| Resen problem. | |
|
|
Avtor | Sporočilo |
---|
matic
Število prispevkov : 2 Join date : 07/05/2012
| Naslov sporočila: Resen problem. Pon Maj 07, 2012 6:35 pm | |
| Zdravo. Imam približno 4 leta starega podgančka. Zelo sem pazil na njegovo prehrano, življenski prostor in druženje. V zadnjem mesecu se mu je začel pojavljati rdeč izscedek iz levega očesa. Čez par se mu je izbolšalo potem pa ista zgodba. to se je ponavljalo približno en mesec. zadnja 2 tedna sem opazil da je začel šepati in izscedek se je preselil tudi na desno oko. Stvar je prišla tako daleč da zadnjih tačk ne more več uporabljati. ne more se upreti niti hoditi. Vleče jih za sabo. Šel sem k več veterinarjem in so se mi smejali da sem pripeljal podgano jo pregledali in povedali da je to stvar starosti. Da ne omenjam računa na koncu za brezvezen pregled. Zelo me skrbi in mi ga je vsak dan težko gledati. Vem da se mu čas izteka. Razmišljal sem tudi da bi ga peljal na inekcijo. Vendar se mi to zelo upira. Po drugi strani ga težko gledam kako se muči iz dneva v dan. Prosim vas za kakšen nasvet. Kaj bi vi naredili v moji situaciji? Za odgovore se vam že v naprej zahvaljujem.
| |
|
| |
choo
Število prispevkov : 1152 Join date : 17/03/2010 Age : 35 Kraj : Ljubljana
| Naslov sporočila: Re: Resen problem. Pon Maj 07, 2012 6:49 pm | |
| Glede na to, da je star že 4 leta, gre verjetno "samo" za starostno težavo. Sploh pri samčkih ni nič nenavadnega, da jim začnejo odpovedovati zadnje tačke in težko hodijo, tačke jim pa lahko tudi čisto odpovejo. Sicer se mi 2 tedna zdi zelo hitro, ampak kot rečeno glede na starost ni nemogoče. Načeloma se podgance na to navadijo in se naučijo premikat tako, da tačke vlečejo za sabo. Dokler ima apetit in kaže voljo do življenja, ga jaz ne bi peljala uspavat - mojega podgančka sem peljala šele takrat, ko je res samo še ležal na boku in ga ni bilo nič več skupaj. Preberi še malo tole temo, mogoče bo kaj v pomoč: https://podgane.slovenianforum.com/t981-stara-podganaLahko pa za mnenje vprašaš še kakšnega veterinarja, seznam tistih, ki se spoznajo na glodalce, je pa tule: https://podgane.slovenianforum.com/t803-seznam-veterinarjev | |
|
| |
podgANA
Število prispevkov : 92 Join date : 11/08/2009 Age : 42 Kraj : Ljubljana
| Naslov sporočila: Re: Resen problem. Pon Maj 07, 2012 8:42 pm | |
| Se strinjam s choo, dokler ima apetit in voljo do življenja,... Moj Pepe je star tri leta in so mu čisto odpovedale zadnje tačke in se vleče po boku. Močno je shujšal, vendar ima še vedno apetit. Problem je samo, ker je postal zelo agresiven in se ga še pipniti ne smem več. | |
|
| |
matic
Število prispevkov : 2 Join date : 07/05/2012
| Naslov sporočila: Re: Resen problem. Pon Maj 07, 2012 9:10 pm | |
| Poje bolj malo. Zelo je shujšal, čuti se res vsaka kost. In cele dneve prebije v hišici in včeraj me je prvič ugriznil, kot da mu ni več do družbe :/ | |
|
| |
podgANA
Število prispevkov : 92 Join date : 11/08/2009 Age : 42 Kraj : Ljubljana
| Naslov sporočila: Re: Resen problem. Tor Maj 08, 2012 8:20 am | |
| Večkrat na dan mu ponudi razne kašice. Pepe opoldne dobi zelenjavno-žitne kašice (večkrat je notri tudi meso), popoldne pa še žitno- sadno kašico. Tako je malenkost pridobil na gramih(tudi jaz mu lahko prištejem skoraj vse kosti). Ja, tudi on cele dneve preživi v hišici in se kar naprej samo nekaj čoha in spi. Kaj pa naj drugega počne, če je pa tako nepokreten? | |
|
| |
Nena
Število prispevkov : 8 Join date : 22/11/2010 Kraj : Maribor
| Naslov sporočila: Re: Resen problem. Ned Okt 21, 2012 1:44 pm | |
| Tudi jaz bi nekaj vprašala, saj imam težavo. Moja Uha bo čez en mesec stara 2 leti. Na zunanji strani desne zadnje tačke se ji je naredila bunkica, ne vem, če si jo je razkraspala ali je enostavno počila, saj ima zdaj odprto ranico iz katere tudi teče kri. Ni videt, da bi jo bolelo ali motilo, saj je obnaša enako. Dosti poje in se živahno giblje. Vseeno pa me ful skrbi, da ni kje tumor. V torek grem k zdravniku v Pesnico. Upam, da mi bodo lahko pomagali. Prosila pa bi kogarkoli, če vsaj približno ve o čem govorim, da bi mi pomagal. Najlepša hvala!! | |
|
| |
choo
Število prispevkov : 1152 Join date : 17/03/2010 Age : 35 Kraj : Ljubljana
| Naslov sporočila: Re: Resen problem. Ned Okt 21, 2012 4:05 pm | |
| Verjetno je bila gnojna bula, ki se je odprla. Ponavadi ni to nič hudega, samo treba je pazit, da se rana ne okuži. Speri rano s fiziološko raztopino in jo z nečem (samo ne z alkoholom, je premočno!) razkuži in jo maži z antibiotično kremo, če imaš slučajno kakšno doma. Vseeno pa pelji potem veterinarju pokazat, po mojem. | |
|
| |
Nena
| Naslov sporočila: Re: Resen problem. Ned Okt 21, 2012 5:26 pm | |
| Ok, ful hvala za pomoč! Res upam, da ni nič hujšega. V torek greva k zdravniku, za zdaj pa ji mažem z mazilom. | |
|
| |
Nena
| Naslov sporočila: Re: Resen problem. Pon Okt 22, 2012 2:23 pm | |
| Toliko da sporočim, Uha ima ulceracijo na nogi. Zdravljenje je lahko konzervativno ali operativno. Tako, da greva ta teden v Muto. Upam, da bo vse v redu!!! | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov sporočila: Re: Resen problem. | |
| |
|
| |
| Resen problem. | |
|