| Striženje krempljov in kopanje? | |
|
+38Puppy Klarchy* Emchika m4jz0r choo moja-zverrrina zverina Nina Eclipse Dejan Cookie Timea anna and anna Juni Jerrry Tahun sonja256 podganca Lee Cath Avalon Scaredy Rat Olivija taii aiko Nes bolha Blue amyZ Norka miska binko elanor _panter_ mamaF Sonii Eva Fiamma AtLanT!da 42 posters |
|
Avtor | Sporočilo |
---|
Fiamma Admin
Število prispevkov : 1492 Join date : 13/01/2009 Age : 34 Kraj : Koper
| Naslov sporočila: Re: Striženje krempljov in kopanje? Ned Mar 07, 2010 8:18 pm | |
| Prosim, dovolj z off-topicom! O tem kako naložit sliko smo tudi že marsikje govorili, očitno bo treba odpret posebno temo o tem. | |
|
| |
Nes
Število prispevkov : 1946 Join date : 14/08/2009 Age : 37 Kraj : Maribor
| Naslov sporočila: Re: Striženje krempljov in kopanje? Ned Mar 07, 2010 9:22 pm | |
| Najboljše da narediš FAQ v temi O forumu. | |
|
| |
mamaF
Število prispevkov : 519 Join date : 13/01/2009 Age : 53 Kraj : Komen
| Naslov sporočila: Re: Striženje krempljov in kopanje? Pon Mar 08, 2010 4:53 pm | |
| | |
|
| |
Eclipse
Število prispevkov : 17 Join date : 21/03/2010 Kraj : Mb,Sg
| Naslov sporočila: Re: Striženje krempljov in kopanje? Pon Apr 05, 2010 1:13 pm | |
| jas mam pa vprašanje, kak navadit podganco na vodo oz. kopanje? | |
|
| |
Nina
Število prispevkov : 93 Join date : 21/01/2010 Kraj : Ljubljana
| Naslov sporočila: Re: Striženje krempljov in kopanje? Pon Apr 05, 2010 4:53 pm | |
| - Eclipse je napisal/a:
- jas mam pa vprašanje, kak navadit podganco na vodo oz. kopanje?
Predvsem postopoma Evo, en lušten video na to temo tukaj...Drugače pa, če podganica res zelo rabi čiščenja, pa malo z šamponom za male mucke in pod pipo, potem pa z brisačko zbrisat ... ostalo bo pa že sama. | |
|
| |
zverina
Število prispevkov : 821 Join date : 14/04/2010
| Naslov sporočila: Re: Striženje krempljov in kopanje? Ned Maj 09, 2010 3:14 pm | |
| Danes sem svojega tamauga očistila z posebnim šamponom, ki je namenjen za male glodavce. Tale šampon je super, ker se ne izpere potem pa še živalca lepo diši. Še Mišu je všeč njegov nov vonj. Je pa res, da je šampon drag! Kupila sem ga pa v City parku, če koga zanima. | |
|
| |
moja-zverrrina
Število prispevkov : 20 Join date : 21/07/2010
| Naslov sporočila: Re: Striženje krempljov in kopanje? Tor Jul 27, 2010 7:04 pm | |
| o super, ko sem jaz šla v trgovino za živalce so mi rekli da nimajo šampona za glodavce ali kaj takšnega...koliko je pa bil? | |
|
| |
zverina
| Naslov sporočila: Re: Striženje krempljov in kopanje? Tor Jul 27, 2010 8:09 pm | |
| Bil je okoli 5€. Ampak res podganca po tem ful lepo diši, tak nežen dišeč vonj ima (kot, da bi jo naparfumil). | |
|
| |
choo
Število prispevkov : 1152 Join date : 17/03/2010 Age : 35 Kraj : Ljubljana
| Naslov sporočila: Re: Striženje krempljov in kopanje? Tor Jul 27, 2010 8:28 pm | |
| Ooo, kej takega bi pa tud jaz rabla.. kako se pa reče temu šamponu? | |
|
| |
moja-zverrrina
Število prispevkov : 20 Join date : 21/07/2010
| Naslov sporočila: Re: Striženje krempljov in kopanje? Sre Jul 28, 2010 11:47 am | |
| no kul, bom šla tut jaz kupit | |
|
| |
zverina
| Naslov sporočila: Re: Striženje krempljov in kopanje? Sre Jul 28, 2010 11:56 am | |
| Am, tale šampon se imenuje Quick&Clean Instant Shampoo (za glodalce in kunce). | |
|
| |
Nes
| Naslov sporočila: Re: Striženje krempljov in kopanje? Sre Jul 28, 2010 12:12 pm | |
| | |
|
| |
zverina
| Naslov sporočila: Re: Striženje krempljov in kopanje? Sre Jul 28, 2010 12:56 pm | |
| Ne najdem jih. | |
|
| |
choo
| Naslov sporočila: Re: Striženje krempljov in kopanje? Pon Dec 13, 2010 9:57 pm | |
| No, jaz mojih sicer ne kopam (sem jih probala na vodo navajat, pa smo zdaj, ko je mraz, to malo opustili.. spomladi naprej ), jih samo nasprejam s tistim S.O.X. sprejem, ko začnejo smrdet. Po tistem kar nekaj časa ni problemov z vonjem, pa tudi dlako imajo bolj mehko. Sicer pa, kar se krempljev tiče... Pred nekaj dnevi sem pri Booju opazila, da ima take male krastice po telesu vsake toliko. Glede na to, da sicer nima nobenih težav s kožo in ima res lepo dlako sumim, da je zaradi preostrih krempljev in se včasih uspe opraskat do krvi... Tudi kremplje ima malo daljše, ampak se nič ne vihajo al pa kaj. Pri ta malih dveh nisem opazila nič ranic, imata pa tudi malo ostrejše kremplje. Striči jih nočem (seveda jih bom, če se bodo krivit začeli al pa kaj), ker niso niti 5 sekund pri miru in po mojem ne bi bili preveč navdušeni. Me pa zanima, če ima kdo za podganice doma praskalnik? Zadnjič sem videla enega za dihurje v Tukanu, pa mi je bil res všeč, ampak stane dobrih 40€ :S V glavnem, če ima kdo tak ali drugačen praskalnik za mačke, dihurje ipd. in ga uporablja za podgane - a se splača to nabavit? | |
|
| |
Tahun
Število prispevkov : 498 Join date : 29/03/2009 Age : 32 Kraj : Ljubljana
| Naslov sporočila: Re: Striženje krempljov in kopanje? Tor Dec 14, 2010 1:42 pm | |
| Jaz pa moje2 kar zagrabim in jima lepo postrižem krempeljčke,saj se lepo vidi do kam je prekrvavljeno tako da jima še nikoli nisem zastrigla =) če ima tisti refleks kot mlada mačka potem res ni problema..bol je fora pri mojem Buju ker ga nima in potem lahko vleče tačko ampak se je tud on že navadu:D
Glede praskalnika pa ne vem..Da ga nebi zgrizli a?razen če kar "šmirgelpapir" nalepiš na poličke? | |
|
| |
choo
| Naslov sporočila: Re: Striženje krempljov in kopanje? Tor Dec 14, 2010 8:55 pm | |
| Pa ne bi bil brusni papir pregrob za podplate? :S | |
|
| |
Nes
| Naslov sporočila: Re: Striženje krempljov in kopanje? Sre Dec 15, 2010 7:15 am | |
| Vzami bolj nežnega in kar z njim pobrusi, če ti bodo pustili. | |
|
| |
choo
| Naslov sporočila: Re: Striženje krempljov in kopanje? Sre Dec 15, 2010 2:37 pm | |
| Hvala za predlog, bom probala | |
|
| |
m4jz0r
Število prispevkov : 24 Join date : 05/07/2011 Age : 32 Kraj : Domžale
| Naslov sporočila: Re: Striženje krempljov in kopanje? Tor Jul 05, 2011 12:55 pm | |
| Jaz jo okopam samo z vodo. V banjo natočim nekaj vode, toliko da ji seže do trebuščka, ji pustim da malce leta okoli, ji še sama dam mal vodice po hrbtu... Potem pa jo počešem (to je super, ker ji potem minimalno odpada dlaka, ko jo "vlačim" po rokah, bolj mehek kožušček ima, manj smrdi, manj umazan kožuh), kremplje si pa sama brusi... Sicer nisem čisto prepričana kako, sem pa jo parkrat ujela ko si je grizla kremplje Kakršna gospodarica, takšna podganca | |
|
| |
Emchika
Število prispevkov : 44 Join date : 06/11/2011 Age : 26
| Naslov sporočila: Re: Striženje krempljov in kopanje? Čet Nov 10, 2011 2:23 pm | |
| jaz ju okopam redko, oz. ko res smrdita. Šampon imam pa za hrčke in morske prašičke. Pa še lepo diši po jasminu im še nečemu. Preprosto ju podržim pod curkom vode, potem pa našamponiram. Nakoncu pa še sperem in posušim. Da bi jima strigla krempeljčke, to pa ne. Sem jih enkrat postrigla Coco, pa se je ful upirala. Ampak je nisem nič zastrigla ali kaj takega. Bom pa mogla počasi malo skrajšat krempeljčke, ker najraje šibata pod majco k meni, in potem sem vsa popraskana.
Aja. Pa zanima me kako bi ju lahko navadila na vodo, da bi jo mogoče celo vzljubili, ker nista navdušeni nadnjo. Vedno se upirata umivanju. | |
|
| |
Klarchy*
Število prispevkov : 147 Join date : 28/06/2011 Age : 27 Kraj : Poljčane
| Naslov sporočila: Re: Striženje krempljov in kopanje? Čet Nov 10, 2011 3:10 pm | |
| Nes: Tale šampon quick&Clean nima napisanih sestavin... Po slovensko pa go piše samo tole (citiram): nedražeč šampon, ki ne potrebuje izpiranja. Za nežno odstranjevanje umazanije. Raztapljanje maščob in odstranjevanje neprijetnih vonjav z malih glodalcev ali kuncev. Pušča prijeten vonj. /.../ Mnogo ljubljencev ima občutljivo kožo. Za občutek ugodja se izogibajte pršenju vsakršnih nehovalnih sredstev v očesih, smrčrk, uheljca in usta. če ti kaj pomaga seveda | |
|
| |
Klarchy*
| Naslov sporočila: Re: Striženje krempljov in kopanje? Čet Nov 10, 2011 3:12 pm | |
| Zgleda pa takole: | |
|
| |
Puppy
Število prispevkov : 288 Join date : 10/02/2011 Age : 31 Kraj : Kranj
| Naslov sporočila: Re: Striženje krempljov in kopanje? Čet Nov 10, 2011 3:13 pm | |
| Emchika, tut pri meni je tako, da sem vsa popraskana. Pa smo mel v šoli športno, pa me učiteljica vpraša, če me je maček popraskal, ker sem bila ful popraskana, pa ji odgovorim, da ne, podgance Bobi pa Pepi. Pa me sam uno ful čudno pogleda | |
|
| |
Klarchy*
| Naslov sporočila: Re: Striženje krempljov in kopanje? Čet Nov 10, 2011 3:20 pm | |
| Puppy: Men se to tut dogaja sploh poleti, ko mam majco na ručke al pa na morju, ko sem mela zgoraj sam kopalke.. Na začetku šolskega leta sem prišla vsa pokrampana v šolo.. xD Sicer pa jim jaz kremplje strižem kar z navadnjim ščipalcem | |
|
| |
Emchika
Število prispevkov : 44 Join date : 06/11/2011 Age : 26
| Naslov sporočila: Re: Striženje krempljov in kopanje? Čet Nov 10, 2011 3:31 pm | |
| Hahhha mene so pa sam sošolci mal tko gledal zarad prask, drgač pa poznajo moje miške k sm jih že prnesla v šolo | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov sporočila: Re: Striženje krempljov in kopanje? | |
| |
|
| |
| Striženje krempljov in kopanje? | |
|