| Priboljški | |
|
+25Rat_lover amphibium Skinny Nina Dejan Juni sonja256 podganca Cath podgANA Avalon bolha Nes Metatron Blue amyZ lenka maši Sonii Fiamma AtLanT!da Olivija Eva mamaF elanor 29 posters |
|
Avtor | Sporočilo |
---|
sonja256
Število prispevkov : 83 Join date : 09/09/2009 Age : 36 Kraj : Ljubljana
| Naslov sporočila: Re: Priboljški Tor Dec 01, 2009 8:23 pm | |
| Katero solato pa smejo jesti? ...sem enkrat prebrala, da ni vredu glavnata solata, pa pol ne upam dajat te navadne, kot je npr. kristalka (to kupujem za naju s fantom)... Dajem jima radič, kitajsko zelje in grah od zelenjave, drugače pa ne upam drugih stvari... Skos stojim v trgovini in gledam kaj bi še lahko, pa nisem ziher... kaj pa sadje? jabolk ne marata, hruške sta včeraj celo pojedla, včasih jima dam majhen košček banane... pol se mi pa spet ustavi z idejami... Tak da prosim, če se da komu napisat kaj majo še rade od sadja in zelenjave in da lahko jejo. Hvala :=)=: | |
|
| |
bolha
Število prispevkov : 282 Join date : 27/01/2009 Age : 33 Kraj : Izola
| Naslov sporočila: Re: Priboljški Tor Dec 01, 2009 8:30 pm | |
| Moji so včasih meli radi domače bučke pa korenček, potem pa ne več drugače pri naši hiši pridejo v poštev tudi češnje, pa breskve, jagode in seveda lubenicaaa Aja, pa vedno ko jim skuham špagete cmokajo kot eni mali pujski | |
|
| |
Nes
Število prispevkov : 1946 Join date : 14/08/2009 Age : 37 Kraj : Maribor
| Naslov sporočila: Re: Priboljški Tor Dec 01, 2009 8:36 pm | |
| - sonja256 je napisal/a:
- Katero solato pa smejo jesti? ...sem enkrat prebrala, da ni vredu glavnata solata, pa pol ne upam dajat te navadne, kot je npr. kristalka (to kupujem za naju s fantom)... Dajem jima radič, kitajsko zelje in grah od zelenjave, drugače pa ne upam drugih stvari... Skos stojim v trgovini in gledam kaj bi še lahko, pa nisem ziher... kaj pa sadje? jabolk ne marata, hruške sta včeraj celo pojedla, včasih jima dam majhen košček banane... pol se mi pa spet ustavi z idejami... Tak da prosim, če se da komu napisat kaj majo še rade od sadja in zelenjave in da lahko jejo. Hvala :=)=:
solato lahko dobijo, samo v majhnih količinah ker ima solata od vseh vrst zelenjavje namanj hranil in vitaminov. Je bolj kot ne sam voda Dobijo lahko vso zelenjav in vso sadje. z izjemo naslednjega: - surovo rdeče zelje -surovi brstični ohrovt -surove artičoke -nezrele zelene banane - rabarbare surova čebula, surovi fižol in ostale stročnice (torej tudi arašidov ne smejo) - citrusi (za samčke) | |
|
| |
Nes
| Naslov sporočila: Re: Priboljški Tor Dec 01, 2009 8:39 pm | |
| Aja, to sem še hotela omenit, da tudi moja dva ne marata sadja Zelenjavo pa vedno pojestoaz veseljem, ne glede na to, katero jima dam. Najbolj jima odgovarjata brokoli in cvetača. | |
|
| |
sonja256
| Naslov sporočila: Re: Priboljški Tor Dec 01, 2009 8:49 pm | |
| Hvala za odgovor. A cvetačo in brokoli jima daš kar surovo al jo kaj skuhaš? Nekak me skrbi, da je to v trgovini mogoče škropljeno... no, saj druge izbire itk ni | |
|
| |
Nes
| Naslov sporočila: Re: Priboljški Tor Dec 01, 2009 9:08 pm | |
| - sonja256 je napisal/a:
- Hvala za odgovor. A cvetačo in brokoli jima daš kar surovo al jo kaj skuhaš? Nekak me skrbi, da je to v trgovini mogoče škropljeno... no, saj druge izbire itk ni
Dajem in surovo in kuhano, ker je užitna tudi surova. Dajem jima tudi še tisit del stebla, ki je malo trši ampak vedno samo skuhan - saj tako pobereta sladko sredico ven, lupine pa pustita. S škropivi je pač križ Koncentracije strupov bodo vedno pod mejo dovoljenega, to določa EU itd. Edino če kupiš biološko pridelano, in da ima pridobljen certifikat. Samo če razmišljajš v tem smeri, potem moraš upoštevat se onesnažen dež pa sevanje in cel kup neumosti. V glavem, to je pač cena civilizacije. | |
|
| |
sonja256
| Naslov sporočila: Re: Priboljški Sre Dec 02, 2009 9:11 am | |
| ja, ne... saj ne da bi nasploh tako komplicirala Skrbelo me je, ki so podganice pač bolj občutljive od ljudi; nekaj pa morjo jest Hvala za nasvete, bomo že danes za večerjo poskusili Sporočim če jima bo všeč | |
|
| |
lenka
Število prispevkov : 128 Join date : 19/01/2009 Kraj : Ljubljana
| Naslov sporočila: Re: Priboljški Sre Dec 02, 2009 7:35 pm | |
| Hehe, mi imamo pa vse domače bio . Je kdo slučajno kje zasledil, če lahko občasno jedo orehe (oz. če jih ne smejo)? Razmišljam, da bi jima malce natolkla oreh in pustila, da se pomatrata in sami dobita ven sredico . | |
|
| |
Sonii
Število prispevkov : 773 Join date : 13/01/2009 Age : 32 Kraj : Ljubljana
| Naslov sporočila: Re: Priboljški Sre Dec 02, 2009 7:48 pm | |
| | |
|
| |
Nes
| Naslov sporočila: Re: Priboljški Sre Dec 02, 2009 7:49 pm | |
| - lenka je napisal/a:
- Hehe, mi imamo pa vse domače bio .
Je kdo slučajno kje zasledil, če lahko občasno jedo orehe (oz. če jih ne smejo)? Razmišljam, da bi jima malce natolkla oreh in pustila, da se pomatrata in sami dobita ven sredico . Lahko Samo mandeljni so kočljivi, ostale oreščke pa smejo. Tako mimogrede, arašidi niso oreščki ampak so stročnice (kot fižol itd.) Videla sem celo, da je nekdo orehe napeljal na žico in dal v kletko podganicam. | |
|
| |
podganca
Število prispevkov : 91 Join date : 14/11/2009 Age : 32 Kraj : brežice
| Naslov sporočila: Re: Priboljški Sre Dec 02, 2009 8:27 pm | |
| tudi jst dam oreh na pou, ter jima tako dam, da malo brusita zobke. Takoj neseta v hiško. Ga imata kar za dougo časa. vsake toliko ga malo pogrizeta. | |
|
| |
Eva
Število prispevkov : 356 Join date : 14/01/2009 Age : 33
| Naslov sporočila: Re: Priboljški Sre Dec 02, 2009 11:38 pm | |
| - Nes je napisal/a:
- A je slučajno med sestavinami tudi zgoščeni pomarančni sok?
iščem žitne ploščice, ki ga ne bi imele Ne, ni Sestavine: škrobni sirup, ovseni in pšenični kosmiči, jabolka, rozine, ekstrudirana koruza, rastlinska maščoba, lešniki, marelice, emulgator, sojalectin, naravi identična aroma. Lahko vsebuje deleže soje. Kako je že s sojo, jo lahko ali ne? | |
|
| |
Nes
| Naslov sporočila: Re: Priboljški Čet Dec 03, 2009 7:38 am | |
| Zanimivo :9 No, tista količina soje, ki je v taki majhni reznini ne škodi :9 Sicer pa mora biti užitna tudi za ljudi, če naj bi to jedli surovo. | |
|
| |
AtLanT!da
Število prispevkov : 726 Join date : 14/01/2009 Age : 34 Kraj : Ljubljana
| Naslov sporočila: Re: Priboljški Tor Dec 08, 2009 3:31 pm | |
| Eno uprašanje: arašidi naj bi bili stročnice, ki jih naj ne bi smele jest. A to pomeni, da tudi lešnikov ne?? Ker moji dve sta obsedeni z njimi ratali... | |
|
| |
Nes
| Naslov sporočila: Re: Priboljški Tor Dec 08, 2009 7:32 pm | |
| - AtLanT!da je napisal/a:
- Eno uprašanje: arašidi naj bi bili stročnice, ki jih naj ne bi smele jest. A to pomeni, da tudi lešnikov ne?? Ker moji dve sta obsedeni z njimi ratali...
lešniki in orehi itd. zrastejo na drevesih. Leska ni stročnica oreh ni stročnica Torej, lešnike lahko dobijo brez ovir Arašid je izjema, zato ker je videti kot pravi orešček je pa v resnici stročnica.Tudi raste pod zemljo | |
|
| |
AtLanT!da
Število prispevkov : 726 Join date : 14/01/2009 Age : 34 Kraj : Ljubljana
| Naslov sporočila: Re: Priboljški Tor Dec 08, 2009 8:43 pm | |
| | |
|
| |
Nes
| Naslov sporočila: Re: Priboljški Pet Jan 22, 2010 1:10 pm | |
| | |
|
| |
mamaF
Število prispevkov : 519 Join date : 13/01/2009 Age : 53 Kraj : Komen
| Naslov sporočila: Re: Priboljški Sob Jan 23, 2010 12:10 am | |
| joj so luštne! | |
|
| |
Nes
| Naslov sporočila: Re: Priboljški Sob Jan 23, 2010 10:12 am | |
| Moram preizkusit. Sicer nimam 23 podgan, kot ta na posnetku ... | |
|
| |
Dejan
Število prispevkov : 584 Join date : 13/01/2009 Age : 42 Kraj : Kranj
| Naslov sporočila: Re: Priboljški Sob Jan 23, 2010 10:44 pm | |
| Vau kera kompanija. So tok simpatične, da me ima da bi jih kar posvojil. | |
|
| |
Juni
Število prispevkov : 981 Join date : 24/10/2009 Age : 34
| Naslov sporočila: Re: Priboljški Sob Jan 23, 2010 11:07 pm | |
| Hahaha, Cheerios ga zmagajo | |
|
| |
Nina
Število prispevkov : 93 Join date : 21/01/2010 Kraj : Ljubljana
| Naslov sporočila: Re: Priboljški Pet Feb 26, 2010 8:50 pm | |
| O hudo, cela soba podganic Kaj je bilo kaj o 100 % sokovih rečeno? | |
|
| |
Nes
| |
| |
Nina
Število prispevkov : 93 Join date : 21/01/2010 Kraj : Ljubljana
| Naslov sporočila: Re: Priboljški Sob Feb 27, 2010 7:25 am | |
| | |
|
| |
Nes
| Naslov sporočila: Re: Priboljški Sob Feb 27, 2010 7:36 am | |
| Aja, pri bejbah bojda niso opazli povezav med citrusi in rakom. Čeprav gre za to, da se limonin razgradi v ledvicah, to pa potem dalje povzroča nastanek raka. Zdaj ne vem, ali je za to kriv nek encim ali kaj drugega, imajo ga pa samo samčki. Pa je dobila kaj driske od sokeca? edit: razlaga v angleščini From http://www-personal.umich.edu/~bclee/rat… - "Also, orange juice. (Or more to the point, d-limonene.) In a March 12, 1992 NPR Morning Edition report, James Swenberg (University of North Carolina) said, "It turns out that about two glasses of orange juice contains a carcinogenic amount of d-limonene for the male rat, but it has absolutely no effect on mice or on female rats, and I'm sure it has no effect on humans." It seems that d-limonene and some other chemicals bind to a naturally occurring protein alpha2u-globulin in the male rat's kidneys. The protein then builds up and causes cancerMimogrede, sem poskusila to s Cheeriosi na elastični vrvci in sem pokala zraven od smeha. Tak je bil prav smešen, ker se je z vso silo in trmo obesil na cheerios in ga skušal zvlečit v hiško Škoda je samo, da je po 40 sekundah potuhtal, da more samo pregrizint vrvico, da vse pade dol. | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov sporočila: Re: Priboljški | |
| |
|
| |
| Priboljški | |
|