Forum ljubiteljev podgan
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Za vse ki imajo podgano, si jo želijo ali so jim podgane enostavno všeč.

KazaloPortalGalleryLatest imagesIščiRegistriraj sePrijava

Kako prepričati mamo?

Go down 
+34
gapy
Skinny
Nika7
albu
Tasha.W
choo
Karo
LadyCy
Tajson
fate
zverina
Kalisto
Dejan
Juni
talupu
ruby.
mihc
Lee
Nina15
Cath
anna and anna
bolha
*Tinky*
Blue
Sonii
Olivija
taii aiko
Tahun
AtLanT!da
Nes
Eva
mamaF
Fiamma
Tjashy
38 posters
Pojdi na stran : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Next
AvtorSporočilo
mamaF

mamaF

Število prispevkov : 519
Kraj : Komen

Kako prepričati mamo? - Page 5 Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Kako prepričati mamo?   Kako prepričati mamo? - Page 5 Icon_minitimeNed Mar 28, 2010 2:32 pm

ruby. je napisal/a:

Zgleda da sem res čisto brezupen primer.

P.S.: Ko sem se odločala za skakača, mi je skor dovolila(ker mam že kletko primerno za skakače doma). Zdej bo treba spet kletko, pa vse, bo rekla. pig
Ma dej, ruby. ne tako mislit - nisi brezupen primer, nikakor. NO, če ti je skoraj uspelo s skakačem (ki je BTW tudi prav simpatična zverinica), ne izgubi upanja. Kaj pa če bi za začetek vseeno poskusila s skakačem in če ti to uspe, je sigurno večja možnost, da bi čez čas morda lahko pripeljala domov še podgano. Vsaj mislim si, da, če bi starši recimo videli, da si sposobna skrbeti sama za skakačka, potem še z eno dodatno živalco ne bi smel biti problem...
Nazaj na vrh Go down
Juni

Juni

Število prispevkov : 981

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Kako prepričati mamo?   Kako prepričati mamo? - Page 5 Icon_minitimeNed Mar 28, 2010 3:04 pm

mamaF, sicer moj poudarek je bil bolj na tem, da so darila ob koncu šolskega leta povsem fina stvar in da si malo preostro nastopila proti njim (čeprav razumem, zakaj - ker gre v tem konkretnem primeru za živalco, ki staršem ni všeč, ne pa za cd ali pa nov mobitel). Se načeloma s tabo glede kompromisov strinjam, bi pa samo izpostavila to, da imaš ti tukaj 2 vrsti razlogov, zakaj se otroku nekaj prepove - prvi so vezani na odgovornost, drugi pa na preference staršev, ki nimajo prav velike veze z odgovornostjo ali čem drugim.

Zdaj, jaz imam pri tvojem primeru manjši problem, ker si ne predstavljam, kaj bi bilo lahko tako izjemno ostudnega, da bi me motilo, če bi morala biti z živaljo v isti hiši/stanovanju. Zaradi mene naj mi moj domov privleče bramorja, samo naj me ne sili, da ga božam, pa če bi mi ravno njegov terarij zraven postelje postavil, tudi ne bi bila srečna. Ampak da ga pa da v svojo sobo (ok, midva sva zaenkrat v garsonjeri, tako da tukaj tega ni, ampak lahko bi ga imel pod mizo), kjer ga jaz ne vidim, pa da se on ukvarja z njim, je pa meni čisto ok.

Kompromis se meni tu zdi - skrbi za to žival, kupi ji opremo in hrano s svojo žepnino, imej vedno na stran dan denar, če bo treba k veterinarju, pa drži mi jo izpred oči. S tem se nekako pokrije skrb za odgovornost za žival (otrok si jo dovolj želi, da je pripravljen prihraniti žepnino) in to, da ti sam živali ne maraš preveč. Eno bi bilo, če starši ne zaupajo otroku, da bo skrbel za žival, in pri živalih, ki so precej zahtevne za imeti (psi, mačke, ...) in ki se jih ne da zapreti v sobo, je vsekakor potrebno soglasje cele družine. Za podgane se pa verjetno vsi strinjamo, da še zdaleč niso zahtevne živali, pa tudi nobene potrebe ni, da bi jih mama kadarkoli videla, razen, če se prav rada zadržuje v otrokovi sobi.

Tukaj se meni zdi bolj problem to, da rubyjina mama nikakor ne želi imeti živali v hiši (katerekoli živali, ne samo podgane) in tega z ničemer ne utemelji (npr. s strahom, gnusom ...). To ni več kompromis, ampak gre za to, da ima mama pač večjo avtoriteto in si zato lahko privošči določene stvari. Če ima pa utemeljen razlog, naj ga pa razloži ruby, namesto da se izmika in daje 'zato, ker sem jaz tako rekla' odgovore.
Nazaj na vrh Go down
Nes

Nes

Število prispevkov : 1946
Kraj : Maribor

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Kako prepričati mamo?   Kako prepričati mamo? - Page 5 Icon_minitimeNed Mar 28, 2010 3:32 pm

Kako točno je pa Tjashy prepričala mamo? Naj nam izda skrivnost.

Nekateri ljudje pač niso ''živalim prijazni''. Oz. rajši vidijo, da jih ni.
Pri meni sta podobna stara starša. Imamo eno mačko, in ko je nekega dne se pred našo hišo znašel mačji mladič,
nisem smela niti škatle nastavit, da bi imel zavetje še manj pa da bi mi dala 4 ure, da pokličem naokoli, če bi ga kdo imel (oranžen tigerček je bil).
Utemlejitev? ne bomo zbiratelji mačk in pri nas ne bo 100 mačk, ker svojo že imamo.
Potem so se pa še vsi cel teden delal norce iz mene in mi na vrata nalepli plakat z mojo telefonsko št., slikami mladih muc in napisom Azil za živali Vanesa.

btw, našega mačka pa naravnost obožujeta, čeprav ni njun. Morala sem ga pustit doma, ker je vajen vrta in ne prenese bit zaprt, jaz imam pa samo enosobno stanovanje.
Nazaj na vrh Go down
http://gone2rehabbrb.blogspot.com/
ruby.

Število prispevkov : 57
Kraj : Okolica NM

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Kako prepričati mamo?   Kako prepričati mamo? - Page 5 Icon_minitimeNed Mar 28, 2010 4:54 pm

Hvala vsem za zeloo obširne odgovore. Mi bodo prav prišli. Amm.. doma imamo 2 pujsi, 2 ribi, paličnjake. Nista mi starša rekla, da se jima gance gnusijo. Saj mogoče bo Wink
Jaz lahko zase rečem, da sem odgovorna. Sestra, je bila par mesecev ful za pujse, zdaj jim hodi samo po mrvo - jaz jim pucam, hranim, se ukvarjam, sestra jih pa samo 'mrcvari'... No Meni ti opravki niso odveč, nasprotno - zavedam se, da sem jaz privlekal pujse domov, so moja skrb in mi niso nikakor odveč. Ja, oči je rekel da naša hiša ne bo ZOO. Ampak kako sta proti - tako kot je bilo za naše svinjice male. jezik

Uh, bomo videli.. Jaz se trudim, sem pridna na splošno, itd. Danes pa sem čistla avto pa pridem v hišo in rečem mami: vse kar naredim ni nič vredno. In grem v sobo. Pride v sobo in reče, kaj hočem jaz. Pa rečem: vidva že vesta kaj! Pa reče: a podganco? Mislim, haloooo? O čem pa ji jaz skos govorim??? scratch
Nazaj na vrh Go down
Tjashy

Tjashy

Število prispevkov : 210
Kraj : Lublana (=

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Kako prepričati mamo?   Kako prepričati mamo? - Page 5 Icon_minitimeNed Mar 28, 2010 7:45 pm

Hihi, Nes, jaz sem bila grozna po mnenju večine.
Probala z vsemi možnimi načini, tudi tistim diplomatskim pogovorom kaj jo moti pa je rekla, da to, da je podgana... Da se podgani reče podgana. Potem mi je nekega dne rekla, da mam lahko komot podgano, če jo najdem brez repa. In sem jo. Na Češkem. Laughing Takrat mi jo je pač mogla dovolit, ampak tako z repom, ker glede na naše finančno stanje pot na Češko res ne bi bila dobra izbira. xD So bile sicer še hujše, ampak ok. Dosti bo xD Zdaj je tudi ona totalno nora nanjo, pred enim tednom me je začela spraševat kdaj pride nova podganca, za družbo Heksi itd.. =)
Nazaj na vrh Go down
Nes

Nes

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Kako prepričati mamo?   Kako prepričati mamo? - Page 5 Icon_minitimeNed Mar 28, 2010 7:50 pm

A res obstajajo ''pasme'' brez repa ali je samo slučajno bila tista podgana brez repka?
Za hairless tip sem že slišala, tailless pa še nikdar.
Nazaj na vrh Go down
Tjashy

Tjashy

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Kako prepričati mamo?   Kako prepričati mamo? - Page 5 Icon_minitimeNed Mar 28, 2010 8:11 pm

Naj bi bila prav brez repa, čakaj, da probam najt...
Skratka, nisem našla tistega češkega.. Je pa Klik seznam Ameriških kennelov kjer imajo brezrepe ganice..Nevem pa, ali ima rep odsekan ali je že prirojeno brez...
Nazaj na vrh Go down
Nes

Nes

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Kako prepričati mamo?   Kako prepričati mamo? - Page 5 Icon_minitimeNed Mar 28, 2010 8:16 pm

O lej, lej, je prav poseben tip - manx podgane.
Meni osebno izgledajo pohabljene brez repa. In dvomim, da bi preživele poletje v Sloveniji,
ker se ohlajajo z repkom.
Nazaj na vrh Go down
Sonii

Sonii

Število prispevkov : 773
Kraj : Ljubljana

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Kako prepričati mamo?   Kako prepričati mamo? - Page 5 Icon_minitimeNed Mar 28, 2010 8:21 pm

Nes je napisal/a:
O lej, lej, je prav poseben tip - manx podgane.
Meni osebno izgledajo pohabljene brez repa. In dvomim, da bi preživele poletje v Sloveniji,
ker se ohlajajo z repkom.

ooo men so grde.
prou simpatični so mi tele repki. ko teče čez rame in te po obrazu fino useka z njim. Laughing
pa še za ravnotežje je pomemben rep..kako je pri teh brez? :O
Nazaj na vrh Go down
Nes

Nes

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Kako prepričati mamo?   Kako prepričati mamo? - Page 5 Icon_minitimeNed Mar 28, 2010 8:27 pm

Po moje so čisti invalidi, ne morejo normalno plezat, imajo slabše ravnotežje, ne morejo uravnavat telesne temp. ...
Nazaj na vrh Go down
Sonii

Sonii

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Kako prepričati mamo?   Kako prepričati mamo? - Page 5 Icon_minitimeNed Mar 28, 2010 8:41 pm

reveži.
A to je načrtno vzgojena pasma verjetno ane?
Nazaj na vrh Go down
Juni

Juni

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Kako prepričati mamo?   Kako prepričati mamo? - Page 5 Icon_minitimePon Mar 29, 2010 10:04 am

Ja, je ja. Jaz sem malo brala o tem in je ravno zaradi estetskih razlogov. Imajo pa lahko ful problemov, ne samo z ravnotežjem ampak tudi z notranjimi organi (zaradi drugačne pozicije hrbtenice), tako da naj bi bile bolj ali manj zdrave samo tiste od resnih rejcev, ki jih pa pri nas žal ni.
Nazaj na vrh Go down
mamaF

mamaF

Število prispevkov : 519
Kraj : Komen

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Kako prepričati mamo?   Kako prepričati mamo? - Page 5 Icon_minitimePon Mar 29, 2010 10:10 am

ruby. je napisal/a:
Ampak kako sta proti - tako kot je bilo za naše svinjice male. jezik

Uh, bomo videli.. Jaz se trudim, sem pridna na splošno, itd. Danes pa sem čistla avto pa pridem v hišo in rečem mami: vse kar naredim ni nič vredno. In grem v sobo. Pride v sobo in reče, kaj hočem jaz. Pa rečem: vidva že vesta kaj! Pa reče: a podganco? Mislim, haloooo? O čem pa ji jaz skos govorim??? scratch
Ne obupaj, ruby. Iz tvojega pisanja je videt, da nisi ena razvajena smrkljica, ampak si se res pripravljena marsikaj potruditi, da bi ti uspelo. Kar tako naprej! Nikoli ne smeš obupati Smile
Že to, da ti je mama rekla, da točno ve, kaj si želiš, je kar fajn znak. Hehe, ONA je omenila podganco Very Happy

Povej še malo, če ti ni odveč, kako pa ti je takrat uspelo vselit pujsa, če sta bila starša tudi tako proti? Mogoče pa le najdemo skupaj kakšno finto - ker če ti je takrat uspelo ... pa mogoče tale podganca le ni taka "misija nemogoče".

@Juni, uni odstavek o fantu, ki ti domov nekaj čudnega privleče, sem v tvojem primeru čisto ilustrativno uporabila (in napačno, seveda). Jah, itak, tule razmišljaš čisto tako kot jaz, ker si pač ljubiteljica živali in hkrati povsem tolerantna do
želja ljudi, s katerimi sobivaš.
Sem pa hotela s tem nekako pokazati na razmišljanje nekaterih ljudi, ki še sami dobro ne vedo, zakaj so proti eni stvari, pa jo vseeno kategorično odklanjajo, tudi za ceno pokvarjenih odnosov z drugo osebo. In verjetno niti sami ne vedo, ali s tem uveljavljajo samo svojo "avtoriteto", ali pa so le toliko egoistični, da se ob vsakem "tujku" v svojem življenju, ki si ga niso sami izmislili, počutijo "ogrožene".
In verjetno je pri dosti starših, ko jim otroci želijo predlagati nekaj svojega, prisotna kombinacija obojega - torej nekega strahu pred "motnjami" v njihovem že spisanem življenjskem "scenariju" in uveljavljanja svoje pozicije moči nad šibkejšim- torej otrokom. Škoda, a ne, ker taki ljudje sploh niti od daleč ne vedo, kako bi im lahko tista "motnja" morda obogatila življenje ...
Nazaj na vrh Go down
Juni

Juni

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Kako prepričati mamo?   Kako prepričati mamo? - Page 5 Icon_minitimePon Mar 29, 2010 11:25 am

No, saj, v tem se potem strinjava Smile Jaz sem na to malo občutljiva, ker sem bila kot otrok dostikrat soočena z 'razlogi' tipa 'zato ker sem jaz tako rekla', pa sem vedela, da je to zato, ker jim sicer argument ne bi zdržal. Najraje bi me še zdaj s tem pokomandirali Laughing ko sem se selila, je bila ista fora, mami je na dan vlekla kar ene leve argumente, samo da bi me obdržala doma, pa vem, da je bilo to samo zato, ker je želela, da ostanem (tako je doma samo še moja mlajša sestra, ki je pa bolj muhaste sorte in se rada dere na vse prisotne). Pač, starševstvo je za mnoge največja avtoriteta, kar je imajo, in to potem izkoristijo, kot se le da. Ampak itak, jaz zdaj govorim, ko sem še sveže iz mladostniškega obdobja, če bom kdaj imela svoje otroke, bomo pa videli, kako bo .... Laughing

Sicer pa Ruby, meni se tudi zdi, da stvar dobro napreduje Smile predvsem mi je pa všeč, da se že vnaprej pozanimaš, kdo ti lahko pazi na podgano, če te kdaj ne bo. To se meni zdi precej odgovorno ravnanje.
Nazaj na vrh Go down
Tjashy

Tjashy

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Kako prepričati mamo?   Kako prepričati mamo? - Page 5 Icon_minitimePon Mar 29, 2010 11:38 am

Meni tudi niso pretirano všeč... Pa blazno fajn je, ko ti rep direkt v usta porine ali te udari z njem ja. Laughing
Okej offtopic.
Nazaj na vrh Go down
talupu

Število prispevkov : 339

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Kako prepričati mamo?   Kako prepričati mamo? - Page 5 Icon_minitimePon Mar 29, 2010 12:55 pm

jaz sem tut že obupana pale ne pusti mi podgance pa pika. kažem ji slikce, portal, vseee, pa ne pusti...pa problem je to, da je njej rep čist všeč, ko jo pa prašaš zakaj torej ne...odgovor:zato ker pač ne....če pa še mal silim je pa jezna
....probala sem že vsee kar je v tej temi, razen unega "diplomatskega pogovora"...bom danes probala..=D
Nazaj na vrh Go down
Sonii

Sonii

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Kako prepričati mamo?   Kako prepričati mamo? - Page 5 Icon_minitimePon Mar 29, 2010 1:09 pm

talupu je napisal/a:
jaz sem tut že obupana pale ne pusti mi podgance pa pika. kažem ji slikce, portal, vseee, pa ne pusti...pa problem je to, da je njej rep čist všeč, ko jo pa prašaš zakaj torej ne...odgovor:zato ker pač ne....če pa še mal silim je pa jezna
....probala sem že vsee kar je v tej temi, razen unega "diplomatskega pogovora"...bom danes probala..=D

No take pregovore imam jaz zaradi psa.
Enkrat je njen argument, da so AmStaffi nevarni, drugič ji niso všeč, tretjič se ga bom naveličala [kar sem dokazala nasprotno s tem da sem več kot eno leto hodila v zavetišče sprehajat pse, s kolesom tja in nazaj, ter da sem za 2 tedna čuvala psa in ga vsak dan 3x pelala ven].
Oh nevem vedno imajo neke svoje izgovore.
Nazaj na vrh Go down
Juni

Juni

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Kako prepričati mamo?   Kako prepričati mamo? - Page 5 Icon_minitimePon Mar 29, 2010 1:54 pm

Ma ok, s psom je malo drugače. Ne moreš ga ravno dat v kletko in pod mizo Wink

Drugač pa, da ne boste mislile, da je kaj bolje, ko si 'na svojem'. Najt stanovanje za 2, ki ni za pop* drago, pa da ni luknja od luknje, pa da ni ravno nekje v 3pm, je že cela umetnost. Da ti pa pustijo met žival notri, je pa sploh čudež. Samo njim sploh ni treba argumentirat, ker oni tudi če imajo prazen flat, nimajo praktično nobenih posebnih stroškov z njim, ti pa na cesti ne moreš spat. Mad
Nazaj na vrh Go down
Nes

Nes

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Kako prepričati mamo?   Kako prepričati mamo? - Page 5 Icon_minitimePon Mar 29, 2010 2:20 pm

Juni je napisal/a:
tudi če imajo prazen flat, nimajo praktično nobenih posebnih stroškov z njim Mad
NI res!
Juni je napisal/a:
ti pa na cesti ne moreš spat. Mad
To pa je res. Sad
Nazaj na vrh Go down
Juni

Juni

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Kako prepričati mamo?   Kako prepričati mamo? - Page 5 Icon_minitimePon Mar 29, 2010 2:21 pm

Ne? Ne vem no, glede na to, da naj bi bilo v LJ precej praznih stanovanj; če bi bila tako draga, lastnikom po mojem že ne bi bilo tako vseeno, a dobijo koga za noter al ne ...
Nazaj na vrh Go down
talupu

Število prispevkov : 339

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Kako prepričati mamo?   Kako prepričati mamo? - Page 5 Icon_minitimePon Mar 29, 2010 2:24 pm

js pa mislim, da ma Juni prov...
drugač sm pa jaz mami za psa prepričala, pa tut skrbim za njega(oz. njo). zdej je pa ena podganca problem...=D O.O
Nazaj na vrh Go down
Nes

Nes

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Kako prepričati mamo?   Kako prepričati mamo? - Page 5 Icon_minitimePon Mar 29, 2010 2:29 pm

Juni je napisal/a:
Ne? Ne vem no, glede na to, da naj bi bilo v LJ precej praznih stanovanj; če bi bila tako draga, lastnikom po mojem že ne bi bilo tako vseeno, a dobijo koga za noter al ne ...

Plačaš pavšal za elektriko (razen če jo daš odklopit), plačaš RTV, plačaš upravljavlcu stavbe (zdaj je šele novi pravilnik, da se za prazno stanovanje plačuje samo upravljanje stavbe in redna dela), plačaš rezervni sklad in plačaš davek občini za rabo stavbnega zemljišča. In pa dodatno zavarovanje za svojo lukno, če se kj zažge slučajno Razz

O številki pa težko rečem ker imate v LJ višji življenjski standard in najbrž tudi več plačujete.
je pa res, da če imaš toliko stanovanj, da jih lahko še oddajaš, nekako nisi ravno socialno ogrožen in zmoreš tudi za prazno bivališče plačevat.

Ljubljenčki pa uničujejo tla, a bodo potem podnajmniki plačal brusenje in poliranje parketa? Ne ve če Very Happy
Nazaj na vrh Go down
Juni

Juni

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Kako prepričati mamo?   Kako prepričati mamo? - Page 5 Icon_minitimePon Mar 29, 2010 2:36 pm

Okej, imaš res, upravljanje in rezervni sklad se ziher plača, pa ono občini tudi (recimo da je elektrika, zavarovanje in RTV opcionalno). Ampak očitno že ni dovolj drago, da bi se jim splačalo bolj poceni oddajati ...

Drugače pa ja, saj za pse in mačke še nekako razumem (čeprav je načeloma tako, da imaš to urejeno s pogodbo, pa lastnik ti varščino pobere, tako da ima neko finančno/legalno kritje, plus da kdo pa še da v najemniško stanovanje parket po tleh Laughing ), ampak da pa ne pustijo živali v kletkah/akvarijih/terarijih mi je pa že kar malo bosa.
Nazaj na vrh Go down
Tjashy

Tjashy

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Kako prepričati mamo?   Kako prepričati mamo? - Page 5 Icon_minitimePon Mar 29, 2010 2:37 pm

Čeprav, na sosednjem forumu pa ogromno ljudi vsako leto išče cimra, s sabo imajo v stanovanju ponavadi svojega psa... =)
Nazaj na vrh Go down
Nes

Nes

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Kako prepričati mamo?   Kako prepričati mamo? - Page 5 Icon_minitimePon Mar 29, 2010 2:40 pm

Juni je napisal/a:
Okej, imaš res, upravljanje in rezervni sklad se ziher plača, pa ono občini tudi (recimo da je elektrika, zavarovanje in RTV opcionalno). Ampak očitno že ni dovolj drago, da bi se jim splačalo bolj poceni oddajati ...

Drugače pa ja, saj za pse in mačke še nekako razumem (čeprav je načeloma tako, da imaš to urejeno s pogodbo, pa lastnik ti varščino pobere, tako da ima neko finančno/legalno kritje, plus da kdo pa še da v najemniško stanovanje parket po tleh Laughing ), ampak da pa ne pustijo živali v kletkah/akvarijih/terarijih mi je pa že kar malo bosa.

Mogoče zato ker vejo, da glodavci glodajo Very Happy
Nazaj na vrh Go down
Sponsored content

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Kako prepričati mamo?   Kako prepričati mamo? - Page 5 Icon_minitime

Nazaj na vrh Go down

Kako prepričati mamo?
Nazaj na vrh 
Stran 5 od 10Pojdi na stran : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Next
 Similar topics
-
» Kako prepričati starše za novo kletko ?
» kako prepričat mamo za DVE podgani
» Navodila za mamo (hehe XD)
» Kako in kam s podgano?
» Kako navaditi podgano na WC?