Forum ljubiteljev podgan
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Za vse ki imajo podgano, si jo želijo ali so jim podgane enostavno všeč.

KazaloPortalGalleryLatest imagesIščiRegistriraj sePrijava

Wc za podganco

Go down 
+27
Klarchy*
mravlinc
Juni
lolo
Megaschmts
M-silver
Skinny
ini90
Tasha.W
choo
METALLKA
Frik
podgANA
Peexy
sonja256
mashikaa
Nes
Cath
podganca
mamaF
Fiamma
Eva
AtLanT!da
Olivija
Sonii
elanor
Lee
31 posters
Pojdi na stran : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next
AvtorSporočilo
mashikaa

mashikaa

Število prispevkov : 427

Wc za podganco - Page 4 Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Wc za podganco   Wc za podganco - Page 4 Icon_minitimePon Dec 07, 2009 8:18 pm

Večji wc?Pa sej mam že zdej ful velikega. tistega kotnega za dihurje pa zajce mam.. Moj fant je ugotovil, da starejša kaka po tapisonu, mlajša pa v wc!
Nazaj na vrh Go down
mamaF

mamaF

Število prispevkov : 519
Kraj : Komen

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Wc za podganco   Wc za podganco - Page 4 Icon_minitimePon Dec 07, 2009 10:44 pm

O, oprosti, sem pozabila, da si to že prej napisala. Hmmm, ja potem pa res ne vem, kaj bi še pomagalo Neutral Ampak - glede na to, da si že zdaj ful potrpežljiva in mečeš tiste kakce redno v WC, bo tudi starejše podgana kmalu ugotovila, da se sme kakat samo tja noter - razen če niso to kakšne "teritorialne" finte in ji res ne paše kakat na isto mesto kot mlajša podgana.
Nazaj na vrh Go down
mashikaa

mashikaa

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Wc za podganco   Wc za podganco - Page 4 Icon_minitimeTor Dec 08, 2009 11:30 am

Wc za podganco - Page 4 Imgp1683u.th

Wc za podganco - Page 4 Imgp1686y.th

EVO TAK SEKRET JE PR NM DOMA:/
Zmer k pridm zjutrej jih pogledat dobim dolg ksiht! Kaj pa če tud druga kaka mal notr mal pa zunj?Res se trudm. Pr tavelki..pr Naniki mi nikol ni ratal ker sm jo začela prepozn učit..Sam pr njiju pa že od mejhnga zj to počnem.
Nazaj na vrh Go down
Nes

Nes

Število prispevkov : 1946
Kraj : Maribor

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Wc za podganco   Wc za podganco - Page 4 Icon_minitimeTor Dec 08, 2009 11:43 am

Vidim, da imaš tepih.

Vsak dan,ko pobereš kakce dol s tepiha še pospricaj s tistimi encimi za razgradnjo urina (pri nas doma je to S.o.x, prodajajo ga v zooticu)
Če se vonji nevtralizirajo,mogoče ne bo šla več tam.
Nazaj na vrh Go down
http://gone2rehabbrb.blogspot.com/
mashikaa

mashikaa

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Wc za podganco   Wc za podganco - Page 4 Icon_minitimeTor Dec 08, 2009 11:47 am

Jaz imam drugače clean cage-razkužilo za kletke..ful diši pa je neškodljiv.A nej s tem pošpricam?
Nazaj na vrh Go down
Fiamma
Admin
Fiamma

Število prispevkov : 1492
Kraj : Koper

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Wc za podganco   Wc za podganco - Page 4 Icon_minitimeTor Dec 08, 2009 12:35 pm

mashikaa je napisal/a:
Jaz imam drugače clean cage-razkužilo za kletke..ful diši pa je neškodljiv.A nej s tem pošpricam?
Razkužilo ne more bit neškodljivo.
Jaz sem sčistla kletko z razkužilom in sprala z vodo in počakala, da se posuši. Šele nato, do se podganice vrnile v kletko.
Nikakor ne špricaj, ko so podgance noter!
Nazaj na vrh Go down
https://podgane.slovenianforum.com
mashikaa

mashikaa

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Wc za podganco   Wc za podganco - Page 4 Icon_minitimeTor Dec 08, 2009 1:03 pm

Jah piše, da je to neškodljivo.formula s svežim vonjem varno očisti in odišavi kletke vaših ljubljenčkov.to neškodljivo čistilo in dišava vsabuje edinstveno kombinacijo okolju prijaznih čistilnih snovi in osvežilne lastnosti, ki preprečujejo razvoj neprijetnega vonjaTako na varen način čisti in razkužuje dom in opremo vašega ljubčjenčka.-ne pušča sledi-neškodljiv-nevtralizira vonjave-deluje hitro in dolgotrajno.

Ta plastično kletko od Nani najprej splaknem z vodo pol pa še s tem pošpricam pa z brisačo obrišem. tm v leseni kletki pa sam s temu pošpricam pa obrišem takoj.
Nazaj na vrh Go down
Nes

Nes

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Wc za podganco   Wc za podganco - Page 4 Icon_minitimeTor Dec 08, 2009 1:15 pm

mashikaa je napisal/a:
Jah piše, da je to neškodljivo.formula s svežim vonjem varno očisti in odišavi kletke vaših ljubljenčkov.to neškodljivo čistilo in dišava vsabuje edinstveno kombinacijo okolju prijaznih čistilnih snovi in osvežilne lastnosti, ki preprečujejo razvoj neprijetnega vonjaTako na varen način čisti in razkužuje dom in opremo vašega ljubčjenčka.-ne pušča sledi-neškodljiv-nevtralizira vonjave-deluje hitro in dolgotrajno.

Ta plastično kletko od Nani najprej splaknem z vodo pol pa še s tem pošpricam pa z brisačo obrišem. tm v leseni kletki pa sam s temu pošpricam pa obrišem takoj.

Meni to zveni kot neke vrste deodorant za kletke. Ti ponavadi samo zamaskirajo vonj, da potem kletka diši. A mi poveš proizvajalca in kako se temu spreju reče? bom malo pogledala naokoli

Drugače je boljše če imaš nekaj kar nevtralizira amoniak. Zdaj v soxu so baje encimi, ki razgrajujejo urn. S tem sprejem imam jaz kar dosti uspehov, morem rečit da res manj smrdi. Pa še njima trebuščke poškropim s tem in potem obrišem namesto kopanja.

Kako pogosto pa pereš ta tapison?
Nazaj na vrh Go down
Fiamma
Admin
Fiamma

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Wc za podganco   Wc za podganco - Page 4 Icon_minitimeTor Dec 08, 2009 1:25 pm

A so gor narisani dihur, kunec pa še nekaj? Taka bela flaška s pršilom? Ker neki takega sem imela jaz.
Sicer če piše, da je neškodljivo, še ne pomeni, da je dobro, da to živali vdihavajo. Je slučajno našisan simbol X gor?
Ker razkužila so anmenjena temu, da pobijejo mikroorganizme in lahko škodijo tudi makroorganizmom. Pa tudi če je samo dišava, hlapi niso ravno prijetna zadeva.
Nazaj na vrh Go down
mashikaa

mashikaa

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Wc za podganco   Wc za podganco - Page 4 Icon_minitimeTor Dec 08, 2009 2:22 pm

Fiamma je napisal/a:
A so gor narisani dihur, kunec pa še nekaj? Taka bela flaška s pršilom? Ker neki takega sem imela jaz.
Sicer če piše, da je neškodljivo, še ne pomeni, da je dobro, da to živali vdihavajo. Je slučajno našisan simbol X gor?
Ker razkužila so anmenjena temu, da pobijejo mikroorganizme in lahko škodijo tudi makroorganizmom. Pa tudi če je samo dišava, hlapi niso ravno prijetna zadeva.

Ja točno ta je. Clean cage piše gor.Ma ta je men super. ful diši pa neškodljiv je.Piše gor Safe Deodorizer. Pa nima nobenga X znaka gor.Tapison do zdaj še nisem oprala ..ga pa redno sesam(ker so prašni delci od hrane in od lesnih briketov zdrobljenih..Nevem an koliko časa bi morala to prati. Sicer pa moram še zrihtat še en tapison nekje, da bom imela dva..Da, ko enega dam prat, da imam drugega notr. Ampak mi vse zgrizeta pa scufata. Nevem no..Nevem kaj bi blo še bolš dat notr.Sicer pa a kdo ve, kje se prodajajo kakšni materjali, ker bi rada sama doma nardila visečo mrežo..pa bi spodj mela kkšn trš materjal k se ga da obrisat čez pa pol kej tazga kr lohk tud cufata pa se da zamenat..Kupila sem že verigo tanko zdej pa rabm sam še materjal.
Nazaj na vrh Go down
Nes

Nes

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Wc za podganco   Wc za podganco - Page 4 Icon_minitimeTor Dec 08, 2009 2:29 pm

Potem pa nujno daj tepih v pranje. Opran mora biti vsak teden. Verjemi, da še vedno vohata kakce tam,četudi jih pobereš.

Ermm,moj sprej pa ma X napisan v imenu? Gre pa za tole stvar : http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?VISuperSize&item=200399913611

Torej meniš, Fiamma, daje to škodljivo za živali? Ker piše, da je namenjen ''kopanju živali'' brez vode. In da pač neki encimi razgradijo urin.
Navodilo je, da naj poškropimo žival in jo obrišemo.
Uporabljam pa tudikot razkužilo za vrvi in igrač, ki jih ne menjam dnevno :S
Nazaj na vrh Go down
Fiamma
Admin
Fiamma

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Wc za podganco   Wc za podganco - Page 4 Icon_minitimeTor Dec 08, 2009 2:36 pm

Nes, ta tvoj link se mi nekam dolgo nalaga.
Kot X pa sem mislila na ta kemični simbol:
http://info.kemikalije.org/i/simboli/veliki/Xi.png
Če je narejeno za po živali, potem nebi smeli bit strupeno.
Samo kar se tiče čistila za kletko, sem še vedno mnenja, da bi bilo treba počakat, da se posuši oz da se spere z vodo preden pride žival nazaj v kletko.
Nazaj na vrh Go down
mashikaa

mashikaa

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Wc za podganco   Wc za podganco - Page 4 Icon_minitimeTor Dec 08, 2009 2:37 pm

torej ga enkrat na teden operem?
Za kopanje imam jaz tudi sprej..ki zelooo diši in u bistvu jo umijem prvo z vodo potem jo pa poškropim in pustim,da se posuši in nič ne izpiram...ker tudi piše, da se u bistvu žival samo pošprica.Iste firme je k ta Clean cage... Piše Quick & Clean. Nedražeč šampon, ki ne potrebuje izpiranja, za nežno odstranjevanje umazanije, raztaplanje maščob in odstranjevanje neprijetnih vonjav malih glodalcev.Pa kr mal svetjo se k se posušijo..Dlako majo ful lepo.Smile
Nazaj na vrh Go down
Fiamma
Admin
Fiamma

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Wc za podganco   Wc za podganco - Page 4 Icon_minitimeTor Dec 08, 2009 2:40 pm

mashikaa to se nanaša na wc? Ja, tudi jaz sem približno 1x na teden oprala kletko.
Kar se tiče umivanja z živalmi, se bom probala pozanimat koliko pogosto je to preiporočljivo.
LP
Nazaj na vrh Go down
mashikaa

mashikaa

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Wc za podganco   Wc za podganco - Page 4 Icon_minitimeTor Dec 08, 2009 2:50 pm

Se opravičujem..vsi smo šli mal ven iz teme:)
Nazaj na vrh Go down
mashikaa

mashikaa

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Wc za podganco   Wc za podganco - Page 4 Icon_minitimeČet Dec 10, 2009 11:34 am

No jaz moram povedati, da bom kmalu obupala. Oprala sem tapison vendar še vedno Didi ne kaka v wc!!! Dons sm pršla zjutrej pogledat in vidm spet polno kakcev po tleh.Sicer so bili tudi v wc-ju..tam je mogoče kakala Kimm.Nevem kako naj se še lotim tega.Kaj če se nikoli nebo navadila??
Nazaj na vrh Go down
Cath

Cath

Število prispevkov : 550

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Wc za podganco   Wc za podganco - Page 4 Icon_minitimeČet Dec 10, 2009 11:54 am

kaj pa, če ji niso lesni briketki všeč? A si poskusila z žagovino? Sej vem, da ni najboljše za podganice, ampak jaz bi tudi tko poskusila preden bi obupala.
Nazaj na vrh Go down
mashikaa

mashikaa

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Wc za podganco   Wc za podganco - Page 4 Icon_minitimeČet Dec 10, 2009 12:18 pm

Kam naj pa postavim potem wc z žaganjem?Kamorkoli?Saj sploh nevem kako naj naredim še en wc..ne mislim kupovati še enega ogromnega
Nazaj na vrh Go down
Cath

Cath

Število prispevkov : 550

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Wc za podganco   Wc za podganco - Page 4 Icon_minitimeČet Dec 10, 2009 12:21 pm

Poskusi v tega, ki že imaš samo menjat lesne brikete z žagovino in boš potem videla, če bo kaj pomagalo. Če jima boš postavila 2 wc-ja bojo pomoje še bolj zmedene in ne bodo vedele, kaj hočeš od njih scratch
Nazaj na vrh Go down
mashikaa

mashikaa

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Wc za podganco   Wc za podganco - Page 4 Icon_minitimeČet Dec 10, 2009 12:38 pm

bom zdej dala noter žaganje pa bom opazovala.
Nazaj na vrh Go down
mashikaa

mashikaa

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Wc za podganco   Wc za podganco - Page 4 Icon_minitimeČet Dec 10, 2009 5:34 pm

Mah nč drugač ni..isto kaka pousod drugje samo tm ne..
Nazaj na vrh Go down
podganca

podganca

Število prispevkov : 91
Kraj : brežice

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Wc za podganco   Wc za podganco - Page 4 Icon_minitimeČet Dec 10, 2009 6:00 pm

jaz sem mela isti problem. Rolling Eyes
Pa sem potem dala dva wc-ja in od takrat naprej je potem bilo čisto.
Se mi zdi da si je vsaka svoj prostor izbrala. Very Happy Very Happy
Nazaj na vrh Go down
mamaF

mamaF

Število prispevkov : 519
Kraj : Komen

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Wc za podganco   Wc za podganco - Page 4 Icon_minitimeČet Dec 10, 2009 7:45 pm

Mashikaa, na žalost očitno tvojima podganama ni mar za čist tapison Embarassed - mogoče se boš morala s tem sprijazniti ... Podgance so včasih pač packe in jih naša prizadevanja po "idealni kletki iz revije" niti malo ne ganejo Evil or Very Mad
Še en predlog: kaj pa, če ta tvoj WC položiš v eno malo večjo plitko posodo (podstavek za rože, pokrov od manjše škatle za čevlje ...) . Njuno stanovanje sicer ne bo izgledalo tako urejeno in dodelano, kot bi bilo tebi všeč, ampak drekci pa tudi ne bi več ostajali na tapisonu, ampak bi se ulovili v ta nov, vmesni prostor.
Kaj meniš, bi šlo?
Nazaj na vrh Go down
podgANA

podgANA

Število prispevkov : 92
Kraj : Ljubljana

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Wc za podganco   Wc za podganco - Page 4 Icon_minitimeČet Dec 10, 2009 10:01 pm

Jst sm tud probala vse mogoče, pa sem obupala. Tud kletko sem hotla lepo uredit, čeprov sta zelo malo notri, razgrajata, pa grizeta, tako da imata kletko k dva klošarja. Bo treba tud večjo kletko kupit.
Nazaj na vrh Go down
mashikaa

mashikaa

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Wc za podganco   Wc za podganco - Page 4 Icon_minitimeČet Dec 10, 2009 10:57 pm

Bom poskusila s še enim wc-jem.Vem, da so podgane včasih packe. Nani včasih še spi v svojem scanetu ampak kaj čmo. Jst želim met urejeno sploh zato, ker je kletka ful lepa pa lesena pa drugače imata ful urejeno odkar nimam žaganja pa sploh.Edino tapison je nekje zgrižen in kletko sta pri vratih tudi malo zgrizle drugače pa ni problemov. Edino kar me moti je to, da druga ne kaka v wc ampak bom probala še to.Pa vam sporočim kako bo šlo.Sem jo tudi našeškala oz. okregala in ji pred nos pomolila njen kakec in jo položila skupaj s kakcem v wc in ji govorila TUKEJ KAKEJ!!! Pa je zgledala prestrašena pa kr stala je tm ni ankamr šla..sam nevem no..Al ji ne potegne al pa preprosto ne more!
Nazaj na vrh Go down
Sponsored content

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Wc za podganco   Wc za podganco - Page 4 Icon_minitime

Nazaj na vrh Go down

Wc za podganco
Nazaj na vrh 
Stran 4 od 6Pojdi na stran : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next