Za vse ki imajo podgano, si jo želijo ali so jim podgane enostavno všeč. |
|
| Kako navaditi podgano na prenašanje... | |
|
+24Kalisto Nes zverina Cath Blue taii aiko Tahun sreda_ pa3cija crkjeni angel Dejan bolha maši Katarina Piipsy Katie Olivija Fiamma Eva elanor mamaF AtLanT!da Sonii njana 28 posters | |
Avtor | Sporočilo |
---|
pa3cija
Število prispevkov : 12 Join date : 29/07/2009 Age : 32
| Naslov sporočila: Re: Kako navaditi podgano na prenašanje... Čet Jul 30, 2009 8:56 pm | |
| Moj pa sploh ne mara preveč hodit z mano okoli. Kšno urco, dve zdrži, potem pa začne "delat samomor" in ga raje nesem domov. Kapuce pa sploh ne prenese. Se mi rajš skriva v rokavu alpa v arafatki | |
| | | sreda_
Število prispevkov : 151 Join date : 29/01/2009
| Naslov sporočila: Re: Kako navaditi podgano na prenašanje... Čet Sep 17, 2009 12:00 pm | |
| js jo pa zdaj začela neki učit..vem da fuul pozno..sam je bla tak prevč hiperaktivna skoz pa brez občutka čist..skoz "samomore" delala..pa si nisn upala da se ji neb kej nardil.. zdaj pač da pride na ramo po pribolšek.. za začetek to.. je pa res da takoj k odprem kletko bo hotla nekam uidit.. tak da če res nimam u roki konček arašida sploh nebo pršla po njega.. zadnič 1x mela rozinco pa ni hotla kake ideje kak jo odvadit samomorov? kr bi jo res večkrat mela na seb pa negre več k par sekund ker taka .. zdj probala da jo zamotim z nečim da nebo študirala na pobeg | |
| | | Tahun
Število prispevkov : 498 Join date : 29/03/2009 Age : 32 Kraj : Ljubljana
| Naslov sporočila: Re: Kako navaditi podgano na prenašanje... Tor Okt 06, 2009 5:23 pm | |
| - sreda_ je napisal/a:
kake ideje kak jo odvadit samomorov? kr bi jo res večkrat mela na seb pa negre več k par sekund ker taka .. zdj probala da jo zamotim z nečim da nebo študirala na pobeg men je en k ma tud podgano reku da jo usakič k hoče dol iz rame skočt primš pa rečš ne pa jo pihneš u gobčk.sej je nč ne boli al pa kej sam ji gre na žiuce moja se je ful hitr naučila,u parih dnevih.. (sam moja sicr ni dol skakala sam je pa stalno lezla dol po rokah in je blo ful nevarn k sm jo po mestu nosila..) upam da ti jo bo uspel naučit,k je res zakon k jo lah okol nosš ^^ | |
| | | Olivija
Število prispevkov : 387 Join date : 15/02/2009 Age : 30 Kraj : Ljubljana
| Naslov sporočila: Re: Kako navaditi podgano na prenašanje... Sre Okt 07, 2009 1:24 pm | |
| | |
| | | Tahun
| Naslov sporočila: Re: Kako navaditi podgano na prenašanje... Sre Okt 07, 2009 2:51 pm | |
| | |
| | | Sonii
Število prispevkov : 773 Join date : 13/01/2009 Age : 32 Kraj : Ljubljana
| Naslov sporočila: Re: Kako navaditi podgano na prenašanje... Sre Okt 07, 2009 4:29 pm | |
| | |
| | | Tahun
| Naslov sporočila: Re: Kako navaditi podgano na prenašanje... Sre Okt 07, 2009 7:06 pm | |
| | |
| | | bolha
Število prispevkov : 282 Join date : 27/01/2009 Age : 33 Kraj : Izola
| Naslov sporočila: Re: Kako navaditi podgano na prenašanje... Sre Okt 07, 2009 7:43 pm | |
| | |
| | | taii aiko
Število prispevkov : 138 Join date : 03/09/2009 Age : 36 Kraj : Okolica Celja
| Naslov sporočila: Re: Kako navaditi podgano na prenašanje... Pon Okt 12, 2009 11:14 pm | |
| | |
| | | Blue
Število prispevkov : 317 Join date : 11/08/2009 Age : 30 Kraj : Ljubljana
| Naslov sporočila: Re: Kako navaditi podgano na prenašanje... Tor Okt 13, 2009 7:30 am | |
| Evo včeraj sem sabo vzela podganico za na sprehod z sestro in psičko. Ampak sva šle kmalu nazaj ker je začelo zelooo pihati. Sem pa ful ponosna nanjo, začuda mi sploh ni lezla je bila lepo v žepu in kukala ven. :=)=: Drugače pa tudi ko jo imam na rami noče več dol, je tisto s pihanjem v gobček pomagalo. No ja edino ko zagleda Naro (psa) hoče na vsak način priti dol, Nara se je pa boji. | |
| | | Tahun
| Naslov sporočila: Re: Kako navaditi podgano na prenašanje... Tor Okt 13, 2009 4:25 pm | |
| ful dobr da uboga in sedi na rami,js bom mogla bit mau bl dosledna k je bla že ful lepo navajena zdj sm jo pa parkat pustila da je dol zlezla in spet use od začetka s pihanjem xD | |
| | | Cath
Število prispevkov : 550 Join date : 24/10/2009 Age : 43 Kraj : Koper
| Naslov sporočila: Re: Kako navaditi podgano na prenašanje... Čet Nov 12, 2009 12:36 pm | |
| Meni pa se je Takos takoj na začetku pustil, da ga prenašam. Nisem vedla, da se polulajo in pokakajo od straha. Ok, polulal me je že dostx, ampak zgleda, da sem jaz vsakič nardila napako, ker sem ga dala takoj nazaj v kletko Pokakal pa se mi je sam 1x, ko sm ga dala v banjo Tudi Tortilla me je že polulala, ampak dosti manj kot Takos, v bistvu skoraj nič Se mi zdi zelo brihtna ta mala. | |
| | | zverina
Število prispevkov : 821 Join date : 14/04/2010
| Naslov sporočila: Re: Kako navaditi podgano na prenašanje... Pet Maj 21, 2010 6:53 pm | |
| Ne vem, če glih spada pod to temo, ampak drugam ne vem kam napisat. Je kdo že prenašal podgano čez mejo-Hrvaško? Kako se je podgana počutila? So vam spustili, da gre podganca z vami? Kako ste jih prepričali? To me pa zato zanima, ker gremo na morje na Hrvaško, pa me zanimna, če bi ju lahko samo vzela. Če ne, imam pa tudi že teto, ki bi ju res ful rada čuvala. Hvala za odgovore. | |
| | | Nes
Število prispevkov : 1946 Join date : 14/08/2009 Age : 37 Kraj : Maribor
| Naslov sporočila: Re: Kako navaditi podgano na prenašanje... Pet Maj 21, 2010 7:03 pm | |
| - mišo/miško&pika je napisal/a:
- Kako se je podgana počutila?
Podgana se bila naravnost ogorčena, da se je odpotovalo ravno v Hrvaško navklic trenutem odnosu med njimi in nami. Iz je iz protesta zavračala hrvaško vodo v napajalniku in ni pila vse do povratka v Slovenijo. Drugače pa ne vem, ampak moja dva sta sicer uživala v vožnji v avtu, nismo pa se peljali na morje. | |
| | | zverina
| | | | Nes
Število prispevkov : 1946 Join date : 14/08/2009 Age : 37 Kraj : Maribor
| | | | mamaF
Število prispevkov : 519 Join date : 13/01/2009 Age : 53 Kraj : Komen
| Naslov sporočila: Re: Kako navaditi podgano na prenašanje... Sob Maj 22, 2010 12:30 am | |
| - mišo/miško&pika je napisal/a:
- Ne vem, če glih spada pod to temo, ampak drugam ne vem kam napisat.
Je kdo že prenašal podgano čez mejo-Hrvaško? Kako se je podgana počutila? So vam spustili, da gre podganca z vami? Kako ste jih prepričali? To me pa zato zanima, ker gremo na morje na Hrvaško, pa me zanimna, če bi ju lahko samo vzela. Če ne, imam pa tudi že teto, ki bi ju res ful rada čuvala. Hvala za odgovore. Evo, en moj arhivski post iz sosednjega foruma, ki govori o dopustu s podgano na Hrvaškem: Vendar - ni me treba imeti za zgled, kar se "švercanja" tiče. Kar lepo k veterinarju po potni list, da bo potovanje varno in brez zapletov. " OdgovorNapisal/-a mamaF » 22 avg 2008, 12:02 Pozdravljeni vsi skupaj! Naša družina se je s Tončijem vred srečno vrnila s počitnic na Lastovu (zdaj je postal pravi morski podganec ). Staro manjšo kletko smo spet opremili in moram reči, da je izgledal kar presenečen, ko smo ga v njej "spakirali" v avto. Vozili smo ponoči, tako da vročine ni bilo, v kletki pa je seveda imel svežo vodo in hrano. Kletko sta imela otroka med sabo na zadnjem sedežu, pred prehodom meje pa smo jo prekrili z brisačo in še malo obložili s povšterčki, da je izgledalo, kot da imata otroka med sabo totalno nesumljivo potovalko . Ja, prešvercali smo ga....meni se pač ni dalo ubadati z veterinarskimi potrdili in veterinarjevim nedosegljivim telefonom... No, pa je šlo vse srečno na poti tja in tudi nazaj. Na trajektu pa smo kletko z njim pustili kar v avtu - itak je bil avto v senci in Tonči je spal. V kampu je Tonči užival v svoji kletki v debeli senci pod oljko in v naročjih raznih občudovalcev. Najbolj simpatična "skrbnica" je bila 4 letna Antonija, hči lastnikov kampa, ki je vsako jutro pritekla do našega šotora, ga pozdravila in mu zamenjala vodo. Kolikor smo opazili, se Tonči tujih oseb sploh ne boji - še več, vsakemu, ki si ga je želel dotakniti, je kar z veseljem zlezel na roko (seveda, če ni ravno spal v viseči mreži). Z visečo mrežo je še ena hecna prigoda. Doma je nareč nikoli ni grizel, na morju pa si je, verjetno zaradi vročine na zadnji del izgrizel dve luknji "zračnika". Potem je ležal tako, da mu je skozi emo luknjo molel smrček, skozi drugo pa visel rep....za nameček pa si je v mrežo zmosil še cel kup hrane (česar doma ni počel) in tako je izgledalo, kot da je v mrži nabasana ena precej večja žival od podgane . Od njegove oboževalke mlade motoristke s Poljske smo izvedeli da se pri njih podgani reče "ščur" in tako mu zdaj včasih ljubkovalno pravimo "Tonči Ščurko". No, ponoči oz. takrat, ko nas ni bilo pri šotoru, smo kletko iz varnostnih razlogov (mačke) zaprli v šotor. Skratka, kampiranje s podgano se je nam super obneslo. Malo me je skrbela le pot nazaj, ker smo vozili čez dan in je bilo kar precej vroče. Nekajkrat smo se ustavili v senci, kletko vzeli ven, na zrak, mu menjali vodo, pa je kar šlo. No, in zdaj smo doma. " | |
| | | zverina
| Naslov sporočila: Re: Kako navaditi podgano na prenašanje... Sob Maj 22, 2010 6:28 am | |
| - mamaF je napisal/a:
- mišo/miško&pika je napisal/a:
- Ne vem, če glih spada pod to temo, ampak drugam ne vem kam napisat.
Je kdo že prenašal podgano čez mejo-Hrvaško? Kako se je podgana počutila? So vam spustili, da gre podganca z vami? Kako ste jih prepričali? To me pa zato zanima, ker gremo na morje na Hrvaško, pa me zanimna, če bi ju lahko samo vzela. Če ne, imam pa tudi že teto, ki bi ju res ful rada čuvala. Hvala za odgovore. Evo, en moj arhivski post iz sosednjega foruma, ki govori o dopustu s podgano na Hrvaškem: Vendar - ni me treba imeti za zgled, kar se "švercanja" tiče. Kar lepo k veterinarju po potni list, da bo potovanje varno in brez zapletov.
" OdgovorNapisal/-a mamaF » 22 avg 2008, 12:02 Pozdravljeni vsi skupaj! Naša družina se je s Tončijem vred srečno vrnila s počitnic na Lastovu (zdaj je postal pravi morski podganec ). Staro manjšo kletko smo spet opremili in moram reči, da je izgledal kar presenečen, ko smo ga v njej "spakirali" v avto. Vozili smo ponoči, tako da vročine ni bilo, v kletki pa je seveda imel svežo vodo in hrano. Kletko sta imela otroka med sabo na zadnjem sedežu, pred prehodom meje pa smo jo prekrili z brisačo in še malo obložili s povšterčki, da je izgledalo, kot da imata otroka med sabo totalno nesumljivo potovalko . Ja, prešvercali smo ga....meni se pač ni dalo ubadati z veterinarskimi potrdili in veterinarjevim nedosegljivim telefonom... No, pa je šlo vse srečno na poti tja in tudi nazaj. Na trajektu pa smo kletko z njim pustili kar v avtu - itak je bil avto v senci in Tonči je spal. V kampu je Tonči užival v svoji kletki v debeli senci pod oljko in v naročjih raznih občudovalcev. Najbolj simpatična "skrbnica" je bila 4 letna Antonija, hči lastnikov kampa, ki je vsako jutro pritekla do našega šotora, ga pozdravila in mu zamenjala vodo. Kolikor smo opazili, se Tonči tujih oseb sploh ne boji - še več, vsakemu, ki si ga je želel dotakniti, je kar z veseljem zlezel na roko (seveda, če ni ravno spal v viseči mreži). Z visečo mrežo je še ena hecna prigoda. Doma je nareč nikoli ni grizel, na morju pa si je, verjetno zaradi vročine na zadnji del izgrizel dve luknji "zračnika". Potem je ležal tako, da mu je skozi emo luknjo molel smrček, skozi drugo pa visel rep....za nameček pa si je v mrežo zmosil še cel kup hrane (česar doma ni počel) in tako je izgledalo, kot da je v mrži nabasana ena precej večja žival od podgane . Od njegove oboževalke mlade motoristke s Poljske smo izvedeli da se pri njih podgani reče "ščur" in tako mu zdaj včasih ljubkovalno pravimo "Tonči Ščurko". No, ponoči oz. takrat, ko nas ni bilo pri šotoru, smo kletko iz varnostnih razlogov (mačke) zaprli v šotor. Skratka, kampiranje s podgano se je nam super obneslo. Malo me je skrbela le pot nazaj, ker smo vozili čez dan in je bilo kar precej vroče. Nekajkrat smo se ustavili v senci, kletko vzeli ven, na zrak, mu menjali vodo, pa je kar šlo.
No, in zdaj smo doma. " Hvala! Ful je zanimiv! | |
| | | Kalisto
Število prispevkov : 176 Join date : 05/04/2010
| Naslov sporočila: Re: Kako navaditi podgano na prenašanje... Sob Maj 22, 2010 10:32 am | |
| Kul! Kaj pa menjava okolja, podnebja ( slanost, vlažnost...) To ne more škodit nič podgancam? | |
| | | Tjashy
Število prispevkov : 210 Join date : 15/09/2009 Age : 28 Kraj : Lublana (=
| Naslov sporočila: Re: Kako navaditi podgano na prenašanje... Sob Maj 22, 2010 3:31 pm | |
| Heksa je bila v avtu, ko smo se peljali v Koper.. Je pa mami rekla, da drugo leto, ko gremo na morje, da gresta tamaledve definitivno z nami. Pa taki problemi so bili s prepričevanjem, da bi jih mela. | |
| | | choo
Število prispevkov : 1152 Join date : 17/03/2010 Age : 35 Kraj : Ljubljana
| Naslov sporočila: Re: Kako navaditi podgano na prenašanje... Čet Jul 22, 2010 6:57 pm | |
| Mogoče je tema že malo stara, ampak vseeno Jaz Booja pogosto selim med Ljubljano in Portorožem, pa nima nobenih problemov ne z vožnjo, ne z menjavo okolja, podnebja, karkoli pač Je pa res, da to počnem vsaj 2× na mesec že odkar je bil čisto majhen, tko da se je malo verjetno tudi navadil. | |
| | | podganar
Število prispevkov : 27 Join date : 11/09/2010
| Naslov sporočila: Re: Kako navaditi podgano na prenašanje... Pon Mar 28, 2011 2:31 pm | |
| Imate mogoče kakšen nasvet, kako našo Čatko navadit na to, da ne divja iz rame ko jo probaš prenašat? Punca je šla z njo na sprehod in ene dve minuti je zdržala, potem pa začela divjat in hotela na vsak način prit dol. Prej sem prebral to temo in probal tako, da ko gre dol, jo primem, rečem ne in pihnem vanjo, ampak vsaj zaenkrat še ni imelo učinka, je samo divjala naprej | |
| | | choo
Število prispevkov : 1152 Join date : 17/03/2010 Age : 35 Kraj : Ljubljana
| Naslov sporočila: Re: Kako navaditi podgano na prenašanje... Pon Mar 28, 2011 4:48 pm | |
| Mogoče jo je pa lulat tiščalo? Jaz zato vedno transporterček s sabo nosim, pa če mi začnejo divjat, jih dam noter in čez nekaj časa nazaj na ramo. Lahko pa, da ji samo ne paše, da se jo tako okrog prenaša in jo bo treba še malo navajat. | |
| | | podganar
Število prispevkov : 27 Join date : 11/09/2010
| Naslov sporočila: Re: Kako navaditi podgano na prenašanje... Pon Mar 28, 2011 4:49 pm | |
| To dela vedno, tudi ko jo prenašamo tukaj po štuku, se kar ne umiri Najbolj radovedna podgana na svetu je | |
| | | pety
Število prispevkov : 9 Join date : 12/04/2011
| Naslov sporočila: Re: Kako navaditi podgano na prenašanje... Tor Apr 12, 2011 11:56 am | |
| zdravo js mam pa že tri dni podganco doma 1.dan je bila malo boječa pa se je skrivala v kotu pol sm jo pa začela navajat nase.zanima pa me vsakič ko ji dam kaj pod smrčk kšn pribolšek samo povoha nato odložim in ko grem stran začne jesti...ko jo dam na pojstlo se samo skrije ali pa malo raziskuje nato pa hitro švigne pod jopico.sedaj jo imam na vratu,tukaj je merna učasih pa gre v kapuco in se ne premakne...a je kaj narobe ali se mora samo navaditi? ker prvi dam mi je ušla zvečer skozi špranje kletke (ker je zajčja in sem jo zjutraj komaj najdla ko pa sm jo je imela konico repka prščipneno a je mogoče kej stem povezan?-sem jo potem veliko crkljala tako da... zahvaljujem se za odgovor. pety | |
| | | Sponsored content
| Naslov sporočila: Re: Kako navaditi podgano na prenašanje... | |
| |
| | | | Kako navaditi podgano na prenašanje... | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
| |
| |
| |
|