Tako, da še tukaj malo opišem vse ˝svoje˝ zverce.
Ditka: To je bila moja prva podganca-albinka. Prijateljice so mi jo kupile za 18 rojstni dan, s tem da so naredile narobe vse kar se da.
Saj ne rečem je bila lepa gesta, vendar če se kupuje živalca za nekoga se moraš najprej pozanimati kako in kaj. Kupile so jo v neki trgovinici za male živali v Mariboru, predvidevam da jih je prodajalka krepko ˝nategnila˝. Rekla jim je, da je podganca ženskega spola in je stara 2 meseca. No nakar sem jo dobila. Zelo mi je bilo smešno, da je tako velika. Poleg tega je bila živi hudič, grizla ko norc. Po 3 mesecih pa mi je poginila. Nato smo ugotovili, ker sem se pozanimala po forumih in podobno, da je bila stara več kot leto zagotovo, poleg tega je bil samček. takrat sem bila zelo razočarana. Žal nimam kakšne slikce njene oz njegove.
Čunčika:To je moja druga podganca, ki sem jo dobila pred približno letom in dvema mesecema.
Pred nakupom sem se dost pozanimala kako in kaj, tako da me ne bi mogel kdo prelesičiti.
Kupila sem jo v trgovini z malimi živalcami tukaj na Koroškem.
Še zdaj se spominjam, ko sem jo prvič videla to malo stvaro, mislim da je bila stara manj kot mesec dni.
Že prvi dan se mi je začela muliti v rokav in kapuco.
Lahko rečem da je bila ljubezen na prvi pogled. :=)=: :=)=: Čunčika je zelo navihana podganca, rada raziskuje in najbol srečna je kadar lahko raziskuje na postelji, še posebej dobro se počuti če je veliko oblačil na njej in morda kakšna torba, kjer je veliko stvari not za grizt.
Najbol smešna je bila, k sma ble pri mojmo fantu in je ta navihanka plezala po postelji, fant pa je ležal na njej ( postelji
), ta navihanc se je priplazla do njega in ga ugriznila v bradavičko, k je cvikno se je skrila za vzglavnik in pol čez čas se zopet priplazla in ga vgriznila še v drugo. hehe.
xD Je pa zelo navezana name, kar se opazi, kadar jo dam komu drugemo na ramo tud če ima kapuco bo kar hitro zlezla dol in hop name.
Morem priznat, da sem tudi jaz na njo zelo.
Si ne morem več predstavljat dneva brez nje.
Še nekaj slik njenih.
( Pri vseh slikah je bilo potrebno veliko sreče
saj je zelo hitra )
Ula( trenutno ime ):Ula je ubistvo darilo za prijatelja, ki se je navdušil nad podgancami. Ulo je fant kupil pred približno tremi tedni. Po moji oceni je stara pribl slaba 2 meseca. Prodajalka mu je povedala, da je bila v kletki s dvema samcema. Kar je meni dalo misliti.
Mojmo fantu seveda ne.
Ko sem jo prvič imela v rokah se je čutilo nekaj v njenem trebuščku, kar pri moji Čunčiki nisem nikoli zasledila. Vendar je fant reku, da je bedarija in nismo bili pripravljeni na to.
In ja po enem tednu je prikukalo na svet 5 malih podganc. En bol luškan k drug.
O Uli še ne vemo veliko, saj se nekak ni pustila preveč božati, ko smo jo dobili. Pomoje je imela velik vpliv brejost, deluje mi zdrava navihanka, ki se bo kar precej hitro navadila na človeško bližino.
Pa aja zeloooo rada pleza, k neka opica deluje k skače po kletki
:=)=:
O mladičkih pa toliko da bodo zelo lepih motivov kožuščka.
Nekaj slikic:
Evo Ula in njeni pikeci. ( brez skrbi niso kar tako na golem, samo malo sva s fantu pospravla nered in ji dala bolj topli material za gnezdo not. Vse sva delala z rokavicami.
)
Ula-zdi se mi da se rada slika
Mal smo sramežljivi pri prvem srečanju
Po parih minutkah pa že padajo prvi lupčki.
To bi bilo to za enkrat.
O mladičkih pa bodo še prišle novičke.