| Tortilla ponovno mamica | |
|
+17Avalon mashikaa Dejan Nessa bolha AtLanT!da Blue Eva mamaF Juni lenka Lee Tahun Nes Sonii Fiamma Cath 21 posters |
|
Avtor | Sporočilo |
---|
Cath
Število prispevkov : 550 Join date : 24/10/2009 Age : 43 Kraj : Koper
| Naslov sporočila: Re: Tortilla ponovno mamica Ned Okt 25, 2009 11:50 am | |
| OK, danes mi je končno uspelo VSE preštet in jih skupaj slikat, ko je mamica šla na sprehod po stanovanju. 12 mladičkov!!!! https://2img.net/r/ihimizer/img34/8997/12podganc.jpgNa grobo se mi zdi, da so 4 mladički po očkotu, ostalih 8 po mamici. Tej temni, ko so po očkotu so samičke. Če se nisem dosti zmotila, ke sem podrobno pogledala, je 4 ali 5 fantkov in 8 ali 7 punčk Vsi so videti ok, vsi se premikajo.. A niso lepi debelčkani? Zdaj je mamica spet z njimi, res je pridna mamica
Nazadnje urejal/a Cath Ned Okt 25, 2009 11:52 am; skupaj popravljeno 1 krat | |
|
| |
Lee
Število prispevkov : 660 Join date : 12/05/2009 Age : 29 Kraj : Britof, Kranj
| |
| |
Nes
Število prispevkov : 1946 Join date : 14/08/2009 Age : 37 Kraj : Maribor
| Naslov sporočila: Re: Tortilla ponovno mamica Ned Okt 25, 2009 12:20 pm | |
| Brez zamere, ampak meni niso ravno apetitlih pri tej starosti.Taki škampi hecni Verjamem pa, da jih je zanmivo gledat. Jaz bi bila verjetno ves čas prilepljena na mrežo. Ampak boste imeli pa kar pestro pri hiši ko bodo začeli skakat povsod | |
|
| |
Lee
| Naslov sporočila: Re: Tortilla ponovno mamica Ned Okt 25, 2009 2:33 pm | |
| | |
|
| |
Sonii
Število prispevkov : 773 Join date : 13/01/2009 Age : 32 Kraj : Ljubljana
| Naslov sporočila: Re: Tortilla ponovno mamica Ned Okt 25, 2009 4:38 pm | |
| roza kepce. | |
|
| |
Cath
| Naslov sporočila: Re: Tortilla ponovno mamica Ned Okt 25, 2009 5:08 pm | |
| Sem prav vesela, ker so vsi preživeli. Me je bilo malo strah pogledat v gnezdo danes zjutraj. Upam, da bo vse ok in da so dali najhujše skozi. Mamica jim je neredila še bolj toplo gnezdece, jih lepo čuva, hrani in vsake toliko si vzame čas zase in hodi po kletki. Glede barve sem prepričana, da bodo 4 črnobeli Koliko časa najmanj morajo bit pri mamici? Ker jaz bi jih potem čimprej ločila od nje v drugo kletko, da se jim bom lahko več posvetila, ker je mamica agresivna. | |
|
| |
Fiamma Admin
Število prispevkov : 1492 Join date : 13/01/2009 Age : 34 Kraj : Koper
| Naslov sporočila: Re: Tortilla ponovno mamica Ned Okt 25, 2009 5:16 pm | |
| Mamica podgane odstavi pri 3h tednih, oddaja se pa jih po 4. mesecu. Predlagam ti, da jih ločiš po spolu, da se ne bodo slučajno sparili. Če ne boš hotela več legel, ti predlagam, da samca kmalu naročiš na kastracijo. LP | |
|
| |
AtLanT!da
Število prispevkov : 726 Join date : 14/01/2009 Age : 34 Kraj : Ljubljana
| Naslov sporočila: Re: Tortilla ponovno mamica Ned Okt 25, 2009 5:35 pm | |
| - Fiamma je napisal/a:
- Mamica podgane odstavi pri 3h tednih, oddaja se pa jih po 4. mesecu. Predlagam ti, da jih ločiš po spolu, da se ne bodo slučajno sparili. Če ne boš hotela več legel, ti predlagam, da samca kmalu naročiš na kastracijo.
LP mislš 4. tednu vrjetn ane??? | |
|
| |
Nes
| Naslov sporočila: Re: Tortilla ponovno mamica Ned Okt 25, 2009 5:42 pm | |
| Kolikor sem zasledila v literaturi začnejo pri 3 tednih jesti še hrano. In potem do 6 tedna popolnoma prenehajo sesat pri mami.
Rejci jih oddajo po 6 tednih, koliko sem vidla po njhovih spletnih straneh. Moja dva sta bila stra 3 tedne, ko sem ju dobila. Meni sta res res zdela premlada. Da ne omenjam zdravstvenih težav. | |
|
| |
Fiamma Admin
| Naslov sporočila: Re: Tortilla ponovno mamica Ned Okt 25, 2009 5:43 pm | |
| - AtLanT!da je napisal/a:
- Fiamma je napisal/a:
- Mamica podgane odstavi pri 3h tednih, oddaja se pa jih po 4. mesecu. Predlagam ti, da jih ločiš po spolu, da se ne bodo slučajno sparili. Če ne boš hotela več legel, ti predlagam, da samca kmalu naročiš na kastracijo.
LP mislš 4. tednu vrjetn ane??? Ja, 4ih tednih, se opravičujem. Nisem niti razmišljala ko sem pisala, pardon. XD | |
|
| |
Cath
| Naslov sporočila: Re: Tortilla ponovno mamica Ned Okt 25, 2009 5:50 pm | |
| Mi lahko kdo prilepi linke spletnih strani rejcev? | |
|
| |
Nes
| Naslov sporočila: Re: Tortilla ponovno mamica Ned Okt 25, 2009 5:58 pm | |
|
Nazadnje urejal/a Nes Ned Okt 25, 2009 6:10 pm; skupaj popravljeno 1 krat | |
|
| |
Cath
| Naslov sporočila: Re: Tortilla ponovno mamica Ned Okt 25, 2009 6:00 pm | |
| Joj, mi ne odpre te strani | |
|
| |
Fiamma Admin
| Naslov sporočila: Re: Tortilla ponovno mamica Ned Okt 25, 2009 6:06 pm | |
| Tisto dvopičje na koncu linka odstrani, potem pa ti bo delal link. | |
|
| |
Lee
| Naslov sporočila: Re: Tortilla ponovno mamica Ned Okt 25, 2009 7:15 pm | |
| Jaz sem jih imela skupaj in ko sem opazila da začenjajo sami jesti sem jih pustila še teden - teden in pol pri materi potem pa jih ločiš in postanejo popolnoma samostojni. Plodni pa niso do 3 mesca. In verjemi še vedno jih lahko požre. Meni je 2 požrla že potem ko sta imela dlako...tako da.. | |
|
| |
bolha
Število prispevkov : 282 Join date : 27/01/2009 Age : 33 Kraj : Izola
| Naslov sporočila: Re: Tortilla ponovno mamica Pon Okt 26, 2009 6:55 am | |
| Ojoj.. a lahko prosim nekako odstraniš tole temo preden ti vzamem kašnega podgančka? Prosim?? XD Ker si mi res preveč blizu da bi se lahko uprla skušnjavi.. ampak sem komaj v petek dobila novega podgankota tako da pomoje ne bo nič xP Imeni sta pa zakon | |
|
| |
AtLanT!da
| Naslov sporočila: Re: Tortilla ponovno mamica Pon Okt 26, 2009 8:14 am | |
| - MetalGirl je napisal/a:
- Jaz sem jih imela skupaj in ko sem opazila da začenjajo sami jesti sem jih pustila še teden - teden in pol pri materi potem pa jih ločiš in postanejo popolnoma samostojni. Plodni pa niso do 3 mesca. In verjemi še vedno jih lahko požre. Meni je 2 požrla že potem ko sta imela dlako...tako da..
Plodne (samice) naj bi bile po 4 tednih, tako da se jih loči takrat... Pri 5 tednih je idealka za oddajo, pri 2 mesecih je že skoraj prepozno da bi se podgana navadla na novo okolje brez pretresov... Čim prej tem bolje!! Breje naj bi ble okoli 4 tedne, s tem, da so spet plodne nekaj minut kasneje, ko se skoti zadnja kepica - baje. tako da imaš lahko ubistvu mladičke kar na 4 tedne, kar pa ni dobro za mami podganco, še posebej tako mlado... | |
|
| |
Cath
| Naslov sporočila: Re: Tortilla ponovno mamica Pon Okt 26, 2009 8:32 am | |
| Uhh.. so mi že povedali, da podgane naredijo vse tako na hitro, ampak res nisem vedela, da TAKO HITRO | |
|
| |
AtLanT!da
| Naslov sporočila: Re: Tortilla ponovno mamica Pon Okt 26, 2009 3:46 pm | |
| - Cath je napisal/a:
- Uhh.. so mi že povedali, da podgane naredijo vse tako na hitro, ampak res nisem vedela, da TAKO HITRO
ja, glede na to da na žalost živijo 2 do 3 leta potem je logično, da se jim mudi živet. Škoda... | |
|
| |
Cath
| Naslov sporočila: Re: Tortilla ponovno mamica Pon Okt 26, 2009 5:07 pm | |
| Danes sem samo malo pokukala v gnezdece in je Tortilla lih dojila, tako, da jih nisem nič štela in gledala dosti. Je pa zelo živo tam notri Verjetno jih ne bom še 1 teden nič tikala, da dobijo dlakico, potem pa jih bom slikala spet in vam pokazala. Takos pa se skozi muva okoli njene kletke in voha.. Ubogi revček | |
|
| |
Cath
| Naslov sporočila: Re: Tortilla ponovno mamica Pet Okt 30, 2009 8:22 am | |
| Mladički veselo rastejo, jutri bojo stari 1 teden in sem vam pripravila novo slikico, slikano malo prej :=)=: Tortilla ima zelo rada mokro hrano za mačke v vrečki, poje 1 na dan. Drugače pa imam še eno presenečenje za vas, bom odprla temo, kjer so ostale živali https://2img.net/r/ihimizer/i/dsc00872w.jpg/ | |
|
| |
Sonii
Število prispevkov : 773 Join date : 13/01/2009 Age : 32 Kraj : Ljubljana
| Naslov sporočila: Re: Tortilla ponovno mamica Pet Okt 30, 2009 10:40 am | |
| - Cath je napisal/a:
- Mladički veselo rastejo, jutri bojo stari 1 teden in sem vam pripravila novo slikico, slikano malo prej :=)=:
Tortilla ima zelo rada mokro hrano za mačke v vrečki, poje 1 na dan. Drugače pa imam še eno presenečenje za vas, bom odprla temo, kjer so ostale živali
https://2img.net/r/ihimizer/i/dsc00872w.jpg/ Eno vrečko mokre hrane na dan za podgano? A je to sploh u redu za podgane da jejo tako hrano? | |
|
| |
Cath
| Naslov sporočila: Re: Tortilla ponovno mamica Pet Okt 30, 2009 11:15 am | |
| Sem jih malo pogledala, preštela - jih je še vedno 12 in jih malo božala v kletki. Kako so živahni Torej barve.. 4 črno beli kot Takos - to so vse samičke 5 jih bo kot mamica 3 pa verjetno beli, ker se niso še nič obarvali Pomoje ni nič narobe, če Tortilla toliko poje, ima 12 mladičkov za dojit. In ima to hrano zelo rada. | |
|
| |
Nes
| Naslov sporočila: Re: Tortilla ponovno mamica Pet Okt 30, 2009 2:29 pm | |
| kaj je še kaj druga kot mačjo hrano? Mene skrbi, da majo macke drugčane potrebe po hranilih kot podganice. Apam glede na to da res veliko ta malih doji, je vseen fajn da dobi še to mačjo zadevo zram, če je tak kvalitetna kot pravite. samo še ziher rabi zravem normalno hrano, namenjno podgancam. Ti dam link do recepta, ki sem ga uporabila za mojega podgančka ko je bil bolan. Mišlejno je za spodbujanje imunskega sistema, ima pa povečano količino beljakovin in je primerna tudi doječe podgančice, mogoče daš samo manj česna. aja, navedene količine so ogromne za samo enega http://www.fancy-rats.co.uk/information/guides.php?subject=feedingimmune Splošna načela hranjenja za mlado mamico z mladiči: http://www.fancy-rats.co.uk/information/guides.php?subject=growthfeed | |
|
| |
Fiamma Admin
| Naslov sporočila: Re: Tortilla ponovno mamica Sob Okt 31, 2009 5:01 pm | |
| V mačji hrani je preveč beljakovin!!!!!! Res, da zdej doji in jih rabi več, ampak spet ne toliko!!!! Rajši prenehaj s tako prehrano, da podganca ne dobi kakšne alergije. Nebi rada bila nasramna, ampak mislim, da bi se morala malo bolj pozanimat glede živali, ki si jih nabaviš. Že v veliko temah smo govorili o tem, da preveč beljakovin podgancam škodi in da pride mačja hrana v poštev le kot priboljšek. | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov sporočila: Re: Tortilla ponovno mamica | |
| |
|
| |
| Tortilla ponovno mamica | |
|