Fiamma Admin
Število prispevkov : 1492 Join date : 13/01/2009 Age : 34 Kraj : Koper
| Naslov sporočila: Suho sadje Pon Jan 26, 2009 12:12 pm | |
| Kaj smejo podgane jest od suhega sadja?? Jaz sem za vikend ravno kupla suh ananas in mešano suho tropsko saje ananas sem probala in je dejansko sam sladkor XD ...še zame, ki sem slakdosneda, je kar močna doza pa me zanima, če bi se dalo podgani dat majhen košček tega kot pribolšek? pa kaj glede rozin, marelic, fig, ...? No, če veste kaj se sme dat in kaj ne, mi prosim povejte LP | |
|
mamaF
Število prispevkov : 519 Join date : 13/01/2009 Age : 53 Kraj : Komen
| Naslov sporočila: Re: Suho sadje Pon Jan 26, 2009 4:09 pm | |
| Po mojem je boljše tako suho sadje, ki nima dosti dodatkov. Najboljše je kar navadno domače, bi rekla (jabolka, hruške, kaki), ker ni niti z žveplom proti oksidaciji obdelano. Po mojem tisto, kar ni dobro za ljudi, tud za podgane ni dobro. Saj ga lahko narediš tudi sama. 1. varianta: jabolko narežeš na tanke rezinice in jih položiš na trak peki papirja (saj veš, tisti papir za v pekač) ter na radiatorju pustiš, dokler se ne posuši. 2. varianta: če imaš doma ventilacijsko pečico, naloži v dva ali tri pekače, prekrite s peki papirjen na tenko narezano sadje, vklopi pečico na minimum (50 °C), vklopi še ventilator in pusti vratca malo odprta. Dolžna sušenja je odvisna od vrste sadja, v glavnem pa so vsa jabolka suha v enem dnevu. Če boš dala pa podgani vsake toliko mičken košček sladkega ananasa, pa tudi ne bo konec sveta. Saj dam tudi jaz včasih malo čokolade za posladek. samo drži se tega: posladki naj bodo res v majhnih količinah in ne preveč pogosto (isto kot pri ljudeh )
Nazadnje urejal/a mamaF Pon Jan 26, 2009 4:11 pm; skupaj popravljeno 1 krat | |
|
Fiamma Admin
Število prispevkov : 1492 Join date : 13/01/2009 Age : 34 Kraj : Koper
| Naslov sporočila: Re: Suho sadje Pon Jan 26, 2009 4:10 pm | |
| aha fajn hvala | |
|
Eva
Število prispevkov : 356 Join date : 14/01/2009 Age : 33
| Naslov sporočila: Re: Suho sadje Pon Jan 26, 2009 5:17 pm | |
| Jst sm od suhega sadja dala mu rozine (ampak mu niso tok zelo všeč) in pa jabuk (pa je čist nor nanga) Pa se mi ne zdi da bi blo kj narobe z njemu Samo vedno bolj debel je... | |
|
Nes
Število prispevkov : 1946 Join date : 14/08/2009 Age : 37 Kraj : Maribor
| Naslov sporočila: Re: Suho sadje Tor Maj 25, 2010 8:11 pm | |
| - Fiamma je napisal/a:
- Kaj smejo podgane jest od suhega sadja??
Jaz sem za vikend ravno kupla suh ananas in mešano suho tropsko saje ananas sem probala in je dejansko sam sladkor XD ...še zame, ki sem slakdosneda, je kar močna doza
To pa ni suho sadje, temveč kandirano. Sadje več tednov polivajo z raztopljenim sladkorjem, dokler niso čisto konzervirani in prepojeni. Zato je tako sladko in v resnici ješ skoraj samo čisti sladkor. | |
|
Puppy
Število prispevkov : 288 Join date : 10/02/2011 Age : 31 Kraj : Kranj
| Naslov sporočila: Re: Suho sadje Pon Nov 28, 2011 8:39 pm | |
| A suhe fige lahko? Raje prej preverim, kot da kaj narobe naredim. | |
|
Sponsored content
| Naslov sporočila: Re: Suho sadje | |
| |
|