Pozdrav!
Moja Miša ( tudi baba,bajsika,kozica
) je ta mesec stara 2 leti. "podedovala" sem jo od hčerke Maje. Kako? Lepo; lepega dne v septembru 2009 jo je prinesla domov v majhnem vedru,prestrašeno majhno živalco. Cela se je tresla revica. Kot se za starša spodobi,sem "vrela ko' kisla župa " 2,3 dni, potem pa sem jo neprestano hodila gledat v Majino sobo in ji ponujati dobrote. Miša je bila stara že 9 mesecev,a tako majhna in čisto nesocializirana. Kar nekaj časa je trajalo.da se je navadila name in na Majo.Pomagalo je tudi to,da sva jo pustile tekati prosto po sobi. Seveda so bile tudi "žrtve" te svobode;Majin kavč jo je najbolj skupil ( prave rove je naredila v peno
).Pa je Maja kmalu odšla v Ljubljano na faks,Miša je pa ostala meni.Preselila sem jo v svojo sobo, seveda brez kletke,saj je stara bila premajhna,za veliko pa nisem hotela dati toliko denarja.Pa mi je bilo parkrat žal,saj so bile "žrtve" tudi pri meni: 3-je puloverji,nov puli in jopa (zanimivo da je vse črno,svetlih cot se še dotaknila ni ),ko pa mi je končno uspelo zakrpati luknjo pri eni omari,je našla pot v drugo,kjer pa je "smrt storilo" nekaj plaščev in usnjena jakna ( sreča za Mišo da ničesar več nisem nosila ).Pa telefonski kabel,napeljan iz moje sobe(centrala za tv,internet in telefon
) v kuhinjo,ta ji je resnično šel na živce!! V enem dnevu sem zamenjala tri!(!!!) kable in obupala ( sledila je reorganizacija telefonije,kjer sem žrtvovala svoj telefon za mir v hiši).Ostalih se na srečo ni resno lotila.Me je pa vedno,ko je hodila po mizi kjer je "centrala",pogledala kaj delam in navihano stegnila gobček proti njim.Mrcina
.
Vedno,ko pridem domov iz nočnega "šihta" me pride pozdravit,včasih je prej v postelji kot jaz.Veselo se sprehodi pod odejo po eni strani mene dol pa po drugi strani gor,včasih mi nudi tudi "kozmetične usluge" po obrazu -imam gladko čelo ko' dojenček odkar ima Miša skrb name
pa še sfrizira me mimogrede (joj kako paše too)
Rada ima čokolado in točno ve,kje jo hranim
,pa čili,grozdje,kumare,orehovo potico in "štrudl",mandarine in banane,solato vseh vrst,samo zelja svežega ne mara.Kislo pa je
.Tudi jogurt,kislo in sladko smetano,pašteto,maslo in črn kruh ter smokije.Imam občutek da kar z očmi zavija ko navoha da jih imam.Je pravi "proklc od podgane"
Kot vidite bi lahko "nakladala" o moji babi do jutri
.Naj bo zaenkrat dovolj.Pa še malo slikic,da vidite mojo babo
http://www.mojalbum.com/milva/misa