| Striženje krempljov in kopanje? | |
|
+38Puppy Klarchy* Emchika m4jz0r choo moja-zverrrina zverina Nina Eclipse Dejan Cookie Timea anna and anna Juni Jerrry Tahun sonja256 podganca Lee Cath Avalon Scaredy Rat Olivija taii aiko Nes bolha Blue amyZ Norka miska binko elanor _panter_ mamaF Sonii Eva Fiamma AtLanT!da 42 posters |
|
Avtor | Sporočilo |
---|
Fiamma Admin
Število prispevkov : 1492 Join date : 13/01/2009 Age : 34 Kraj : Koper
| |
| |
Eva
Število prispevkov : 356 Join date : 14/01/2009 Age : 33
| Naslov sporočila: Re: Striženje krempljov in kopanje? Pet Avg 28, 2009 9:35 am | |
| verjetn ja | |
|
| |
amyZ
Število prispevkov : 33 Join date : 11/08/2009 Age : 38 Kraj : Senovo
| Naslov sporočila: Re: Striženje krempljov in kopanje? Tor Sep 08, 2009 8:07 am | |
| Jaz sem svoje podganice skopala samo 3x v tem letu in pol. Prebrala sem, da tudi ni večje potrebe. Glede na kopanje samo z vodo je pa tako. Mogoče spraviš malo umazanije dol, vonj pa podgani še vedno ostane. Tako da tudi če jo vsak teden namakaš v vodi to ni umivanje kot tako. Mene pa vonj recimo ne moti toliko, ker je to pač žival in vsaka žival ima svoj vonj, kot tudi človek. Če so pa umazane je pa umivanje itak priporočljivo. | |
|
| |
Blue
Število prispevkov : 317 Join date : 11/08/2009 Age : 30 Kraj : Ljubljana
| Naslov sporočila: Re: Striženje krempljov in kopanje? Čet Okt 01, 2009 6:34 am | |
| Pri moji podganci so pa kremplji ratali zeloo ostri. Mam tut že ene par prask po roki in po vratu. Samo se mi zdi da še niso tako dolgi kot je na prvi strani na slikci. Kaj naj naredim? Ali naj samo ignoriram.. | |
|
| |
bolha
Število prispevkov : 282 Join date : 27/01/2009 Age : 33 Kraj : Izola
| Naslov sporočila: Re: Striženje krempljov in kopanje? Čet Okt 01, 2009 6:16 pm | |
| - Blue je napisal/a:
- Pri moji podganci so pa kremplji ratali zeloo ostri. Mam tut že ene par prask po roki in po vratu.
Samo se mi zdi da še niso tako dolgi kot je na prvi strani na slikci. Kaj naj naredim? Ali naj samo ignoriram.. hm.. baje če jih strižeš ni nekega velikega učinka- krempeljci so še vedno ostri. se biš morala kar sprijaznit s praskanjem | |
|
| |
Blue
Število prispevkov : 317 Join date : 11/08/2009 Age : 30 Kraj : Ljubljana
| Naslov sporočila: Re: Striženje krempljov in kopanje? Čet Okt 01, 2009 6:24 pm | |
| | |
|
| |
Nes
Število prispevkov : 1946 Join date : 14/08/2009 Age : 37 Kraj : Maribor
| Naslov sporočila: Re: Striženje krempljov in kopanje? Čet Okt 01, 2009 6:54 pm | |
| kaj pa da se jim na lojtrco nalepi malo bolj nežen smirkov papir? no, razen če ga zgrizejo takoj | |
|
| |
Eva
Število prispevkov : 356 Join date : 14/01/2009 Age : 33
| Naslov sporočila: Re: Striženje krempljov in kopanje? Pet Okt 02, 2009 11:43 am | |
| Moj si sam grize kremplje Sm ga zalotila - naštima kremplčk med sprednje zobke in povleče... Brihtna zadeva
Nazadnje urejal/a Eva Pet Okt 02, 2009 2:52 pm; skupaj popravljeno 1 krat | |
|
| |
bolha
Število prispevkov : 282 Join date : 27/01/2009 Age : 33 Kraj : Izola
| Naslov sporočila: Re: Striženje krempljov in kopanje? Pet Okt 02, 2009 2:15 pm | |
| hehehe pa je res brihten, ja | |
|
| |
taii aiko
Število prispevkov : 138 Join date : 03/09/2009 Age : 36 Kraj : Okolica Celja
| Naslov sporočila: Re: Striženje krempljov in kopanje? Pon Okt 05, 2009 8:48 pm | |
| Danes sem ji prvič postrigla kremplje, ker so bili res dolgi. Na začetku se je mal upirala ampak se je hitr pomirila, in smo jo očedil brez problemov | |
|
| |
Olivija
Število prispevkov : 387 Join date : 15/02/2009 Age : 30 Kraj : Ljubljana
| Naslov sporočila: Re: Striženje krempljov in kopanje? Sre Okt 07, 2009 1:19 pm | |
| - Taii Aiko je napisal/a:
- Danes sem ji prvič postrigla kremplje, ker so bili res dolgi. Na začetku se je mal upirala ampak se je hitr pomirila, in smo jo očedil brez problemov
OLi bi mi odgriznu prste XD | |
|
| |
Scaredy Rat
Število prispevkov : 96 Join date : 26/07/2009 Age : 35 Kraj : Ljubljana
| Naslov sporočila: Re: Striženje krempljov in kopanje? Čet Okt 15, 2009 12:03 pm | |
| Men se zdi kr mal kruto podgance na silo kopat.. sm brala, da majo nekatere celo rade vodo, ampak od mojih definitivno noben ne bi šel prostovoljno plavat - sem jim pokazala umivalnik poln vode, pa so vsi začel bezljat stran čim so jo zagledal. Men osebno se tud ne zdi lih potrebno umivat podgan glede na to da se same. Je pa vrjetn priporočljivo, če so velik zuni *shrug* Js mam en suh šampon za male živali v prahu (firma Trixie) in potem s tistim "umijem" Kasperja (tamalih še ne) približno 1x na mesec, potem ima mehkejšo dlako in lepo diši :=)=: Tole mi deluje taka tortura -> https://www.youtube.com/watch?v=91XEcLV1_i8ampak sušenje v brisački mu pa paše XD Krempeljčke si pa do neke mere podgane res same obrusijo (in js sm tud opazila Kasperja, da si jih na nek način odščipne, tko kot je rekla Eva), ampak ker znajo z njimi kljub temu fino opraskat, jih js strižem. Kupila sem škarje, ki so sicer za mačje kremplje, ampak so prov lepo uporabni tud za podgane. Kasperja zamotim s kšno hrano in medtem ko gloda, js hitr postrižem krempeljčke Seveda ne gre vedno vse v enem poskusu, včasih to nardim v roku dveh ali pa treh dni. Se pa pozna da potem manj praska, pa tud občutek sem že dobila, do kod lahko postrižem - v bistvu se da kr dost odstrič, ne da bi zadel žilco. | |
|
| |
Avalon
Število prispevkov : 180 Join date : 19/03/2009 Age : 30 Kraj : LJ
| Naslov sporočila: Re: Striženje krempljov in kopanje? Čet Okt 15, 2009 12:39 pm | |
| Evo, moji potepinki sta sveže skopani in postriženi mislm, kremplji so postriženi Sicer me zdej totalno sovražita, ampak sta se sprjaznle. Sta ble kr pridne, nobene panike delali, prou začudena sm Kopam ju pa v banji z 10 cm tople vode pa pikico mačjega šampona notr, pa ju ne mot, očitno. Sfenala sm ju tud že, to pa tk obožujeta Prou lepo ju je gledat k se nastavljata Ko zj fajn dišita mmmmm | |
|
| |
Cath
Število prispevkov : 550 Join date : 24/10/2009 Age : 43 Kraj : Koper
| Naslov sporočila: Re: Striženje krempljov in kopanje? Tor Nov 10, 2009 8:34 am | |
| Jaz sem Takosa samo 1x skopala in mislim, da mu ni bilo dosti všeč, ker je zacvilil vsake toliko. Tortilla pa je tako čista, da je nisem še nikoli. Niti krempljev nisem še strigla, ampak Takosu bi pa jih. Ker, ko pleza po meni, se prime s tačkami in me kar popraskajo.. Bom poskusila malo mu porezat, če se bo pustil, konice | |
|
| |
taii aiko
| Naslov sporočila: Re: Striženje krempljov in kopanje? Tor Nov 10, 2009 6:30 pm | |
| Ima kdo kakšen nasvet kako navadit podganco na vodo? Poskušala sem že trike iz Youtuba, pa ne pomaga. Ebony-Alexis še vedno sovraži vodo | |
|
| |
Lee
Število prispevkov : 660 Join date : 12/05/2009 Age : 29 Kraj : Britof, Kranj
| |
| |
Sonii
Število prispevkov : 773 Join date : 13/01/2009 Age : 32 Kraj : Ljubljana
| Naslov sporočila: Re: Striženje krempljov in kopanje? Tor Nov 10, 2009 7:33 pm | |
| | |
|
| |
Cath
| Naslov sporočila: Re: Striženje krempljov in kopanje? Tor Nov 10, 2009 7:35 pm | |
| Kaj pa dela, ko jo kopaš? Jaz sem Takosa sam 1x skopala in ni naredil nič, samo vsake toliko je zacvilil in to je bilo vse | |
|
| |
Lee
Število prispevkov : 660 Join date : 12/05/2009 Age : 29 Kraj : Britof, Kranj
| Naslov sporočila: Re: Striženje krempljov in kopanje? Tor Nov 10, 2009 7:38 pm | |
| - Cath je napisal/a:
- Kaj pa dela, ko jo kopaš? Jaz sem Takosa sam 1x skopala in ni naredil nič, samo vsake toliko je zacvilil in to je bilo vse
pri men hoče na vsak način ven skočit iz banje.. pou metra visok pa mu je parkrat že uspel...drugač pa sam da dam roko prot njemu se že s kremplji oprime roke in ga težko dam nazaj not.. | |
|
| |
Cath
| Naslov sporočila: Re: Striženje krempljov in kopanje? Tor Nov 10, 2009 7:39 pm | |
| Ja no.. neki podobnega je pri meni, malo plava po banji, če dam roko spleza gor... | |
|
| |
Nes
| Naslov sporočila: Re: Striženje krempljov in kopanje? Tor Nov 10, 2009 7:41 pm | |
| - MetalGirl je napisal/a:
- Cath je napisal/a:
- Kaj pa dela, ko jo kopaš? Jaz sem Takosa sam 1x skopala in ni naredil nič, samo vsake toliko je zacvilil in to je bilo vse
pri men hoče na vsak način ven skočit iz banje.. pou metra visok pa mu je parkrat že uspel...drugač pa sam da dam roko prot njemu se že s kremplji oprime roke in ga težko dam nazaj not.. haha, tak ko mačke? Pa še zraven tisit obupan pogled češ WHY ? zakaj mi to delaš? Boščeki | |
|
| |
Cath
| Naslov sporočila: Re: Striženje krempljov in kopanje? Tor Nov 10, 2009 7:43 pm | |
| Ajja.. jaz sem 1x šla s Takosom v domači bazen, pa je bilo vse ok.. on je plaval okoli in okoli, vsake toliko prišel k meni na roko in na ramo.. pa nic vilil nič.. ko pa ga s šamponom masiram, pa cvili.. lahko ga boli? | |
|
| |
taii aiko
| |
| |
Nes
| Naslov sporočila: Re: Striženje krempljov in kopanje? Tor Nov 10, 2009 7:49 pm | |
| - Cath je napisal/a:
- Ajja.. jaz sem 1x šla s Takosom v domači bazen, pa je bilo vse ok.. on je plaval okoli in okoli, vsake toliko prišel k meni na roko in na ramo.. pa nic vilil nič.. ko pa ga s šamponom masiram, pa cvili.. lahko ga boli?
mogoče zato, ker stran od smeri rasti dlak? Če to naredim potem moj tudi cvili. | |
|
| |
Cath
| Naslov sporočila: Re: Striženje krempljov in kopanje? Tor Nov 10, 2009 8:36 pm | |
| Možno, ja. Ampak ga ne bom več kopala, ker sem menjala steljo in je zdaj dosti boljše. Ima žagovino po celi kletki in ne smrdi več toliko in je čist, pa urin sploh ne pride do dna kletke. | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov sporočila: Re: Striženje krempljov in kopanje? | |
| |
|
| |
| Striženje krempljov in kopanje? | |
|