| osamljena podgana :/ | |
|
|
Avtor | Sporočilo |
---|
babs.
Število prispevkov : 5 Join date : 04/08/2011 Age : 32 Kraj : mežica
| Naslov sporočila: osamljena podgana :/ Pet Feb 17, 2012 12:49 pm | |
| imam en problem.. imela sem dve podgani didi ki je stara eno leto in zojo ki je bila stara slabe 4 leta. zoja je imela včeraj operacijo tumorja in ni preživela . pred tem sta bile skupaj v tronadstropni kletki. in tako kot jaz tudi didi pogreša zojo. in me zanima kaj bi bilo najbolje, naj jo dam v majnšo kletko ali ji naj kupim novo prijateljico. in ne vem kako bi sprejela novo podgano. | |
|
| |
choo
Število prispevkov : 1152 Join date : 17/03/2010 Age : 35 Kraj : Ljubljana
| Naslov sporočila: Re: osamljena podgana :/ Pet Feb 17, 2012 3:49 pm | |
| Sožalje Po mojem najboljše, da nabaviš 2 mladička (in to čimprej, preden se tvoja podganica odvadi družbe). Načeloma, če je družbe navajena, bo zelo verjetno tudi novo podganco sprejela. 2 bi pa vzela zato, da nova podganca ne bo sama, če jo starejša slučajno ne sprejme, in sploh pri podganah tako ali tako velja, da več ko jih je, boljše je Pa še mladička se bo imela vrstnico za se igrat z njo, tako da bo manj težila ta starejši podganci. Ne je pa v manjšo kletko dajat, ker bo po mojem potem še bolj žalostna. | |
|
| |
Nes
Število prispevkov : 1946 Join date : 14/08/2009 Age : 37 Kraj : Maribor
| Naslov sporočila: Re: osamljena podgana :/ Pet Feb 17, 2012 6:17 pm | |
| Ker je praviš, da je stara eno leto, ima pred sabo še par let življenja in teh res ne sme preživeti sama in za povrh še v manjši kletki. Kar pravi Choo je idealna rešitev. Da boš bolje pripravljena, si preberi tole temo: Uvajanje podgane in za vsak slučaj še Podganji prepiri | |
|
| |
babs.
| Naslov sporočila: Re: osamljena podgana :/ Sob Feb 18, 2012 1:46 pm | |
| hvala za odgovor. res mi je pomagal in že dannes sem kupila dve novi podgani je pa problem ko sta samčka a ju bom nesla v kratkem kastrirat da ne bo problemov drugače se pa razumejo ju je didi lepo sprejela. še enkrat hvala!! | |
|
| |
choo
Število prispevkov : 1152 Join date : 17/03/2010 Age : 35 Kraj : Ljubljana
| Naslov sporočila: Re: osamljena podgana :/ Sob Feb 18, 2012 1:56 pm | |
| No, samo previdno Naj se zaenkrat samo čez rešetke spoznavajo, ker so samčki plodni že pri cca 5 tednih, kastrirat jih daš pa lahko, ko so stari 3 mesece, potem je pa treba še kak mesec počakat, preden jih daš lahko skupaj. Veliko veselja z malčkoma ti želim! | |
|
| |
Puppy
Število prispevkov : 288 Join date : 10/02/2011 Age : 31 Kraj : Kranj
| Naslov sporočila: Re: osamljena podgana :/ Sob Feb 18, 2012 2:04 pm | |
| Super, da ju je že od začetka lepo sprejela Si ju v trgovini kupila a kako? (: | |
|
| |
babs.
| Naslov sporočila: Re: osamljena podgana :/ Sob Feb 18, 2012 4:09 pm | |
| saj za enkrat jih imam ločeno.. ampak so kletke skupaj da se lahko vohajo kupila sem ju v trgovini in tam so mi rekli da sta stara nekje 3-4mesece. zato gremo že ta teden k veterinarju še na pregled. drugače sta pa prava lenuha za razliko od didi bom zrihtala kako sliko | |
|
| |
Puppy
Število prispevkov : 288 Join date : 10/02/2011 Age : 31 Kraj : Kranj
| Naslov sporočila: Re: osamljena podgana :/ Sob Feb 18, 2012 4:19 pm | |
| Ja, saj samčki so itak bolj lenuhi, samičke pa hiperaktivne (: | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov sporočila: Re: osamljena podgana :/ | |
| |
|