Forum ljubiteljev podgan
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Za vse ki imajo podgano, si jo želijo ali so jim podgane enostavno všeč.

KazaloPortalGalleryLatest imagesIščiRegistriraj sePrijava

žaba kot domača žverca

Go down 
+6
bolha
Eva
Dejan
Fiamma
Sonii
Olivija
10 posters
Pojdi na stran : 1, 2  Next
AvtorSporočilo
Olivija

Olivija

Število prispevkov : 387
Kraj : Ljubljana

žaba kot domača žverca Empty
ObjavljaNaslov sporočila: žaba kot domača žverca   žaba kot domača žverca Icon_minitimeSre Okt 21, 2009 1:44 pm

No doug sm si želela doma imet žabico, zdej jo pa dobim od fanta Very Happy
Opazla sm, da na intrnetu ni kej dost o žabah kot domačih žvaucah (al pa sam jest ne znam iskat). Tko da, če ma gdo kkšne informacije kako za to skrbet nej pove. Jasno, da se bom pozanimala tud u štacuni pa tko sam useen bi rada slišala več mnenj.
Nazaj na vrh Go down
Sonii

Sonii

Število prispevkov : 773

ObjavljaNaslov sporočila: Re: žaba kot domača žverca   žaba kot domača žverca Icon_minitimeSre Okt 21, 2009 2:42 pm

za jest jim daješ mokarje, zalivaš šoto, kšn mah daš lahko v terarij, kšne veje. nč zahtevnga. jih mamo v šoli. Laughing
Nazaj na vrh Go down
Olivija

Olivija

ObjavljaNaslov sporočila: Re: žaba kot domača žverca   žaba kot domača žverca Icon_minitimeSre Okt 21, 2009 3:31 pm

Sonii je napisal/a:
za jest jim daješ mokarje, zalivaš šoto, kšn mah daš lahko v terarij, kšne veje. nč zahtevnga. jih mamo v šoli. Laughing

Ja sam kjere pa mate? MIlsm jest bom dobila neko bl tako eksotično vrsto
Nazaj na vrh Go down
Sonii

Sonii

ObjavljaNaslov sporočila: Re: žaba kot domača žverca   žaba kot domača žverca Icon_minitimeSre Okt 21, 2009 4:39 pm

newem ene 2 take mejhne zelene že kr doug. pa zdej na novo 2 krastače. Laughing kombinacija pa je ja xD
Nazaj na vrh Go down
Fiamma
Admin
Fiamma

Število prispevkov : 1492
Kraj : Koper

ObjavljaNaslov sporočila: Re: žaba kot domača žverca   žaba kot domača žverca Icon_minitimeSre Okt 21, 2009 7:11 pm

Cimer od moje sošolke ima neko žabo, hrani pa jih s črički, ki so mu enkrat pobegnili iz majhne špranje na vrhu terarija in so jih cel teden lovili po stanovanju. lol!
Lahko pa vprašam za več informacij. Wink
Nazaj na vrh Go down
https://podgane.slovenianforum.com
Olivija

Olivija

ObjavljaNaslov sporočila: Re: žaba kot domača žverca   žaba kot domača žverca Icon_minitimeSre Okt 21, 2009 7:15 pm

No nej povem, da sva s fantom tole žabico gledala v Tukanotu na Brdu. Žaba ni bla v terariju ampak je dejansko plavala v akvariju. Žou nism pogledala imena Evil or Very Mad Evil or Very Mad Majo 2 vrsti. Ena je taka micena bela žabica k nekak plava po površju. Pol so pa ene konkretne žabe k zgledajo nekak ''napihnene'' oz. ''debele''. Te pa tud nekak lebdijo nekje v sredini akvarija. Tko da sm mislna met uno tamalo žabico pa par ribit, seveda večjih, da jih žaba neb požrla.
Nazaj na vrh Go down
Dejan

Dejan

Število prispevkov : 584
Kraj : Kranj

ObjavljaNaslov sporočila: Re: žaba kot domača žverca   žaba kot domača žverca Icon_minitimeSre Okt 21, 2009 8:10 pm

V trgovinah sem do sedaj videl 2 vrsti. Ene so take bele in zrastejo le nekaj centimetrov, so pa skos v vodi. Ta druge žabe so bile pa eksotične vrste urhov, ti so pa bolj kopenski. So pisani-z rjavo zelenimi fleki, podobni naši zeleni krastači (Bufo viridiss) . Meni je ta druga vrsta vizualno bolj všeč.
Nazaj na vrh Go down
Olivija

Olivija

ObjavljaNaslov sporočila: Re: žaba kot domača žverca   žaba kot domača žverca Icon_minitimeSre Okt 21, 2009 8:11 pm

Dejan je napisal/a:
V trgovinah sem do sedaj videl 2 vrsti. Ene so take bele in zrastejo le nekaj centimetrov, so pa skos v vodi. Ta druge žabe so bile pa eksotične vrste urhov, ti so pa bolj kopenski. So pisani-z rjavo zelenimi fleki, podobno naši zeleni krastači (Bufo viridiss) . Meni je ta druga vrsta vizualno bolj všeč.

Ta prva vrsta k si jo opisu je pomoje ta, katera je men bla tm ušeč. Tele podobnice zeleni krastači pa še nism zasledila. Kje si pa to vidu?
Nazaj na vrh Go down
Fiamma
Admin
Fiamma

ObjavljaNaslov sporočila: Re: žaba kot domača žverca   žaba kot domača žverca Icon_minitimeSre Okt 21, 2009 8:13 pm

A niso bufoti krastače?
Nazaj na vrh Go down
Dejan

Dejan

ObjavljaNaslov sporočila: Re: žaba kot domača žverca   žaba kot domača žverca Icon_minitimeSre Okt 21, 2009 8:46 pm

Olivija je napisal/a:
Dejan je napisal/a:
V trgovinah sem do sedaj videl 2 vrsti. Ene so take bele in zrastejo le nekaj centimetrov, so pa skos v vodi. Ta druge žabe so bile pa eksotične vrste urhov, ti so pa bolj kopenski. So pisani-z rjavo zelenimi fleki, podobno naši zeleni krastači (Bufo viridiss) . Meni je ta druga vrsta vizualno bolj všeč.

Ta prva vrsta k si jo opisu je pomoje ta, katera je men bla tm ušeč. Tele podobnice zeleni krastači pa še nism zasledila. Kje si pa to vidu?

V kranjskem Zootiku. Tam jo imajo skoraj zmeraj kadar se oglasim.

Fiamma je napisal/a:
A niso bufoti krastače?

So ja. Pri nas živita navadna krastača Bufo bufo in zelena krastača Bufo viridiss. Slednja je precej bolj redka.

Žaba, ki se je prodaja za hišnega ljubljenčka in je barvno podobna naši zeni krastači pa se imenuje Ceratophrys cranwelli.

http://video.google.com/videosearch?q=ceratophrys+cranwelli&oe=utf-8&rls=org.mozilla🇸🇱official&client=firefox-a&um=1&ie=UTF-8&ei=jXLfStm4DpP7_Ab7kOTPAg&sa=X&oi=video_result_group&ct=title&resnum=1&ved=0CBcQqwQwAA#

http://en.wikipedia.org/wiki/Cranwell%27s_horned_frog
Nazaj na vrh Go down
Eva

Eva

Število prispevkov : 356

ObjavljaNaslov sporočila: Re: žaba kot domača žverca   žaba kot domača žverca Icon_minitimeSre Okt 21, 2009 9:11 pm

Uf, sm si pa mal manjšo pa bl luštno žabo predstavljala Shocked Tole je pa.... no, men ni všeč Smile
Nazaj na vrh Go down
Eva

Eva

ObjavljaNaslov sporočila: Re: žaba kot domača žverca   žaba kot domača žverca Icon_minitimeSre Okt 21, 2009 9:12 pm

Aja, pa še to: se žabo tud da kej navadit al je to bl tko k ribe... za gledat pač?
Nazaj na vrh Go down
Dejan

Dejan

ObjavljaNaslov sporočila: Re: žaba kot domača žverca   žaba kot domača žverca Icon_minitimeSre Okt 21, 2009 9:54 pm

Verjetno bolj ono drugo. Poleg tega pa dvoživke tudi niso take živali, da bi se jih (pogosto) prijemalo v roko. Če pa se jih že, si je treba navlažit roke preden jih primemo v roke, da jim svojo suho kožo ne poškodujemo njihove kože ki je občutljiva na suho (hrapavo) podlago. Ko pa enkrat žival odložimo se moramo roke dobro omiti, ker imajo dvoživke v koži strupne žleze. Strup za nepoškodovano kožo ni nevaren, če pa imamo kake ranice nas tam peče....isto velja za sluznico.
Nazaj na vrh Go down
Sonii

Sonii

ObjavljaNaslov sporočila: Re: žaba kot domača žverca   žaba kot domača žverca Icon_minitimeČet Okt 22, 2009 3:58 am

men je pa huuda xD
taka smešna je. Laughing

no tole je pa naša žaba : žaba kot domača žverca Dscn2051
Nazaj na vrh Go down
Olivija

Olivija

ObjavljaNaslov sporočila: Re: žaba kot domača žverca   žaba kot domača žverca Icon_minitimeČet Okt 22, 2009 5:29 am

Dejan je napisal/a:
So ja. Pri nas živita navadna krastača Bufo bufo in zelena krastača Bufo viridiss. Slednja je precej bolj redka.

Žaba, ki se je prodaja za hišnega ljubljenčka in je barvno podobna naši zeni krastači pa se imenuje Ceratophrys cranwelli.

http://video.google.com/videosearch?q=ceratophrys+cranwelli&oe=utf-8&rls=org.mozilla🇸🇱official&client=firefox-a&um=1&ie=UTF-8&ei=jXLfStm4DpP7_Ab7kOTPAg&sa=X&oi=video_result_group&ct=title&resnum=1&ved=0CBcQqwQwAA#

http://en.wikipedia.org/wiki/Cranwell%27s_horned_frog

Srčkana je. A mejbi veš kako se imenuje tud una tamala, bela žabica?
Nazaj na vrh Go down
Fiamma
Admin
Fiamma

ObjavljaNaslov sporočila: Re: žaba kot domača žverca   žaba kot domača žverca Icon_minitimeČet Okt 22, 2009 6:27 am

Kaj pa tiste pisane žabice, ki živijo v tropskih gozdovih? Enkrat sem jih videla v Celovcu v tistem zoo-ju Plazilcev....
Nazaj na vrh Go down
Eva

Eva

ObjavljaNaslov sporočila: Re: žaba kot domača žverca   žaba kot domača žverca Icon_minitimeČet Okt 22, 2009 10:06 am

Dejan je napisal/a:
Verjetno bolj ono drugo. Poleg tega pa dvoživke tudi niso take živali, da bi se jih (pogosto) prijemalo v roko. Če pa se jih že, si je treba navlažit roke preden jih primemo v roke, da jim svojo suho kožo ne poškodujemo njihove kože ki je občutljiva na suho (hrapavo) podlago. Ko pa enkrat žival odložimo se moramo roke dobro omiti, ker imajo dvoživke v koži strupne žleze. Strup za nepoškodovano kožo ni nevaren, če pa imamo kake ranice nas tam peče....isto velja za sluznico.

No se mi je zdelo Smile
Nazaj na vrh Go down
bolha

bolha

Število prispevkov : 282
Kraj : Izola

ObjavljaNaslov sporočila: Re: žaba kot domača žverca   žaba kot domača žverca Icon_minitimeČet Okt 22, 2009 7:56 pm

na žabe se ne spoznam, sem pa nekoč imela pupka Very Happy.. dokler nisem za ena 2 tedna šla na dopust in so mi reveža dobesedno izstradali -___-
Nazaj na vrh Go down
AtLanT!da

AtLanT!da

Število prispevkov : 726

ObjavljaNaslov sporočila: Re: žaba kot domača žverca   žaba kot domača žverca Icon_minitimePet Okt 23, 2009 8:08 am

bolha je napisal/a:
na žabe se ne spoznam, sem pa nekoč imela pupka Very Happy.. dokler nisem za ena 2 tedna šla na dopust in so mi reveža dobesedno izstradali -___-

slaba! Js sm pa gojila žabe, od paglavcev do žabic.. Kr sm pač vzela divje paglavce, okol 10, so ble 3 žabe ful velke in sm jih nesla nazaj spustit takoj k sm določla vrsto, ene par paglavcev k so se kasnj začel razvijat, je ratal hrana za že razvite žabe (večinoma une 3 gromozanske) no, prežvele in obdržane so ble nakoncu 3, vsaka svoje vrste in barve.. ne bom pozabla najlepše, čist drobne in popolnoma zelene in največje rumene s črno-rjavimi lisami. 3. je bla navadna rjavkasta žabica, taka k jo vidš v lužicah poleti... <3 aja, bla sm stara ene 8, 9 let xD lol!
Nazaj na vrh Go down
Dejan

Dejan

ObjavljaNaslov sporočila: Re: žaba kot domača žverca   žaba kot domača žverca Icon_minitimePet Okt 23, 2009 9:48 pm

Olivija je napisal/a:
Srčkana je. A mejbi veš kako se imenuje tud una tamala, bela žabica?

Pomoje gre za albino primerke afriških žab iz rodu Hymenochirus.
http://en.wikipedia.org/wiki/African_dwarf_frog

Fiamma je napisal/a:
Kaj pa tiste pisane žabice, ki živijo v tropskih gozdovih? Enkrat sem jih videla v Celovcu v tistem zoo-ju Plazilcev....

http://en.wikipedia.org/wiki/Yellow-banded_poison_dart_frog

To vrsto žabic sem videl v idrijskem privatnem akvariju, ki ga ima gospod Valter. Akvarij je res vreden ogleda. Smile

http://www.akvarij-m.si/
Nazaj na vrh Go down
Fiamma
Admin
Fiamma

ObjavljaNaslov sporočila: Re: žaba kot domača žverca   žaba kot domača žverca Icon_minitimeSob Okt 24, 2009 7:30 am

AtLanT!da je napisal/a:
bolha je napisal/a:

slaba! Js sm pa gojila žabe, od paglavcev do žabic.. Kr sm pač vzela divje paglavce, okol 10, so ble 3 žabe ful velke in sm jih nesla nazaj spustit takoj k sm določla vrsto, ene par paglavcev k so se kasnj začel razvijat, je ratal hrana za že razvite žabe (večinoma une 3 gromozanske) no, prežvele in obdržane so ble nakoncu 3, vsaka svoje vrste in barve.. ne bom pozabla najlepše, čist drobne in popolnoma zelene in največje rumene s črno-rjavimi lisami. 3. je bla navadna rjavkasta žabica, taka k jo vidš v lužicah poleti... <3 aja, bla sm stara ene 8, 9 let xD lol!
Srčno upam, da tega ne počneš več, ker so (divje) žabe zaščitene.
Nazaj na vrh Go down
AtLanT!da

AtLanT!da

Število prispevkov : 726

ObjavljaNaslov sporočila: Re: žaba kot domača žverca   žaba kot domača žverca Icon_minitimeSob Okt 24, 2009 9:04 am

Fiamma je napisal/a:
AtLanT!da je napisal/a:
bolha je napisal/a:

Srčno upam, da tega ne počneš več, ker so (divje) žabe zaščitene.

seveda ne!!!!! takrat sm bla mejhna in nepoučena, zdj sm pa sam še mejhna! O.O ne me kregat za dalne napake Crying or Very sad
Nazaj na vrh Go down
Fiamma
Admin
Fiamma

ObjavljaNaslov sporočila: Re: žaba kot domača žverca   žaba kot domača žverca Icon_minitimeSob Okt 24, 2009 9:17 am

Ne, sej te ne kregam, samo povem ti, ker verjetno tega ne vedo vsi. Sej tudi jaz sem kot otrok enkrat ulovila 2 paglavca. Eden je kar umrl, ta drugi pa je očitno se vrgu iz balkona, ko je dobil noge, s tam, da smo bili v 4. nadstropju, ni mogel končat dobro. O.O
Nazaj na vrh Go down
Lee

Lee

Število prispevkov : 660
Kraj : Britof, Kranj

ObjavljaNaslov sporočila: Re: žaba kot domača žverca   žaba kot domača žverca Icon_minitimeSob Okt 24, 2009 11:23 am

Jaz sem pa enkrat pri sosedu vzela mrest, ki je bil velik čez celo mojo roko...čakala sem in čakala...ker se počasi razvijajo...no potem pa so dobili repke in so začeli jesti mrest. Vprašala sem kaj jedo pa je rekla soseda da bodo pojedli mrest...ampak kaj potem ko ga pojedo...takrat pa ni vedla odgovora, zato sem jih ko je zmanjkalo mresta nesla nazaj v njihov jezerček. Very Happy
Nazaj na vrh Go down
Tahun

Tahun

Število prispevkov : 498

ObjavljaNaslov sporočila: Re: žaba kot domača žverca   žaba kot domača žverca Icon_minitimeSob Okt 24, 2009 11:26 am

sam zakaj se prouzaprou ne sme uzet mresta in žabic "gor spravit"?sej s tem jim samo pomagaš ane.. Smile
js sm tud to delala k sm bla mlajša,ker je ena smotana žaba usako leto delala mrest med enimi skalami v Dravi..in pol k voda naraste to use odnese,pa še race so tam pa labodi,dvomm da je to dobr kraj za mrest Very Happy
pol sm jih ko so ble večje nesla višje,pred elektrarno kjer je mirna voda.
a to se tudi ne sme al kako? Smile
Nazaj na vrh Go down
Sponsored content

ObjavljaNaslov sporočila: Re: žaba kot domača žverca   žaba kot domača žverca Icon_minitime

Nazaj na vrh Go down

žaba kot domača žverca
Nazaj na vrh 
Stran 1 od 2Pojdi na stran : 1, 2  Next
 Similar topics
-
» Domača mešanica hrane