Forum ljubiteljev podgan
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Za vse ki imajo podgano, si jo želijo ali so jim podgane enostavno všeč.

KazaloPortalGalleryLatest imagesIščiRegistriraj sePrijava

Predsodki do podgan

Go down 
4 posters
AvtorSporočilo
elanor

elanor

Število prispevkov : 185
Kraj : Kranj

Predsodki do podgan Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Predsodki do podgan   Predsodki do podgan Icon_minitimeSob Apr 02, 2011 4:36 pm

Ok, če ta tema že obstaja se opravičujem, ampak jaz je nisem uspela najti.

Zanima me vaše mnenje o ljudeh, ki se takoj obregnejo ob žival, že samo da vedo da je podgana, pa je potem takoj "bljak" in "fuj" in podobno, čeprav te naše podganice imajo bore malo veze s tistimi iz kanalizacije (oziroma čisto nič). Res tipično slovenceljsko, in če se spraviš dopovedovati stvari, nič ne zaleže doh

Beseda je vaša cheer
Nazaj na vrh Go down
Fiamma
Admin
Fiamma

Število prispevkov : 1492
Kraj : Koper

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Predsodki do podgan   Predsodki do podgan Icon_minitimeSob Apr 02, 2011 4:56 pm

Mislim, da podobna tema že obstaja, samo jo je treba poiskat.
Nazaj na vrh Go down
https://podgane.slovenianforum.com
efii

efii

Število prispevkov : 14
Kraj : Ljubljana (iz tolmina)

ObjavljaNaslov sporočila: -.-   Predsodki do podgan Icon_minitimePet Jul 08, 2011 11:55 am

link podobne teme?

jaz imam ogromno problemov zaradi svoje podgance.. nihče u moji družini je ne sprejme, vsi so zelo proti, mama trdi da je ''podgana bolezen'', ker je preprosto preveč neumna, da bi me poslušala, ko ji skušam dopovedat, da to ni divja podgana, da ne prenaša bolezni. še tega ji ne morem dopovedat, da še divje podgane ne prenašajo bolezni, ampak zajedalci na njih, ki jih je v zunanjem okolju veliko, seveda. preprosto nihče ne dojame. in to samo zarad družbenih norm, ki so se razvile na tak način.. in to ni fer, da skoraj nihče od starejših noče dat priložnost tako luškanim, pametnim živalcam. edina odrasla oseba, ki ima rada podgane in da jo poznam je profesorica biologije. ni čudno, ko pa ima pravo znanje o podganah. drugi se pa sploh nočejo potrudit vsaj malo prisluhnit in imajo napačno mišljenje. ni fer. jok
sem zelo jezna zaradi tega, ker me je mama dobesedno vrgla iz stanovanja, ker nočem oddati moje podgane. ampak je preprosto ne morem in je ne bom, ker sem takooo navazana in je tak cukrček, da večji res ne bi mogu bit. odziva se na ime, vedno ko ga pokličem pride do mene, naučila sem ga že nekaj trikov, igra se z mano, skače, pleza po meni,... pa saj veste kako je s temi ljubljenčki lupček na bušček
no in oni mi skušajo to oduzet in jaz sem že na robu živcev jok

oh ja.
Nazaj na vrh Go down
Puppy

Puppy

Število prispevkov : 288
Kraj : Kranj

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Predsodki do podgan   Predsodki do podgan Icon_minitimePet Jul 08, 2011 4:16 pm

Ojoj, vrgla te je iz stanovanja?? Shocked Na srečo pri meni doma še nismo prišli tako daleč Laughing
Nazaj na vrh Go down
efii

efii

Število prispevkov : 14
Kraj : Ljubljana (iz tolmina)

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Predsodki do podgan   Predsodki do podgan Icon_minitimePet Jul 08, 2011 7:12 pm

ja.. pač moja mama je zlo taka.. hladna, agresivna, ne spreminja nikoli mnenja.. cela živčna razvalina.
je mal težko sploh se karkoli z njo pogovarjat če ji neki ni prav..
in je totalno proti miškam, podganam..
pač stara sm že 20 in je odločena, da ne morem več živet z njo, če nameravam met podgano.. tko da ja -.-
pač izselila se bom, pa že tako ali tako že dolgo to nameravam, ker res ne morem prenašat njenih agresivnih izpadov, ki se vlečejo že od mojga otroštva..

Mislim pa, da tem ljudem, ki ne sprejemajo podgan, bi morali podtakniti en dober dokumentarc, ki je priča temu, da ima večina ljudi napačno mišljenje.. group hug
Nazaj na vrh Go down
Sponsored content

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Predsodki do podgan   Predsodki do podgan Icon_minitime

Nazaj na vrh Go down

Predsodki do podgan
Nazaj na vrh 
Stran 1 od 1
 Similar topics
-
» MUČENJE PODGAN!
» Vzgoja podgan
» Vsejedost podgan
» Vrste podgan
» Kihanje podgan