hmmm, 4 godine kažeš... vidiš, da li možda znaš (tj iz privatnog iskustva a ne rekla-kazala) koliko je štakor najviše poživio?
Moja najstarija (koju sam na žalost morala uspavat zbog tumora na njušci koj se nije dao operirat a jako ju je bolio
) je bila svega 2tj udaljena od 3. rođendana...
Bila je toliko živahna i pokretna da se dam kladit da bi bez problema prešla i tu dob da nije bilo tog tumora... A sestra joj je još na ljeto uginula...
a što se tiće ovih boja i dlake to je moj prijatelj donio hrpu štakorića iz neke uzgajivačnice u Italiji (koje, ne znam). Tj donio je par hairlessa, plavih i srebrnih dumba (i nešto crno bijelih) ali dovoljno i iz različitih legla pa se nisu parili u familiji
Ja sam uzela nekolicinu a i kroz god dana sam došla u kontakt sa ljudima koji su također pa sam malo pohvatala linije (po datumima okota).
Makar nisam pretjerano zadovoljna njima :\
Gotovo cijelo jedno leglo je imalo epilepsiju (to sam isto pohvatala od random ljudi koji su ih kupili) a i moja 2 su imala
cura je na žalost uginula prilikom svog 3. napadaja (ugušila se u slini) a dečko je nastradao od strane maminog psa...
Još uvijek čujem za totalno random slučajeve epilepsije koje mogu povezat sa tim uveženim štakorima (dio je završio kod uzgajivača zmija koji ih množe a ljudi znaju i tamo kupovat i to se raširilo... a prije toga nisam nikad vidla štakora sa epilepsijom kod nas...)
Nadalje, imala sam 2 sterilna štakora. Tog dečka koj je nastradao (jajca mu se nisu razvila) i ženka (nisu iz istog legla) koja nikad nije začela a bila je sa nekoliko različitih mužjaka u periodu od 8mj
To je što se tiće njih...
Ovaj himalajac je njihov potomak tj potomak tih uveženih štakora (ima još jedan double rex sijamac) koji se slučejno pojavio u leglu (kolega nije donio sijamce jer mu se nisu sviđali ali ovi su nosili gene ^^)
Odd eye je također slučejno iskočio kod jedne gospođe koja drži uzgajivačnicu glodavaca.
Ja sam došla samo se upoznat i on mi je zapeo za oko pošto sam trebala mužjaka, tek sam doma skužila da ima različite oči lol
Nazvala sam gospođu i rekla joj za to i da pogleda i ostatak legla. čak nudila još novaca jer mi je bio bed što sam ga uzela a da žena nije ni vidla što ima
bew se pak prijatelju okotio. Od roan ženke i crnog mužjaka hahah
bila su još 2 s time da su oba imala po 1 sitnu sivu točkicu pored svakog uha i nisu bili dumbo
A da te pitam za tvog, dal je zdrav?
Znam da su bew skloni epilepsiji i gluhoći (ko da mi i ovak nije dosta epilepsije...)
Moja curka je a sreću zdrava i nadam se da će takva i ostat
A što se tiće mojih legla imam ih relativno redovito
Ovisi zapravo o curama.
Ne parim ako su ispod 4mj ili preko god i pol dana i svaka dobi bar 3mj pauze između legla
Tako da sam imala legla u 7. i 8.7., 3.8. (to je bilo neplanirano, prijatelj koj je čuvao moje štakore je pustio svog mužjaka preblizu...) i 3 legla su bila sad 10, 13. i 18. 11.
31 beba i sve razgrabljene
Naravno samo i samo za ljubimce!
Nije čak ni bilo dosta lol Na sreću mojih kolega koji su također imali legla
Sljedeća će biti tamo negdje oko 3.mj sa ovim curkama koje su trenutno premlade a između možda jedno hairless