| Navadna življenska doba podgan | |
|
+20nelli.chio Emchika Scaredy Rat Blue choo sharp Claire milva Lanac talupu Puppy Juni Nes Skinny mamaF miska Sonii Fiamma Olivija elanor 24 posters |
|
Avtor | Sporočilo |
---|
Scaredy Rat
Število prispevkov : 96 Join date : 26/07/2009 Age : 35 Kraj : Ljubljana
| Naslov sporočila: Re: Navadna življenska doba podgan Pon Nov 28, 2011 12:07 pm | |
| - Juni je napisal/a:
- Ej, kar se stickyja tiče je tako, da dosti ljudi sploh ne pove, če in zakaj jim umre podganica, ali pa so ti podatki raztroseni po milijon temah na forumu. Ideja je sicer že v redu, ampak je stvar na ljudeh, da prispevajo podatke
Verjamem, da se ne bi dal čisto vseh podatkov zbrat na kup, ampak nekaj njih je boljše kot nič. Sj tale tema kr živi. Če bi bila vedno na vrhu (z redno updejtanim prvim postom), bi jo pa toliko več ljudi opazilo in prispevalo podatke. Vredno poskusa? | |
|
| |
Juni
Število prispevkov : 981 Join date : 24/10/2009 Age : 34
| Naslov sporočila: Re: Navadna življenska doba podgan Pon Nov 28, 2011 2:08 pm | |
| Lahko naredimo. | |
|
| |
choo
Število prispevkov : 1152 Join date : 17/03/2010 Age : 35 Kraj : Ljubljana
| Naslov sporočila: Re: Navadna življenska doba podgan Pon Nov 28, 2011 2:36 pm | |
| Pri nas je pa takole:
Boo (trgovinski): 1 leto in dobrih 9 mesecev Nutella (forumska): 1 leto in 4 mesece Cookie (forumska): 1 leto in 4 mesece Google (forumski): 8 mesecev Frizbi (forumski): 7 mesecev Pepsi (forumski): 7 mesecev
Razen Booja nima noben kakih težav, Boo se pa precej praska in mu izpada dlaka, sumim na alergijo na beljakovine in zdaj dobiva malo drugačno hrano, čakamo, kaj bo... | |
|
| |
sharp
Število prispevkov : 169 Join date : 03/10/2010 Age : 30 Kraj : Ljubljana
| Naslov sporočila: Re: Navadna življenska doba podgan Pon Nov 28, 2011 3:07 pm | |
| Pri meni pa trenutno takole: Bobby (forumski): še dobra 2 tedna ga loči do starosti 1 leto. Charlie (forumski): dobrih 14 mesecev Jerry (trgovinski): rekel bi, da blizu 16 mesecev. Zaenkrat še noben nima nekih vidnih zdravstvenih težav in upam, da bo še dolgo tako. | |
|
| |
Emchika
Število prispevkov : 44 Join date : 06/11/2011 Age : 26
| Naslov sporočila: Re: Navadna življenska doba podgan Pon Nov 28, 2011 5:51 pm | |
| no mi ta tako: Coco: bo imela 10.12. rojstni dan (1 leto) Pikica: jutri bo imela 1 leto | |
|
| |
nelli.chio
Število prispevkov : 93 Join date : 17/08/2011 Age : 28 Kraj : Celje
| Naslov sporočila: Re: Navadna življenska doba podgan Pon Nov 28, 2011 6:48 pm | |
| zažel pikici jutr use nai nai u imenu NELLI | |
|
| |
milva
Število prispevkov : 36 Join date : 15/01/2011 Age : 61 Kraj : Prevalje
| Naslov sporočila: Navadna življenska doba podgan Tor Nov 29, 2011 12:18 pm | |
| Tudi moj "lonček" naj bo pristavljen Moja Miša(Babi)-"privat" leglo- bo 1.januarja stara 3 leta;torej je 2 leti in skoraj 11 mesecev.Aprila je bila na operaciji tumorja pri zadnji tački,kar sva dobro prenesli.A žal se je oktobra pojavil nov,tokrat spredaj levo in pred kratkim še eden(zaenkrat majhen kot malo večji grah) zadaj desno(ista tačka vendar sprednja stran).Je pa še vedno polna življenja in radovedna "ko bela koza",pa seveda razvajena 100 na uro :D Držite pesti,da jo bom še dolgo imela za družbo,mojo malo podgančico. update: uspavana 19.12.2011 stara 13 dni manj kot 3 leta (tumorji)
Nazadnje urejal/a milva Čet Feb 09, 2012 11:34 am; skupaj popravljeno 2 krat | |
|
| |
Scaredy Rat
| Naslov sporočila: Re: Navadna življenska doba podgan Sob Dec 03, 2011 5:54 pm | |
| - Juni je napisal/a:
- Lahko naredimo.
Super, vidim da je tema zdj na vrhu subforuma. Bi se dalo mogoče narediti kakšen seznam? Podatke iz te teme lahko na kup zberem tudi jaz, samo zanima me, če bi se dalo ta seznam potem kje objaviti in se ga sproti posodabljati? | |
|
| |
Juni
Število prispevkov : 981 Join date : 24/10/2009 Age : 34
| Naslov sporočila: Re: Navadna življenska doba podgan Sob Dec 03, 2011 8:15 pm | |
| Če se ti da, potem kar Lahko pač vsake par strani zberemo podatke na kup, tema bo pa ostala na vrhu, tako da se bo na vsak način zelo hitro našlo. | |
|
| |
Scaredy Rat
| Naslov sporočila: Re: Navadna življenska doba podgan Sre Dec 07, 2011 6:37 pm | |
| Takšno je stanje zaenkrat: Tak (samec, trgovinski) - 8 mesecev (tumor) Kiwi (samica, trgovinska) - 1 leto 6 mesecev (prolaps maternice) Miško (samec, trgovinski) - 3 mesece (kuga?) Tamala (samica, forumska) - 1 leto 7 mesecev (vzrok neznan) Algernon (samec, forumski) - 2 leti (tumor hipofize?) Kasper (samec, trgovinski) - 1 leto 10 mesecev (pljučnica) Loki (samec, forumski) - 2 leti (tumor hipofize) Marvin (samec, forumski) - 2 leti 4 mesece (tumor hipofize?) Sicer bi pa prosila forumaše, da prispevate samo podatke o že preminulih podgancah. V tej temi nas zanima povprečna življenjska doba, tako da nam podatki o trenutni starosti ne pomagajo. @Blue: Ali tvoje podgance še živijo ali ne? No, če nam v prihodnosti uspe zbrati zadostno število podatkov, lahko naredimo tudi eno lepo statistiko glede na spol, pa počasi mogoče tudi na poreklo, zdj k mamo register Pa tudi najpogostejše vzroke smrti bomo lahko videli. | |
|
| |
Puppy
Število prispevkov : 288 Join date : 10/02/2011 Age : 31 Kraj : Kranj
| Naslov sporočila: Re: Navadna življenska doba podgan Sre Dec 07, 2011 7:57 pm | |
| Ker je vprašaj pri Miškotu... Veterinarka je rekla, da je poginil zaradi kuge, ampak mislim, da nima izborazbe o podganah, zato je pravi razlog neznan... | |
|
| |
Blue
Število prispevkov : 317 Join date : 11/08/2009 Age : 30 Kraj : Ljubljana
| Naslov sporočila: Re: Navadna življenska doba podgan Sre Dec 07, 2011 8:41 pm | |
| - Scaredy Rat je napisal/a:
@Blue: Ali tvoje podgance še živijo ali ne?
Še ja. | |
|
| |
sharp
Število prispevkov : 169 Join date : 03/10/2010 Age : 30 Kraj : Ljubljana
| Naslov sporočila: Re: Navadna življenska doba podgan Sre Dec 07, 2011 9:08 pm | |
| ''Scaredy Rat'', tale tvoja ideja o statistiki življenjskih dob naših podgan je super! To je ena izmed zelo interesantnih in tudi potrebnih tem na forumu. Tako bomo sčasoma lahko dobili približno sliko, kakšne so razlike v življenjski dobi med spoloma, med trgovinskimi/forumskimi/idr. podganami in morda tudi razlike med kastriranimi/nekastriranimi samčki ipd. :] Res všečno mi je tole. Me je pa kar malo groza, ko vidim koliko so povprečno živeli samčki (pa tudi podgane na sploh) na forumu...Ogromno jih je poginilo pred starostjo dveh let. Podgan, ki so doživele 3 leta ali več je bilo na forumu le peščica (večinoma samičke se mi zdi..) Za moje tri bi si res želel vsaj kolikor toliko dolgo starost in kvalitetno življenje... | |
|
| |
Scaredy Rat
| Naslov sporočila: Re: Navadna življenska doba podgan Čet Dec 29, 2011 11:58 am | |
| - sharp je napisal/a:
- ''Scaredy Rat'', tale tvoja ideja o statistiki življenjskih dob naših podgan je super! To je ena izmed zelo interesantnih in tudi potrebnih tem na forumu.
Da ne bo šel ves credit meni, začetno pobudo je dala Skinny Ja, upam da bo tole zalaufal, ena takšna statistika bi nam res prav prišla. In na žalost je tako, da podgane ne živijo dolgo.. no, za naše standarde. Za njih je to celo življenje in če jim omogočimo, da ga preživijo udobno in veselo, smo za živalco naredili vse. ^^ | |
|
| |
Tjashy
Število prispevkov : 210 Join date : 15/09/2009 Age : 28 Kraj : Lublana (=
| Naslov sporočila: Re: Navadna življenska doba podgan Čet Dec 29, 2011 12:57 pm | |
| zanimiva ideja, lahko še jaz dodam. LeeLoo(samica, trgovinska)-prbl. 1leto, 8 mesecev, zaspala Heksa(samica, forumska)-prbl. 1 leto, 9 mesecev, tumor | |
|
| |
choo
Število prispevkov : 1152 Join date : 17/03/2010 Age : 35 Kraj : Ljubljana
| Naslov sporočila: Re: Navadna življenska doba podgan Tor Feb 07, 2012 10:24 pm | |
| Boo (samček, kastriran, trgovinski) - 2 leti, uspavan zaradi hudih starostnih težav | |
|
| |
Sonii
Število prispevkov : 773 Join date : 13/01/2009 Age : 32 Kraj : Ljubljana
| Naslov sporočila: Re: Navadna življenska doba podgan Sre Feb 08, 2012 5:25 am | |
| Iks - za trgovinsko podgano super zdrava, me je zapustila pri treh letih in pol Ivy - kupljena 3 mesece in pol nazaj tudi v trgovini, sva šli že čez zdravljenje, trenutno pa prekipeva od zdravja. hvalabogu | |
|
| |
Miška Miš
Število prispevkov : 44 Join date : 18/07/2012
| Naslov sporočila: Re: Navadna življenska doba podgan Sob Jul 21, 2012 9:49 pm | |
| Tien (na slo exo) še živa in zdrava 11 mesecev | |
|
| |
Klarchy*
Število prispevkov : 147 Join date : 28/06/2011 Age : 27 Kraj : Poljčane
| Naslov sporočila: Re: Navadna življenska doba podgan Ned Jul 29, 2012 10:58 am | |
| Juba - trgovinska podgana, stara leto in 2 meseca, živi (nikoli bolana) Nessie - trgovinska podgana, stara leto in 2 meseca, živi (nikoli bolana) Miška - trgovinska podgana, stara 8 mesecev, živi (nekaj problemov z očmi, enkrat prehlajena)
| |
|
| |
Fabio
Število prispevkov : 43 Join date : 30/04/2012 Age : 28 Kraj : Murska Sobota
| Naslov sporočila: Re: Navadna življenska doba podgan Ned Jul 29, 2012 11:01 am | |
| - Klarchy* je napisal/a:
- Juba - trgovinska podgana, stara leto in 2 meseca, živi (nikoli bolana)
Nessie - trgovinska podgana, stara leto in 2 meseca, živi (nikoli bolana) Miška - trgovinska podgana, stara 8 mesecev, živi (nekaj problemov z očmi, enkrat prehlajena)
kakšne so pa tvoje podgane po karakterju? ful plašne ali se pustijo crkljat? | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov sporočila: Re: Navadna življenska doba podgan | |
| |
|
| |
| Navadna življenska doba podgan | |
|