| Tortilla ponovno mamica | |
|
+17Avalon mashikaa Dejan Nessa bolha AtLanT!da Blue Eva mamaF Juni lenka Lee Tahun Nes Sonii Fiamma Cath 21 posters |
|
Avtor | Sporočilo |
---|
Cath
Število prispevkov : 550 Join date : 24/10/2009 Age : 43 Kraj : Koper
| Naslov sporočila: Re: Tortilla ponovno mamica Ned Nov 01, 2009 9:55 am | |
| Ne je samo mačjo hrano, vedno ima na voljo še hrano za podgance, sadje, zelenjavo, sir.. samo res najraje je mačjo hrano in izgleda super. Nisem nič opazila, da bi bilo kaj narobe, niti z mladički. Prišlo je do ene spremembe, nobena podganca ne bo čisto bela. So skoraj vse vzele po mamici. Dlakico že dobivajo, zrastle so.. Samo ne vem še natančno koliko samičk in samčkov bo, še vedno kaže, da bo samičk dosti vel, kot samčkov. Tukaj je ena kepica slikana od blizu: https://2img.net/r/ihimizer/i/dsc00879.jpg/Vsi skupaj: https://2img.net/r/ihimizer/i/dsc00878k.jpg/Samičke: https://2img.net/r/ihimizer/i/dsc00881w.jpg/Samčki: https://2img.net/r/ihimizer/i/dsc00880h.jpg/ | |
|
| |
Eva
Število prispevkov : 356 Join date : 14/01/2009 Age : 33
| Naslov sporočila: Re: Tortilla ponovno mamica Ned Nov 01, 2009 10:53 am | |
| Tudi sira ne bi smela imeti vedno na voljo, lahko ga damo le kot priboljšek v majhnih količinah, pa ne vsak dan. Vsak dan mora imeti na voljo: svežo vodo, mešanico za podgane, malo semenk, vsak dan svežo zelenjavo, mogoče košček kruha in to je to. Potem pridejo pa šele na vrsto priboljški, ki jih lahko dobiva vsak dan ampak v majhnih količinah - šele sem spadajo mačja hrana, sir in podobne visokobeljakovinske stvari. Računati moraš, da je priporočljiv delež beljakovin v podganji prehrani le 12%... | |
|
| |
Cath
| Naslov sporočila: Re: Tortilla ponovno mamica Ned Nov 01, 2009 10:58 am | |
| To velja za podgano na splošno ali doječo podgano 12 mladičkov? Ker, če ima to tako rada, ji lahko primanjkuje. | |
|
| |
Fiamma Admin
Število prispevkov : 1492 Join date : 13/01/2009 Age : 34 Kraj : Koper
| Naslov sporočila: Re: Tortilla ponovno mamica Ned Nov 01, 2009 3:44 pm | |
| - Cath je napisal/a:
- To velja za podgano na splošno ali doječo podgano 12 mladičkov? Ker, če ima to tako rada, ji lahko primanjkuje.
Seveda mora doječa podgana pojest več beljakovin, ampak spet ne toliko. Če res poje celo vrečko mačje vrečke, kar je ponavadi okoli 80-100g, je to definitivno preveč! Tudi nam so všeč čokolada, bonboni, čipsi, salame, ... pa to še ne pomeni, da je to za nas zdravo in da nam primanjkuje. | |
|
| |
Nessa
Število prispevkov : 11 Join date : 06/09/2009
| Naslov sporočila: Re: Tortilla ponovno mamica Ned Nov 01, 2009 5:52 pm | |
| | |
|
| |
Dejan
Število prispevkov : 584 Join date : 13/01/2009 Age : 42 Kraj : Kranj
| Naslov sporočila: Re: Tortilla ponovno mamica Ned Nov 01, 2009 6:53 pm | |
| Verjetno grejo h kači. Sliši se kruto, samo je pa tako ali si hrano pridelaš sam al jo greš pa kupt. Pri tako plodnih podganah kot jih ima metalgirl je prva opcija boljša...v komčni fazi tudi zato, ker je poraba hrane za podgane manjša in manjše število podgan, ki ostane v vzreji se lažje odda kot vse. Za svoje zadnji 4, ki sem jih oddal sem čakal, kar neki časa, da sem vse oddal. | |
|
| |
Sonii
Število prispevkov : 773 Join date : 13/01/2009 Age : 32 Kraj : Ljubljana
| Naslov sporočila: Re: Tortilla ponovno mamica Ned Nov 01, 2009 7:07 pm | |
| | |
|
| |
Lee
Število prispevkov : 660 Join date : 12/05/2009 Age : 29 Kraj : Britof, Kranj
| Naslov sporočila: Re: Tortilla ponovno mamica Ned Nov 01, 2009 7:10 pm | |
| | |
|
| |
mashikaa
Število prispevkov : 427 Join date : 25/10/2009 Age : 34
| Naslov sporočila: Re: Tortilla ponovno mamica Čet Nov 05, 2009 10:32 pm | |
| - Cath je napisal/a:
- Sem jih malo pogledala, preštela - jih je še vedno 12 in jih malo božala v kletki. Kako so živahni
Torej barve.. 4 črno beli kot Takos - to so vse samičke 5 jih bo kot mamica 3 pa verjetno beli, ker se niso še nič obarvali
Pomoje ni nič narobe, če Tortilla toliko poje, ima 12 mladičkov za dojit. In ima to hrano zelo rada. Živjo! Ali boš kaj oddajala?Jaz bi kupila eno podganico staro okoli enega meseca,da bo imela mlajša družbo že od malega.Najraje bi punčko s črnimi učkami,barva pa potem ni važna.Ampak bi blo lepo imeti dve enaki..Moja pikica je rjavo bela..oz črno bela..saj nevem:) Upam,da bi mi lahko eno podarila...oz. bi jo odkupila:) Res bi rabila čimpreje,da se navadita ena na drugo že od malega.Hvala! | |
|
| |
Cath
| Naslov sporočila: Re: Tortilla ponovno mamica Pet Nov 06, 2009 7:23 am | |
| | |
|
| |
mashikaa
| Naslov sporočila: Moja mala Tortilla postala ponosna mamica!!! Pet Nov 06, 2009 9:19 am | |
| Supeer! Iz kje pa si? Bi lahko naslednji teden oz. ko bodo stare 3 tedne prišla eno iskat? S fantom se že veseliva! Didi je stara 1 mesec in nebi bilo toliko razlike med leti kot pri starejši, ki je že stara mamca:) Če je možno bi imela črnobelo s črnimi učkami. | |
|
| |
Cath
| Naslov sporočila: Re: Tortilla ponovno mamica Pet Nov 06, 2009 9:24 am | |
| Jaz sem iz KP in jih lahko z veseljem oddam, ko bodo pripravljene. Črnobele bodo vse s črnimi učkami. Ena svetla podganca je že odprla eno okico, tako, da predvidevam, da bodo v zelo v kratkem času vse že gledale | |
|
| |
mashikaa
| Naslov sporočila: Moja mala Tortilla postala ponosna mamica!!! Pet Nov 06, 2009 9:51 am | |
| Jaz sem z Ljubljane pa me zanima če boš slučajno kej v Ljubljani? Drugače se pa lahko tudi pripeljem v Koper, če bom imela avto. | |
|
| |
Cath
| Naslov sporočila: Re: Tortilla ponovno mamica Pet Nov 06, 2009 10:12 am | |
| Se bova dogovorili preko zasebnih sporočil. Mene pa zanima, kdaj točno se lahko ugotovi spol? Ker še sedaj nisem točno prepričana... | |
|
| |
mashikaa
| Naslov sporočila: Moja mala Tortilla postala ponosna mamica!!! Pet Nov 06, 2009 10:19 am | |
| Pri treh tednih se že vidi spol.Jaz sem pri rejcu sama videla kateri so fantki in katere punčke.Za tisto se bova pa zmenili. | |
|
| |
Fiamma Admin
| Naslov sporočila: Re: Tortilla ponovno mamica Pet Nov 06, 2009 3:08 pm | |
| mashikaa pri 3. tednih so še preveč majhne za oddajo, saj takrat šele začnejo same jest. Najboljše jih je oddat pri 5. tednih! @Cath....najbolje, da si prebereš temo "Snežka je skotila" in primerjaš slike tamkajšnjih mladičev oz ena uporabnica je v tisto temo postala en link, na osnovi katerega smo potem določili spol. LP | |
|
| |
mashikaa
| Naslov sporočila: Moja mala Tortilla postala ponosna mamica!!! Pet Nov 06, 2009 3:18 pm | |
| Jaz sem mojo Didi šla iskat prejšnji četrtek pa ji nič ne manjka..Stara je bila 3 tedne in par dni.. | |
|
| |
Fiamma Admin
| Naslov sporočila: Re: Tortilla ponovno mamica Pet Nov 06, 2009 3:27 pm | |
| - mashikaa je napisal/a:
- Jaz sem mojo Didi šla iskat prejšnji četrtek pa ji nič ne manjka..Stara je bila 3 tedne in par dni..
Živali, ki so prehitro odvzete od mame, se lahko ne naučijo primernega živalskega obnašanja do živali iste vrste. Seveda ni nujno, da bo kaj narobe, samo mislim, da skrben rejec bo prskrbel, da podgance ne bodo oddane prezgodaj. LP | |
|
| |
Nes
Število prispevkov : 1946 Join date : 14/08/2009 Age : 37 Kraj : Maribor
| Naslov sporočila: Re: Tortilla ponovno mamica Pet Nov 06, 2009 3:48 pm | |
| Se strinjam, 3 tedni so premalo. Sama sem dobila oba podgančka pri tej starosti in je bilo nekaj sitnosti, ki jih pri malo starejših ne bi bilo.
Če samo pomisliš; kako naj bo za tako mlado dobro da dobesedno čez noč priede iz maminega mleka na suhe, slane in predelane brikete za podgane? | |
|
| |
mashikaa
| Naslov sporočila: Moja mala Tortilla postala ponosna mamica!!! Pet Nov 06, 2009 5:30 pm | |
| Razumem! Rejec je rekel, da je bila skotena začetek oktobra jaz pa sem jo dobila v četrtek. Bila je že živahna, že nekaj časa je jedla drugo hrano in rekel je da nebo problema. Nevem no. Ko bom kupila drugo bom počakala ampak nebi rada dolgo čakala, ker želim, da bi se navadila in name in na drugo podganico. | |
|
| |
Fiamma Admin
| Naslov sporočila: Re: Tortilla ponovno mamica Pet Nov 06, 2009 6:08 pm | |
| - mashikaa je napisal/a:
- Razumem! Rejec je rekel, da je bila skotena začetek oktobra jaz pa sem jo dobila v četrtek. Bila je že živahna, že nekaj časa je jedla drugo hrano in rekel je da nebo problema. Nevem no. Ko bom kupila drugo bom počakala ampak nebi rada dolgo čakala, ker želim, da bi se navadila in name in na drugo podganico.
Navadila se bo v vsakem primeru, vendar moraš razumet, da v leglu mladiči pridobijo osnovne vzorce vedenja, se naučijo določene socialne lestvice in obnašanja do drugih živali, človeka, ... Ravno prej sem gledala na youtube-ju na channel-u od Animal Planata o nekem psu, ki je bil prezgodaj vzet iz lega in se je popolnoma neprimerno obnašal. Ne boj se, podganca pri 5ih tednih je še vedno mladič; razigrana in željna družbe, tako da se bo s tvojo Didiko lepo ujela. | |
|
| |
Nes
| Naslov sporočila: Re: Tortilla ponovno mamica Pet Nov 06, 2009 6:28 pm | |
| - Fiamma je napisal/a:
Ne boj se, podganca pri 5ih tednih je še vedno mladič; razigrana in željna družbe, tako da se bo s tvojo Didiko lepo ujela. emm, v bistvu se še pri 3 mesecih taki hehe, vsaj moja dva Imam občutek, da se rejci samo hočejo čimprej znebiti mladih, dokler so še v svoji 'mega srčkani' fazi, kar je okoli 3 tedna ker tedaj še nimajo tako podganjih proporcov (je glavica še kar velika glede na telo). In tudi jih do 3 tedna ne morejo tako fino navajat na ljudi in vse možne sitacije, ki jih bojo čakale v novem domu. Škoda, da več forumašev ne vzgaja podganic | |
|
| |
mashikaa
| Naslov sporočila: Moja mala Tortilla postala ponosna mamica!!! Pet Nov 06, 2009 6:43 pm | |
| Jaz nimam izkušenj z majhnimi podganicami. Nani je bila stara 3 mesece, ko sem jo kupila pri rejcu pa se me je težko navadila. Doolgo je trajalo,pa še zdaj se noče ravno crkljat pri meni. Raje teka naokoli. No sicer je tudi odvisno od osebnosti in temperamenta podgance. Moja je bolj lumpa.
Za Didi še nevem. Zelo rada se crklja pri meni ampak jo pa občasno tud kr mal zatrga in skače naokrog,hitro teka sem in tja in na cajte stresa z glavo. Prav hecna je. Po tretjo bom šla pri enih 4-5 tednih. Mislim, da bo to kar uredu. Nebo premajhna. Didi zelo hitro rase. | |
|
| |
Nes
| Naslov sporočila: Re: Tortilla ponovno mamica Pet Nov 06, 2009 7:03 pm | |
| Sam tale rejec pa ni glih resen, če mu ni jasno pri kateri starosti se oddaja podganice. 3 mesece je res že prestara, ampak če bi bil človek pravi in bi se ukvarjal z njo tako kot je treba, bi bila vseeno crkljiva. Že beseda rejec dosti pove; a ne bi bilo super če bi podgance lahko nabavili pri ljubiteljih podgan. Po moje bo Cath zelo poskrbela, da dobiš čisto razvajeno crkljivko :=)=: | |
|
| |
Cath
| Naslov sporočila: Re: Tortilla ponovno mamica Pet Nov 06, 2009 7:06 pm | |
| Upam, da se zadnji posti ne nanašajo na mene, ker nisem nobenemu rekla, da bom svoje male podgance oddajala pri 3 tednih starosti. Spraševala sem samo, pri kolikih tednih jih lahko ločim od mamice v drugo kletko, ker je sedaj agresivna, ker ima mladičke in me ne pusti zraven | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov sporočila: Re: Tortilla ponovno mamica | |
| |
|
| |
| Tortilla ponovno mamica | |
|