| Wc za podganco | |
|
+27Klarchy* mravlinc Juni lolo Megaschmts M-silver Skinny ini90 Tasha.W choo METALLKA Frik podgANA Peexy sonja256 mashikaa Nes Cath podganca mamaF Fiamma Eva AtLanT!da Olivija Sonii elanor Lee 31 posters |
|
Avtor | Sporočilo |
---|
mashikaa
Število prispevkov : 427 Join date : 25/10/2009 Age : 34
| Naslov sporočila: Re: Wc za podganco Tor Nov 24, 2009 1:23 pm | |
| - Cath je napisal/a:
- Jaz sem našla nekaj, kar bi te morda zanimalo.. Na ebayu.
Jaz sem kupila podobno wc posodico. Kao za hrčke. Notri je bila vrečka s peskom in lopatka za pobiranje drekcev ampak moja podgana niti enkrat ni šla noter, kaj šele, da bi kakala tam.Moram pogruntat nekaj drugega. | |
|
| |
Cath
Število prispevkov : 550 Join date : 24/10/2009 Age : 43 Kraj : Koper
| Naslov sporočila: Re: Wc za podganco Tor Nov 24, 2009 7:51 pm | |
| Nes, jaz sem nabavila včeraj ta Chipsi Ultra. Imajo ga v Mr. Petu in tudi v Zooticu in se mi za zdaj zdi super, ker še vedno kopljejo, ampak ne pade tko zlahka vn s kletke, ker prej je žagovina letela vsepovsod. Ajja.. pa še dihurček je bil pri meni na obisku danes in se je valjal po tem Chipsiju, je užival pujsek mali Hvala ti | |
|
| |
Nes
Število prispevkov : 1946 Join date : 14/08/2009 Age : 37 Kraj : Maribor
| Naslov sporočila: Re: Wc za podganco Tor Nov 24, 2009 8:10 pm | |
| | |
|
| |
mashikaa
| Naslov sporočila: Re: Wc za podganco Tor Nov 24, 2009 8:12 pm | |
| Jutri grem v nabavo, grem iskat hrano in novo steljo. Zanima me kaj je najceneje od briketov in tega. Kaj se najbolj splača. Razmišljam, da bi posip imela samo v wc-ju..Nevem no. Želim najti najbolj ugodno rešitev. | |
|
| |
Cath
| Naslov sporočila: Re: Wc za podganco Tor Nov 24, 2009 8:15 pm | |
| Kot sem jaz videla, je najcenejša varianta vzet tisti največji žakelj lesnih briketov. Če se ne motim je 10eur | |
|
| |
mashikaa
| Naslov sporočila: Re: Wc za podganco Tor Nov 24, 2009 8:18 pm | |
| Jaz sem kupila 10l za 6 evrov ampak polovico porabim takoj. Koliko časa pa to zdrži? Ta posip? Jaz vem, da sem pri žaganju morala menjat na 3-4 dni, ker je začelo potem že smrdeti in vse je bilo pokakano. Sicer se nikoli ni navadila na stranišče ampak useeno. | |
|
| |
Cath
| Naslov sporočila: Re: Wc za podganco Tor Nov 24, 2009 8:21 pm | |
| Ej, a veš, da so si moje male našle kot za hiško in samo tam lulajo. Tko, da vidim, kje je mokro in pol tam zamenjam. Isto je pri Takosu in samčki, ki so z njim v kletki. Zdaj pa ne vem, al si bo pri tebi izbrala vsaka svoj kot, pri meni hodijo vsi v istega. Ta male hodijo zadaj v levega, Takos in tamali zadaj v desnega PS. kakci pa so vsepovsod zaenkrat po kletki. | |
|
| |
mashikaa
| Naslov sporočila: Re: Wc za podganco Tor Nov 24, 2009 8:24 pm | |
| Ja samo ti bolje vidiš kam hodijo. Jaz imam leseno kletko in na poličkah imam tapison in nevem kje lulata. Kakakta pa vsepovsod.Tudi kdaj pa kdaj na poličkah. Nevem no. Jutri, ko bom zamenjala steljo bom malo umazane stelje in kakcev dala v en kot, v wc in upam, da bosta povezale.Nani recimo spi v lastnem scanju pa je nič ne moti. Je res packasta podgana.Večkrat sem videla, kako je poscan in smrdeč wc papir v njeni hiški. | |
|
| |
Cath
| Naslov sporočila: Re: Wc za podganco Tor Nov 24, 2009 8:25 pm | |
| | |
|
| |
Fiamma Admin
Število prispevkov : 1492 Join date : 13/01/2009 Age : 34 Kraj : Koper
| Naslov sporočila: Re: Wc za podganco Tor Nov 24, 2009 8:26 pm | |
| Pomoje se bolj splača it v Merkur in kupit tiste brikete, ki so namenjeni za kurjenje (sicer so pa enaki) n stane 50kg vreča okoli 4€. | |
|
| |
mashikaa
| Naslov sporočila: Re: Wc za podganco Tor Nov 24, 2009 8:31 pm | |
| Kaj a res? tok pocen? Zajebavaš 50 kil briketov lesnih pa sam za 5 evrov. to pa res morm it pogledat. Pa je res isto?Ni nč škodljivo? Po eni strani bi jst magar brikete dala v wc, za steljo bi pa imela kaj bolj mehkejšega..kaj podobno žaganju. Ker moje fuuul rade koplejo in si kakšen gnezd nardijo, kjer spančkajo ali pa kaj podobnega.Mene ne moti, če kaj leti ven. Tako ali tako se pomete. | |
|
| |
Nes
| Naslov sporočila: Re: Wc za podganco Tor Nov 24, 2009 8:35 pm | |
| - Fiamma je napisal/a:
- Pomoje se bolj splača it v Merkur in kupit tiste brikete, ki so namenjeni za kurjenje (sicer so pa enaki) n stane 50kg vreča okoli 4€.
Že mogoče, ampak je treba prej pogledat, iz katerega lesa je. En forumaš je kuplil neki tak žakelj in je potem podganica dobila alergijo. In se je ugotovilo, da so bli briketi iz smrekovine. Tako da če kdo najde kaj ,kar nima nič od iglavcev noter, naj pride povedat ime in firmo | |
|
| |
mashikaa
| Naslov sporočila: Re: Wc za podganco Tor Nov 24, 2009 8:36 pm | |
| Ja sej to sej to. da nebo moja podganica imela kakšne alergije potem. | |
|
| |
Nes
| Naslov sporočila: Re: Wc za podganco Tor Nov 24, 2009 8:40 pm | |
| Samo, a mislite da so proizvajalci teh lesnih briketov za posip glodavcem res tolk svinje, da uporabljajo kar mešani les in odpadke?
Ker na vrečah nikoli ne piše iz česa točno so, pa me zanima, če ima EU kakšno regulativo glede tega. Da npr . ne bi smel dajat not lesa iglavcev, ker se ve da so smole toksične za vse male živali? | |
|
| |
Fiamma Admin
| Naslov sporočila: Re: Wc za podganco Sre Nov 25, 2009 9:02 pm | |
| Nisem gledala ne firme ne iz katerega lesa je. :/ No kar se tiče proizvajalcev tega... pomoje je ta slednja tko "draga" ravno zato ker se bo uporabljala kot stelja in tako lahko "našopajo" ceno in mastno zaslužijo. In sigurno uporabljajo odpadke lesa, saj to je dejansko zmlet les...pač ostanki. Verjetno res pazijo na vrsto lesa, ki je noter, samo oni to verjetno kupijo od lesne industrije po zeloooo nizki ceni, to predelajo (če to celo ne predela že lesna industrija) in s svojo blagovno znamko dajo v prodajo. Vsaj po moje je tako, če kdo slučajno ve kej več o tem, naj napiše. LP | |
|
| |
mashikaa
| Naslov sporočila: Re: Wc za podganco Čet Nov 26, 2009 7:35 pm | |
| No včeraj sva šla s fantom po wc in sva razmišljala o stelji in tako dalje. Pa je prodajalka rekla,ki ima tudi podganco, da je najboleti steljo sam u wc-ju okrog in okrog pa tapison al pa brisače, da se navad, da tm ne sme kakat. Notr sm dala nekej čiste pa nekej umazane stelje z drekci vred. Zdej sprot pobiram kakce pa jima mečem notr u wc. Wc je dost velk..u primerjavi s podgancam. A mislte, da se bosta navadle? | |
|
| |
Fiamma Admin
| Naslov sporočila: Re: Wc za podganco Čet Nov 26, 2009 8:01 pm | |
| Ja no, odvisno kako se podganca navadi. Alexi je lulal in kakal res samo tem, kjer so bli briketi, ko pa je prišla Lumpa, so bli kakci in lulanje vse povsod, tudi po poličkah. | |
|
| |
mashikaa
| Naslov sporočila: Re: Wc za podganco Čet Nov 26, 2009 8:41 pm | |
| Jah sej notr mam lesne brikete. Drugje pa tapison. Pa sej upam, da ji bo potegnil. Drgač pa je moj fant opazu, da je šla tamala tja u wc jest:) packa! | |
|
| |
podganca
Število prispevkov : 91 Join date : 14/11/2009 Age : 32 Kraj : brežice
| |
| |
mashikaa
| Naslov sporočila: Re: Wc za podganco Ned Dec 06, 2009 11:09 pm | |
| IMAM EN VELIK PROBLEM! Danes sem zamenjala steljo v wc-ju in kletko pospravila in presesala in vse. Ko sem čez nekaj časa prišla sem v wc-ju videla nekaj kakcev ampak prav tako tudi poleg wc-ja na tleh.Tam pri hrani oz. malo proč. Kakce sem pobrala in nato čez nekaj časa zopet prišla pogledat. spet sem videla nekaj svežih kakcev v wc-ju nekaj pa okoli wc-ja. Občutek imam,da ena kaka v stranišče, druga pa ne. Kaj naj naredim?!! Želim, da kakata samo v wc-ju pa nevem kako! Kmalu se bom skregala z njima. Jutri bom naredila poiskus in eno vzela ven za nekaj časa, da vidim katera kaka v wc in katera ne. Samo nevem kaj mi bo pomagalo, če bom to vedela. Kaj naj naredim z drugo, ki ne kaka v wc? | |
|
| |
mamaF
Število prispevkov : 519 Join date : 13/01/2009 Age : 53 Kraj : Komen
| Naslov sporočila: Re: Wc za podganco Pon Dec 07, 2009 12:58 am | |
| Mashikaa, jaz ti svetujem, da poskusiš s tem, da jima namestiš v kletko še en WC (magari vzameš plastičen podstavek za rože ali plitko posodico, kot jih rabimo za zamrzovanje živil). Morda gre eni na živce kakanje od druge in zato noče v isti WC? Poskusi, pa boš videla. Aja, pa daj magari v ta drugi WC kakšno drugačno steljo (recimo žagovino), ker je možno, da eni od podgan briketi ne ustrezajo, pa hodi zato kakat izven WC-ja. Upam, da se bo problem rešil! | |
|
| |
podganca
| Naslov sporočila: Re: Wc za podganco Pon Dec 07, 2009 7:10 am | |
| Moja tamala pa iz wc-ja dobesedno pomeče vse žaganje ven. Ko en krtek. Z noson rine po žaganju dokler ne zrine vsega ven. To je začela delat pred kratkim. Prej je biu mir. Je prou smešna, vendar imata potem po celi kletki tisto umazano žaganje. Kako jo tega odvadim ? ma kdo kak predlog ? Bi bli mogoče bolši briketi, da jih nebo zrinla iz wc-ja ? :=)=: | |
|
| |
mashikaa
| Naslov sporočila: Re: Wc za podganco Pon Dec 07, 2009 11:31 am | |
| - mamaF je napisal/a:
- Mashikaa, jaz ti svetujem, da poskusiš s tem, da jima namestiš v kletko še en WC (magari vzameš plastičen podstavek za rože ali plitko posodico, kot jih rabimo za zamrzovanje živil). Morda gre eni na živce kakanje od druge in zato noče v isti WC? Poskusi, pa boš videla. Aja, pa daj magari v ta drugi WC kakšno drugačno steljo (recimo žagovino), ker je možno, da eni od podgan briketi ne ustrezajo, pa hodi zato kakat izven WC-ja.
Upam, da se bo problem rešil! a pa misliš, da bi druga podganica hodila potem na wc?Kaj pa če bi tista hodila tudi tja? Nevem no. Drugače nimam nobene plitke posodice več.Imam sicer še en kotni wc ampak je tist čist mejhn.ful manjši od tistega.Kakce ponavadi najdem na sredini kletke ..torej pomeni, da morm tam dat wc?Malo bi čudno zgledalo..pa tudi mimo nebi mogli pridt..ker je tam lojtra. | |
|
| |
podganca
| Naslov sporočila: Re: Wc za podganco Pon Dec 07, 2009 1:22 pm | |
| kaj pa če bi z npr.kisom obrisala tam kjer so kakci ? da nebo nobenih vonjav.. | |
|
| |
mamaF
Število prispevkov : 519 Join date : 13/01/2009 Age : 53 Kraj : Komen
| Naslov sporočila: Re: Wc za podganco Pon Dec 07, 2009 6:33 pm | |
| @ Mashikaa, ne vem - jaz bi poskusila s tem za začetek. Ali pa bi poskusila podganicama dati en malo večji WC (mogoče jima je ta premajhen ih grejo kakci zato čez rob? Samo ugibam, kaj bi lahko pri tebi še delovalo - bolj preprosste rešitve. Pri nas res nismo imeli problemov s tem (Tončka je kakala res samo v WC posodo, veliko kakih 15x20 cm, napolnjeno z žagovino), lulala pa je tudi po poličkah, tega ji nisem mogla preprečit, tudi čiščenje s kisom je ni odvrnilo od tega | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov sporočila: Re: Wc za podganco | |
| |
|
| |
| Wc za podganco | |
|