| Zakaj me podgana grize v prste? | |
|
+23..Laura.. :) hellcat666 Janezzek Fiamma marshmallow Skinny kopriva choo Sara27 Dejan ines. mamaF Juni Anze Peexy Ancha. Eva Sonii Nes Lee podganca AtLanT!da šKRABA 27 posters |
|
Avtor | Sporočilo |
---|
Nes
Število prispevkov : 1946 Join date : 14/08/2009 Age : 37 Kraj : Maribor
| Naslov sporočila: Re: Zakaj me podgana grize v prste? Čet Nov 04, 2010 7:41 am | |
| Včasih jih tudi nerodno poberemo in jih malo zaboli, ampak če si se ukvarjala z notranjo opremo je potem to malo čudno. Vsaj veš, da jima je kletka res všeč | |
|
| |
kopriva
Število prispevkov : 40 Join date : 07/09/2010
| Naslov sporočila: Re: Zakaj me podgana grize v prste? Čet Nov 04, 2010 9:16 pm | |
| Grizenje je najbrz povezano z vzgojo in karakterjem, vse nevzgojene, nesocializirane podgane grizejo, ce pa je podgana socializirana pa vseeno grize, pa je najbrz tak karakter. Morda pa se to da odpravit, da ugotovi, da tvoji prsti niso ne hrana ne groznja. Jaz mam glede tega sreco, lahko karkoli delam z podganama, lahko mi tudi roke disijo pohrani, v kletki ali zunaj, pa ni sans da me ugrizneta, niti koga drugega. samo polizeta me vcasih. samo sta bli obe ze od zacetka taki. raje sta se med sabo zravsali obcasno, pa se to zdaj ko sta enako veliki bolj v igri. | |
|
| |
Juni
Število prispevkov : 981 Join date : 24/10/2009 Age : 34
| Naslov sporočila: Re: Zakaj me podgana grize v prste? Čet Nov 04, 2010 11:59 pm | |
| Pri meni je pa ful hecno, zdaj ko so odrasli. Samuel ugrizne zato, ker je požrt, pa včasih malo sfali in namesto priboljška kar roko zagrabi, potem pa traja malo, da dojame. Algernon grizlja prste v igri - dostikrat ga imam pri sebi in me kar gricka po nohtih in po prstih. Tamala pa zunaj ne grize, ampak če ji daš prst v kletko, ga pa mora probat, če je to hrana. Kljub temu pa nihče ne ugrizne tako, da bi sploh kaj bolelo. Toliko pa so le vsi iz istega legla, da jim je to skupno | |
|
| |
Skinny
Število prispevkov : 442 Join date : 11/03/2010 Age : 47 Kraj : Kamnik
| Naslov sporočila: Re: Zakaj me podgana grize v prste? Pet Nov 05, 2010 5:55 am | |
| Loki in Draco pa mi grickata prste na nogi kadar se spravita pod odejo. Norca, se hočeta igrat Chaos me je enkrat ali 2x napadel, ko sem mu hotla kaj vzet kar je v smeteh našel. Ubistvu me je samo zagrabil za kožo na roki in narahlo stresel.... "Bejži stran! To je moje!" Je pa tok fer, da tudi zabolelo ni, je bilo samo opozorilo. | |
|
| |
marshmallow
Število prispevkov : 9 Join date : 22/11/2010 Kraj : Gorenjska
| Naslov sporočila: Re: Zakaj me podgana grize v prste? Pet Apr 15, 2011 11:13 am | |
| Pozdravljeni! Prosila bi vas za pomoc. s fantom imava sedaj priblizno pol leta podgane. podganici zivita pri njem v stanovanju, on pa ne zivi v sloveniji, zato se s podganicama vidimo bolj redko. imata veliko kletko, dovolj prostora, vajeni sta rok, bozanja ipd. no, vceraj, ko sem jima dala v kletko vecerjo, sem eno zelela prijeti, da bi jo dala v kletko in ta me je do krvi ugriznila. do sedaj tega se nikomur ni nikoli naredila. mislila sem si, da sem jo vrjetno prestrasila in me je v obrambi ugriznila. ampak, ko sem danes zjutraj lezala na kavcu, sta bili obe spusceni, in spet ista kot zvecer pride do mene in me vgrizne. tokrat je nisem niti bozala ali karkoli. ugriz je bolec, do krvi. res me skrbi, zakaj je kar naenkrat postala do mene tako napadalna. obe imam zelo rada, ampak enostavno se sedaj te podgane bojim in je nocem vec prijemati. poleg tega tudi drugi ne zaupam vec 100%.... kdo ve, zakaj se to kar naenkrat dogaja in kako naj jo tega odvadim? | |
|
| |
choo
Število prispevkov : 1152 Join date : 17/03/2010 Age : 35 Kraj : Ljubljana
| Naslov sporočila: Re: Zakaj me podgana grize v prste? Sob Apr 16, 2011 4:09 am | |
| Si imela mogoče vonj po čem, kar bi podganam zelo dišalo (ala meso, kako sadje ipd)? Drugače je pa nekaj podobnega naredil podganček od kolegice, ko je bil slabe volje... je bil spuščen po sobi, nekaj mu ni bilo prav, je prišel do mene in me ugriznil. Sicer ne nekaj močno, ampak malo krvi se je pa vseeno pokazalo.
Razen vonja in slabe volje pa ne vem, kaj drugega bi lahko bil vzrok v tvoji situaciji... :S | |
|
| |
marshmallow
| Naslov sporočila: Re: Zakaj me podgana grize v prste? Sob Apr 16, 2011 9:10 am | |
| glede vonja ne vem, mogoce. ali slaba volja. ker zvecer sta potem se dva prijatelja prisla sem v stanovanje. ves ta cas smo bilo v dnevni sobi onidve pa sta bili spusceni in nikomur nista naredili nicesar. hvala za odgovor. res upam da so to ne bo vec ponovilo.... | |
|
| |
marshmallow
| Naslov sporočila: Re: Zakaj me podgana grize v prste? Čet Maj 12, 2011 5:24 pm | |
| pozdravljeni - spet! kot vidite sem se že nekaj časa nazaj obrnila na vas, ker je fantova podganica zelo agresivna. ima dva samčka, Coco in Leny. Stara sta osem mesecev, Leny pa je agresiven zadnje dva ali tri mesece. ugriznil je že mene, fantovo sestrično in danes fanta. sestrična je stara komaj sedem let, njena mami pa je zelooo 'picajzlasta' in je želela, da gre Leny k veterinarju in da ta ugotovi, če ima kakšno bolezen. vendar je veterinar rekel, da je to popolnoma prijazna in zdrava podgana. no, danes je ugriznil še fanta v mišico od palca. dlan mu je otekla in spet nisva prepričana kaj narediti. prosim, kdo ve kaj se dogaja? do Cocota je Leny prijazen, sicer se prepirata, vendar ga je samo enkrat malo ugriznil do krvi. | |
|
| |
Juni
| Naslov sporočila: Re: Zakaj me podgana grize v prste? Čet Maj 12, 2011 6:30 pm | |
| Hja, Leny je zrasel in postal teritorialen, vsaj meni tako izgleda. Spet, treba bi bilo vedet, pod kakšnimi pogoji se je zgodilo to grizenje - a ste vi silili vanj in je zato ugriznil, a vas je zamenjal za hrano, a je bilo kaj drugega ...
Sicer pa, agresivnost se da do neke mere odpravit s kastracijo. Samo bo potrebno kastrirat oba samčka, ker zna sicer Coco zagrabit priložnost, da postane alfa podgana in postati isto agresiven, kot je zdaj Leny. | |
|
| |
marshmallow
| Naslov sporočila: Re: Zakaj me podgana grize v prste? Čet Maj 12, 2011 7:16 pm | |
| hvala. sva že razmišljala o kastraciji in ta ideja je vse bližje uresničitvi ali se po kastraciji mogoče spremenijo osebnosti podganic? ali pa ima kakršnekoli druge negativne posledice? samo informativno me še zanima, koliko stane kastracija? | |
|
| |
Fiamma Admin
Število prispevkov : 1492 Join date : 13/01/2009 Age : 34 Kraj : Koper
| Naslov sporočila: Re: Zakaj me podgana grize v prste? Čet Maj 12, 2011 7:52 pm | |
| - marshmallow je napisal/a:
- hvala. sva že razmišljala o kastraciji in ta ideja je vse bližje uresničitvi ali se po kastraciji mogoče spremenijo osebnosti podganic? ali pa ima kakršnekoli druge negativne posledice? samo informativno me še zanima, koliko stane kastracija?
Odgovore na svoja vprašanja najdeš v temi Sterilizacija/kastracija, v podforumu razmnoževanje. LP | |
|
| |
Janezzek
Število prispevkov : 19 Join date : 13/06/2011 Age : 28
| Naslov sporočila: Re: Zakaj me podgana grize v prste? Sre Jul 20, 2011 7:51 am | |
| Včeraj sem dobil podganco (ime ji je Pixie) in prvi dan je bila zlo prijazna in celo sama mi je splezala v naročje. danes zjutri pa ji zamenjam vodo in ji dam hrano pa jo hočem pobožat in me je tak ugriznala da se mi je kr zvrtelo. Zdej pa nevem ali jo naj pustim ali kaj? | |
|
| |
Skinny
| Naslov sporočila: Re: Zakaj me podgana grize v prste? Sre Jul 20, 2011 11:07 am | |
| Verjetno je še vedno malo prestrašena. Čohaj jo, mirni gibi, ne s prsti v hiško, pa kašen jogurt na prst, da se ti sama približa in se te navadi... | |
|
| |
Janezzek
| Naslov sporočila: Re: Zakaj me podgana grize v prste? Sre Jul 20, 2011 11:37 am | |
| Prejle sem ji dal sir pa ga je z veseljem poglodala. Kaj pa glede dvigovanja iz kletke naj še počakam ali jo lahko že vzamem ven? | |
|
| |
Skinny
| Naslov sporočila: Re: Zakaj me podgana grize v prste? Sre Jul 20, 2011 12:22 pm | |
| Sira ji ne dajej preveč, je premasten za gance. Jogurtki so boljši, pa še s prsta ti ga mora dol polizat, tako da je dlje v tvoji bližini. Pa ko ji prineseš poslastico, ji povej... cukrček (ali kaj drugega)... se bo tudi na besedo navadila in takoj priletela na klic. Seveda jo lahko jemlješ ven, samo počasi, da je ne prestrašiš. Čim več jo imej pri sebi in jo čohaj, se bo hitro privadila in večja mazica bo, kot če jo pustiš in samo čakaš, da pride h tebi | |
|
| |
Janezzek
| Naslov sporočila: Re: Zakaj me podgana grize v prste? Sob Jul 23, 2011 1:15 pm | |
| Vse je bilo vredu in use danes sm jo meu pa že skoraj 5 ur pri sebi in je blo vse vredu dokler ni mama priletela z čokolado in najverjenej jo je zavohala in me spet ugriznala | |
|
| |
hellcat666
Število prispevkov : 36 Join date : 12/09/2011 Age : 33 Kraj : Ljubljana
| Naslov sporočila: Re: Zakaj me podgana grize v prste? Tor Sep 27, 2011 7:39 pm | |
| jz mam en problem s svojo podganco...dobila sm jo včeraj in takoj ko sem jo dala v kletko se je skrila v hiško in ni prišla ven. Nato sem jo dala s hiško vred na eno blazino, je prišla ven in po moji roki splezala v moje naročje, kjer je spala in škrtala z zobki približno 3 ure. Danes dopoldne, ko sem videla, da se sprehaja po kletki sem ji ponudila jabolčni krhelj in namesto tega je napadla moj prst in me ugriznila do krvi. Sem jo pustila na miru in čez nekaj uric spet poizkusila - rezultat je bil isti. Zvečer, nekje okrog šestih, pa se mi je brez težav pustila prijeti in sem jo imela v naročju spet kakšne tri ure, ko pa sem šla v kopalnico in malo pogledat televizijo pa sem jo dala nazaj v kletko. In zdaj, ko sem jo videla v kletki izven hiške in sem ji ponudila jabolko me je spet ugriznila do krvi. Kako lahko to ustavim? Res hvala za pomoč. | |
|
| |
choo
| Naslov sporočila: Re: Zakaj me podgana grize v prste? Tor Sep 27, 2011 9:55 pm | |
| Kaj je samička? Koliko je pa stara? Moj prvi podganček se je obnašal podobno, ker je bil pred kastracijo blazno teritorialen in ni bilo variante, da si šel z roko v kletko. In tudi, ko sem mu ponudila kos kakega sadja, je najprej skočil v moj prst, šele potem je prijel sadje in ga odnesel. Pri njem je šlo sicer predvsem za teritorialnost, pri tvoji podganici je pa problem najbrž to, da se te boji. Kje si jo pa dobila? Moj nasvet je da ne siliš z roko v kletko, ampak ji raje sadje ponudi izven kletke, pa predvsem ji daj čas, da se navadi nate. Upam, da rata :/ | |
|
| |
hellcat666
Število prispevkov : 36 Join date : 12/09/2011 Age : 33 Kraj : Ljubljana
| Naslov sporočila: Re: Zakaj me podgana grize v prste? Sre Sep 28, 2011 6:11 am | |
| Je samička, stara je dva meseca, dobila pa sem jo pri eni članici tega foruma. Situacija me res skrbi, ker jo bom danes preselila v novo, večjo kletko in me skrbi, da se bo potem še bolj zaprla vase :/ no ja, mogoče bo pa v večji kletki boljše | |
|
| |
choo
| Naslov sporočila: Re: Zakaj me podgana grize v prste? Sre Sep 28, 2011 7:49 am | |
| Mogoče raje malo počakaj s selitvijo, da se te bolj navadi. Daj ji mir zaenkrat, da se privadi na okolje, ampak malo jo je pa treba tudi na silo nase privajat (že obstaja nekje tema o tem, svetujem podrobno branje ). Pri samčkih kastracija dela čudeže, s samičkami pa ne vem kako je pri odvajanju od grizenja. Upam, da jo bo kmalu minilo | |
|
| |
..Laura.. :)
Število prispevkov : 2 Join date : 29/10/2011 Age : 28 Kraj : Ljubljana
| Naslov sporočila: Re: Zakaj me podgana grize v prste? Pet Dec 02, 2011 9:56 pm | |
| js sem pred kratkim dobila 2 samičke. stare sta okrog 5-6 mescou. pa sem jih prvi dan pustila pr miru da bi se ustalile. prvi teden sem jih lahko božala in use potem pa me je ena ugriznila do krvi in se je use spremenil. kadar jima dam hrano v posodco me kr napadeta nepustita se božat..itd.. ker sm svojo mami komi prepričala da sm jih lahko dubila mi je rekla da če jih nebom mogla ukrotiti jih bo dala uspavat..tega res nočm ker sta zlo lušne..ma pa moj fant tud enga podgančka je pa res tak cukrčk :3 in sem ga 1x dala na zunanjo stran kletke sta pa čiz znorelee!! začele sta se zabijat u kletko pa se grist med sabo..sm ga hitr dala pol stran..res nevem kaj nej nardim..a ma kdo kakšn nasvet?? | |
|
| |
Juni
| Naslov sporočila: Re: Zakaj me podgana grize v prste? Sob Dec 03, 2011 12:30 pm | |
| Preberi si to temo, saj je bilo že ful dobrih nasvetov na temo udomačevanja podganic. Sicer pa je povsem možno, da gre za slabo socializirani podganici, vendar najverjetneje nista ravno divji, samo zelo prestrašeni. Pa ne ju še dodatno begat z drugimi podganami, če vidiš, da že tebe nista navajeni. | |
|
| |
Banančica
Število prispevkov : 2 Join date : 27/05/2012
| Naslov sporočila: Re: Zakaj me podgana grize v prste? Ned Maj 27, 2012 2:10 pm | |
| Živjo... ko moja podgana Zlatko pride do mene me najprej mal povoha pol pa še mal ugrizne... nimm pojma zakaj... star je približno 5 mesecev (mam ga že cca 2 meseca) dobila sm ga v Mr. petu u ljubljani BTC. tm se baje niso lih kej preveč ubadali z njim.. hvala za odgovor | |
|
| |
choo
| Naslov sporočila: Re: Zakaj me podgana grize v prste? Ned Maj 27, 2012 2:31 pm | |
| Preberi temo o obnašanju z novo podgano. Najbrž te ni navajen in se zadeve lotevaš na napačen način, pa ti zato še vedno ne zaupa. Pa srečno | |
|
| |
škrabica
Število prispevkov : 8 Join date : 04/01/2014 Kraj : Logatec
| Naslov sporočila: Re: Zakaj me podgana grize v prste? Ned Jan 05, 2014 9:05 am | |
| - AtLanT!da je napisal/a:
- A drugače se ti pusti prijet, vzeti ven, počohat, itd? Te ugizne samo, kot v pozdrav ali vedno ko se ji približaš?
Še to: Koliko je bila stara ko si jo dobila, kje si jo dobila, kako dolgo jo imaš in kako so zanjo (ne)skrbeli tam od koder je?
Ker je zelo možno, da te grize, ker je mogoče nesocializirana, nevajena ljudi, dotikov, svetlobe,... To se velikokrat zgodi, če podganico dobiš v trgovini, kjer največkrat niti ne vedo koliko je stara in katerega spola je, ne znajo skrbeti zanjo,...
To lahko rešiš samo tako, da ji pokažeš, da si šefica in da te je ni strah, se čimveč ukvarjaš z njo, da bo videla, da ti lahko zaupa in se igra s tabo, predvsem pa potrpljenje!
Srečno!! tudi mene grize ko dam roko v kletko inskozi rešetke dobila sem jo v trgovini, imam jo kakšne 3, 4 mesece, v trgovini pomojem je niso nič božali itd. | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov sporočila: Re: Zakaj me podgana grize v prste? | |
| |
|
| |
| Zakaj me podgana grize v prste? | |
|