| Nakup gole podgane | |
|
+8zverina talupu Lee Skinny Tahun Nes Juni millyvanilly 12 posters |
|
Avtor | Sporočilo |
---|
millyvanilly
Število prispevkov : 90 Join date : 03/12/2010 Age : 37
| Naslov sporočila: Re: Nakup gole podgane Pon Jan 17, 2011 9:39 am | |
| Toliko, da vas malo updatamo.. Po spletu čudnih naklučij smo prišli do variante, da se reši gola podgana iz nekega laboratorija na Dunaju, kjer jim sicer ni nekaj težko, ker delajo le IQ teste na njih in to vključuje veliko miselnih iger in zabave, ampak po tem nimajo kam z njimi in imajo tudi ponavadi veliko preveč mladičev, ki za teste zaradi takšnega in drugačnega razloga niso primerni, zato smo se doma odločili, da če lahko rešimo takšno živalco, jo bomo.. Tako, da sedaj čakam na kolega, ki živi v Celovcu in se na vekiko ukvarja z reševanjem živali, da jo gre iskat.. Računam, da vas bom lahko čez kakšna 2 tedna že založila s slikicami . Lp | |
|
| |
talupu
Število prispevkov : 339 Join date : 21/02/2010 Age : 26 Kraj : Ljubljana
| |
| |
millyvanilly
| Naslov sporočila: Re: Nakup gole podgane Čet Jan 20, 2011 7:32 pm | |
| | |
|
| |
zverina
Število prispevkov : 821 Join date : 14/04/2010
| Naslov sporočila: Re: Nakup gole podgane Pet Jan 21, 2011 6:37 am | |
| Čestitkeee!!!! | |
|
| |
Lee
Število prispevkov : 660 Join date : 12/05/2009 Age : 29 Kraj : Britof, Kranj
| Naslov sporočila: Re: Nakup gole podgane Sre Feb 16, 2011 6:42 pm | |
| V BTCju v Mr.Petu majo zdej golo podganico, zgleda zdravo, malo se boji ampak je firbčna cena pa je 25€ =S | |
|
| |
millyvanilly
| Naslov sporočila: Re: Nakup gole podgane Sre Feb 16, 2011 6:45 pm | |
| Vem ja, hvala.. Sem videla.. Pregrešno drage so . Se pa izvedela, da jih zelo radi (kljub ceni) kupujejo za hrano kačam . | |
|
| |
Lee
| Naslov sporočila: Re: Nakup gole podgane Sre Feb 16, 2011 6:50 pm | |
| Aja.. nevem zakaj bi kupoval drage podgane za futer, č jih loh dobiš za dober €.. si ne predstaulam na 14 dni dat 25€ za obrok kače.. | |
|
| |
millyvanilly
| Naslov sporočila: Re: Nakup gole podgane Sre Feb 16, 2011 8:18 pm | |
| Zato, ker nimajo dlake, oddajajo več toplote in so SUPER za kačice.. Tak je bil odgovor enega, ki jo je ravno kupil, jaz pa jokala . | |
|
| |
Tasha.W
Število prispevkov : 331 Join date : 29/01/2011 Age : 31 Kraj : Brežice
| Naslov sporočila: Re: Nakup gole podgane Sre Feb 16, 2011 8:26 pm | |
| Jaz sem bila danes v mr. Pet, v Ljublani in so tam prodajali golo podganco, staro okol 3 mesece. In moram reči, da je neznansko srčkana | |
|
| |
Tasha.W
| Naslov sporočila: Re: Nakup gole podgane Sre Feb 16, 2011 8:39 pm | |
| - millyvanilly je napisal/a:
- Toliko, da vas malo updatamo.. Po spletu čudnih naklučij smo prišli do variante, da se reši gola podgana iz nekega laboratorija na Dunaju, kjer jim sicer ni nekaj težko, ker delajo le IQ teste na njih in to vključuje veliko miselnih iger in zabave, ampak po tem nimajo kam z njimi in imajo tudi ponavadi veliko preveč mladičev, ki za teste zaradi takšnega in drugačnega razloga niso primerni, zato smo se doma odločili, da če lahko rešimo takšno živalco, jo bomo.. Tako, da sedaj čakam na kolega, ki živi v Celovcu in se na vekiko ukvarja z reševanjem živali, da jo gre iskat.. Računam, da vas bom lahko čez kakšna 2 tedna že založila s slikicami .
Lp zdravo. To reševanje golih podganic, še zdaj kaj velja? Mislim, tako da bi se dalo rešiti kakšno ? | |
|
| |
Lee
| Naslov sporočila: Re: Nakup gole podgane Sre Feb 16, 2011 8:44 pm | |
| Tasha: potem sva gledali isto millyvanilly: nebi rekla d je neki razlika.. lačna kača bo tk al tk prjela.. kaj njo briga al ma dlako al ne.. res to se mi pa zdi bolno da en reče d zato kup golo podgano.. glup razlog res.. pol pa js rabm gole miši če ma kdo, moja kačica je zbirčna pa ma rajš gole. uno wtf!? | |
|
| |
ini90
Število prispevkov : 16 Join date : 18/03/2010 Age : 34 Kraj : Brestovica pri Komnu
| Naslov sporočila: Re: Nakup gole podgane Sre Feb 16, 2011 8:46 pm | |
| ...danes sem v trgovini Fenix v Novi Gorici videla naprodaj dve goli podganici..cena je bila samo 20€.. zdeli sta se mi lušni..nič nista bili plašni in zelo radovedni | |
|
| |
Tasha.W
| Naslov sporočila: Re: Nakup gole podgane Sre Feb 16, 2011 8:56 pm | |
| - MetalGirl je napisal/a:
- Tasha: potem sva gledali isto
zelo mognče ja. Meni se je zdela zdrava in zelo radovedna. upam da najde lep dom in da ne konča na kačjem jedilniku :S | |
|
| |
Lee
| Naslov sporočila: Re: Nakup gole podgane Sre Feb 16, 2011 9:04 pm | |
| Ini90: samo ja. xD Tasha: Ja sej so itk mel sam eno golo podganco.. ja tud jst upam tako že tako ali tako je teh podganic malo pri nas.. škoda jih je pol za kače.. | |
|
| |
millyvanilly
| Naslov sporočila: Re: Nakup gole podgane Sre Feb 16, 2011 9:07 pm | |
| Glede tega reševanja.. mi smo do tega prišli po spletu naključij, ker je en naš kolega ravno tam delal in so jih imeli odveč, drugače je kar zapleten postopek.. Se jih pa veliko lažje dobi s kakšnega medicinskega ali veterinarskega inštituta, ko prestanejo kakšna (ne invazivna, ne nevarna) testiranja (moje so bile npr namenjene IQ testom).. | |
|
| |
ini90
Število prispevkov : 16 Join date : 18/03/2010 Age : 34 Kraj : Brestovica pri Komnu
| Naslov sporočila: Re: Nakup gole podgane Sre Feb 16, 2011 9:08 pm | |
| ..hmmm..ja zame je 20€ nepreveč velika cena za dobro uzrejeno in zdravo živo bitje... kaj bi pomagalo če bi jih prodajali za 5€ in bi bile vse bolne in bi slabo delali z njimi ..menim da če se že odločiš da boš imel tako posebno podganico moraš vzeti v račun da je dražja in da je tudi oskrba le te dražja! | |
|
| |
Tasha.W
| Naslov sporočila: Re: Nakup gole podgane Sre Feb 16, 2011 9:09 pm | |
| Se popolno strinjam s teboj celo sama razmišlam, da bi imela že kar 3 podgance, 2 kosmatinki in 1 golo , ampak malo me je strah kako bi se razpletlo, ker bi bila gola podganca iz drugega legla... Če bi jo sloh marali :S | |
|
| |
Tasha.W
| Naslov sporočila: Re: Nakup gole podgane Sre Feb 16, 2011 9:14 pm | |
| - millyvanilly je napisal/a:
- Glede tega reševanja.. mi smo do tega prišli po spletu naključij, ker je en naš kolega ravno tam delal in so jih imeli odveč, drugače je kar zapleten postopek.. Se jih pa veliko lažje dobi s kakšnega medicinskega ali veterinarskega inštituta, ko prestanejo kakšna (ne invazivna, ne nevarna) testiranja (moje so bile npr namenjene IQ testom)..
hvala za tako hiter odgovor ker zelo razmišljam, da bi imela golo podganico, saj imamo ze kitajskega golega psa - ki ga naravnost obozujem. imam vprašanje še zate, ali je po tvojem mnenju ok ideja, da bi imela 1 golo in 2 kosmatinki skupaj? Malo me je strah, ali bi jo sprejeli :S | |
|
| |
Fiamma Admin
Število prispevkov : 1492 Join date : 13/01/2009 Age : 34 Kraj : Koper
| Naslov sporočila: Re: Nakup gole podgane Sre Feb 16, 2011 9:48 pm | |
| @Tasha.W: Živali nimajo predsodkov, kot ljudje! Sprejele bi jo ali ne, lih tako kot bi ali ne druge podgane! LP | |
|
| |
Juni
Število prispevkov : 981 Join date : 24/10/2009 Age : 34
| Naslov sporočila: Re: Nakup gole podgane Sre Feb 16, 2011 10:33 pm | |
| - Ini90 je napisal/a:
- ..hmmm..ja zame je 20€ nepreveč velika cena za dobro uzrejeno in zdravo živo bitje...
kaj bi pomagalo če bi jih prodajali za 5€ in bi bile vse bolne in bi slabo delali z njimi
eh, problem je, da v vsakem primeru slabo delajo z njimi in da niso ravno 'dobro vzrejene' ... | |
|
| |
Tasha.W
| Naslov sporočila: Re: Nakup gole podgane Čet Feb 17, 2011 4:45 am | |
| - Fiamma je napisal/a:
- @Tasha.W: Živali nimajo predsodkov, kot ljudje!
Sprejele bi jo ali ne, lih tako kot bi ali ne druge podgane! LP ljudje so taki, včasih sem bila tudi jaz in na to nisem čisto nič ponosna. Mislim, da bom kar poskusila tole z golo podganico | |
|
| |
millyvanilly
| Naslov sporočila: Re: Nakup gole podgane Čet Feb 17, 2011 8:31 am | |
| - Fiamma je napisal/a:
- @Tasha.W: Živali nimajo predsodkov, kot ljudje!
Sprejele bi jo ali ne, lih tako kot bi ali ne druge podgane! LP S tem pa se žal ne morem strinjat.. Živali imajo tudi predsodke.. Npr. ko je najina (s fantom) kobila (bele barve) prišla v štalo, kjer je bilo 5 rjavih konj in ena bela, so jo vsi ostali tolkli ko mačka razen tista bela jo je sprejela.. Ne vem zakaj, kako, ampak menim, da živali nekako vedo/čutijo.. Mogoče je malo smešen primer, ampak tega je v naravi ogromno.. Jaz osebno bi ti svetovala, da ne vzami ene gole (ali pa vzami vse gole), ker so gole zelo občutljive, če se bodo slučajno stepli, bo najverjetneje usodno za golo, ker je veliko bolj krhka, poleg tega pa ji lahko naredijo tako velike poškodbe na koži (lahko pride do hudih vnetij kože - pri nas je dobil Clyde ranico že samo zaradi tega, je malo nerodno skočil v hišico in se pri tem opraskala s senom (pa imamo tistega ultra mehkega)).. Odločitev je itak tvoja, ampak jaz jih ne bi mešala, ker so si popolnoma razlečne. | |
|
| |
Tasha.W
| Naslov sporočila: Re: Nakup gole podgane Čet Feb 17, 2011 9:30 am | |
| hvala za nasvet Tako ali tako imam se 5 meseceu casa da se odlocim. Pa ko si dala po primerjavo ane, mi imamo doma 8 let starega nemškega ovcorja in zdaj se kitajskega golega in 2 mački. In lahko recem, da ni bilo nobenih problemov. Bil je sprejet v njihov "trop" če lahko tako rečem | |
|
| |
Juni
Število prispevkov : 981 Join date : 24/10/2009 Age : 34
| Naslov sporočila: Re: Nakup gole podgane Čet Feb 17, 2011 11:05 am | |
| Tasha, daj ne citiraj postov nad sabo, sem ti že parkrat brisala | |
|
| |
urska55
Število prispevkov : 7 Join date : 16/02/2011
| Naslov sporočila: Re: Nakup gole podgane Čet Feb 17, 2011 3:23 pm | |
| Pozdravljeni, tudi jaz si želim noro golo podganco. Mi lahko kdo zaupa ime rejca ali pa kam naj se obrnem, da rešim kakšno iz laboratorija. V soboto grem pogledat v KP če jih prodajajo v trgovinah, ampak raje -če je možno- se trgovinam izogibam Urška | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov sporočila: Re: Nakup gole podgane | |
| |
|
| |
| Nakup gole podgane | |
|