jedla Laughing
Seveda pa vem, da naša hrana zanjo ni primerna, zato je treba to žicanje kar krepko ignorirat lol!

Tole z žicanjem...ja. Pr mojmu psu nikakor ne morm ignorerat, še pr podgani nebi mogla (oli na srečo se ne zmen zate, tud če maš hrano u rok). Milsm k te ene take očke pogledajo...nju...moraš dt Very Happy
Nazaj na vrh Go down
mamaF

mamaF

Število prispevkov : 519
Kraj : Komen

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Mešanica briketov pa podgane   Mešanica briketov pa podgane Icon_minitimeSre Feb 18, 2009 3:26 pm

Laughing Laughing Ah, saj ponavadi se zanjo srečno konča - ima hči to ekskluzivno pravico talanja priboljškov pri kosilu, tako da Tonči vsak dan dobi košček tega, kar jemo mi Laughing
Hotela sem reči, da bi Tonči kamot preživela tudi brez "zdrave" hrane, ker ima še rajši tole našo. Samo....po mojem ne bi blo dobro zanjo, če bi dobila preveč naših "svinjarij" - maščobe, sladkorja, soli....verjetno bi podganje ledvice in jetra kar fajn trpela.
Ima pa Tonči še enega zvestega obdarovalca - vsako jutro mož vstane pred 6. uro in ko vžge luč v kuhinji, ga Tonči že čaka pri mreži v žicarski pozi. Standardno dobi od moža en košček kruha, ga poje, potem pa gre lepo spat za celo dopoldne Very Happy
Nazaj na vrh Go down
Olivija

Olivija

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Mešanica briketov pa podgane   Mešanica briketov pa podgane Icon_minitimeSre Feb 18, 2009 5:15 pm

Lepo lepo. Oli tud spi ceu dan. Pol ga člouk učasih kr pogreša, je kr lpo met eno kepo dlake pr seb u žepu al pa za vratom.
Nazaj na vrh Go down
Fiamma
Admin
Fiamma

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Mešanica briketov pa podgane   Mešanica briketov pa podgane Icon_minitimeSre Feb 18, 2009 5:50 pm

Alexi tudi nič noče iz roke vzet...oz. zelo redko
in če ga spustim vem, se gre nekam skrit in ne pride k meni....očitno ga bom res morala pustit kakšen dan stradat, da bo prisiljen pridet k meni scratch
Nazaj na vrh Go down
Olivija

Olivija

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Mešanica briketov pa podgane   Mešanica briketov pa podgane Icon_minitimeSre Feb 18, 2009 8:59 pm

Pol pa povej še men kaj nej nardim z Olijm k neče jest. Zdej je pojedu hrano za hrčke, une za podgane se pa sploh ni prtaknu.
Nazaj na vrh Go down
Dejan

Dejan

Število prispevkov : 584

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Mešanica briketov pa podgane   Mešanica briketov pa podgane Icon_minitimeČet Feb 19, 2009 12:52 pm

Prestiževi briketi pa pr men kr lavfajo. Sploh ta velke 3 podgane so nore nanje. Mladiči pa so jih tud jedli samo kak dan so bli mal bolj spet kak drug dan pa bolj lačni.
Nazaj na vrh Go down
Sonii

Sonii

Število prispevkov : 773

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Mešanica briketov pa podgane   Mešanica briketov pa podgane Icon_minitimeČet Feb 19, 2009 4:38 pm

Men pa s temi briketi ne dela več problemov. =)
Je pa boljše kakšen mačji priboljšek dati, kot pasji. Wink
Nazaj na vrh Go down
Olivija

Olivija

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Mešanica briketov pa podgane   Mešanica briketov pa podgane Icon_minitimeČet Feb 19, 2009 5:26 pm

No dons je skledo prevrnu pa se poscou nanjo...grdoba podganja.
Nazaj na vrh Go down
AtLanT!da

AtLanT!da

Število prispevkov : 726

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Mešanica briketov pa podgane   Mešanica briketov pa podgane Icon_minitimeČet Feb 19, 2009 6:08 pm

ja, zdresiri ga kje se lula Very Happy
Nazaj na vrh Go down
Olivija

Olivija

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Mešanica briketov pa podgane   Mešanica briketov pa podgane Icon_minitimeČet Feb 19, 2009 6:57 pm

AtLanT!da je napisal/a:
ja, zdresiri ga kje se lula Very Happy

Tele hrane pomoje res ne mara... bo raj jedu za glodalce. Pa še te ne mara, usaj neki semenčk vn zbere.
Nazaj na vrh Go down
Fiamma
Admin
Fiamma

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Mešanica briketov pa podgane   Mešanica briketov pa podgane Icon_minitimePet Feb 20, 2009 3:08 pm

ko bo lačen, bo že pojedu! Very Happy
Nazaj na vrh Go down
Olivija

Olivija

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Mešanica briketov pa podgane   Mešanica briketov pa podgane Icon_minitimeSre Feb 25, 2009 8:02 pm

A je gdo že vidu mešanco briketov New Generation? A jo uporablate?
Nazaj na vrh Go down
njana

njana

Število prispevkov : 61

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Mešanica briketov pa podgane   Mešanica briketov pa podgane Icon_minitimeSob Feb 28, 2009 5:26 pm

hehehehhehe heheheh tole me ja pa nasmejalo Smile
no js jim še dam čist navadn cornflakes brez sladkorja ipd. kot priboljšek. Al pa sm si kupila bio müslije in tisto tudi obožujeta. Ali pa neslane riževe vaflje al pa pšenične vaflje. Pri meni jesta prav vse Smile
Nazaj na vrh Go down
Olivija

Olivija

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Mešanica briketov pa podgane   Mešanica briketov pa podgane Icon_minitimeSob Feb 28, 2009 6:07 pm

njana je napisal/a:
hehehehhehe heheheh tole me ja pa nasmejalo Smile
no js jim še dam čist navadn cornflakes brez sladkorja ipd. kot priboljšek. Al pa sm si kupila bio müslije in tisto tudi obožujeta. Ali pa neslane riževe vaflje al pa pšenične vaflje. Pri meni jesta prav vse Smile

Ne govorimo o pribolških ampak hrani za podgance. O tisti k jo kupš u vreči kt navadno hrano za hrčke. Pač hrana za podgane.
Nazaj na vrh Go down
elanor

elanor

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Mešanica briketov pa podgane   Mešanica briketov pa podgane Icon_minitimeNed Mar 22, 2009 12:22 pm

Heh, zdej sm opazila to. Prej sem imela hrano Country premium, pa ni hotu jest sploh, samo semenčka je ven pobrau, zdej sem pa kupila Prestige rat nature, pa poje vse od konca do kraja mu kr gre cheers
Pa tut mehke korenčke (baby) samo kuhano nesoljeno ma tut zelo rad.. zdej se počasi navaja iz roke vzemat tko da se mi prov fino zdi cheers Razz
Nazaj na vrh Go down
Katarina

Katarina

Število prispevkov : 70

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Mešanica briketov pa podgane   Mešanica briketov pa podgane Icon_minitimeNed Mar 22, 2009 3:47 pm

Elanor je napisal/a:
Heh, zdej sm opazila to. Prej sem imela hrano Country premium, pa ni hotu jest sploh, samo semenčka je ven pobrau, zdej sem pa kupila Prestige rat nature, pa poje vse od konca do kraja mu kr gre cheers
Pa tut mehke korenčke (baby) samo kuhano nesoljeno ma tut zelo rad.. zdej se počasi navaja iz roke vzemat tko da se mi prov fino zdi cheers Razz

Js mam tut to Country hrano za podgane pa pojeta vn sam tavelke brikete in podobno, une semenke pa use pustita. Bo tut ocitno treba na kej druzga pesaltat. A to Prestige hrano majo u Tukanu al kje drgje?
Nazaj na vrh Go down
elanor

elanor

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Mešanica briketov pa podgane   Mešanica briketov pa podgane Icon_minitimeNed Mar 22, 2009 6:32 pm

Katarina je napisal/a:

Js mam tut to Country hrano za podgane pa pojeta vn sam tavelke brikete in podobno, une semenke pa use pustita. Bo tut ocitno treba na kej druzga pesaltat. A to Prestige hrano majo u Tukanu al kje drgje?

Tukano, Mr.Pet, povsod imajo.
Nazaj na vrh Go down
Piipsy

Piipsy

Število prispevkov : 32
Kraj : Radenci

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Mešanica briketov pa podgane   Mešanica briketov pa podgane Icon_minitimePon Mar 23, 2009 9:51 am

Zasledila sem, da bi naj podgana imela mešanico semenk vedno na voljo. Ampak zdi se mi, da moja tega ogromno poje- ima to veze?
Pa še eno vprašanje... ali je možno da podgana jé svoj "drek"?
Hvala Smile
Nazaj na vrh Go down
Sponsored content

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Mešanica briketov pa podgane   Mešanica briketov pa podgane Icon_minitime

Nazaj na vrh Go down

Mešanica briketov pa podgane
Nazaj na vrh 
Stran 1 od 4Pojdi na stran : 1, 2, 3, 4  Next
 Similar topics
-
» Domača mešanica hrane
» Tofu vitaminska mešanica (Nes)
» So to podgane?
» Podgane in glasba
» Varstvo podgane!