| Poličke za kletko | |
|
+12oya Nes Nina taii aiko valandil bolha Olivija Eva _panter_ mamaF Fiamma Barbara 16 posters |
|
Avtor | Sporočilo |
---|
Barbara
Število prispevkov : 26 Join date : 03/02/2009 Kraj : okolica Ljubljane
| Naslov sporočila: Poličke za kletko Čet Feb 12, 2009 7:15 pm | |
| Živjooo Dobila sem precej veliko kletko, vendar je brez poličk, zato me zdaj zanima ali kdo ve če kje prodajajo že narejene poličke? ali pa če ima kdo kakšno idejo kako jih naredit, samo ne iz lesa... ene 3 bi mi res prav prišle.... | |
|
| |
Fiamma Admin
Število prispevkov : 1492 Join date : 13/01/2009 Age : 34 Kraj : Koper
| Naslov sporočila: Re: Poličke za kletko Čet Feb 12, 2009 7:22 pm | |
| zakaj pa ne iz lesa?...to bi ti blo najlažje čene vprašaj koga, ki zna klepat naj ti naredi iz kšne kovine | |
|
| |
mamaF
Število prispevkov : 519 Join date : 13/01/2009 Age : 53 Kraj : Komen
| Naslov sporočila: Re: Poličke za kletko Čet Feb 12, 2009 8:01 pm | |
| Kaj pa kaj takega? Narejeno iz vejic, na dve krajši vejici so z mini žebljički pribite daljše vejice. V prajšnji, kovinski kletki, ki je bila v osnovi za ptiče ni bilo polic in sem naredila tudi take. Je OK. v lubje se urin ne vpije, če pa se že in ti smrdi, jih lahko opereš z vročo vodo in kisom, posušiš na soncu in montiraš nazaj. | |
|
| |
_panter_
Število prispevkov : 53 Join date : 13/01/2009 Age : 34 Kraj : Koper
| Naslov sporočila: Re: Poličke za kletko Čet Feb 12, 2009 8:28 pm | |
| ma glej.. jaz ti odsvetujem iz lesa.. ker to tako smrdi ko se upije urin.. imam js lesene in je grave.. nevem s čim bi lahko to prelepu ali premazal da nebi upijalo:S ki je šel urin celo skozi lak :S | |
|
| |
Barbara
| Naslov sporočila: Re: Poličke za kletko Čet Feb 12, 2009 8:45 pm | |
| ja sej zato jih nebi mela iz lesa, ker bi mi pol smrdel v sobi kaj pa kej v smislu da kupim , če se sploh da kje, npr. kaj podobnega pleksi steklu, plastiko pač, pa potem to nekako zmontiram na kletko? ampak bi že skorej moral tud poličke prodajat kje, glede na to da prodajajo ostalih miljon neumnosti... | |
|
| |
_panter_
Število prispevkov : 53 Join date : 13/01/2009 Age : 34 Kraj : Koper
| Naslov sporočila: Re: Poličke za kletko Čet Feb 12, 2009 9:55 pm | |
| amm.. poličk ne prodajajo.., res je pa da prodajajo miljon drugih neumnosti.. tisto kar bi človek rabu pa ne.. ma kam bi ti te poličke dala? v kaj? v plastično žičnato kletko? al v kakšno leseno kletko ? :O | |
|
| |
mamaF
Število prispevkov : 519 Join date : 13/01/2009 Age : 53 Kraj : Komen
| Naslov sporočila: Re: Poličke za kletko Čet Feb 12, 2009 10:14 pm | |
| | |
|
| |
Barbara
| Naslov sporočila: Re: Poličke za kletko Čet Feb 12, 2009 10:59 pm | |
| poličke bi dala v železno žičnato kletko... bom še mal nardila obhod po trgovinah pa bom pol vidla če se morm res na delo spravt hvala za predloge | |
|
| |
Barbara
| Naslov sporočila: Re: Poličke za kletko Ned Feb 15, 2009 5:54 pm | |
| uglavnem plastičnih poličk ne prodajajo nikjer zgleda da bo treba še v kakšn bauhaus pogledat, če ne mi pa samo še les ostane | |
|
| |
Eva
Število prispevkov : 356 Join date : 14/01/2009 Age : 33
| Naslov sporočila: Re: Poličke za kletko Sre Feb 18, 2009 3:19 pm | |
| Dones sm brskala po Merkurju in sm vidla ene take že narjene poličke iz stekla, različnih mer (sam to so une za u pohištvo montirat...) Mogoče bi to kj pomagal? | |
|
| |
Barbara
| Naslov sporočila: Re: Poličke za kletko Sre Feb 18, 2009 4:51 pm | |
| Mja bolj ne kot ja...steklo se mi zdi manj praktično, za v kletko...vsekakor je bolš kot les ampak... ma šla bom do enga modela k se s proizvodnjo in oblikovanjem plastike ukvarja pa ga bom probala prepričat da mi par kosov odreže... upam da bo za | |
|
| |
Olivija
Število prispevkov : 387 Join date : 15/02/2009 Age : 30 Kraj : Ljubljana
| Naslov sporočila: Re: Poličke za kletko Pon Jul 27, 2009 6:37 am | |
| - Barbara je napisal/a:
- Mja bolj ne kot ja...steklo se mi zdi manj praktično, za v kletko...vsekakor je bolš kot les ampak... ma šla bom do enga modela k se s proizvodnjo in oblikovanjem plastike ukvarja pa ga bom probala prepričat da mi par kosov odreže... upam da bo za
Baebara kaj se je zgodl s temi poličkami? Sprašujm zato, ker ma Olizdej tud novo kletko (žičnato) v kateri so ble notr lesene poličke in bi jih rada zamenjala za neki plastičnga ker sm opazla da raje lula po poličkah kot po žaganji (KOK JE TA PODGANA ZABITA) | |
|
| |
bolha
Število prispevkov : 282 Join date : 27/01/2009 Age : 33 Kraj : Izola
| Naslov sporočila: Re: Poličke za kletko Pon Jul 27, 2009 8:46 am | |
| | |
|
| |
Olivija
Število prispevkov : 387 Join date : 15/02/2009 Age : 30 Kraj : Ljubljana
| Naslov sporočila: Re: Poličke za kletko Pon Jul 27, 2009 10:27 am | |
| - bolha je napisal/a:
- jaz sem mojemu poličke, ki so tudi lesene, zavila v en star plastičen prt, ki ga zdej redno brišem z vodo pa malo kisa. ko pa že preveč začne smrdet pa ga enostavno menjam.. mam pa tudi srečo, da je priden in ga ne grize, ker to ne bi blo lih zdravo pol
Sej jest razmišlam da bi gor položila kr une plastične podstavke k jih dajo eni na mizo pod krožnike. | |
|
| |
valandil
Število prispevkov : 17 Join date : 18/04/2010 Age : 30 Kraj : kranj
| Naslov sporočila: Re: Poličke za kletko Tor Apr 20, 2010 2:55 pm | |
| Mene pa zanima, če je 100% nujno, da ima kletka več nadstropij , saj jih moja nima in bi podganica morala kakšen mesec počakati v tej kletki dokler ne pride nova (narejena iz lesa). Če je nujno me zanima če se kje da kupit kakšno stvar kot nadstropje ali je dovolj če ji dam nekaj deščic ter plezalnih vrvi ter podobnih stvari. | |
|
| |
taii aiko
Število prispevkov : 138 Join date : 03/09/2009 Age : 36 Kraj : Okolica Celja
| Naslov sporočila: Re: Poličke za kletko Tor Apr 20, 2010 2:59 pm | |
| - valandil je napisal/a:
- Mene pa zanima, če je 100% nujno, da ima kletka več nadstropij , saj jih moja nima in bi podganica morala kakšen mesec počakati v tej kletki dokler ne pride nova (narejena iz lesa). Če je nujno me zanima če se kje da kupit kakšno stvar kot nadstropje ali je dovolj če ji dam nekaj deščic ter plezalnih vrvi ter podobnih stvari.
Tud moja 'ganca nima nadstropij v kletki. Ima eno viseco "lestev" in to je to. V kletki jo imam samo kadar sem v sluzbi oz. kadar je ne morem vzeti s sabo, sicer je spuscena in prosto teka ter pleza vsepovsod. | |
|
| |
Fiamma Admin
| Naslov sporočila: Re: Poličke za kletko Tor Apr 20, 2010 3:05 pm | |
| Podgana ne rabi nujnpo nadstropij, je pa jih fajn imet, saj tako se naredi več prostora, kjer alhko dremučka, raziskuje, se igra, ... Kot je je Taii napisala, ji lahko dodaš kakšno igračko, lestev ali kaj drugega, da se ta prostor porabi. | |
|
| |
valandil
Število prispevkov : 17 Join date : 18/04/2010 Age : 30 Kraj : kranj
| Naslov sporočila: Re: Poličke za kletko Tor Apr 20, 2010 3:06 pm | |
| torej bo lahko kakšen mesec brez problema priživela tako. | |
|
| |
Fiamma Admin
| Naslov sporočila: Re: Poličke za kletko Tor Apr 20, 2010 3:17 pm | |
| - valandil je napisal/a:
- torej bo lahko kakšen mesec brez problema priživela tako.
Ja, brez skrbi. V prihodnje te prosim, da malo pregledaš že obstoječe teme in psotaš v tisto, ki je primerna, saj bi ti bilo potrebno le zarolat po seznamu tem. Zdaj sem tvoje poste premaknila iz teme o hiškah v temo o poličkah. LP | |
|
| |
Nina
Število prispevkov : 93 Join date : 21/01/2010 Kraj : Ljubljana
| Naslov sporočila: Re: Poličke za kletko Ned Maj 02, 2010 2:13 pm | |
| Jaz sem pravkar dobila ogromno kletku, ki tudi ni vključevala poličk - začasno sva jih s fantom naredila kar iz kartona v katerem je kletka bila in prelepila iz selotejpom (zaenkrat ga ne grizeta ). | |
|
| |
Nes
Število prispevkov : 1946 Join date : 14/08/2009 Age : 37 Kraj : Maribor
| Naslov sporočila: Re: Poličke za kletko Sob Jul 17, 2010 4:21 pm | |
| Iz cenejšega tapisona se da narediti čudovite poličke! Lahko se ga tudi zrola in obesi kot viseči tunel in tudi viseče mreže se čisto enostavno naredijo. Samo tapison mora biti ravno toliko poceni, da ga lahko sami doma s škarjami režete. Sem iz Baumaxa privlekla takega modrega, mislim da se mu reče Economy. vas pa opozarjam, da so bale določene dolžine ( 3 m ali 5 m če si izberete kak drugačen tapison) tako da boste dobili pač ogromen pravokotnik dolžine 3 m, višino si pa sami izberete | |
|
| |
oya
Število prispevkov : 3 Join date : 30/04/2011
| Naslov sporočila: Re: Poličke za kletko Sob Apr 30, 2011 8:09 pm | |
| jaz pa nisem vedla da pac ga je treba navadit da more nekam hodit predvsem lulat (za kakanje ni takega problema), in je mel na leseni policki hisko. Je pa tam tolk casa bival not, da se je tako navadu, da tut zdej, ko sem mu hisko stran dala in policko spucala kot se je pac dal, se vedno ždi tm gor in caka. in mi ga je hudo gledat, ker misli pomoje da je brez hiske ostal, sam lesena policka res prevec zacne smrdet, da bi on lahk tam not se spal. a ma kdo kako idejo kako ga navadit na zaganje in spodnjo hisko? | |
|
| |
Skinny
Število prispevkov : 442 Join date : 11/03/2010 Age : 47 Kraj : Kamnik
| Naslov sporočila: Re: Poličke za kletko Sob Apr 30, 2011 10:37 pm | |
| Če je fant, bo lulal tako ali tako, kjerkoli. Na hiške in spremembe se bo sam navajal (jih rabi), res pa je da raje spijo v višjih nadstropjih. Namesto navadne lesene police raje uporabi laminat ali plastiko. Daj mu kašno visečko, jih imajo zelo radi. Žaganje je slabo... Drugače pa imaš odgovore na vsa vprašanja že v različnih temah in je potrebno malo prebrati forum. | |
|
| |
LadyCy
Število prispevkov : 209 Join date : 04/04/2010 Age : 31 Kraj : Ptuj
| Naslov sporočila: Re: Poličke za kletko Pon Maj 02, 2011 7:54 am | |
| Plastične poličke na mero lahko kupiš v ZOOtic, pa še cene so zelo majhne. | |
|
| |
missLeeAnn
Število prispevkov : 22 Join date : 28/07/2012 Age : 33 Kraj : Ljubljana
| Naslov sporočila: Re: Poličke za kletko Ned Sep 30, 2012 8:28 pm | |
| Jaz se tudi zanimam za plastične poličke. Zanima me če jih je kdo kje opazil, magari v kakem Obiju ali Bauhausu, ali pa če se jih slučajno že dobi v teh trgovinah za živali? Zdaj sem na lovu in si res želim plastične, take da bi se jih nekako dalo namontirat v žičnato kletko. Če kdo kaj ve, bom vesela odgovora. LadyCy, je to res, da se jih dobi v Zooticu? Zadnjič sem bila, pa nisem ničesar takšnega opazila - na splošno je bilo zelo malo stvari za podganice. | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov sporočila: Re: Poličke za kletko | |
| |
|
| |
| Poličke za kletko | |
|