Forum ljubiteljev podgan
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Za vse ki imajo podgano, si jo želijo ali so jim podgane enostavno všeč.

KazaloPortalGalleryLatest imagesIščiRegistriraj sePrijava

Nakup gole podgane

Go down 
+8
zverina
talupu
Lee
Skinny
Tahun
Nes
Juni
millyvanilly
12 posters
Pojdi na stran : Previous  1, 2, 3, 4  Next
AvtorSporočilo
ini90

Število prispevkov : 16
Kraj : Brestovica pri Komnu

Nakup gole podgane - Page 3 Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Nakup gole podgane   Nakup gole podgane - Page 3 Icon_minitimeČet Feb 17, 2011 3:52 pm

..za druge prodajalne ne vem...ampak za to v Novi Gorici lahko rečem da je kar med najboljšimi Smile
..z podganicami se tam osebje igra..imajo primeren nastilj in hrano..in so zelo socializirane..sicer se za vzreditelja nisem pozanimala pohvalno pa je že to da imajo samčke in samičke ločene Smile in da vedo katere so iz katerega legla wink
Nazaj na vrh Go down
Tasha.W

Tasha.W

Število prispevkov : 331
Kraj : Brežice

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Nakup gole podgane   Nakup gole podgane - Page 3 Icon_minitimeČet Feb 17, 2011 4:19 pm

@Juni oprosti, se ne bo ponovilo Smile
Nazaj na vrh Go down
Skinny

Skinny

Število prispevkov : 442
Kraj : Kamnik

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Nakup gole podgane   Nakup gole podgane - Page 3 Icon_minitimeČet Feb 17, 2011 8:27 pm

Ne vem, če so to ravno predsodki, ampak izbirat pa znajo. Nyx (hooded) ni ravno najbolj navdušena nad Natrix-om (ravno tako hooded), na Motkota (husky) pa najbolj piha,... Vsi ostali so temni... nekaj mora biti na tem Very Happy
Nazaj na vrh Go down
urska55

Število prispevkov : 7

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Nakup gole podgane   Nakup gole podgane - Page 3 Icon_minitimePet Feb 18, 2011 6:22 am

Torej ti imaš podganci zame??? lol cheer
Nazaj na vrh Go down
Tasha.W

Tasha.W

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Nakup gole podgane   Nakup gole podgane - Page 3 Icon_minitimePet Feb 18, 2011 7:30 am

Misli, da pri nas sploh ni rejca golih podganic, ker sem tudi jaz iskala pa nisem našla nikjer. In tudi, če bi bili so pomoje da so uvožene iz nemčije. Smile
poglej kaj po zoo trgovinah Wink

@Skinny, kar 3 imaš? Pa je veliko dela z njimi?
Nazaj na vrh Go down
Skinny

Skinny

Število prispevkov : 442
Kraj : Kamnik

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Nakup gole podgane   Nakup gole podgane - Page 3 Icon_minitimePet Feb 18, 2011 8:11 am

Tasha... imam 8 ganc,... poglej v temo Naše žvalce pod Chaos...
Nazaj na vrh Go down
Tasha.W

Tasha.W

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Nakup gole podgane   Nakup gole podgane - Page 3 Icon_minitimePet Feb 18, 2011 8:55 am

Tukaj si govorila o treh, pa sem prehit sklepala Smile
seveda grem pogledat ja Very Happy
Nazaj na vrh Go down
urska55

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Nakup gole podgane   Nakup gole podgane - Page 3 Icon_minitimeSob Feb 19, 2011 8:39 am

Obveščam vas, da sva včeraj s hčerko naročili 2 goli podganci cheer . 2 deklici. Dobimo jih približno 13.3. in že komaj čakamo. Sedaj pa gremo v akcijo, da jima uredimo lep domek.

wave
Nazaj na vrh Go down
Tasha.W

Tasha.W

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Nakup gole podgane   Nakup gole podgane - Page 3 Icon_minitimeSob Feb 19, 2011 10:06 am

Te smem vprašat kje pa si ju naročila?? Very Happy
Ker jaz si tudi želim ene gole podgance Very Happy
Hvala za odgovor
Nazaj na vrh Go down
urska55

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Nakup gole podgane   Nakup gole podgane - Page 3 Icon_minitimeSob Feb 19, 2011 4:55 pm

Naročila sem ju v KP Planet tuš, zoo trgovina. Mislim pa da bodo prišle iz Nemčije. Vam pa obljubim, da bomo meli mladičke. Samo očkata je treba najt Wink ... in bodo gole podgance tudi v Sloveniji. Sem bila pa danes spet tam in sem jih opozorila, da naj bodo res stare od 1 do 2 mesecev.
Nazaj na vrh Go down
Juni

Juni

Število prispevkov : 981

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Nakup gole podgane   Nakup gole podgane - Page 3 Icon_minitimeNed Feb 20, 2011 3:11 pm

Breeding "True Hairless" Females equals Disappointment!
I get many emails each week about hairless rats being terrible mothers. They eat, squish or starve their babies. At Odd Fellows Rattery, in 2001, we bred four different does from different backgrounds. The resulting babies from all of the litters were either cannibalized, squished, abandoned or starved due to poor parenting and/or inadequate or no lactation. Only one hairless doe (born to furred parents) lactated. However, she cannibalized more than half of her two litters, but lactated and protected the remaining babies. With that said, this does not occur in every hairless female. Those that have been out crossed with furred rats may inherit positive qualities that allow them to rear babies normally. But, how do you know if your rat is like this? Avoid the disappointment and breed a hairless carrier female to a hairless male and the chance is high all offspring will survive.

Moj se je zdaj zagrel za golo podgano in sem med googlanjem o njih našla tole zgoraj. Tako da po mojem parjenje golih samičk ni ravno najboljša ideja.
Prav tako sem našla tudi podatke, da imajo gole podgane zelo hude zdravstvene težave, če ne prihajajo od dobrih rejcev (in to trgovinske podganice sigurno ne):

Generally, hairless rats are fragile creatures in comparison to furred rats. They may have more allergies and may be more susceptible to environmental stress causing them to become ill. This is especially true of strains of hairless deriving from laboratories and passed onto the pet stores. Diseases common to laboratory and pet store hairless rats are cancer and tumors, excessive abscessing, wasting, kidney and bladder infections, heart disease, eye disease, diabetes, excessive respiratory infections, head tilt, and skin problems.

Poleg tega je zanje treba tudi zelo pozorno skrbeti, ker so zelo ranljive:

Hairless rats can get scratched easily, and these should be tended to quickly with a safe topical cream. To further prevent scratches, use toys with no sharp edges, make sure hideaways have ample entry and exit space and that cages are coated wire, not just metal. Use a soft bedding instead of woodchips or corn cob which can irritate and itch. Try to keep hairless rats away from other pets and put an air filter in the room to cut down on the chances of them developing allergies. It is very important to make sure the cage is clean and dry. Never keep your hairless rats by a window or in direct sunlight as they sun-burn easily.

Tako da žal, tudi če odštejem pomisleke glede ''''rejcev'''', gola podganica za naju odpade. Pa tudi drugim priporočam, da še enkrat premislijo pred nakupom.
Nazaj na vrh Go down
Tasha.W

Tasha.W

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Nakup gole podgane   Nakup gole podgane - Page 3 Icon_minitimeNed Feb 20, 2011 9:05 pm

Ojooj :S
Tole me je pa kar malo šokiralo :S
Mislim, da bo bolje res da ostanem pri kosmatinkah :S
Juni, hvala za te posredovane podatke. Katera spletna stran pa je to bila?
Nazaj na vrh Go down
millyvanilly

Število prispevkov : 90

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Nakup gole podgane   Nakup gole podgane - Page 3 Icon_minitimeNed Feb 20, 2011 9:19 pm

Juni bolj se ne bi mogla strinjat..

Glede golih podganic, ki jih ima namen kupit urska55.. Verjetno sta bili s hčero v Mrpetu.. Glede njih.. Oni dobivajo svoje podganice od slovenske rejke, ki vzreja za hrano živalim ob tem pa še malo v trgovino proda.. Če lahko se ogni takšnim trgovinam, ker ti lahko iz lastnih izkušenj povem, da te podganice, če pa kaj niso pa niso zdrave in definitivno nimajo čistih genov.. Kogarkoli v Sloveniji boste vprašali, imajo sorodnike od sorodnikov, zato vama s hčero priporočam, da se povežeta direktno z rejci v Avstriji ali Nemčiji in se z njimi zmenite, ker jih je ene par res kvalitetnih..

Nakup katere koli podgane v trgovini je fuj in fej, sploh pa podgane, ki so že tako nagnjene k boleznim in alergijam.. Ker kaj kmalu je lahko jok in stok.. Gole podganice so zeeeelo občutljive in definitivno jih ne priporočam nekomu, ki življenja s podganami še ni navajen.. Kaj šele vzrejanja.. Gole mame so grozne mame in to je definitivno znan fakt, ki je zelo pravilo in ne izjema.. Razmislite malo o tem.. Nič nočem strašit, ampak tudi moje podganice, ki so bile res iz čistih linij, so zelo bolne in ena celo pokojna.. V roku enega meseca smo dali 300eur za zdravljenje Sad.

Razmislite..
Nazaj na vrh Go down
Juni

Juni

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Nakup gole podgane   Nakup gole podgane - Page 3 Icon_minitimeNed Feb 20, 2011 11:46 pm

@Tasha: Viri so tole in pa tole, o boleznih pa piše nekaj malega tudi na Wikipedii.

@milly: whoa, 300€ v enem mesecu, pa za podgano, ki je čisto mlada? šok Držim pesti, da bo čim manj težav v prihodnje.
Nazaj na vrh Go down
millyvanilly

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Nakup gole podgane   Nakup gole podgane - Page 3 Icon_minitimePon Feb 21, 2011 6:06 am

Jp, potrebno je bilo narediti polno enih testov na alergije, potem se mu je ena travica zapičila v kožo, kar se je seveda vnelo in zagnojilo, so bili potrebni antibiotiki in tako.. Saj pravim stroški niso mali, podganica pa ni čisto nič drugačna, če ne še bolj tečna za vzdrževanje.. Ampak vsak se po svoje odloča, ker so očitno pač "in" vse dokler se ne bo ta fama malo nehala, ko bodo ven udarile vse slabe stvari (s starostjo in nepremišljenim parjenjem)..
Nazaj na vrh Go down
Nes

Nes

Število prispevkov : 1946
Kraj : Maribor

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Nakup gole podgane   Nakup gole podgane - Page 3 Icon_minitimePon Feb 21, 2011 6:47 am

Mene najbolj skrbi, da se tržišče prilagaja zahtevam kupcem.
Nedolgo nazaj si slučajno kakšene kvazi dumbota dobil (taki je moj podganček) in so začeli
zdaj še to ponujat po trgovinah, zdaj pa bo trend golih podgan?

In to mi res veliko živcev popije, če samo razmišljam o tem, da bi vsak kar nekaj povprek
rad sam doma paril. Živa bitja so, kaj res nimate srca?
Nazaj na vrh Go down
http://gone2rehabbrb.blogspot.com/
urska55

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Nakup gole podgane   Nakup gole podgane - Page 3 Icon_minitimeTor Feb 22, 2011 10:17 am

Vsem hvala lepe za vaše informacije. Noro močno smo se jih veselili, ampak sem jih kljub temu odpovedala, tako da sedaj iščemo 2 kosmatinki. Najbolj pomembno je, da so živalce zdrave in se z vami strinjam 100%. Tako, da vam bom zelo hvaležna, če boste zvedeli za kake podgance, ki so ''domače''. Iskala sem vsepovsod, pa očitno nimam sreče.

Kar pa se tiče neodgovornosti ali brezsrčnosti. Nes ni mi jasno s čim sem ti dala občutek,da jaz spadam med te ljudi. Prijavila sem se na forum, ker sem želela dobiti čimveč informacij in nuditi čimboljši in čimlepši domek ''našim'' živalcam. Neodogovrni in brezsrčni ljudje počnejo kaj drugega kot, da brskajo po forumih. Ne vem, zakaj v napad zaradi tega. Mislim, da bi bilo potrebno vsaj polovica pasjih pasem prepovedati, če bi to bila tako obupna in grozna stvar. In še ena zadeva mi ni jasna. Po eni strani povsod preberem, da naj se živalce ne kupujejo v trgovina (in to pozdravljam), naslednji dan pa preberem nekaj takega: če samo razmišljam o tem, da bi vsak kar nekaj povprek
rad sam doma paril. Živa bitja so, kaj res nimate srca? ????.

MI lahko prosim poveš, kje drugje lahko jaz parim živali kot doma??? Torej živali iz trgovine ali iz domačega legla (parjenje doma)

Lep dan , Urška
Nazaj na vrh Go down
Tasha.W

Tasha.W

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Nakup gole podgane   Nakup gole podgane - Page 3 Icon_minitimeTor Feb 22, 2011 10:30 am

Mislim, da Nes tu ni mislila samo tebe veš. Govorila je nasplošno. Res obstajajajo zelo neodgovorni ljudje, ki jim je važno samo da zaslužijo.

Nes, saj imaš čisto prav. Za podgane kot hišne ljubljenčke, prej ni vedel nihče... šele takrat ko se je pojavila ona risanka Ratatuie :/
In v tem so zoo trgovine videle samo zaskužek Sad
In še danes sem mnenja, da nekatere zoo trgovine prodajajo živali samo zato ker jim je do zaslužka - pač vseno jim je v kakšnih pogojih preživljajo ta čas ko so tam Sad

Pač mi je bolano. In kar se tiče parjenja doma - tega bi se morali lotili ljudje, ki se 100% spoznajo na to in vedo kaj vse bodo in morajo storiti Smile
Nazaj na vrh Go down
Juni

Juni

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Nakup gole podgane   Nakup gole podgane - Page 3 Icon_minitimeTor Feb 22, 2011 11:23 am

Tasha.W je napisal/a:
Mislim, da Nes tu ni mislila samo tebe veš. Govorila je nasplošno. Res obstajajajo zelo neodgovorni ljudje, ki jim je važno samo da zaslužijo.
Pač mi je bolano. In kar se tiče parjenja doma - tega bi se morali lotili ljudje, ki se 100% spoznajo na to in vedo kaj vse bodo in morajo storiti Smile

Jup. urska55, ti si še novinka na forumu in ne veš, ampak smo imeli že kar nekaj primerov, ko so ljudje parili živali doma samo zato, ker se jim je zdelo fino, brez ozira na bolezni itd. Še zdaj dostikrat dovoljujemo oglase za oddajo legel, ki so nastala po pomoti ali pa so bila posledica nepravilnega parjenja, ker se ljudje prej nič ne pozanimajo.

Tasha, s tabo se povsem strinjam, tudi glede parjenja doma. Določen del tistih 100 procentov se da nadomestiti z veliko ljubezni do živalice Smile, ampak prav velik del pa ne. Da ne boš mislila, ko sva s fantom razglabljala o naslednji generaciji podganic, sem pomislila tudi, da bi se lotila reje - pač, glede na to da pari vsak, ki ima 5 minut časa, se mi je zdelo, da bi jaz tudi lahko. Pa sem kar hitro ugotovila, da biti rejec sploh ni lahko; kot prvo uvozit rodovniške podgane iz tujine, ki so 100% primerne za parjenje, pa ne smejo biti v sorodu, kot drugo rabiš vsaj 3 kletke, samčkov se ne sme kastrirati (tj. še kaka ekstra kletka, če se prva dva samčka ne razumeta, in nabava še 2 samčkov, da bosta imela družbo) - in to vse samo, če bi hotela pariti minimalno število podgan, tj. 2 samčka in 2 samički. Potem pa še hranjenje, čiščenje, socializacija in prostor za vse to. Fant je bil dejansko pripravljen me podpirati pri stvari, ampak sem sama prav hitro ugotovila, da nimam šans. To je projekt za ljudi, ki imajo svoje stanovanje in dovolj časa in denarja. Smile
Nazaj na vrh Go down
Tasha.W

Tasha.W

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Nakup gole podgane   Nakup gole podgane - Page 3 Icon_minitimeTor Feb 22, 2011 11:41 am

Tudi jaz sem razmišljala, kako super bi bilo imeti male podganice - sem si mislila, da je to čisto malo dela. Nakoncu pa sem ugotovila. da je to ogromno obveznosti, časa, odgovornosti in denarja.
Sem še vedno odločena, da bom parila doma rodovniške podgance, ampak šele takrat ko bom starejša, imela službo, hišo in čas, ter bom 100% da sem zmožna vzgojiti 1o ( ali več ) socializiranih zdravih podganic veselje

@ urska55 Tudi jaz sem novinka na nek način. In verjemi, da sem tudi jaz slišala nekaj kritik, ampak to moraš vzeti v zakup, saj druščina tu je zelo zakon in ogromno ve. Tako, da ti povem nihče tu neobtožuje, samo povejo svoje mnenje. To še ne pomeni, da vse leti nate. Boš videla wink
s časoma se navadiš wink
Nazaj na vrh Go down
urska55

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Nakup gole podgane   Nakup gole podgane - Page 3 Icon_minitimeTor Feb 22, 2011 11:57 am

Kar se tiče parjenja in mladičkov: pri parjenju mislim, da nimamo kaj pomagat. No ja, nočem bit pametna, ampak tako se mi dozdeva. Kar pa se tiče mladičev: Mislim da nihče (upam) ni tako naiven, da bi mislil, da je to noro simpl zadeva. Doma imamo čivavo in vam kaj to pomeni. Poleti smo dobili dojenčke in je bilo 1 mesec noro zahtevno. Nič spanja in veliko dela z mamico. Punce moje, nisem stara 20 let in vem kaj delam. Kar se tiče risanke zmeda : a ni tam miška in une hudobne so podgance???...samo prašam... in podgance so ''in'' že kar nekaj časa. Pa tudi glede zaslužka mislim, da ga tukaj ni. Bolj poceni živalc kot so te, jih ni.

Pa nočem, da me berete kot zoprno babo angel . Nisem tko sitna kot to mogoče zveni. Se mi pa pritisk dvigne, ko pride kdo nov na forum in ga začnejo ''stari'' člani bombandirat. Po vseh teh odgovorih sploh ne vem več, kaj je prav in kaj ne. Trgovina ali rejec? Zakaj rejci, če pa tukaj berem, da so neodgovorni ipd

Nazaj na vrh Go down
millyvanilly

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Nakup gole podgane   Nakup gole podgane - Page 3 Icon_minitimeTor Feb 22, 2011 12:05 pm

urska55 je napisal/a:
Vsem hvala lepe za vaše informacije. Noro močno smo se jih veselili, ampak sem jih kljub temu odpovedala, tako da sedaj iščemo 2 kosmatinki.

Upam, da za tole nisem kriva jaz zmeda , ker jaz sem samo povedala kako je bilo pri meni z golimi podganami, definitivno pa ne trdim, da se tako lahko zgodi vsakemu, ampak glede na to, da nekaj malega pa že vemo doma o podganah in skrbi za njih, da nismo neki novinci, se mi zdi, da bi bilo morda bolje, da se najprej z živaljo spoznaš, šele za tem kupuješ takšne (ki meni osebno niso nič posebnega, razen, da imaš občutek ko jih božaš kot da imajo 100 stopinj) malo bolj "čudne"..

Nikakor se ne strinjam s tem norim vzrejanjem golih podgan, ker ljudje premalo vedo o njih in me potem prodajalka v Tukanu prepričuje, da so veje v tistih terarijih (ne morem drugega rečt) nagravžnih super, da nikakor ne more priti do poškodb, da so njihove podgane pa res gole, čeprav pri 3 tednih že dobivajo dlako in imajo tudi odrasli malo dlake itd itd itd.. Mi smo si veliko stvari prebrali, vzeli v zakup krajšo življensko dobo, alergije, bolezni, posebno opremo kletke itd, mnogi pa jo kupijo samo zato, ker je pač kul.. In s tem se nikakor ne strinjam, ker je VEDNO na zgubi samo živalica.

Kaj bi želela ti imet je čisto tvoja odločitev in seveda ti nihče ne more ničesar preprečit, ampak je pa dobro, da veš kaj kupuješ in zato se tudi priporoča rejce podgane (ampak to prave in ne take z bolhe, kjer ma na sliki 100 podgan v majhnem steklenem terarijčku, ampak take kot so na forumu npr, ker veš kdo sta oče in mama in njihovi starši in še njihovi starši in se s tem zelo zmanjša možnost raznoraznih bolezni pa še socializirane so.. Samo za to ne v trgovini wink .
Nazaj na vrh Go down
Tasha.W

Tasha.W

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Nakup gole podgane   Nakup gole podgane - Page 3 Icon_minitimeTor Feb 22, 2011 12:21 pm

@millyvanilly. Mislim da nisi veselje Tudi jaz sem si premislila. Saj imamo mi doma kitajskega golega in vem koliko je dela, skrbi. In Še izredno občutliv je. Na mesec dano za zdravila 200 eur.

@urska55. To je risanka o podganici, ki se uči kuhati. Pri nas so pred to risanko prodajala podgane, kot hrano kačam!! O.O
Niso nevem kaj dolgo na tržišču kot ljubljenke ( tam okoli 3-4 leta ).
Poglej, saj ti nihče ne soli pameti, samo povedo kaj si mislijo. Ne jemli si kaj preveč to k srcu.
Pa nimam te za nevem kaj živčno, saj sem bila jaz prvi teden tudi taka, zdaj pa se najbolj trudim sledtiti pravilom.

Pa priporpčam rejca, saj se bo našlo tudo odgovornega wink Niso vsi neodgovorni.
čestitam za čivavo cheer cheer
Nazaj na vrh Go down
Juni

Juni

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Nakup gole podgane   Nakup gole podgane - Page 3 Icon_minitimeTor Feb 22, 2011 1:12 pm

@urska55: nič ni letelo nate, tako da se ne počutit bombardirane. Smile Moram ti povedati, da sem osebno zelo prijetno presenečena, da slišim, da si dejansko odpovedala nakup podganic zaradi zdravstvenih težav. Na tem forumu se mi zdi, da so take zadeve redke.

Kar se tiče dileme trgovina/domača reja: VEDNO bo domača reja boljša od trgovinske. Govorim seveda tu o parjenju ljubljenčkov in ne v smislu, da nekdo doma redi podgane za prodajo naprej ali za hrano kačam. Seveda, domača reja ni preveč odgovorna, ampak trgovinska je še manj, tako da tu gre praktično za izbiro manjšega zla.

Pri parjenju gre dejansko za veliko faktorjev. Pomagat seveda ne moreš nič pri parjenju samem, je pa veliko dela z izbiro pravega časa in pravih živali. Če imaš rodovniške podgane, točno veš, da so karakterno in fizično primerne za parjenje; pri domačih tega ni in se moraš odločiti sam. Večina se žal še vedno odloči samo na podlagi barve kožuščka. V obeh primerih je treba počakati, da sta tako samček kot samička dovolj stara, da nista bila nič bolna, da sta karakterno zagotovo v redu. Če je parjenje uspešno in mladički uspešno skoteni, je potem potrebno vsaj 3-4 mesece počakati pred naslednjim parjenjem, pa tudi ni preveč dobro pariti ene samičke več kot 3x. Podganice se pa gonijo na vsake tri dni. In seveda potem pride v poštev še genetika in ostalo. Če si dober rejec, moraš pridno spremljati mladičke in ugotoviti, če je s katerim kaj narobe, če kateri karakterno ni primeren za nadaljnje parjenje itd.

Kot si lahko predstavljaš, običajno parjenje ljubljenčkov ne poteka pod takim nadzorom. Podgani sta običajno trgovinski ali pa potomki trgovinskih; velikokrat se podgane pari prezgodaj, s premajhnimi presledki ali prevečkrat, mladičkom se daje samo približke hrane, ki bi jo morali dobivati in pa seveda, pari se podgano zato, ker so mladički luštni in zato, ker je določene barve (sploh husky), torej iz povsem napačnih razlogov. Na tem forumu se zelo trudimo, da bi čim bolj podpirali odgovorno rejo in parjenje in o njih tudi obveščali ljudi, ki hočeo parit svoje podganice. Kot rečeno smo imeli že veliko slabih izkušenj. Sad

Podganice, ki so rejene za trgovine in kače (kot je milly rekla, se jih običajno dobi tudi na bolhi) so pa rejene še slabše: producira se jih na veliko, živijo v neprimernih pogojih (premalo prostora, terariji, ...), samičke se pari vsepovprek in se ne gleda na presledke med parjenjem ali na starost, podganice obeh spolov niso ločene, pari se podgane, ki so si v sorodu, podgane so pogosto bolne in zaradi slabih razmer se bolezen hitro razširi.

Tako da ja, upam, da zdaj vidiš, zakaj je tudi slabo vzrejena domača podganica boljša od trgovinske. Smile

urska55 je napisal/a:
Punce moje, nisem stara 20 let in vem kaj delam.

Ne me razumet narobe, ampak jaz sem stara 20 let, pa še vseeno zelo dobro vem, kaj delam, ti pa, vsaj kar se podganic tiče, zaenkrat še ne. wink Zato pa smo tu, da si pomagamo; nihče ne dvomi v to, da si sposobna biti dobra rejka, ampak prva stvar, ki jo za to rabiš, so informacije. Ti jih pa zelo očitno nisi imela, zato se je tudi Nes oglasila glede neodgovornega parjenja. Ker to se mi zdi zelo pomembno in to vedno poudarim: vedno, vedno, vedno se je treba najprej pozanimat in šele potem kupit žival, kaj šele parit. Pač, zgodi se vsem, ne samo tebi - to je po mojem najpogostejša napaka, ki jo ljudje delajo pri nakupu živali. Ampak verjetno lahko razumeš, zakaj postanemo malo nezaupljivi, ko nekdo v isti sapi omenja nakup preko trgovine in pa parjenje, hkrati pa sploh ne ve, kako stvari stojijo. Smile

Nazadnje urejal/a Juni Čet Okt 20, 2011 11:02 pm; skupaj popravljeno 2 krat
Nazaj na vrh Go down
urska55

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Nakup gole podgane   Nakup gole podgane - Page 3 Icon_minitimePon Feb 28, 2011 11:29 am

Najlepša hvala za odgovore. Seveda, da sem se odločila za kosmatike. Ni hujšega kot se borit z kakršno koli boleznijo. Potem nastane v hiši samo jok in žalost.

No da vam povem, da sem bila danes kontaktirana od ene forumašice veselje in če bo vse po sreči dobimo čez 2 tedna 2 fantka. Sicer sem si bolj želela 2 samički, ampak glede na to da je tukaj domača vzreja, se sploh ne mislim zmišljevat.

Tako, da boste kmalu dobile slikce wink
Nazaj na vrh Go down
Sponsored content

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Nakup gole podgane   Nakup gole podgane - Page 3 Icon_minitime

Nazaj na vrh Go down

Nakup gole podgane
Nazaj na vrh 
Stran 3 od 4Pojdi na stran : Previous  1, 2, 3, 4  Next
 Similar topics
-
» nakup podgane
» Nakup podgane v trgovini
» ZOO trgovine - vaše izkušnje
» Podgane - nakup, hrana, kletka
» Pirsingi (nakup)