| žaba kot domača žverca | |
|
+6bolha Eva Dejan Fiamma Sonii Olivija 10 posters |
|
Avtor | Sporočilo |
---|
Olivija
Število prispevkov : 387 Join date : 15/02/2009 Age : 30 Kraj : Ljubljana
| Naslov sporočila: žaba kot domača žverca Sre Okt 21, 2009 1:44 pm | |
| No doug sm si želela doma imet žabico, zdej jo pa dobim od fanta Opazla sm, da na intrnetu ni kej dost o žabah kot domačih žvaucah (al pa sam jest ne znam iskat). Tko da, če ma gdo kkšne informacije kako za to skrbet nej pove. Jasno, da se bom pozanimala tud u štacuni pa tko sam useen bi rada slišala več mnenj. | |
|
| |
Sonii
Število prispevkov : 773 Join date : 13/01/2009 Age : 32 Kraj : Ljubljana
| Naslov sporočila: Re: žaba kot domača žverca Sre Okt 21, 2009 2:42 pm | |
| za jest jim daješ mokarje, zalivaš šoto, kšn mah daš lahko v terarij, kšne veje. nč zahtevnga. jih mamo v šoli. | |
|
| |
Olivija
| Naslov sporočila: Re: žaba kot domača žverca Sre Okt 21, 2009 3:31 pm | |
| - Sonii je napisal/a:
- za jest jim daješ mokarje, zalivaš šoto, kšn mah daš lahko v terarij, kšne veje. nč zahtevnga. jih mamo v šoli.
Ja sam kjere pa mate? MIlsm jest bom dobila neko bl tako eksotično vrsto | |
|
| |
Sonii
| Naslov sporočila: Re: žaba kot domača žverca Sre Okt 21, 2009 4:39 pm | |
| newem ene 2 take mejhne zelene že kr doug. pa zdej na novo 2 krastače. kombinacija pa je ja xD | |
|
| |
Fiamma Admin
Število prispevkov : 1492 Join date : 13/01/2009 Age : 34 Kraj : Koper
| Naslov sporočila: Re: žaba kot domača žverca Sre Okt 21, 2009 7:11 pm | |
| Cimer od moje sošolke ima neko žabo, hrani pa jih s črički, ki so mu enkrat pobegnili iz majhne špranje na vrhu terarija in so jih cel teden lovili po stanovanju. Lahko pa vprašam za več informacij. | |
|
| |
Olivija
| Naslov sporočila: Re: žaba kot domača žverca Sre Okt 21, 2009 7:15 pm | |
| No nej povem, da sva s fantom tole žabico gledala v Tukanotu na Brdu. Žaba ni bla v terariju ampak je dejansko plavala v akvariju. Žou nism pogledala imena Majo 2 vrsti. Ena je taka micena bela žabica k nekak plava po površju. Pol so pa ene konkretne žabe k zgledajo nekak ''napihnene'' oz. ''debele''. Te pa tud nekak lebdijo nekje v sredini akvarija. Tko da sm mislna met uno tamalo žabico pa par ribit, seveda večjih, da jih žaba neb požrla. | |
|
| |
Dejan
Število prispevkov : 584 Join date : 13/01/2009 Age : 42 Kraj : Kranj
| Naslov sporočila: Re: žaba kot domača žverca Sre Okt 21, 2009 8:10 pm | |
| V trgovinah sem do sedaj videl 2 vrsti. Ene so take bele in zrastejo le nekaj centimetrov, so pa skos v vodi. Ta druge žabe so bile pa eksotične vrste urhov, ti so pa bolj kopenski. So pisani-z rjavo zelenimi fleki, podobni naši zeleni krastači (Bufo viridiss) . Meni je ta druga vrsta vizualno bolj všeč. | |
|
| |
Olivija
| Naslov sporočila: Re: žaba kot domača žverca Sre Okt 21, 2009 8:11 pm | |
| - Dejan je napisal/a:
- V trgovinah sem do sedaj videl 2 vrsti. Ene so take bele in zrastejo le nekaj centimetrov, so pa skos v vodi. Ta druge žabe so bile pa eksotične vrste urhov, ti so pa bolj kopenski. So pisani-z rjavo zelenimi fleki, podobno naši zeleni krastači (Bufo viridiss) . Meni je ta druga vrsta vizualno bolj všeč.
Ta prva vrsta k si jo opisu je pomoje ta, katera je men bla tm ušeč. Tele podobnice zeleni krastači pa še nism zasledila. Kje si pa to vidu? | |
|
| |
Fiamma Admin
| Naslov sporočila: Re: žaba kot domača žverca Sre Okt 21, 2009 8:13 pm | |
| | |
|
| |
Dejan
| Naslov sporočila: Re: žaba kot domača žverca Sre Okt 21, 2009 8:46 pm | |
| | |
|
| |
Eva
Število prispevkov : 356 Join date : 14/01/2009 Age : 33
| Naslov sporočila: Re: žaba kot domača žverca Sre Okt 21, 2009 9:11 pm | |
| Uf, sm si pa mal manjšo pa bl luštno žabo predstavljala Tole je pa.... no, men ni všeč | |
|
| |
Eva
| Naslov sporočila: Re: žaba kot domača žverca Sre Okt 21, 2009 9:12 pm | |
| Aja, pa še to: se žabo tud da kej navadit al je to bl tko k ribe... za gledat pač? | |
|
| |
Dejan
| Naslov sporočila: Re: žaba kot domača žverca Sre Okt 21, 2009 9:54 pm | |
| Verjetno bolj ono drugo. Poleg tega pa dvoživke tudi niso take živali, da bi se jih (pogosto) prijemalo v roko. Če pa se jih že, si je treba navlažit roke preden jih primemo v roke, da jim svojo suho kožo ne poškodujemo njihove kože ki je občutljiva na suho (hrapavo) podlago. Ko pa enkrat žival odložimo se moramo roke dobro omiti, ker imajo dvoživke v koži strupne žleze. Strup za nepoškodovano kožo ni nevaren, če pa imamo kake ranice nas tam peče....isto velja za sluznico. | |
|
| |
Sonii
| Naslov sporočila: Re: žaba kot domača žverca Čet Okt 22, 2009 3:58 am | |
| men je pa huuda xD taka smešna je. no tole je pa naša žaba : | |
|
| |
Olivija
| Naslov sporočila: Re: žaba kot domača žverca Čet Okt 22, 2009 5:29 am | |
| | |
|
| |
Fiamma Admin
| Naslov sporočila: Re: žaba kot domača žverca Čet Okt 22, 2009 6:27 am | |
| Kaj pa tiste pisane žabice, ki živijo v tropskih gozdovih? Enkrat sem jih videla v Celovcu v tistem zoo-ju Plazilcev.... | |
|
| |
Eva
| Naslov sporočila: Re: žaba kot domača žverca Čet Okt 22, 2009 10:06 am | |
| - Dejan je napisal/a:
- Verjetno bolj ono drugo. Poleg tega pa dvoživke tudi niso take živali, da bi se jih (pogosto) prijemalo v roko. Če pa se jih že, si je treba navlažit roke preden jih primemo v roke, da jim svojo suho kožo ne poškodujemo njihove kože ki je občutljiva na suho (hrapavo) podlago. Ko pa enkrat žival odložimo se moramo roke dobro omiti, ker imajo dvoživke v koži strupne žleze. Strup za nepoškodovano kožo ni nevaren, če pa imamo kake ranice nas tam peče....isto velja za sluznico.
No se mi je zdelo | |
|
| |
bolha
Število prispevkov : 282 Join date : 27/01/2009 Age : 33 Kraj : Izola
| Naslov sporočila: Re: žaba kot domača žverca Čet Okt 22, 2009 7:56 pm | |
| na žabe se ne spoznam, sem pa nekoč imela pupka .. dokler nisem za ena 2 tedna šla na dopust in so mi reveža dobesedno izstradali -___- | |
|
| |
AtLanT!da
Število prispevkov : 726 Join date : 14/01/2009 Age : 34 Kraj : Ljubljana
| Naslov sporočila: Re: žaba kot domača žverca Pet Okt 23, 2009 8:08 am | |
| - bolha je napisal/a:
- na žabe se ne spoznam, sem pa nekoč imela pupka .. dokler nisem za ena 2 tedna šla na dopust in so mi reveža dobesedno izstradali -___-
slaba! Js sm pa gojila žabe, od paglavcev do žabic.. Kr sm pač vzela divje paglavce, okol 10, so ble 3 žabe ful velke in sm jih nesla nazaj spustit takoj k sm določla vrsto, ene par paglavcev k so se kasnj začel razvijat, je ratal hrana za že razvite žabe (večinoma une 3 gromozanske) no, prežvele in obdržane so ble nakoncu 3, vsaka svoje vrste in barve.. ne bom pozabla najlepše, čist drobne in popolnoma zelene in največje rumene s črno-rjavimi lisami. 3. je bla navadna rjavkasta žabica, taka k jo vidš v lužicah poleti... <3 aja, bla sm stara ene 8, 9 let xD | |
|
| |
Dejan
| Naslov sporočila: Re: žaba kot domača žverca Pet Okt 23, 2009 9:48 pm | |
| | |
|
| |
Fiamma Admin
| Naslov sporočila: Re: žaba kot domača žverca Sob Okt 24, 2009 7:30 am | |
| - AtLanT!da je napisal/a:
- bolha je napisal/a:
- na žabe se ne spoznam, sem pa nekoč imela pupka .. dokler nisem za ena 2 tedna šla na dopust in so mi reveža dobesedno izstradali -___-
slaba! Js sm pa gojila žabe, od paglavcev do žabic.. Kr sm pač vzela divje paglavce, okol 10, so ble 3 žabe ful velke in sm jih nesla nazaj spustit takoj k sm določla vrsto, ene par paglavcev k so se kasnj začel razvijat, je ratal hrana za že razvite žabe (večinoma une 3 gromozanske) no, prežvele in obdržane so ble nakoncu 3, vsaka svoje vrste in barve.. ne bom pozabla najlepše, čist drobne in popolnoma zelene in največje rumene s črno-rjavimi lisami. 3. je bla navadna rjavkasta žabica, taka k jo vidš v lužicah poleti... <3 aja, bla sm stara ene 8, 9 let xD Srčno upam, da tega ne počneš več, ker so (divje) žabe zaščitene. | |
|
| |
AtLanT!da
Število prispevkov : 726 Join date : 14/01/2009 Age : 34 Kraj : Ljubljana
| Naslov sporočila: Re: žaba kot domača žverca Sob Okt 24, 2009 9:04 am | |
| - Fiamma je napisal/a:
- AtLanT!da je napisal/a:
- bolha je napisal/a:
slaba! Js sm pa gojila žabe, od paglavcev do žabic.. Kr sm pač vzela divje paglavce, okol 10, so ble 3 žabe ful velke in sm jih nesla nazaj spustit takoj k sm določla vrsto, ene par paglavcev k so se kasnj začel razvijat, je ratal hrana za že razvite žabe (večinoma une 3 gromozanske) no, prežvele in obdržane so ble nakoncu 3, vsaka svoje vrste in barve.. ne bom pozabla najlepše, čist drobne in popolnoma zelene in največje rumene s črno-rjavimi lisami. 3. je bla navadna rjavkasta žabica, taka k jo vidš v lužicah poleti... <3 aja, bla sm stara ene 8, 9 let xD Srčno upam, da tega ne počneš več, ker so (divje) žabe zaščitene. seveda ne!!!!! takrat sm bla mejhna in nepoučena, zdj sm pa sam še mejhna! ne me kregat za dalne napake | |
|
| |
Fiamma Admin
| Naslov sporočila: Re: žaba kot domača žverca Sob Okt 24, 2009 9:17 am | |
| Ne, sej te ne kregam, samo povem ti, ker verjetno tega ne vedo vsi. Sej tudi jaz sem kot otrok enkrat ulovila 2 paglavca. Eden je kar umrl, ta drugi pa je očitno se vrgu iz balkona, ko je dobil noge, s tam, da smo bili v 4. nadstropju, ni mogel končat dobro. | |
|
| |
Lee
Število prispevkov : 660 Join date : 12/05/2009 Age : 29 Kraj : Britof, Kranj
| Naslov sporočila: Re: žaba kot domača žverca Sob Okt 24, 2009 11:23 am | |
| Jaz sem pa enkrat pri sosedu vzela mrest, ki je bil velik čez celo mojo roko...čakala sem in čakala...ker se počasi razvijajo...no potem pa so dobili repke in so začeli jesti mrest. Vprašala sem kaj jedo pa je rekla soseda da bodo pojedli mrest...ampak kaj potem ko ga pojedo...takrat pa ni vedla odgovora, zato sem jih ko je zmanjkalo mresta nesla nazaj v njihov jezerček. | |
|
| |
Tahun
Število prispevkov : 498 Join date : 29/03/2009 Age : 32 Kraj : Ljubljana
| Naslov sporočila: Re: žaba kot domača žverca Sob Okt 24, 2009 11:26 am | |
| sam zakaj se prouzaprou ne sme uzet mresta in žabic "gor spravit"?sej s tem jim samo pomagaš ane.. js sm tud to delala k sm bla mlajša,ker je ena smotana žaba usako leto delala mrest med enimi skalami v Dravi..in pol k voda naraste to use odnese,pa še race so tam pa labodi,dvomm da je to dobr kraj za mrest pol sm jih ko so ble večje nesla višje,pred elektrarno kjer je mirna voda. a to se tudi ne sme al kako? | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov sporočila: Re: žaba kot domača žverca | |
| |
|
| |
| žaba kot domača žverca | |
|