| Testiranje na živalih | |
|
+9rat^^ Puppy choo Tasha.W Fiamma Lanac Juni talupu Nes 13 posters |
|
Avtor | Sporočilo |
---|
talupu
Število prispevkov : 339 Join date : 21/02/2010 Age : 26 Kraj : Ljubljana
| Naslov sporočila: Re: Testiranje na živalih Tor Feb 22, 2011 9:38 pm | |
| No, imam še neki vprašanj. Kaj pa pasji (živalski) šamponi in "kozmetika"? Mene sicer zanima bolj za šampone, saj jih uporabljam za Lumpo, kaj drugega že ne, ampak a to potem isto mučijo laboratorijske živalce? Ker vem, da so eni pasji šamponi iz iste firme kot za ljudi.... Pa še neki: Kaj je razlika med dermatološko in klinično testirano? Ker eni pravijo da nekaj pomeni, da ni, nekaj pa da je testirano. | |
|
| |
Juni
Število prispevkov : 981 Join date : 24/10/2009 Age : 34
| Naslov sporočila: Re: Testiranje na živalih Sre Feb 23, 2011 7:36 am | |
| Meni čisto iz same besede izgleda, da je dermatološko testirano to, kar je testirano na koži in je torej potrjeno, da koža dobro prenaša. Klinično je pa pač, testirano v bolnici? Kolikor vem, se klinično testirajo cepiva in podobno, preden jih dajo na trg. Tako da tu gre za dve različni testiranji: eno je za stvari, ki gredo na kožo, torej za zunanjo uporabo (pa niso nujno zdravila), drugo pa za zdravila, verjetno predvsem za notranjo uporabo. | |
|
| |
Nes
Število prispevkov : 1946 Join date : 14/08/2009 Age : 37 Kraj : Maribor
| Naslov sporočila: Re: Testiranje na živalih Sre Feb 23, 2011 2:07 pm | |
| Dermatološko testirano verjetno ne pomeni nič, ker je ohlapen pojem, ki lahko pomeni karkoli. Spremljevalne študije bi morale povedat, kako točno so to testirali.
Lahko si napacam kremo na roko in čakam kaj bo, pa rečem, da sem jo dermatološko testirala. | |
|
| |
talupu
Število prispevkov : 339 Join date : 21/02/2010 Age : 26 Kraj : Ljubljana
| Naslov sporočila: Re: Testiranje na živalih Čet Feb 24, 2011 8:57 am | |
| Aja OK. Se mi je kar zdelo, ampak sem nekje slišala, da pač to pove, če je testirano na živalih ali pa če ni. Kaj pa pasji šanponi? Pa še neki: Tasha.W: Tale lista http://forumi.siol.net/archive/index.php/t-15385.html, ne vem če je pravilna, ker kokr jaz vem Balea testira (mi je Nes povedala), Nivea je pa na sivi listi. Nisem čist prepričana, ampak vseen. | |
|
| |
Nes
| Naslov sporočila: Re: Testiranje na živalih Čet Feb 24, 2011 9:47 am | |
| Velikokrat to pomeni testiranje na živalih ja, če je podjetje tako. | |
|
| |
choo
Število prispevkov : 1152 Join date : 17/03/2010 Age : 35 Kraj : Ljubljana
| Naslov sporočila: Re: Testiranje na živalih Pon Mar 07, 2011 2:41 pm | |
| Kar se tiče testiranja zdravil, tudi jaz nimam nič proti. Meni se zdi predvsem neumno, da ne rečem bolno, da testirajo stvari ala "kaj se zgodi, če nakapam malo laka za nohte v oko?". Koga hudiča to zanima? Tisti, ki je dovolj neumen, da si bo lak v oči dajal, naj si kar ga, ne vem zakaj bi bilo treba to kakorkoli testirat | |
|
| |
Nes
| Naslov sporočila: Re: Testiranje na živalih Pon Mar 07, 2011 6:35 pm | |
| Testirajo, kako dolgo bo trajalo, da poskusna žival oslepi. Oz. štejejo dni. Podobno kot pri šamponih, kjer štejejo koliko dni je potrebnih, da izdelek čisto razgradi želodec poskusne živali.
Ampak, kako s tem dokažejo, da je nenevarno za ljudi? Ne vem.
| |
|
| |
Puppy
Število prispevkov : 288 Join date : 10/02/2011 Age : 31 Kraj : Kranj
| Naslov sporočila: Re: Testiranje na živalih Sre Avg 31, 2011 7:55 pm | |
| | |
|
| |
rat^^
Število prispevkov : 31 Join date : 05/06/2011
| Naslov sporočila: Re: Testiranje na živalih Pon Sep 05, 2011 7:04 pm | |
| Jaz sem totalno proti testiranju na živalih, ampak se v enih primerih preprosto ne morem izogniti.
Kozmetika: laki, maskare, šamponi --> Avon in Oriflame. Čeprav sem nora na tuš gele in sem kupovala tudi Baleine. Od danes naprej od mene ne dobijo niti centa več. Morala pa bom spremeniti še šampon.. | |
|
| |
choo
Število prispevkov : 1152 Join date : 17/03/2010 Age : 35 Kraj : Ljubljana
| Naslov sporočila: Re: Testiranje na živalih Pon Sep 05, 2011 9:56 pm | |
| Jaz mam od afrodite šampon in mi kar ustreza, pa še dosti ugodna cena je za količino, ki jo dobiš (kar un ta velik od koprive za mastne lase mam jaz, drži celo večnost ), balzam od njih mi pa ni bil všeč, tko da mam trenutno avalon. | |
|
| |
Fiamma Admin
Število prispevkov : 1492 Join date : 13/01/2009 Age : 34 Kraj : Koper
| Naslov sporočila: Re: Testiranje na živalih Tor Sep 06, 2011 7:47 am | |
| Jaz imam tudi kar dosti stvari od afrodite: tekoče milo in mleko za telo, neko z bleščicami, ki sem ga dobila za božič (samo je res ful fajn in lepo diši), mleko in tonik ter še no čistilo in piling za obraz, imela sem kremo za roke od olive, pa mi je je zmanjkao (moram kupit novo), mandljevo olje (za odstranjevanje ličil je super!), orehovo olje za lase, ... Za lase pa uporabljam L'Occitanov šampon in balzam za suhe in poškodovane lase in sem več kot zadovoljna! Tudi z vsemi njihovimi izdelki, ki sem jih poskusila, sem na splošno zelo zadovolnja. Mislim, da kar zmaga pri njih so izdelki iz karitejevega masla! Definitivno morate poskusit ta navadno kremo za roke iz akritejevega masla! Jaz si jo grem tik pred zimo nabavit, ker je rabiš zelo malo in ti kar dolgo obdrži vlažno kožo. Sicer pa bi lahko odprli eno temo samo o cruelty free izdelkih, da povemo, kateri so nam všeč! | |
|
| |
BabyBusted
Število prispevkov : 48 Join date : 01/09/2011 Age : 31
| Naslov sporočila: Re: Testiranje na živalih Tor Sep 06, 2011 9:19 am | |
| Sem brala nekje, da naj bi do leta 2012( ) v Evropi prepovedali testiranje na živalih. Jaz grem študirat kozmetologijo (če bo šlo po načrtih) in res ne mislim ničesar na živalih testirat. Na informativnem dnevu so rekli, da jim miške "posodijo" na veterinarski fakulteti. | |
|
| |
Fiamma Admin
| Naslov sporočila: Re: Testiranje na živalih Tor Sep 06, 2011 9:38 am | |
| Nekaj o prepovedi v EU sem že slišala, vendar je pa mnogo podjetij, ki testiranja opravi v tujini, večinoma v državah tretjega sveta. Bojim se, da je med takimi podjetji tudi marsikatero, ki se izdaja, da ne testira. :/ | |
|
| |
Nes
| Naslov sporočila: Re: Testiranje na živalih Tor Sep 06, 2011 2:20 pm | |
| Niti se jim ni treba izdajat, samo polresnico ponavadi napišejo na svoje spletne strani in zveni, kot da res ne testirajo. | |
|
| |
Puppy
| Naslov sporočila: Re: Testiranje na živalih Pon Okt 24, 2011 2:54 pm | |
| A Luna testira a ne testira? | |
|
| |
Nes
| Naslov sporočila: Re: Testiranje na živalih Pon Okt 24, 2011 3:01 pm | |
| | |
|
| |
Puppy
| Naslov sporočila: Re: Testiranje na živalih Pon Okt 24, 2011 3:29 pm | |
| Hvala. Upam, da res ne testirajo. | |
|
| |
Fiamma Admin
| Naslov sporočila: Re: Testiranje na živalih Pon Okt 24, 2011 5:39 pm | |
| Luna je slovenska znamka. Pri nas pa je testiranje na živalih prepovedano, tako da se lahko (upam da) zanašamo na to, da slovenske znamke ne testirajo! So pa meni Lunini izdelki zelo všeč, sicer sem do sedaj bolj kot drugo poskusila različna tekoča mila za roke, | |
|
| |
Puppy
| Naslov sporočila: Re: Testiranje na živalih Pon Jan 02, 2012 9:30 am | |
| Js v trgovinah sploh ne najdem več Lune A je ne prodajajo več al kako? | |
|
| |
Emchika
Število prispevkov : 44 Join date : 06/11/2011 Age : 26
| Naslov sporočila: Re: Testiranje na živalih Pon Jan 02, 2012 6:08 pm | |
| Teta mi je rekla, da so šli v stečaj, saj ima pri Luni prijateljico. imam pa ravno od nje doma eno zeloooo dišeče božično milo (pomaranča&cimet) in bi ga kar spila =) sem pa skoraj prepričana da niso imeli nobenih testiranj na živalih saj je moja teta tam kupovala use (od Lune), ona pa je zelo ampak res zelo proti mučenju živali in podobnim stvarem. Cela njena družina je vegetarijanska. | |
|
| |
Puppy
| Naslov sporočila: Re: Testiranje na živalih Pon Jan 02, 2012 6:29 pm | |
| A daj nooo ... Kaj pa kakšna druga slovenska znamka za čistila, pralne praške...? | |
|
| |
Nes
| Naslov sporočila: Re: Testiranje na živalih Pon Jan 02, 2012 7:20 pm | |
| Spar ima linijo eko čistil, ki so sestavinsko pretežno naravne (iz kisa, sode bikarbone itd.) To sicer še ne pomeni da ni testirano, ampak ponavadi se take stvari ne testirajo, pa sem skoraj prepričana, da imajo certifikat. | |
|
| |
Fiamma Admin
| |
| |
Puppy
| Naslov sporočila: Re: Testiranje na živalih Pon Jan 02, 2012 8:19 pm | |
| - Nes je napisal/a:
- Spar ima linijo eko čistil, ki so sestavinsko pretežno naravne (iz kisa, sode bikarbone itd.)
To sicer še ne pomeni da ni testirano, ampak ponavadi se take stvari ne testirajo, pa sem skoraj prepričana, da imajo certifikat. Usaj to... Kako pa izgleda embalaža? Da bom šla enkrat pogledat... | |
|
| |
Nes
| Naslov sporočila: Re: Testiranje na živalih Pon Jan 02, 2012 8:24 pm | |
| Embalaža je bela z zelenim napisom. Mislim, da je na novo, ker naš majhen Spar jih ima na posebnem stojalu postavljen ob policah s čistili, v večjih supermarketih interspara pa nisem še videla stojal.
Bom pogledala za ime znamke in sporočim. | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov sporočila: Re: Testiranje na živalih | |
| |
|
| |
| Testiranje na živalih | |
|