Za vse ki imajo podgano, si jo želijo ali so jim podgane enostavno všeč. |
|
| Prihaja podgana | |
|
+10podganca mamaF mashikaa Tahun Juni Fiamma Nes Sonii AtLanT!da Rat 14 posters | |
Avtor | Sporočilo |
---|
Rat
Število prispevkov : 23 Join date : 06/12/2009
| Naslov sporočila: Re: Prihaja podgana Tor Dec 08, 2009 8:21 pm | |
| - Nes je napisal/a:
- Rat je napisal/a:
- hvala usem za odgovore, da mi je zdej vse jasno. samo še to me zanima, če poznate kakšnega rejca al pa karkoli kjer bi lahko dobila podganco čimprej?
U uporabniki na tem forumu z legli so Cath, mihc in MetalGirl. Vprašaj, če je še katera nerezervirana. pa jih imajo kej zdej za oddat, pač če niso že oddani? žal se ne poznam uporabnikov, tako da bom počakala če še kdo v temo odpiše. | |
| | | Nes
Število prispevkov : 1946 Join date : 14/08/2009 Age : 37 Kraj : Maribor
| Naslov sporočila: Re: Prihaja podgana Tor Dec 08, 2009 8:29 pm | |
| - Rat je napisal/a:
- Nes je napisal/a:
- Rat je napisal/a:
- hvala usem za odgovore, da mi je zdej vse jasno. samo še to me zanima, če poznate kakšnega rejca al pa karkoli kjer bi lahko dobila podganco čimprej?
U uporabniki na tem forumu z legli so Cath, mihc in MetalGirl. Vprašaj, če je še katera nerezervirana. pa jih imajo kej zdej za oddat, pač če niso že oddani? žal se ne poznam uporabnikov, tako da bom počakala če še kdo v temo odpiše. ja, nekaj tednov stare podganice imajo vsi. pojdi na roza gumb Members in vtipkaj katero od teh imen. In potem samo pošlji zasebno sporočilo Drugače ima Cath temo pod Razmnoževanje ''Tortila ponovno mamica''. Tam si lahko pogledaš še slikice | |
| | | mihc
Število prispevkov : 118 Join date : 16/09/2009
| Naslov sporočila: Re: Prihaja podgana Tor Dec 08, 2009 8:34 pm | |
| jst mam frej se 2 bele barve ena crno bela cgre vrjetno peekyju , en crno belo je rezervirala avalon , 1-2 hoce moja punca (: ( eno belo pa eno pisano ) | |
| | | Rat
| Naslov sporočila: Re: Prihaja podgana Tor Dec 08, 2009 8:38 pm | |
| - Nes je napisal/a:
- Rat je napisal/a:
- Nes je napisal/a:
- Rat je napisal/a:
U uporabniki na tem forumu z legli so Cath, mihc in MetalGirl. Vprašaj, če je še katera nerezervirana. pa jih imajo kej zdej za oddat, pač če niso že oddani? žal se ne poznam uporabnikov, tako da bom počakala če še kdo v temo odpiše. ja, nekaj tednov stare podganice imajo vsi. pojdi na roza gumb Members in vtipkaj katero od teh imen. In potem samo pošlji zasebno sporočilo Drugače ima Cath temo pod Razmnoževanje ''Tortila ponovno mamica''. Tam si lahko pogledaš še slikice o hvala bom si pogledala še tam. jaz sem gledala samo dol pod prodam. tnx | |
| | | Rat
| Naslov sporočila: Re: Prihaja podgana Tor Dec 08, 2009 8:39 pm | |
| - mihc je napisal/a:
- jst mam frej se 2 bele barve ena crno bela cgre vrjetno peekyju , en crno belo je rezervirala avalon ,
1-2 hoce moja punca (: ( eno belo pa eno pisano ) te kontaktiram, če bom vzela, ker jaz si ful želim uno kapučin tko da bom še mal pobrskala če ne se ti pa res javim. To maš še 2 samičke? starost? | |
| | | mihc
| Naslov sporočila: Re: Prihaja podgana Tor Dec 08, 2009 8:53 pm | |
| en samcek ena samicka pa kot vem nihce nima tokrat kapucink -.-" (: ja lohk me komot kontaktiras ce se odlocis ! xD | |
| | | mihc
| Naslov sporočila: Re: Prihaja podgana Tor Dec 08, 2009 8:54 pm | |
| staro 15 dni seprav bos se kake 10 dni cakat mogla | |
| | | Fiamma Admin
Število prispevkov : 1492 Join date : 13/01/2009 Age : 34 Kraj : Koper
| Naslov sporočila: Re: Prihaja podgana Tor Dec 08, 2009 9:09 pm | |
| Moram vas opozoriti na slovnično pisanje, saj pravila veljajo za vse. Če bo šlo tako naprej, bom morala začet delit kazni. LP | |
| | | mihc
| Naslov sporočila: Re: Prihaja podgana Sre Dec 09, 2009 6:16 am | |
| - Fiamma je napisal/a:
- Moram vas opozoriti na slovnično pisanje, saj pravila veljajo za vse. Če bo šlo tako naprej, bom morala začet delit kazni.
LP Sankcije bojo pa zato ker ne pišem šumnikov pa delam pike namesto vejic pa še to je logicno da gospa administratorka to pocne zaradi osebne zamere. Sj ti bom naredu uslugo pa su s foruma sam da teh par podganc oddam | |
| | | Fiamma Admin
| Naslov sporočila: Re: Prihaja podgana Sre Dec 09, 2009 9:45 am | |
| - mihc je napisal/a:
- Fiamma je napisal/a:
- Moram vas opozoriti na slovnično pisanje, saj pravila veljajo za vse. Če bo šlo tako naprej, bom morala začet delit kazni.
LP Sankcije bojo pa zato ker ne pišem šumnikov pa delam pike namesto vejic pa še to je logicno da gospa administratorka to pocne zaradi osebne zamere. Sj ti bom naredu uslugo pa su s foruma sam da teh par podganc oddam Jaz nimam nobene osebne zamere, očitno jo imaš ti. Je pa napočil čas, da se začnejo upoštevat pravila, ker nekaj časa sem bila tiho, zdaj pa je tega dovolj. Tukaj pa ti citiram pravila: - Citiram :
- Nekaj splošnih pravil:
1. Prosim brez žaljenja uporabnikov in neprimernih vsebin
2. Na forumu pišemo v Slovenščini, ne bom težila z nekim pravopisom, ampak pišite tako, da bo vsaj razumljivo. In zelo zaželjena je uporaba ločil, ker nekatere klobasaste stavke brez ene same vejice, je skoraj nemogoče decifrirati.
3. Naj ne bo off-topicov...ali vsaj čim manj
4. Ko hočete odpret novo temo, se najprej pozanimajte ali podobna tema že obstaja. Odvečne teme se bo zbrisalo oz. dalo v koš.
5. Promivirajte forum, da se bo zbralo čim več podganarjev! lol!
Veselo branje foruma! LP, Fiamma Mislim, da bi morala 2. točka bit vsem jasna.
Nazadnje urejal/a Fiamma Sre Dec 09, 2009 10:30 am; skupaj popravljeno 1 krat | |
| | | Nes
| Naslov sporočila: Re: Prihaja podgana Sre Dec 09, 2009 11:10 am | |
| Hotela sem še samo dodati, in to se nanša na Rat, da je bolje imeti dve podganici, kot pa eno To je jasno, da potrebujo družbo in še vedno mislim, da človeška družba ne zadostuje. Četudi se nameravaš ukvarjati s podganico 12 ur na dan. Ne vem, no, predstavljajte si, da bi vi imeli samo podgano. In je podgana vedno z vami, ampak vseeno bi imeli zraven obvezno še človeške prijatelje, ne? In mimogrede, Fiamma, a bi lahko morda popravili ta pravila foruma? Pravopisno mislim Slovenščina se piše z malo začetnico. Ampak veš, dejansko ko sam napišeš kaj pogovorno, se ne zavedaš, da to morda drugim ne bo razumljivo. In potem nezavedno kršiš pravilo št. 2 | |
| | | mihc
| Naslov sporočila: Re: Prihaja podgana Sre Dec 09, 2009 11:20 am | |
| Nes tle je njena osebna zamera do mene kriva da me opozarja . Ker kot vem sem edini k je kadarkoli dobiu opozorilo. Pa ce ze hoce pravilno slovenscino nj vzame v roke SSKJ . Ker ce smo striktni tudi ona ne uporablja slovenscine . | |
| | | Nes
| Naslov sporočila: Re: Prihaja podgana Sre Dec 09, 2009 11:23 am | |
| ti mihc pa ne provociraj, ker ni potebe. =) Razen če imaš kak nasvet, za katerega je prosila uporabnica.
Saj imaš podgane, svetuj ji kaj. | |
| | | Fiamma Admin
| Naslov sporočila: Re: Prihaja podgana Sre Dec 09, 2009 11:49 am | |
| @Nes: Bom popravila. @mihc: Nisi edini, ki je dobil opozorila, brez skrbi. Z mamoF opozarjava tudi preko PM. Kar se tiče osebne zamere, jaz je nimam. Moti me pa to, da si bil že nekajkrat opozorjen in še vedno ne upoštevaš navodil. Tudi v pravilih piše, da ne bom "utrujala" s čisto slovnico, saj nimam časa ves čas pregledovat SSKJ in verjetno tudi drugi ne, ampak neke osnove pravopisa pa naj bodo. LP | |
| | | mihc
| Naslov sporočila: Re: Prihaja podgana Sre Dec 09, 2009 11:55 am | |
| Sj sam oddam se podgance pa bom zginu s foruma da bos srecna . | |
| | | Rat
| Naslov sporočila: Re: Prihaja podgana Sre Dec 09, 2009 1:27 pm | |
| - Nes je napisal/a:
- Hotela sem še samo dodati, in to se nanša na Rat, da je bolje imeti dve podganici, kot pa eno To je jasno, da potrebujo družbo in še vedno mislim, da človeška družba ne zadostuje. Četudi se nameravaš ukvarjati s podganico 12 ur na dan.
Ne vem, no, predstavljajte si, da bi vi imeli samo podgano. In je podgana vedno z vami, ampak vseeno bi imeli zraven obvezno še človeške prijatelje, ne? Vem ja, se zavedam, samo bom za enkrat res samo eno, da vidim kakšni bodo odzivi potem bom pa šele kupila drugo. Mislim pa da ne ne bom edina k ma sam eno podgano, in pomojem ji nebo nč hudga. Sej če gledaš tud druge živali, nimajo jih vsi lastniki po dve. Sploh pa bo mela dost družbe v našem "Zoo-ju" | |
| | | Eva
Število prispevkov : 356 Join date : 14/01/2009 Age : 33
| Naslov sporočila: Re: Prihaja podgana Sre Dec 09, 2009 1:55 pm | |
| - Rat je napisal/a:
- Nes je napisal/a:
- Hotela sem še samo dodati, in to se nanša na Rat, da je bolje imeti dve podganici, kot pa eno To je jasno, da potrebujo družbo in še vedno mislim, da človeška družba ne zadostuje. Četudi se nameravaš ukvarjati s podganico 12 ur na dan.
Ne vem, no, predstavljajte si, da bi vi imeli samo podgano. In je podgana vedno z vami, ampak vseeno bi imeli zraven obvezno še človeške prijatelje, ne? Vem ja, se zavedam, samo bom za enkrat res samo eno, da vidim kakšni bodo odzivi potem bom pa šele kupila drugo. Mislim pa da ne ne bom edina k ma sam eno podgano, in pomojem ji nebo nč hudga. Sej če gledaš tud druge živali, nimajo jih vsi lastniki po dve. Sploh pa bo mela dost družbe v našem "Zoo-ju" Samo zavedaj se, da se mladički (dokler rastejo) veliko lažje navežejo na novo podgano. Starejše kot so, več problemov imaš pri navajanju in sprejemanju. Je blo na forumu že nekaj primerov ko starejše podgane niso sprejele mlajših - Pepeta in Mici še sedaj ne upam dati v eno kletko, pa imam Mici od oktobra, Mashikaa ima še večje probleme, ji je starejša celo poškodovala mlajšo ipd. Seveda so bili tudi uspešni primeri, ampak če le lahko, ti svetujem da podganici kupiš skupaj | |
| | | Nes
| Naslov sporočila: Re: Prihaja podgana Sre Dec 09, 2009 4:07 pm | |
| - Rat je napisal/a:
Vem ja, se zavedam, samo bom za enkrat res samo eno, da vidim kakšni bodo odzivi potem bom pa šele kupila drugo. Mislim pa da ne ne bom edina k ma sam eno podgano, in pomojem ji nebo nč hudga. Sej če gledaš tud druge živali, nimajo jih vsi lastniki po dve. Sploh pa bo mela dost družbe v našem "Zoo-ju" Iz človeškega stališča ji ne bo nič hudega, iz podganjega pa zna biti ena sama podganica zelo osamljena kljub obilici človeške družbe. Gre se za to, da so izredno družabne živali z izredno zapletenimi soicalnimi odnosi. Potrebujejo podganjo družbo. Sicer pa, takoj ko dobiš podganico te bo tako ali tako čisto prevzela in ne boš mogla zdržati, da ne bi imela še ene | |
| | | Cath
Število prispevkov : 550 Join date : 24/10/2009 Age : 43 Kraj : Koper
| Naslov sporočila: Re: Prihaja podgana Sre Dec 09, 2009 5:28 pm | |
| Pri meni je bilo tako: ko sem imela še vse mladičke skupaj so se imeli prekrasno, vsi so se med seboj razumeli, igrali, lovili, plezali po kletki, nikoli jih nisem klicala, da pridejo ven iz hiške, vedno so takoj prilezli k meni. Vsakič, ko je kakšen mladiček odšel v nov dom, je bil za vse druge, ki jih imam doma šok. Podganice so rabile vsaj 1 dan, da so prišle k sebi! In potem spet.. čim sem kakšno spet oddala, je bil v kletki mir in žalost.. podganice so kot ljudje, neverjetno so čustvene. Iz prejšnjega legla sem oddala vse, le 1 sem obdržala in zdaj, ko je ostala sama v kletki se sploh ne igra več, igrala, ki sem ji dala v kletko sploh ne uporablja.. Pride le, če jo pokličem, dam za jest. Če je ne dam ven iz kletke, kar spi not in ne razgraja več nič po kletki. Nekako mi je žal, da nisem 2 obdržala, zato bom zdaj iz novega legla sigurno še 1 obdržala, ker očitno ta moja mala ne mara bit sama v kletki. Podgane so družabne. Veliko ljudi reče, da bodo vzeli le 1, ker ji pozornost sigurno ne bo manjkala, ampak ne vem, če je podganici res tko všeč. moje mnenje: vsaj 2 | |
| | | podganca
Število prispevkov : 91 Join date : 14/11/2009 Age : 32 Kraj : brežice
| Naslov sporočila: Re: Prihaja podgana Sre Dec 09, 2009 5:59 pm | |
| Ja tud jaz se strinjam, da je boljše met vsaj 2 podganci. Kasneje boš zelo težko navadila eno na drugo, ker bi po vsej verjetnosti podganca, ki bi jo imela prvo branila svoj terotorij, ter ne bi pustila drugi, da je v isti kletki. Vsaj na začetku no.. Če bi doma sprejeli eno podganco, verjetno nebi bilo problemov če bi imela dve. Jim pač obrazložiš, da potrebujejo družbo, ker so zelo družabne.. itd. Sploh pa ko bodo enkat videli te male kepice, jih bodo vzljubili. tudi pri meni je bilo tako. Pa še zanimivo je gledati, kako spijo skupaj, čistijo ena drugo se igrajo... :=)=: | |
| | | Rat
| Naslov sporočila: Re: Prihaja podgana Sre Dec 09, 2009 6:13 pm | |
| Pri nas ne bodo sprejeli niti ene, kaj šele dve. Za začetek bo pač ena in konec, js nemorm pretiravat, mogoče bom drugo kupila že ta mesec al pa pač ne. Očitno se tudi vi naredili "napake", js bom vidla kako se bo obnašala, ko bo sama, če bo res umirala od dolgčasa ji bom hočeš nočeš nabavila še drugo. Drugač pa ja, super je tud ko te "nategnejo" da sta enakega spola, pol imaš pa poleg dveh podgan še 20majhnih in lahko letim iz bajte js in mojih 22 podgan.. | |
| | | Nes
| Naslov sporočila: Re: Prihaja podgana Sre Dec 09, 2009 6:35 pm | |
| - Rat je napisal/a:
- Pri nas ne bodo sprejeli niti ene, kaj šele dve.
Za začetek bo pač ena in konec, js nemorm pretiravat, mogoče bom drugo kupila že ta mesec al pa pač ne. Očitno se tudi vi naredili "napake", js bom vidla kako se bo obnašala, ko bo sama, če bo res umirala od dolgčasa ji bom hočeš nočeš nabavila še drugo. Drugač pa ja, super je tud ko te "nategnejo" da sta enakega spola, pol imaš pa poleg dveh podgan še 20majhnih in lahko letim iz bajte js in mojih 22 podgan.. hehe Pošteno. Ampak nihče ne pretirava. Seveda je odločitev tvoja, nihče te ne bo obsojal, če imaš samo eno živalico doma. Saj boš zagotovo lepo skrbela zanjo, to pa je najvažnejše. Samo je pa nekoliko nepravično do živali, če si jo človek nabavi in potem pričakuje, da bo živela točno tako ,kot si je človek zamislil. In da bo pozabila na vse svoje genetsko pogojene nagone in življenjske vzorce. | |
| | | Rat
| Naslov sporočila: Re: Prihaja podgana Sre Dec 09, 2009 7:27 pm | |
| - Nes je napisal/a:
- Rat je napisal/a:
- Pri nas ne bodo sprejeli niti ene, kaj šele dve.
Za začetek bo pač ena in konec, js nemorm pretiravat, mogoče bom drugo kupila že ta mesec al pa pač ne. Očitno se tudi vi naredili "napake", js bom vidla kako se bo obnašala, ko bo sama, če bo res umirala od dolgčasa ji bom hočeš nočeš nabavila še drugo. Drugač pa ja, super je tud ko te "nategnejo" da sta enakega spola, pol imaš pa poleg dveh podgan še 20majhnih in lahko letim iz bajte js in mojih 22 podgan.. hehe Pošteno.
Ampak nihče ne pretirava. Seveda je odločitev tvoja, nihče te ne bo obsojal, če imaš samo eno živalico doma. Saj boš zagotovo lepo skrbela zanjo, to pa je najvažnejše. Samo je pa nekoliko nepravično do živali, če si jo človek nabavi in potem pričakuje, da bo živela točno tako ,kot si je človek zamislil. In da bo pozabila na vse svoje genetsko pogojene nagone in življenjske vzorce. pomojm ji bo pr men tako in tako bolš, kokr pa da se dolgočasi nekje kjer čaka da jo kdo vzame k sebi. Glede podganjih nagonov, načina življenja ipt. pa ni fora v tem da moram met zrd tega 2 ali več podgan, ker v "ujetništvu" pač kot hišni ljubljenček itak nima pogojev da živi kot prava podgana. Vendar to še ne pomeni, da ji je v "ujetništvu" hudo. | |
| | | Nes
| Naslov sporočila: Re: Prihaja podgana Sre Dec 09, 2009 7:46 pm | |
| - Rat je napisal/a:
pomojm ji bo pr men tako in tako bolš, kokr pa da se dolgočasi nekje kjer čaka da jo kdo vzame k sebi. Glede podganjih nagonov, načina življenja ipt. pa ni fora v tem da moram met zrd tega 2 ali več podgan, ker v "ujetništvu" pač kot hišni ljubljenček itak nima pogojev da živi kot prava podgana. Vendar to še ne pomeni, da ji je v "ujetništvu" hudo. Slabi argumenti. Kakor želiš, boš imela pa pač samo eno. Najbrž podgane zarad tega ne bo konec. http://www.fancy-rats.co.uk/information/guides.php?subject=company | |
| | | Fiamma Admin
| Naslov sporočila: Re: Prihaja podgana Sre Dec 09, 2009 7:48 pm | |
| No ti povem še svojo zgodbo. Ko sem si kupila Alexija je bil cel prestrašen, im sem ga vzela v roke je probal pobegnit, ko je bil v kletki se je vedno skrival. Namreč ni bil socializiran kot mladič in je bil čisto depresiven v kletki. Potem sem se odločila vzet še eno podganico. Alexija sem kastrirala po tem, ko se je sparil z Rokovo Snežko. Vzela pa sem Lumpo, njegovo hčerkico. Situacija v kletki se je popolnoma spremenila. Lumpa je bila hiperaktivna in vse razmetala, vedno skakala okoli, tudi z ljudmi ni imela nobenih težav, veselo je vedno plezala po rokah, ramah, raziskovala okolico, ... Tudi Alexi je postal bolj živah, čeprav v primerjavi z Lumpo je pravi lenuh. Tako se je tudi Alexi malo bolj privadil na roko, ko je videl, da ni to noben "baw baw". Na žalost sem ju morala zaradi alergije oddati, šla pa sta k Jasmini v Novo Gorico, kjer imata še 3 podganje prijateljice. | |
| | | Sponsored content
| Naslov sporočila: Re: Prihaja podgana | |
| |
| | | | Prihaja podgana | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
| |
| |
| |
|