| Hrana za podgane - raznični neznani proizvajalci | |
|
+13magijamarko choo Puppy mravlinc pety Blue Juni Nes halibel Lee Sonii Skinny Tasha.W 17 posters |
|
Avtor | Sporočilo |
---|
choo
Število prispevkov : 1152 Join date : 17/03/2010 Age : 35 Kraj : Ljubljana
| Naslov sporočila: Re: Hrana za podgane - raznični neznani proizvajalci Pet Avg 26, 2011 12:23 pm | |
| Pri meni tudi ne marajo več Oxbow (jejo ga samo še, ko so reeeeees lačni, pa še to raje fehtarijo za drugo hrano pred tem :S), odkar jim doma mešam hrano. Tako da jim dam to domačo mešanico, vanjo pa zmešam še nekaj Oxbow briketov, tisto se mi zdi pa da jejo. Se pa strinjam, da je tale hrana predraga, ja, sploh glede na to, koliko tele požeruhi pojejo :S | |
|
| |
sashka
Število prispevkov : 50 Join date : 25/01/2012 Kraj : mb
| Naslov sporočila: Re: Hrana za podgane - raznični neznani proizvajalci Sre Jan 25, 2012 11:44 am | |
| Pozdravljeni.
Sama že nekje pol leta, mogoče malo več, kupujem hrano Flamingo. Moja Sunny jo obožuje. Sedaj pa imam vprašanje za vse tiste, ki tudi kupujejo to hrano. Je kdo izmed vas opazil, da bi podganice imele kakršnekoli zdravstvene težave? Moja je dobila tumor na mlečni žlezi, in sicer nekaj mesecev po tem, ko sem začela kupovat to hrano. Pred tem je bila vedno zdrava, ni imela nobenih težav. Smo dali tumor odstranit, ni bil rakav, zdaj, 3 mesece zatem, se je pa spet pojavila bula. Danes sem bila z njo pri veterinarju in ji je vzela vzorec ter ga poslala na analizo in bomo vidli kaj je. Predvsem sprašujem zato, ker me izredno moti, da ni napisanih sestavin. Noja vsaj ne nekaj natančno. Povrh vsega mi je pa še znanka povedala, da je prebrala, da ta suha hrana pri teh malih živalcah dostikrat povzroča neke tumorje itd, ker bi nekateri naj mešali neke strupe ali kaj vem kaj zraven. Ima kdo morda podobne izkušnje ali mogoče kaj ve o tem? | |
|
| |
choo
Število prispevkov : 1152 Join date : 17/03/2010 Age : 35 Kraj : Ljubljana
| Naslov sporočila: Re: Hrana za podgane - raznični neznani proizvajalci Sre Jan 25, 2012 12:54 pm | |
| Prvič slišim za kaj takega... čeprav moji so imeli mal čudno dlako po tej hrani. | |
|
| |
Puppy
Število prispevkov : 288 Join date : 10/02/2011 Age : 31 Kraj : Kranj
| Naslov sporočila: Re: Hrana za podgane - raznični neznani proizvajalci Sre Jan 25, 2012 1:48 pm | |
| Moja sta kar nekaj časa imela to hrano, zej jima pa raje domačo mešanico delam. Pa nista mela nobenih težav od te flamingo hrane. | |
|
| |
sashka
| Naslov sporočila: Re: Hrana za podgane - raznični neznani proizvajalci Sre Jan 25, 2012 2:09 pm | |
| Jaz bom to hrano zdaj definitivno opustila. Na številnih nemških straneh sem brala, da večina uporablja mešanico hrane Rattima, ki se je verjetno pri nam ne da dobit (vsaj nisem je nikjer našla ). Je pa ogromno podobnih mešanih, te s semeni, malo suhega sadja itd. To hrano podganice sicer dobijo dnevno, vendar jim dnevno dajejo velike porcije svežega sadja in zelenjave. Kar je vbistvu tudi moja Sunny dobivala. Odvisno od tega kaj je bilo doma, ampak vsaj nekaj koščkov sadja. Dlako je pa mela ves čas normalno..mehka ko plišika bo pa od zdaj naprej definitivno poudarek na domači mešanici! | |
|
| |
magijamarko
Število prispevkov : 67 Join date : 01/04/2011
| Naslov sporočila: Re: Hrana za podgane - raznični neznani proizvajalci Sre Jan 25, 2012 2:20 pm | |
| Tako..še moje mnenje.. Ker je v nekem trenutku prišlo do pomanjkanja Flamingove hrane v MR Petu, sem se pač odločil da si poskušam hrano pridobiti sam - po potrebi bi jo tudi uvozil. Med poizvedovanjem sem potem ugotovil,da je Flamingo dokaj velika firma, proizvajajo hrano tudi za druge živali, imajo neke Belgijske certifikate itd. Delujejo zelo resno - na osnovi mojega povpraševanja pri njih me je kontaktiral SLOVENSKI uvoznik, in mi potrdil da bo med naslednjo pošiljko tudi moja hrana... zelo profesionalen odnos. Kar se tiče dlake.. vse moje podgane (vseh 5) ima zelo svetlečo, lepo dlako.. Podganice, ki sva jih prejela od Saše -posovojitev- se mi zdi da so dobile še LEPŠO dlako..pa sem prepričan, da jim že pri Saši ni nič manjkalo.. je pa res da pri meni dobijo za jest vse..(dajte v kletko kost od piščanca..pa boste videli kaj se zgodi ) Meni druga "glavna" hrana ne pride v poštev, za spremembo jim (ob tej) ponujam JR Ratenfuter.. Bulic oz. čudnih stvari nimajo(upam da jih ne bo, trkam ob les..)so kolikor lahko sodim zdrave Toliko od mene in 5 babik LP Marko | |
|
| |
sashka
| Naslov sporočila: Re: Hrana za podgane - raznični neznani proizvajalci Sre Jan 25, 2012 4:23 pm | |
| Kako dolgo pa že uporabljaš to hrano? Jaz sem začela sumit, da je mogoče kaj s hrano, ko je še od punce podgana dobila tumor. Istočasno sva začeli kupovat to hrano in podganici sta nekje istočasno dobili tumorje. Njena druga pa nič. Tudi vitamine kupujem od Flamingota. Zdaj bom pač odstavla vse skupaj pa bomo vidli. Seveda pa tudi ni nujno, da je povezano s hrano.. | |
|
| |
magijamarko
Število prispevkov : 67 Join date : 01/04/2011
| Naslov sporočila: Re: Hrana za podgane - raznični neznani proizvajalci Sre Jan 25, 2012 9:25 pm | |
| Hm..hrano uporabljam nekje od junija..vsaj..Flamingova hrana je pri nas osnova..vse ostalo je bonus.. Zakaj? Ker pojedo vse..in ne izbrckajo pol stvari iz hrane.. Dobijo potem še vsako jutro malo muslija (delim svojega..idealno za jutranji bonding - prav čakajo da pridem jaz in skodelica), v kletki imajo to hrano + eno klacično hrano..tam pojedo kar pojedo. Jih spremljam na tehnici..vse konstantne..tak da.. Ne vem..mislim da se velika firma ne bi igrala z kakimi čudnimi kombinacijami...preveč je v poslu odvisno od renomeja..moje mnenje.. Lep večer Marko | |
|
| |
Tasha.W
Število prispevkov : 331 Join date : 29/01/2011 Age : 31 Kraj : Brežice
| Naslov sporočila: Re: Hrana za podgane - raznični neznani proizvajalci Čet Jan 26, 2012 2:29 pm | |
| | |
|
| |
Puppy
| Naslov sporočila: Re: Hrana za podgane - raznični neznani proizvajalci Čet Jan 26, 2012 4:57 pm | |
| Ne, tole ni ta hrana... Ovitek od Flamingo hrane je v večini temno zelen | |
|
| |
analog
Število prispevkov : 20 Join date : 20/01/2012 Age : 30
| Naslov sporočila: Re: Hrana za podgane - raznični neznani proizvajalci Čet Jan 26, 2012 5:11 pm | |
| Tasha.W to hrano jejo moji in od fanta in jim je zelo všeč (: | |
|
| |
Tasha.W
| |
| |
analog
| Naslov sporočila: Re: Hrana za podgane - raznični neznani proizvajalci Čet Jan 26, 2012 6:04 pm | |
| - Tasha.W je napisal/a:
- Aja? Ali je to ok hrana?
joj ko bi le vedla! , podganico sem komaj včeraj dobila, fant je reko da je vredu in da jo njegove podganice obožujejo, moji pa tudi zgleda da je všeč kak pa je na področju kakovosti pa res nebi vedla, za enkrat še premalo izkušenj | |
|
| |
Puppy
| Naslov sporočila: Re: Hrana za podgane - raznični neznani proizvajalci Čet Jan 26, 2012 7:07 pm | |
| | |
|
| |
sashka
| |
| |
analog
| Naslov sporočila: Re: Hrana za podgane - raznični neznani proizvajalci Čet Jan 26, 2012 8:06 pm | |
| Sashka: jo dostavljajao v SLO! midva z fantom sma jo kupila če te zanima ga lahko jutri vprašam in ti sporočim! | |
|
| |
Nes
Število prispevkov : 1946 Join date : 14/08/2009 Age : 37 Kraj : Maribor
| Naslov sporočila: Re: Hrana za podgane - raznični neznani proizvajalci Čet Jan 26, 2012 8:07 pm | |
| Če je podgani vešč, še ni merilo, ali je hrana zdrava ali ne.
In ne, proizvajalcem se fučka za renome, ker tako ne moreš nikoli dokazat, da je hrana kriva. Za se Pedigree sekira, da na milijone psov faše okvare ledvic zarad njih? Se L'oreal sekira, da pobijejo in pohabijo cele kolonije poskusnih živali? Se kitajske restavracije sekirajo, da mononatrijev glutaminat škodi zdravju?
Samo računajo na dober marketing in na nepoučene potrošnike, ki ne berejo deklaracij.
Možno je, da so konzervansi v hrani rakotvorni, sploh v cenenih hranah za male živali. MOŽNO, jaz osebno ne bi trdila, da je kriva hrana, ker nesterlizirane samičke pogosto obololevajo za tumorji na mlečnih žlezah. | |
|
| |
sashka
| Naslov sporočila: Re: Hrana za podgane - raznični neznani proizvajalci Čet Jan 26, 2012 8:18 pm | |
| Točno to NES! Pedigree tut deluje zelo resno pa svojemu ljubljenčku nikoli ne bi kupila njihove hrane! Na to Flamingo hrano sem vbistvu prišla tukaj preko foruma, ker tiste, ki sem jo prej kupovala več ni blo za dobit Sej tudi jaz nočem trdit, da je točno ta hrana kriva samo sem pa začela razmišljat o tem.. Na žalost mi pa živinozdravnica pri prvem tumorju ni omenila, da bi bilo boljše, da jo sterilizirajo..drugače bi seveda bila takoj za. zdaj pa je na žalost zelo riskantno ampak še čakam na izvide in upam na najboljše! aphrodizzyjack daj prosim vprašaj pa mi javi ja | |
|
| |
Nes
Število prispevkov : 1946 Join date : 14/08/2009 Age : 37 Kraj : Maribor
| Naslov sporočila: Re: Hrana za podgane - raznični neznani proizvajalci Čet Jan 26, 2012 9:36 pm | |
| Jaz resnom razmišljam, da bi prešla nazaj na doma pripravljeno mešanico. Traja, da dobim vse sestavine, ampak teh umetnih hran in napačno sestavljenih mešanic imam dovolj. | |
|
| |
Tasha.W
| Naslov sporočila: Re: Hrana za podgane - raznični neznani proizvajalci Pet Jan 27, 2012 2:43 pm | |
| | |
|
| |
Tasha.W
| Naslov sporočila: Re: Hrana za podgane - raznični neznani proizvajalci Pet Jan 27, 2012 2:50 pm | |
| | |
|
| |
sashka
| Naslov sporočila: Re: Hrana za podgane - raznični neznani proizvajalci Tor Jan 31, 2012 9:31 am | |
| Hvala Tasha.W zaj še mamo nekaj druge hrane pol bom pa naročla to zadevco. Včeraj sem bila v eni trgovini (mislim, da je premiuim pet) zgolj iz radovednosti in sem prečekirala kakšno hrano imajo za podgane. Naletela sem na Rat Nature od Versele-laga in pod sestava piše kvas?!? | |
|
| |
Tasha.W
| Naslov sporočila: Re: Hrana za podgane - raznični neznani proizvajalci Tor Jan 31, 2012 11:47 am | |
| Ne poznam te hrane, jaz jo bom pomojem kar lepo naročala iz Nemčije | |
|
| |
Puppy
| Naslov sporočila: Re: Hrana za podgane - raznični neznani proizvajalci Tor Jan 31, 2012 3:21 pm | |
| Ja, to sem js imela. Pa že tko ni neki preveč dobra, sploh so pa surovi arašidi not. | |
|
| |
Tasha.W
| Naslov sporočila: Re: Hrana za podgane - raznični neznani proizvajalci Tor Jan 31, 2012 3:33 pm | |
| Saj katera hrana za podgane je pa danes dobra? ...razen domače mešanice Ker vidim, da kar vsi uporabljate različne hrane | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov sporočila: Re: Hrana za podgane - raznični neznani proizvajalci | |
| |
|
| |
| Hrana za podgane - raznični neznani proizvajalci | |
|