Forum ljubiteljev podgan
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Za vse ki imajo podgano, si jo želijo ali so jim podgane enostavno všeč.

KazaloPortalGalleryLatest imagesIščiRegistriraj sePrijava

Priboljški

Go down 
+25
Rat_lover
amphibium
Skinny
Nina
Dejan
Juni
sonja256
podganca
Cath
podgANA
Avalon
bolha
Nes
Metatron
Blue
amyZ
lenka
maši
Sonii
Fiamma
AtLanT!da
Olivija
Eva
mamaF
elanor
29 posters
Pojdi na stran : 1, 2, 3, 4  Next
AvtorSporočilo
elanor

elanor

Število prispevkov : 185
Kraj : Kranj

Priboljški Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Priboljški   Priboljški Icon_minitimeSre Feb 18, 2009 10:50 am

Mene zanima kere proboljške uporabljate?

Moj Jonny noče nobenih. Doma mam ene sadne, korenčke, ful nekih različnih priboljškov, pa samo povoha in ne poje. S tem ga tut učit nič ne morem.
Probala sem že z mačjimi in pasjimi briketi pa tut teh noče. Samo ponoči poje mal suhe mešanice za podgane, po dnevi ne je nič. Solata odpade.
Ampak jaz bi mu rada dala priboljšek Neutral
Nazaj na vrh Go down
mamaF

mamaF

Število prispevkov : 519
Kraj : Komen

Priboljški Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Priboljški   Priboljški Icon_minitimeSre Feb 18, 2009 11:26 am

Poskusi z domačimi priboljški! Mini košček sira, kruha, mesa, kakega sadja, če ga ima rad ali pa grah. Na surov grah so podgane v glavnem nore (pozimi kupiš pač zamrznjenega in ga odtališ). Ali pa tisti riž, kot je v riževi čokoladi (dobiš ga na policah z zdravo hrano) oz. riževi oblati ali pa Crispy kruhki - naša je totalno nora na vse te "stiroporaste" stvari.
Nazaj na vrh Go down
Eva

Eva

Število prispevkov : 356

Priboljški Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Priboljški   Priboljški Icon_minitimeSre Feb 18, 2009 3:14 pm

Tko kot je mamaF rekla...
moj obožuuuuuuuuje čokolado (ampak dobi zelo majhen košček ta grenke na vsake toliko časa, ker je grenka boljša za podgance...)
pa zlo rad ma sredico od pomaranče (ampak res samo sredico, brez kkršnekoli kože, ker povzroča raka pri fantih! krhelj je treba umiti al pa samo meso mu dat!)
pa jogurt al pa skuta, to mu tud kr gre
Ne vem no, moj požre vse kr mu daš Laughing (no, skorej Wink )
Nazaj na vrh Go down
Olivija

Olivija

Število prispevkov : 387
Kraj : Ljubljana

Priboljški Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Priboljški   Priboljški Icon_minitimeSre Feb 25, 2009 7:39 pm

Kakšn grah je najbolši za priborške? Un ta zmrznn al iz konzerve? Very Happy
Nazaj na vrh Go down
Eva

Eva

Priboljški Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Priboljški   Priboljški Icon_minitimeČet Feb 26, 2009 10:09 am

Zmrznjen. Pa ga magari daš za urco u toplo vodo, tok d se odtaja pa da se voda mal ohladi, pa mu kr tko serviraš Smile Se bo še zabavou zravn Smile
Pa ne smeš mu ga dat preveč (žlico do dve, ker ga ne sme velik pojest...)
Nazaj na vrh Go down
AtLanT!da

AtLanT!da

Število prispevkov : 726

Priboljški Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Priboljški   Priboljški Icon_minitimeČet Apr 16, 2009 5:30 pm

a kdo uporablja žitarice (tiste, raznorazne za zajtrk) kot priboljške? al se jih sploh ne sme?
Nazaj na vrh Go down
Eva

Eva

Priboljški Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Priboljški   Priboljški Icon_minitimeSob Apr 18, 2009 4:24 pm

AtLanT!da je napisal/a:
a kdo uporablja žitarice (tiste, raznorazne za zajtrk) kot priboljške? al se jih sploh ne sme?

Jst sm pri Pepetu porabila bio ovsene kosmiče kot hrano (smo jih dobil, pa jih sama zaradi alergije ne smem, ostali jih pa ne marajo) Pa se mi ne zdi da bi blo krkol narobe, še celo rajši jih je imeu kot hrano za podgane - je najprej ovsene kosmiče pojedu, šele poj pa podganjo hrano Very Happy

Une kosmiče k so za zajtrk bi pa jst uporabljala kot priboljšek - ne vidm razloga zakaj ne. Ampak v mejhnih količinah, ker so sladki.
Nazaj na vrh Go down
AtLanT!da

AtLanT!da

Priboljški Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Priboljški   Priboljški Icon_minitimeNed Apr 19, 2009 8:46 am

Eva je napisal/a:
Une kosmiče k so za zajtrk bi pa jst uporabljala kot priboljšek - ne vidm razloga zakaj ne. Ampak v mejhnih količinah, ker so sladki.

ja, ja, sej to sm misnla, kot pribolške..
Nazaj na vrh Go down
Eva

Eva

Priboljški Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Priboljški   Priboljški Icon_minitimeNed Apr 19, 2009 1:22 pm

Drugač pa če ma kdo probleme s priboljški priporočam posušene pomaranče, posušeno sivko pa ogrlco iz unih lesenih perlic. Rolling Eyes
Dones sm šla za 10 minutk vn iz sobe in ga pustila nenadzorovanga (v svetem prepričanju da ne bo nč zgrizel ker načeloma ne grize drucga razn papirja). No, pridem nazaj in je prsmodi ratal spezat na omaro visoko metr pa pou, mi zgrist ogrlco, obgrist suge pomaranče k jih mam na svečniku in napast sivko.... Rolling Eyes Neutral Mad
Nazaj na vrh Go down
Fiamma
Admin
Fiamma

Število prispevkov : 1492
Kraj : Koper

Priboljški Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Priboljški   Priboljški Icon_minitimeNed Apr 19, 2009 3:17 pm

agrumi so baje kancerogeni (vsaj za samce) ...zato jih odsvetujem
Nazaj na vrh Go down
https://podgane.slovenianforum.com
Eva

Eva

Priboljški Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Priboljški   Priboljški Icon_minitimeTor Apr 21, 2009 6:11 pm

Fiamma je napisal/a:
agrumi so baje kancerogeni (vsaj za samce) ...zato jih odsvetujem

Sj vem, tole je blo sarkastično rečen - nism lih navdušena d mi je pogrizu pol okrasja k ga mam po sobi Rolling Eyes
Nazaj na vrh Go down
Sonii

Sonii

Število prispevkov : 773

Priboljški Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Priboljški   Priboljški Icon_minitimeSob Avg 01, 2009 7:19 am

Tole je še (očitno) zlo dobr. Kr porajta tole moja tamala.

Priboljški 21212015
Priboljški 21212016

Tegale pa nekak ne mara. =/
Priboljški Rollsmed
Nazaj na vrh Go down
maši

maši

Število prispevkov : 4

Priboljški Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Priboljški   Priboljški Icon_minitimePon Sep 14, 2009 8:49 pm

js bi pa samo rada vedela če je čokolada v velikih količinah zelo škodljiva ali samo odsvetujoča, moja jo namreč obožuje bolj kot vse drugo... alien
Nazaj na vrh Go down
Fiamma
Admin
Fiamma

Število prispevkov : 1492
Kraj : Koper

Priboljški Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Priboljški   Priboljški Icon_minitimePon Sep 14, 2009 8:54 pm

maši je napisal/a:
js bi pa samo rada vedela če je čokolada v velikih količinah zelo škodljiva ali samo odsvetujoča, moja jo namreč obožuje bolj kot vse drugo... alien
Čokolada je tudi v majhnih količinah lahko škodljiva. Zato ti predlagam, da jo ukineš iz podganine prehrane.
LP
Nazaj na vrh Go down
https://podgane.slovenianforum.com
lenka

lenka

Število prispevkov : 128

Priboljški Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Priboljški   Priboljški Icon_minitimePon Sep 14, 2009 10:03 pm

Pri priboljskih je meni najbolj pomembno, da jih lahko podgancama dam v zelo majhnih kosckih in da jih hitro pojesta in ne meljeta 100 let.
Mojidve sta naravnost nori na visoko beljakovinsko hrano. Nobena zelejnavca ali pa "ogljikovohidratna" hrana ji ne seze do kolen Razz
Najbolj jima gre v slast kaksna skuta (sploh ce je zmesana z jajcem mi polizeta vse prste Razz ), ali surovo meso (lahko mleto ali narezano na zelo majhne koscke, npr. piscanec ali govedina) tudi kuhane ribe jima gredo zelo v slast. Vse to mora biti seveda v majhnih kolicinah, saj se lahko ob prevelikih kolicinah visoko beljakovinske hrane pojavijo problemi s kozo.
Te stvari dobita, ko hranim mojo psico, pa se njima prisparam en del Smile. Tako je vsa hrana nezacinjena in pripravljena posebno za njih.
Nazaj na vrh Go down
Eva

Eva

Priboljški Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Priboljški   Priboljški Icon_minitimePon Sep 14, 2009 10:13 pm

Fiamma je napisal/a:
maši je napisal/a:
Čokolada je tudi v majhnih količinah lahko škodljiva. Zato ti predlagam, da jo ukineš iz podganine prehrane.
LP

Jst sm pa prebrala nekje da temna čokolada v majhnih količinah celo dobra za dihala.... scratch
Moj jo vsake časa dobi en zelo majhen košček pa se mi ne zdi narobe....
Pa obožuje tist napihnjen riž (ala riževe ploščice), in mu ga včasih spraskam dol z milke - slišiš kko cmoka od zadovoljstva Very Happy
Nazaj na vrh Go down
amyZ

Število prispevkov : 33
Kraj : Senovo

Priboljški Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Priboljški   Priboljški Icon_minitimeTor Sep 22, 2009 4:58 pm

Jaz pa mojima dam pač kar imam pri roki. Največkrat kakšno zelenjavo, ki jo trenutno pripravljam. Ampak zelje jima ne diši najbolj. Včasih jima dam kakšen košček sira, vendar zelo malo. So me pa presenetile zadnjič, ko sem jima čistila kletko in sem uporabla limono, da se znebim vonja in so mi jo hotle kar vzet in pojest. Sam nisem dovolila, ker verjetno ni preveč zdravo. Dam jima pa včasih une hrustljave ribice al pa kakšen košček napolitank, vendar to zelo zelo redko. Zelo rade pa imajo sadje, jabolka in podobno. Takoj zmanjka.
Nazaj na vrh Go down
Blue

Blue

Število prispevkov : 317

Priboljški Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Priboljški   Priboljški Icon_minitimeČet Okt 01, 2009 6:16 am

Jaz sem Nessie kupila jogurtove (dobi jih čisto malo) in korenčkove priboljške. In je zelo nora na njih. (jih uporabljam za učenje kakega trikca) Drugače ji pa dam kdaj kakšen košček jabolka, malo banane... bounce
Nazaj na vrh Go down
Metatron

Metatron

Število prispevkov : 7
Kraj : Slovenj Gradec/LJ

Priboljški Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Priboljški   Priboljški Icon_minitimeČet Okt 15, 2009 11:08 am

Sem zdej ponosni lastnik podgance malce manj kot 2 tedna in mam en manjši problemčič z njo.
Rad bi jo kaj začel učit pa noče priboljškov. Oziroma ne, da jih noče, saj če ji jih nastavim v kletko jih zmaže dost hitro. Samo nekako noče pa mi jih vzeti iz roke (razen, ko ji zapaše mogoče 1x na dan) tako, da je ne morem kaj naučit.
Drugače me je pomoje že dost navajena, sej je ni problema dobit iz kletke, ker se al čist pusti al pa sama pride na roko.
Tudi nasploh je že čist navajena lest po men in kr spleza takoj name pa pol chilla skrita za vratom, pokrita s čopom Very Happy
Torej ni problem, da ji priboljški ne bi ustrezali, samo noče jih vzeti od mene.
Kaj mi je storiti? naj še malo počakam? Ji ne pustim prostega dostopa do hrane, tako da če bo hotla jest bo mogla od mene?
Nazaj na vrh Go down
Nes

Nes

Število prispevkov : 1946
Kraj : Maribor

Priboljški Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Priboljški   Priboljški Icon_minitimeČet Okt 15, 2009 11:56 am

Metatron je napisal/a:
Sem zdej ponosni lastnik podgance malce manj kot 2 tedna in mam en manjši problemčič z njo.
Rad bi jo kaj začel učit pa noče priboljškov. Oziroma ne, da jih noče, saj če ji jih nastavim v kletko jih zmaže dost hitro. Samo nekako noče pa mi jih vzeti iz roke (razen, ko ji zapaše mogoče 1x na dan) tako, da je ne morem kaj naučit.
Drugače me je pomoje že dost navajena, sej je ni problema dobit iz kletke, ker se al čist pusti al pa sama pride na roko.
Tudi nasploh je že čist navajena lest po men in kr spleza takoj name pa pol chilla skrita za vratom, pokrita s čopom Very Happy
Torej ni problem, da ji priboljški ne bi ustrezali, samo noče jih vzeti od mene.
Kaj mi je storiti? naj še malo počakam? Ji ne pustim prostega dostopa do hrane, tako da če bo hotla jest bo mogla od mene?

Pri meni je blo podobno, po 4-ih tednih se je že uredilo. Za piščanca bi pa itak dušo dala oba jezik

Če je še mladiček, odstvetujem kakeršen koli odvzem hrane. Ne smeš podgance prikrajšat za hranila, sam zato ker bi rad neke trike od nje.
Nazaj na vrh Go down
http://gone2rehabbrb.blogspot.com/
AtLanT!da

AtLanT!da

Priboljški Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Priboljški   Priboljški Icon_minitimeČet Okt 15, 2009 5:04 pm

ej priporočam ličinke iz ZOO-tica u BTC-ju!! Taka mala vrečka kobilc, mokarjeu in še nečesa, to mata moji dve rajš kt grah in z grahom sta ornk obsedeni.. srečno!!
Nazaj na vrh Go down
bolha

bolha

Število prispevkov : 282
Kraj : Izola

Priboljški Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Priboljški   Priboljški Icon_minitimeČet Okt 15, 2009 5:10 pm

Hmm.. a bi kot priboljšek bila primerna tudi una hrana za želve v kateri so posušene kozice in potočne postranice? Sej to so v bistvu rakci..
Nazaj na vrh Go down
Eva

Eva

Priboljški Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Priboljški   Priboljški Icon_minitimeČet Okt 15, 2009 6:12 pm

Bolha, nikjer nism prebrala da tega ne bi smel jest, probej čist mal dat, pa če ne bo reakcij (driska, alergije?) pa poj kot priboljšek. Smile

Drugač pa jst sm u mullerju kupila ene kao jogurtove bombončke (joghurt drops piše, je pa od pet bistro Suspect )

Ampak jih mata obadva rada, tko da priporočam :=)=:
Nazaj na vrh Go down
Metatron

Metatron

Število prispevkov : 7
Kraj : Slovenj Gradec/LJ

Priboljški Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Priboljški   Priboljški Icon_minitimePet Okt 16, 2009 8:53 pm

@Nes

sej je ne prikrajšam. Samo zdej poskušam, da ko je na prostem nima dostopa do hrane kr tko in more vzet od mene. Jo poskušam tko naučit na ime. Za lizat kake stvari iz prsta že gre nekak, za trdo hrano pa ne Sad
V kletki ma pa skos dost na razpolago.
Nazaj na vrh Go down
Nes

Nes

Število prispevkov : 1946
Kraj : Maribor

Priboljški Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Priboljški   Priboljški Icon_minitimePet Okt 16, 2009 9:12 pm

Metatron je napisal/a:
@Nes

sej je ne prikrajšam. Samo zdej poskušam, da ko je na prostem nima dostopa do hrane kr tko in more vzet od mene. Jo poskušam tko naučit na ime. Za lizat kake stvari iz prsta že gre nekak, za trdo hrano pa ne Sad
V kletki ma pa skos dost na razpolago.

Ok Very Happy
Mogoče ji pa res ne pašejo prigrizki.
Če ti naštejem kar mata moja še zelo rada: brokoli, grah, tuno, jajca ... v glavenm beljakovinska živila, ki imajo močen vonj.
ko ji ponudiš kj pregrešno dobrega bo ziher vzela iz roke jezik
Nazaj na vrh Go down
http://gone2rehabbrb.blogspot.com/
Sponsored content

Priboljški Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Priboljški   Priboljški Icon_minitime

Nazaj na vrh Go down

Priboljški
Nazaj na vrh 
Stran 1 od 4Pojdi na stran : 1, 2, 3, 4  Next
 Similar topics
-