| Wc za podganco | |
|
+27Klarchy* mravlinc Juni lolo Megaschmts M-silver Skinny ini90 Tasha.W choo METALLKA Frik podgANA Peexy sonja256 mashikaa Nes Cath podganca mamaF Fiamma Eva AtLanT!da Olivija Sonii elanor Lee 31 posters |
|
Avtor | Sporočilo |
---|
Lee
Število prispevkov : 660 Join date : 12/05/2009 Age : 29 Kraj : Britof, Kranj
| Naslov sporočila: Wc za podganco Sob Maj 16, 2009 12:19 pm | |
| mojemu rickiju sem kupila posodico v obliki trikotnika, ki je namenjen WCju. Ali se vaše podgane navadijo kakati in lulati samo v WC? Pri mojemu opažam iztrebke v WCju in pa tudi po kletki. Slišala sem da se podgance zanesljivo naučijo uporabljati WC in da potem ne kakajo več po kletki. Je to res? Ali je odvisno le od podgane? | |
|
| |
elanor
Število prispevkov : 185 Join date : 13/01/2009 Age : 28 Kraj : Kranj
| Naslov sporočila: Re: Wc za podganco Sob Maj 16, 2009 1:16 pm | |
| Ti si mu postavla po enem dnevu wc tam kjer se je tep zahotlo.. to te pa že ne bo ubogal, brez skrbi. Odstarni wc in kkšn tedn počaki, podgane so zelo pametne in čiste živali in po enem tednu boš opazila, kam hodi lulat. Za kakanje bo malo dalj časa trajalo, ampak moj Joni je v en kot hodil lulat in kakat že po 2 tednih. | |
|
| |
Lee
| Naslov sporočila: Re: Wc za podganco Sob Maj 16, 2009 1:41 pm | |
| Aveš anja da se ga da tut prestavt, kamor se bo navadu? | |
|
| |
Sonii
Število prispevkov : 773 Join date : 13/01/2009 Age : 32 Kraj : Ljubljana
| Naslov sporočila: Re: Wc za podganco Sob Maj 16, 2009 2:04 pm | |
| Večinoma priporočajo, da ko mu recimo zamenjaš steljo mu daj wc v en kot in v WC nekaj stelje ki je "umazana". Polulana itd. Potem naj bi podgana vedela kam je treba opravit potrebo. Nevem pa koliko deluje | |
|
| |
elanor
Število prispevkov : 185 Join date : 13/01/2009 Age : 28 Kraj : Kranj
| Naslov sporočila: Re: Wc za podganco Sob Maj 16, 2009 4:45 pm | |
| - MetalGirl je napisal/a:
- Aveš Anja da se ga da tut prestavt, kamor se bo navadu?
Ne, a res? Rekla sm, da dej ven WC, in POČAKAJ da boš videla kam se bo odločil hodit lulat, potem mu pa naštimaj WC. Gosh. | |
|
| |
Lee
| Naslov sporočila: Re: Wc za podganco Sob Maj 16, 2009 7:30 pm | |
| - Elanor je napisal/a:
- MetalGirl je napisal/a:
- Aveš Anja da se ga da tut prestavt, kamor se bo navadu?
Ne, a res? Rekla sm, da dej ven WC, in POČAKAJ da boš videla kam se bo odločil hodit lulat, potem mu pa naštimaj WC. Gosh. ni fore, če mu dam not pa pol prestavm. Blee...sicer je pa danes kakal že samo v WCm nikjer drugje ni kakcev | |
|
| |
Olivija
Število prispevkov : 387 Join date : 15/02/2009 Age : 30 Kraj : Ljubljana
| Naslov sporočila: Re: Wc za podganco Ned Maj 17, 2009 2:42 pm | |
| Jest sm Oliju posodo prestaula tja kjer je običajno kaku pa lulu in zdej hod v tist kot kjer je bla prej posoda. | |
|
| |
Lee
| Naslov sporočila: Re: Wc za podganco Ned Maj 17, 2009 6:38 pm | |
| - Olivija je napisal/a:
- Jest sm Oliju posodo prestaula tja kjer je običajno kaku pa lulu in zdej hod v tist kot kjer je bla prej posoda.
joj pa so zvite ...potem mu pa nazaj prestaviš tja kjer zdej kaka. Aja tvoj podganek je tak ot moj, le da ima moj črno tam ki ima tvoj sivo | |
|
| |
AtLanT!da
Število prispevkov : 726 Join date : 14/01/2009 Age : 34 Kraj : Ljubljana
| Naslov sporočila: Re: Wc za podganco Pon Maj 18, 2009 6:27 am | |
| kaj pa uporablate v wc-jih? Pesk, miwko, brikete al clo kj druzga?? | |
|
| |
Lee
| Naslov sporočila: Re: Wc za podganco Pon Maj 18, 2009 6:14 pm | |
| Jaz imam zdaj notri žaganje za glodalce, ko mi ga pa zmanka pa bom imela žaganje v briketih. | |
|
| |
Olivija
Število prispevkov : 387 Join date : 15/02/2009 Age : 30 Kraj : Ljubljana
| Naslov sporočila: Re: Wc za podganco Pon Maj 18, 2009 6:33 pm | |
| - AtLanT!da je napisal/a:
- kaj pa uporablate v wc-jih? Pesk, miwko, brikete al clo kj druzga??
Jest mam žaganje. A bi mogla met kej druzga? | |
|
| |
Lee
| Naslov sporočila: Re: Wc za podganco Pon Maj 18, 2009 6:34 pm | |
| - Olivija je napisal/a:
- AtLanT!da je napisal/a:
- kaj pa uporablate v wc-jih? Pesk, miwko, brikete al clo kj druzga??
Jest mam žaganje. A bi mogla met kej druzga? Pomoje da je žaganje čist kul. Sej je isto kot če bi meu povsod po tleh..verjetn to ni lih zlo važn... | |
|
| |
Eva
Število prispevkov : 356 Join date : 14/01/2009 Age : 33
| Naslov sporočila: Re: Wc za podganco Pon Maj 25, 2009 5:55 pm | |
| Jst sm nad tem obupala. Ni in ni šlo. In zdej pač vsak dan čistm kletko pa je... | |
|
| |
Fiamma Admin
Število prispevkov : 1492 Join date : 13/01/2009 Age : 34 Kraj : Koper
| Naslov sporočila: Re: Wc za podganco Pon Maj 25, 2009 6:01 pm | |
| meni je en absolvent veterine, ki se zdej ukvarja ful z eksoti in temi živalcami reku, da je najboljše za podgance in tudi za čiščenje met papirnate brisače in menjavat vsak dan... ki baje je ravno ta njiov urin, ki jim tolko škodi je reku, da on je meu miško, ki je tko skrbel zanjo in je živel 4 leta! | |
|
| |
mamaF
Število prispevkov : 519 Join date : 13/01/2009 Age : 53 Kraj : Komen
| Naslov sporočila: Re: Wc za podganco Čet Maj 28, 2009 10:58 am | |
| Ja, se strinjam ... samo, podgane navadit, da tiste papitnate brisače pusti lepo pri miru in jih v pol ure ne demolira na prafaktorje je pa druga štorija Jaz sem naši Tonči dala še v stari kletki s plastičnim dnom na tla ene par plasti pap. brisač, za WC pa eno manjšo škatlo z lesnimi briketi. Si ne moreš predstavljat, kaj je ratalo do naslednjega dneva Vse brisače so bile nacufane in stlačene v en velik kup, polovico si je zbasala v hiško, tla so bila pretežno gola, luže od lulanja povsod ... groza. Potem sem natrosila tiste WC brikete kar po celem dnu in ko se je pokazalo, kateri kot si je gospa izbrala za kakanje, sem dala na dno kletke rajši en kos bombažne preproge, v tisti njem kot pa plastično škatlo z briketi oz. pozneje z žagovino. Tisti tepih sem potem vsak teden menjavala s čistim in ga oprala. Papirnate brisače ji pa še zdaj dajem "za priboljšek" - da si jo scufa in nabaše v visečo mrežo In tudi zdaj, v leseni kletki, ima na tleh tisti "tepih", po policah ji naštimam pa kose starih brisač oz. oblek in poskusim to nekako obtežit s kamni ali hiško, sa ne zvleče vsega dol. Itak je kmalui vse polulano, samo to blago tisti urin vsaj vpije, da se mi podgana ne valja ravno po mokrih lužah Potem pa večinona te kose blaga vržem kar v smeti in nadomestim z novimi. kakat hodi pa - na srečo - striktno res samo v njeno WC škarlo z žagovino. Vsaj to | |
|
| |
podganca
Število prispevkov : 91 Join date : 14/11/2009 Age : 32 Kraj : brežice
| Naslov sporočila: Re: Wc za podganco Pet Nov 20, 2009 3:11 pm | |
| Moji dve pa imata po tleh papirnate brisačke. hvala bogu se ne znašata nad njimi. Ko sem videla kateri kot sta si izbrale za opravljanje potrebe sem jima namestila posodico z žaganjem. Moram reči, da lulata samo v wc, kakcov pa je povsod. Pravzaprav če sta slušajno zraven wc-ja gresta v wc opravit..če pa sta v hiški, ki je nadstropje višje se podelata kar tam.. upam da mi ju bo uspelo strenirati. Se pa včasih prav lepo namesti katera v wc in tam zadrema. je boljše imeti v wcju žaganje ali tisto stisnjeno v briketih ? | |
|
| |
Sonii
| Naslov sporočila: Re: Wc za podganco Sob Nov 21, 2009 6:00 pm | |
| lesne brikete, ker bolje vpijajo in manj smrdijo ;P | |
|
| |
Cath
Število prispevkov : 550 Join date : 24/10/2009 Age : 43 Kraj : Koper
| Naslov sporočila: Re: Wc za podganco Sob Nov 21, 2009 6:28 pm | |
| Kaj obstajajo sploh tej briketi v manjših embalažah? Ker tu pri nas imajo cele žaklje | |
|
| |
Sonii
| Naslov sporočila: Re: Wc za podganco Sob Nov 21, 2009 6:45 pm | |
| pomoje da ne, jih nisem še nikjer zasledila. Samo tavelike vreče so po teh trgovinah. | |
|
| |
Nes
Število prispevkov : 1946 Join date : 14/08/2009 Age : 37 Kraj : Maribor
| Naslov sporočila: Re: Wc za podganco Sob Nov 21, 2009 6:51 pm | |
| Kaj so za vas veliki žaklji?
V zooticu majo 10 l pakungo, ki je v velikosti srednje velike torbice, not je pa 4,5 kg briketov | |
|
| |
Sonii
| Naslov sporočila: Re: Wc za podganco Sob Nov 21, 2009 6:54 pm | |
| - Nes je napisal/a:
- Kaj so za vas veliki žaklji?
V zooticu majo 10 l pakungo, ki je v velikosti srednje velike torbice, not je pa 4,5 kg briketov to so pomoje koruzni briketi Jaz mam 20l lesne brikete. | |
|
| |
Nes
| Naslov sporočila: Re: Wc za podganco Sob Nov 21, 2009 6:57 pm | |
| ne, ne jih imam doma. So razcefrani lesni briketi. Oz. na embalaži piše da so iz rastlinskih vlaken. Kar je mnda tak ali tak les.
Chipsi Ultra | |
|
| |
Cath
| Naslov sporočila: Re: Wc za podganco Ned Nov 22, 2009 3:39 pm | |
| Bom pogledala v kakšni spletni trgovini za te brikete. Samo, a je isti efekt kot žagovina al boljše, oz. slabše? | |
|
| |
Nes
| Naslov sporočila: Re: Wc za podganco Ned Nov 22, 2009 4:18 pm | |
| Isti učinek kot zdrobljeni koruzni storži. Je boljše od žagovine, ker je super vpojna ta zadeva. In za moj okus boljše od celih briketov, ki so ful stisnjeni in se mi zdi da s tem manj vpojni. Ker je pa ta Chipsi tako razcufan, ima večjo površino za isto težo briketov in verjetno za to hitreje vpije. In se seveda tudi hitreje razmoči. Našteto meni odgovarja ravno zato, ker imam to v WC-ju, ki ga menjavam vsak dan. Porabim pa dve jedlini žlici na dan to traja res mesece | |
|
| |
Cath
| Naslov sporočila: Re: Wc za podganco Ned Nov 22, 2009 4:55 pm | |
| Nes, a to je ta zadeva? | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov sporočila: Re: Wc za podganco | |
| |
|