| Kolikokrat na dan hraniti podgano? | |
|
+4marshmallow Nes Timea ZionRoad 8 posters |
Avtor | Sporočilo |
---|
ZionRoad
Število prispevkov : 36 Join date : 30/07/2010 Age : 29
| Naslov sporočila: Kolikokrat na dan hraniti podgano? Tor Avg 24, 2010 10:51 am | |
| Pozdravljeni, do sedaj sem podgano hranila 1x na dan, saj je bila še majhna. Sedaj pa je že nekoliko večja in me zanima ali bi ji morala hrano dajati večkrat dnevno? Se opravičujem če je ta tema že odprta, vendar je nisem zasledila. Hvala za odgovore | |
|
| |
Timea
Število prispevkov : 160 Join date : 29/07/2009 Age : 31 Kraj : Temnica
| Naslov sporočila: Re: Kolikokrat na dan hraniti podgano? Tor Avg 24, 2010 11:23 am | |
| Jaz mojim 1x na dan napolnim skledico in imajo dovolj za cel dan, naslednji dan zjutro pa dobijo spet novo | |
|
| |
ZionRoad
| Naslov sporočila: Re: Kolikokrat na dan hraniti podgano? Tor Avg 24, 2010 12:18 pm | |
| Enako, samo moja dobi vsak večer in takoj vse poje:roll: ...koliko ji pa daš(količinski mislim)? | |
|
| |
Nes
Število prispevkov : 1946 Join date : 14/08/2009 Age : 37 Kraj : Maribor
| Naslov sporočila: Re: Kolikokrat na dan hraniti podgano? Tor Avg 24, 2010 1:58 pm | |
| Podgane morajo do starosti 8 tednov imeti neomejene količine hrane. Nič v smislu hranjenja 1 x dnevno. Skodelica ne sme biti nikoli prazna.
Koliko mora odrasla pojesti na dan, pa je odvisno od teže, spola, starosti in tipa hrane, ki jo dobiva. | |
|
| |
ZionRoad
| Naslov sporočila: Re: Kolikokrat na dan hraniti podgano? Tor Avg 24, 2010 2:34 pm | |
| Moja je starejša od 8 tednov, že ko sem jo dobila je bila stara 9tednov. Skodelica ime premer 5cm in višino 3.5cm pol skodelice hrane dobi vsak večer. Je to premalo, res ne vem, samo če ima tako majhen želodček | |
|
| |
ZionRoad
| Naslov sporočila: Re: Kolikokrat na dan hraniti podgano? Tor Avg 24, 2010 2:37 pm | |
| Hranim jo s podganjimi briket, dodam pa če ječemen. Občasno ji ponudim kak pasji briket. Dobi pa tudi testenine in riž, brokoli in včasih grah za priboljšek.
Na forumu sem zasledila, da dajete podganam kruh namočen v olivno olje. Kakšen kruh (vrsta), koliko?? | |
|
| |
Nes
| Naslov sporočila: Re: Kolikokrat na dan hraniti podgano? Tor Avg 24, 2010 3:41 pm | |
| Opazuj jo, koliko poje. Načeloma naj bi bili briketi v kletki ves čas, če ni zraven še semenska mešanica. Če so pa sami briketi, pa lahko dobi 1 x še obrok semenske mešanice. Ne znam si predstavljat, da bi se podgano preveč hranilo. Zredijo se potem zaradi kakih sončnic, pa semenskih mešanic, žit ipd. vse smernice imaš tukaj, samo prebrati je treba. http://www.ratfanclub.org/diet.html | |
|
| |
marshmallow
Število prispevkov : 9 Join date : 22/11/2010 Kraj : Gorenjska
| Naslov sporočila: Re: Kolikokrat na dan hraniti podgano? Pon Nov 29, 2010 6:51 pm | |
| Pozdravljeni! Doma imam dva samčka ki sta stara 2 meseca. Zjutraj vedno dobita približno za polovico dlani kupljene mešanice semen. Potem pa čez dan različno zelenjavo in sadje (per solate, par koščkov jabolka, hruške, kivija...) in kar imamo za kosilo, kakšen makaron, krompir, juho ipd. Če zvečer vidim, da semen ni več, jih še dodam. Torej....je to pravilno, da imata čez cel dan hrano ves čas na razpolago? Ali podgana je dokler ima hrano ali dokler ni sita? Bi ju morala pri hranjenju omejevat? | |
|
| |
choo
Število prispevkov : 1152 Join date : 17/03/2010 Age : 35 Kraj : Ljubljana
| Naslov sporočila: Re: Kolikokrat na dan hraniti podgano? Pon Nov 29, 2010 7:12 pm | |
| Ker sta še mladička, morata met hrano na razpolago ves čas. Na splošno naj bi tudi odrasle podgance imele ves čas na voljo brikete, razen če vidiš, da se preveč redijo, potem je pač treba malo zmanjšat količino. | |
|
| |
marshmallow
Število prispevkov : 9 Join date : 22/11/2010 Kraj : Gorenjska
| Naslov sporočila: Re: Kolikokrat na dan hraniti podgano? Pon Nov 29, 2010 7:19 pm | |
| aha super. Hvala za odgovor. | |
|
| |
Nes
| Naslov sporočila: Re: Kolikokrat na dan hraniti podgano? Pon Nov 29, 2010 8:17 pm | |
| Je pa pri podganah zanimivo to, da se v enem obroku ne more prenajesti oz. se sama kontrolira, da poje ravno dovolj. Kar pa ne pomeni, da ne bodo šle večkrat na dan k skledi in tako pojedle več kot je treba Ampak, da bi se pa tako napokale hrane, da bi jim bilo slabo, ne, to pa ne. | |
|
| |
Tasha.W
Število prispevkov : 331 Join date : 29/01/2011 Age : 31 Kraj : Brežice
| Naslov sporočila: Seno, sadje... Čet Feb 03, 2011 2:23 pm | |
| Imam vprašanje... Tu sem zasledila da mora imeti podgana vedno polno posodo hrane - mesanica kako pa je npr. S senom, sadjem pa zelenjavo? Ali mora imeti seno vedno na voljo ali to ni nuja? Ali za sadje in zelenjavo velja isto? Pasjih briketou kot sem slisala ne sme jesti prepogosto hvala za odgowore lp | |
|
| |
Nes
| Naslov sporočila: Re: Kolikokrat na dan hraniti podgano? Čet Feb 03, 2011 3:26 pm | |
| Ne rabi sena, samo nekatere ga rade uničujejo. tudi zelenjavo morajo dobivati redno/vsak dan, a v zmernih količinah, če ne je driska hitro tu. | |
|
| |
Tasha.W
| Naslov sporočila: Re: Kolikokrat na dan hraniti podgano? Čet Feb 03, 2011 4:33 pm | |
| - Nes je napisal/a:
- Ne rabi sena, samo nekatere ga rade uničujejo.
tudi zelenjavo morajo dobivati redno/vsak dan, a v zmernih količinah, če ne je driska hitro tu. Huala za odgovor ;D Ful stvari novih sm zvedla ;D | |
|
| |
zverina
Število prispevkov : 821 Join date : 14/04/2010
| Naslov sporočila: Re: Kolikokrat na dan hraniti podgano? Čet Feb 03, 2011 5:14 pm | |
| Naša Pika pa obožuje seno in ga raznaša po celi kletki, pa tudi slatka se z njim, hihi... Drugače pa jim hrano dam vsak večer in jim napolnim njihovo posodico....tudi sadje in zelenjavo dobivajo približno na dva dni v zmernih količinah. Imajo pa rade trd kruh, ki ga prenašajo sm ter tja in ga glodajo. Včasih pa dobijo tudi pasji briketek...in priboljške za glodalce. | |
|
| |
choo
Število prispevkov : 1152 Join date : 17/03/2010 Age : 35 Kraj : Ljubljana
| Naslov sporočila: Re: Kolikokrat na dan hraniti podgano? Čet Feb 03, 2011 5:41 pm | |
| Jaz jim dam malo sena kot steljo. Včasih ga malo pozobajo, sicer pa bolj gnezdo iz njega delajo kot kaj drugega. Tako da ne, seno ni nujno, je pa zabavno... pa še diši | |
|
| |
Tasha.W
| Naslov sporočila: Re: Kolikokrat na dan hraniti podgano? Čet Feb 03, 2011 6:15 pm | |
| zanimivo vsaki podganci svoje ko dobim svoji dve, bom malo poprobala kaj jima je všeeč | |
|
| |
kuki
Število prispevkov : 1 Join date : 05/02/2011
| Naslov sporočila: Re: Kolikokrat na dan hraniti podgano? Sob Feb 05, 2011 2:54 pm | |
| hm..jaz pa agati kr vse dajem za jest..semensko mešanco pa seno ma skoz na razpolago, zelenjavo pa sadje dobi vsak drugi dan kak kos, vmes pa tudi karkoli od kosila..na pire, makarone, topljen sir pa poli salamo je čist zmešana..sn ji zadnič dala kost od šnicla,pa je eno uro tisto glodala:) | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov sporočila: Re: Kolikokrat na dan hraniti podgano? | |
| |
|
| |
| Kolikokrat na dan hraniti podgano? | |
|