Forum ljubiteljev podgan
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Za vse ki imajo podgano, si jo želijo ali so jim podgane enostavno všeč.

KazaloPortalGalleryLatest imagesIščiRegistriraj sePrijava

Wc za podganco

Go down 
+27
Klarchy*
mravlinc
Juni
lolo
Megaschmts
M-silver
Skinny
ini90
Tasha.W
choo
METALLKA
Frik
podgANA
Peexy
sonja256
mashikaa
Nes
Cath
podganca
mamaF
Fiamma
Eva
AtLanT!da
Olivija
Sonii
elanor
Lee
31 posters
Pojdi na stran : 1, 2, 3, 4, 5, 6  Next
AvtorSporočilo
Lee

Lee

Število prispevkov : 660
Kraj : Britof, Kranj

Wc za podganco Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Wc za podganco   Wc za podganco Icon_minitimeSob Maj 16, 2009 12:19 pm

mojemu rickiju sem kupila posodico v obliki trikotnika, ki je namenjen WCju. Ali se vaše podgane navadijo kakati in lulati samo v WC? Pri mojemu opažam iztrebke v WCju in pa tudi po kletki. Slišala sem da se podgance zanesljivo naučijo uporabljati WC in da potem ne kakajo več po kletki. Je to res? Ali je odvisno le od podgane?

Embarassed
Nazaj na vrh Go down
elanor

elanor

Število prispevkov : 185
Kraj : Kranj

Wc za podganco Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Wc za podganco   Wc za podganco Icon_minitimeSob Maj 16, 2009 1:16 pm

Ti si mu postavla po enem dnevu wc tam kjer se je tep zahotlo.. to te pa že ne bo ubogal, brez skrbi. Razz
Odstarni wc in kkšn tedn počaki, podgane so zelo pametne in čiste živali in po enem tednu boš opazila, kam hodi lulat. Za kakanje bo malo dalj časa trajalo, ampak moj Joni je v en kot hodil lulat in kakat že po 2 tednih.
Nazaj na vrh Go down
Lee

Lee

Wc za podganco Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Wc za podganco   Wc za podganco Icon_minitimeSob Maj 16, 2009 1:41 pm

Aveš anja da se ga da tut prestavt, kamor se bo navadu?
Nazaj na vrh Go down
Sonii

Sonii

Število prispevkov : 773
Kraj : Ljubljana

Wc za podganco Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Wc za podganco   Wc za podganco Icon_minitimeSob Maj 16, 2009 2:04 pm

Večinoma priporočajo, da ko mu recimo zamenjaš steljo mu daj wc v en kot in v WC nekaj stelje ki je "umazana". Polulana itd. Potem naj bi podgana vedela kam je treba opravit potrebo. Nevem pa koliko deluje Laughing
Nazaj na vrh Go down
elanor

elanor

Število prispevkov : 185
Kraj : Kranj

Wc za podganco Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Wc za podganco   Wc za podganco Icon_minitimeSob Maj 16, 2009 4:45 pm

MetalGirl je napisal/a:
Aveš Anja da se ga da tut prestavt, kamor se bo navadu?

Ne, a res? Rekla sm, da dej ven WC, in POČAKAJ da boš videla kam se bo odločil hodit lulat, potem mu pa naštimaj WC. Gosh.
Nazaj na vrh Go down
Lee

Lee

Wc za podganco Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Wc za podganco   Wc za podganco Icon_minitimeSob Maj 16, 2009 7:30 pm

Elanor je napisal/a:
MetalGirl je napisal/a:
Aveš Anja da se ga da tut prestavt, kamor se bo navadu?

Ne, a res? Rekla sm, da dej ven WC, in POČAKAJ da boš videla kam se bo odločil hodit lulat, potem mu pa naštimaj WC. Gosh.

ni fore, če mu dam not pa pol prestavm. Blee...sicer je pa danes kakal že samo v WCm nikjer drugje ni kakcev Very Happy
Nazaj na vrh Go down
Olivija

Olivija

Število prispevkov : 387

Wc za podganco Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Wc za podganco   Wc za podganco Icon_minitimeNed Maj 17, 2009 2:42 pm

Jest sm Oliju posodo prestaula tja kjer je običajno kaku pa lulu in zdej hod v tist kot kjer je bla prej posoda.
Nazaj na vrh Go down
Lee

Lee

Wc za podganco Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Wc za podganco   Wc za podganco Icon_minitimeNed Maj 17, 2009 6:38 pm

Olivija je napisal/a:
Jest sm Oliju posodo prestaula tja kjer je običajno kaku pa lulu in zdej hod v tist kot kjer je bla prej posoda.

joj pa so zvite Very Happy...potem mu pa nazaj prestaviš tja kjer zdej kaka. Aja tvoj podganek je tak ot moj, le da ima moj črno tam ki ima tvoj sivo rendeer
Nazaj na vrh Go down
AtLanT!da

AtLanT!da

Število prispevkov : 726

Wc za podganco Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Wc za podganco   Wc za podganco Icon_minitimePon Maj 18, 2009 6:27 am

kaj pa uporablate v wc-jih? Pesk, miwko, brikete al clo kj druzga??
Nazaj na vrh Go down
Lee

Lee

Wc za podganco Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Wc za podganco   Wc za podganco Icon_minitimePon Maj 18, 2009 6:14 pm

Jaz imam zdaj notri žaganje za glodalce, ko mi ga pa zmanka pa bom imela žaganje v briketih.
Nazaj na vrh Go down
Olivija

Olivija

Število prispevkov : 387

Wc za podganco Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Wc za podganco   Wc za podganco Icon_minitimePon Maj 18, 2009 6:33 pm

AtLanT!da je napisal/a:

Jest mam žaganje. A bi mogla met kej druzga?
Nazaj na vrh Go down
Lee

Lee

Wc za podganco Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Wc za podganco   Wc za podganco Icon_minitimePon Maj 18, 2009 6:34 pm

Olivija je napisal/a:
AtLanT!da je napisal/a:

Jest mam žaganje. A bi mogla met kej druzga?

Pomoje da je žaganje čist kul. Sej je isto kot če bi meu povsod po tleh..verjetn to ni lih zlo važn... rabbit
Nazaj na vrh Go down
Eva

Eva

Število prispevkov : 356

Wc za podganco Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Wc za podganco   Wc za podganco Icon_minitimePon Maj 25, 2009 5:55 pm

Jst sm nad tem obupala. Ni in ni šlo. In zdej pač vsak dan čistm kletko pa je...
Nazaj na vrh Go down
Fiamma
Admin
Fiamma

Število prispevkov : 1492
Kraj : Koper

Wc za podganco Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Wc za podganco   Wc za podganco Icon_minitimePon Maj 25, 2009 6:01 pm

meni je en absolvent veterine, ki se zdej ukvarja ful z eksoti in temi živalcami reku, da je najboljše za podgance in tudi za čiščenje met papirnate brisače in menjavat vsak dan... ki baje je ravno ta njiov urin, ki jim tolko škodi
je reku, da on je meu miško, ki je tko skrbel zanjo in je živel 4 leta! Shocked
Nazaj na vrh Go down
https://podgane.slovenianforum.com
mamaF

mamaF

Število prispevkov : 519
Kraj : Komen

Wc za podganco Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Wc za podganco   Wc za podganco Icon_minitimeČet Maj 28, 2009 10:58 am

Ja, se strinjam ... samo, podgane navadit, da tiste papitnate brisače pusti lepo pri miru in jih v pol ure ne demolira na prafaktorje je pa druga štorija Twisted Evil
Jaz sem naši Tonči dala še v stari kletki s plastičnim dnom na tla ene par plasti pap. brisač, za WC pa eno manjšo škatlo z lesnimi briketi. Si ne moreš predstavljat, kaj je ratalo do naslednjega dneva lol! Vse brisače so bile nacufane in stlačene v en velik kup, polovico si je zbasala v hiško, tla so bila pretežno gola, luže od lulanja povsod ... groza.
Potem sem natrosila tiste WC brikete kar po celem dnu in ko se je pokazalo, kateri kot si je gospa izbrala za kakanje, sem dala na dno kletke rajši en kos bombažne preproge, v tisti njem kot pa plastično škatlo z briketi oz. pozneje z žagovino. Tisti tepih sem potem vsak teden menjavala s čistim in ga oprala. Papirnate brisače ji pa še zdaj dajem "za priboljšek" - da si jo scufa in nabaše v visečo mrežo Very Happy
In tudi zdaj, v leseni kletki, ima na tleh tisti "tepih", po policah ji naštimam pa kose starih brisač oz. oblek in poskusim to nekako obtežit s kamni ali hiško, sa ne zvleče vsega dol. Itak je kmalui vse polulano, samo to blago tisti urin vsaj vpije, da se mi podgana ne valja ravno po mokrih lužah Neutral Potem pa večinona te kose blaga vržem kar v smeti in nadomestim z novimi. kakat hodi pa - na srečo - striktno res samo v njeno WC škarlo z žagovino. Vsaj to cheers
Nazaj na vrh Go down
podganca

podganca

Število prispevkov : 91
Kraj : brežice

Wc za podganco Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Wc za podganco   Wc za podganco Icon_minitimePet Nov 20, 2009 3:11 pm

Moji dve pa imata po tleh papirnate brisačke. hvala bogu se ne znašata nad njimi. Very Happy

Ko sem videla kateri kot sta si izbrale za opravljanje potrebe sem jima namestila posodico z žaganjem. Moram reči, da lulata samo v wc, kakcov pa je povsod.
Pravzaprav če sta slušajno zraven wc-ja gresta v wc opravit..če pa sta v hiški, ki je nadstropje višje se podelata kar tam.. silent
upam da mi ju bo uspelo strenirati. Very Happy Smile
Se pa včasih prav lepo namesti katera v wc in tam zadrema. Mad
je boljše imeti v wcju žaganje ali tisto stisnjeno v briketih ? Very Happy
Nazaj na vrh Go down
Sonii

Sonii

Wc za podganco Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Wc za podganco   Wc za podganco Icon_minitimeSob Nov 21, 2009 6:00 pm

lesne brikete, ker bolje vpijajo in manj smrdijo ;P
Nazaj na vrh Go down
Cath

Cath

Število prispevkov : 550

Wc za podganco Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Wc za podganco   Wc za podganco Icon_minitimeSob Nov 21, 2009 6:28 pm

Kaj obstajajo sploh tej briketi v manjših embalažah? Ker tu pri nas imajo cele žaklje O.O
Nazaj na vrh Go down
Sonii

Sonii

Wc za podganco Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Wc za podganco   Wc za podganco Icon_minitimeSob Nov 21, 2009 6:45 pm

pomoje da ne, jih nisem še nikjer zasledila.
Samo tavelike vreče so po teh trgovinah.
Nazaj na vrh Go down
Nes

Nes

Število prispevkov : 1946
Kraj : Maribor

Wc za podganco Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Wc za podganco   Wc za podganco Icon_minitimeSob Nov 21, 2009 6:51 pm

Kaj so za vas veliki žaklji?

V zooticu majo 10 l pakungo, ki je v velikosti srednje velike torbice, not je pa 4,5 kg briketov
Nazaj na vrh Go down
http://gone2rehabbrb.blogspot.com/
Sonii

Sonii

Wc za podganco Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Wc za podganco   Wc za podganco Icon_minitimeSob Nov 21, 2009 6:54 pm

Nes je napisal/a:
Kaj so za vas veliki žaklji?

V zooticu majo 10 l pakungo, ki je v velikosti srednje velike torbice, not je pa 4,5 kg briketov

to so pomoje koruzni briketi
Jaz mam 20l lesne brikete.
Nazaj na vrh Go down
Nes

Nes

Wc za podganco Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Wc za podganco   Wc za podganco Icon_minitimeSob Nov 21, 2009 6:57 pm

ne, ne jih imam doma. So razcefrani lesni briketi. Oz. na embalaži piše da so iz rastlinskih vlaken. Kar je mnda tak ali tak les.

Chipsi Ultra
Nazaj na vrh Go down
Cath

Cath

Wc za podganco Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Wc za podganco   Wc za podganco Icon_minitimeNed Nov 22, 2009 3:39 pm

Bom pogledala v kakšni spletni trgovini za te brikete. Samo, a je isti efekt kot žagovina al boljše, oz. slabše?
Nazaj na vrh Go down
Nes

Nes

Wc za podganco Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Wc za podganco   Wc za podganco Icon_minitimeNed Nov 22, 2009 4:18 pm

Isti učinek kot zdrobljeni koruzni storži.
Je boljše od žagovine, ker je super vpojna ta zadeva. In za moj okus boljše od celih briketov, ki so ful stisnjeni in se mi zdi da s tem manj vpojni.
Ker je pa ta Chipsi tako razcufan, ima večjo površino za isto težo briketov in verjetno za to hitreje vpije. In se seveda tudi hitreje razmoči.

Našteto meni odgovarja ravno zato, ker imam to v WC-ju, ki ga menjavam vsak dan. Porabim pa dve jedlini žlici na dan Very Happy to traja res mesece
Nazaj na vrh Go down
Cath

Cath

Wc za podganco Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Wc za podganco   Wc za podganco Icon_minitimeNed Nov 22, 2009 4:55 pm

Nes, a to je ta zadeva?

Wc za podganco 5614chipsimaisgranulat_b_1
Nazaj na vrh Go down
Sponsored content

Wc za podganco Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Wc za podganco   Wc za podganco Icon_minitime

Nazaj na vrh Go down

Wc za podganco
Nazaj na vrh 
Stran 1 od 6Pojdi na stran : 1, 2, 3, 4, 5, 6  Next