| mladiček s težavami | |
|
+6choo Juni METALLKA Nes sharp izi 10 posters |
|
Avtor | Sporočilo |
---|
izi
Število prispevkov : 25 Join date : 25/11/2010 Age : 36 Kraj : vrhnika
| Naslov sporočila: Re: mladiček s težavami Tor Nov 30, 2010 7:06 pm | |
| moj ima 60g
drugace so tudi mene prepricevali ,da je pri meni zbolela. Tipicna poteza trgovin. Potem so ponujali novo podgano, itd... Samo pri nas so hitro nehali. Bom vec povedu ko se vse konca. | |
|
| |
Nes
Število prispevkov : 1946 Join date : 14/08/2009 Age : 37 Kraj : Maribor
| Naslov sporočila: Re: mladiček s težavami Tor Nov 30, 2010 7:22 pm | |
| Standardni odgovor.
Ne se jim pustiti, ker ni res, da so zbolele pri vas. Sicer pa tako lahko vsak veterinar poda strokovno oceno, kjer bo očitno razvidno, da žival s tako hudimi simptomi ni zbolela čez noč v novem domu.
| |
|
| |
METALLKA
Število prispevkov : 103 Join date : 10/04/2009 Age : 29 Kraj : Ljubljana
| Naslov sporočila: Re: mladiček s težavami Tor Nov 30, 2010 7:23 pm | |
| da je pri meni zbolela... cesa se folk spomne xS | |
|
| |
Juni
Število prispevkov : 981 Join date : 24/10/2009 Age : 34
| Naslov sporočila: Re: mladiček s težavami Tor Nov 30, 2010 7:37 pm | |
| Heh, to je klasika. Valjda ne morejo kar priznati, da se je žival okužila pri njih. Kje, mi smo tisti, ki imamo doma v zraku podganje viruse in bakterije Tudi to, da so jih dali pregledat, najverjetneje ni res - vsaj v Zooticu je bilo tako, da je 'veterinar' prišel enkrat na mesec in to je bilo to, gledal je pa samo živali, za katere smo mi opazili, da je z njimi kaj narobe. Dvomim, da bi zaradi enega klica stranke dali pregledat vse podganice. Pa tudi če so jih - slabe namestitve, hrane in stelje pač ne morejo zanikat. Mi je pa všeč ta ideja od Nes, da bi dobili strokovno mnenje veterinarja, ki žival zdravi. MetaLLLka, če tvoja podganica tehta samo 40g, potem je verjetno še čisto mlada, prispevala je pa tudi bolezen svoje. Ni pa šans, da je stara mesec in pol. Izi, upam, da bo s tvojim podgančkom vse v redu. Upam pa tudi, da boste pri Mr. Petu kaj dosegli | |
|
| |
METALLKA
| Naslov sporočila: Re: mladiček s težavami Tor Nov 30, 2010 7:52 pm | |
| rekla je tudi da ima mija "samo" gnide in ne usi... no zdj ma uradno tut usi. | |
|
| |
METALLKA
| Naslov sporočila: Re: mladiček s težavami Tor Nov 30, 2010 9:21 pm | |
| mislim da je samica ki so mi jo prodali samec. ampak nisem ziher ker pri tako mladem bitju ne znam dolocit spola. upam da se prodajalka ni zmotila:( | |
|
| |
choo
Število prispevkov : 1152 Join date : 17/03/2010 Age : 35 Kraj : Ljubljana
| Naslov sporočila: Re: mladiček s težavami Tor Nov 30, 2010 9:29 pm | |
| Bi se moglo že pri čisto majhnih lepo videt, katerega spola je... Pri samčkih se jajčka že praktično takoj vidijo. Malo poglej okrog po netu za slikice pa primerjaj, pa še podganici med sabo primerjaj, da res isto zgledata. In če je res samček - čimprej ločit... | |
|
| |
Juni
| Naslov sporočila: Re: mladiček s težavami Tor Nov 30, 2010 9:34 pm | |
| Ali pa slikaj rito od podganice in jo prilepi sem, pa ti lahko mi poskusimo povedat Najlažje bi bilo videt, če slikaš od strani in pa od spodaj. Sicer pa so pri mladih samcih jajca kar lepo vidna: To je eden od mojih pri 5 tednih starosti. Jajca so tista kožnata vrečka pod repom, ne moreš falit | |
|
| |
METALLKA
| Naslov sporočila: Re: mladiček s težavami Tor Nov 30, 2010 9:43 pm | |
| moj ma 40 gramov in je se cisto mali. jajck se ne vidi ampak nima pikic za seske in nekaksno cudno spolovilo. | |
|
| |
Juni
| Naslov sporočila: Re: mladiček s težavami Tor Nov 30, 2010 9:46 pm | |
| Saj na tej sliki tudi ni podgana prav hudo težka, več kot 100g nima, prej manj. Čudno spolovilo, kako to misliš? Če je samo en tak kožnat izrastek, potem je fantek, če je kakih pet milimetrov pod tem izrastkom še ena luknjica, je pa punčka. Kar se tiče seskov je pa tako - tamala (moja podganica) je odrasla, pa se ji komaj vidi seske, tako da pri taki majhni podganici čisto možno, da niso vidni. Pa kot rečeno, lahko daš slikico gor, da ugotovimo | |
|
| |
Tahun
Število prispevkov : 498 Join date : 29/03/2009 Age : 32 Kraj : Ljubljana
| Naslov sporočila: Re: mladiček s težavami Tor Nov 30, 2010 9:49 pm | |
| | |
|
| |
METALLKA
| Naslov sporočila: Re: mladiček s težavami Tor Nov 30, 2010 9:59 pm | |
| dam jutr sliko. itak sta zj zaradi bolezni loceni. zato k neznam slike z mobijem gor dat | |
|
| |
Juni
| Naslov sporočila: Re: mladiček s težavami Sre Dec 01, 2010 3:29 pm | |
| MetaLLLka, lepo te prosim, če se še česa spomniš po tem, ko post že oddaš, uporabi gumbek 'edit' in uredi post, ne pa narediti še enega posta. Zdaj sem ti že v drugo popravila, naslednjič bom pa samo zbrisala. | |
|
| |
METALLKA
| Naslov sporočila: Re: mladiček s težavami Sre Dec 01, 2010 9:17 pm | |
| no mene so klical iz mr peta p so rekl da se je zihr pr men okuzla!! OBE! >.<! pa da so dal pregledat svoje in da so zdrave. Od kje bi loh dubla usi pr men?? se nikol ni mela ne podgana ne clouk usi tuki pa da ni plucnca SAMO piskanje v pljucih... madej nehite stakimi :/ | |
|
| |
izi
Število prispevkov : 25 Join date : 25/11/2010 Age : 36 Kraj : vrhnika
| Naslov sporočila: Re: mladiček s težavami Čet Dec 02, 2010 5:06 pm | |
| metallka do mene je bil mr.pet fer. Ze ko smo ga peljali veterinarju je hotela sefica pridti po njega in ga odpeljati do veterinarja, ker mi nismo imeli prevoza. Tudi takrat so mi ze novo podgano ponudili. Sedaj nakoncu so vse stroske poravnali.
je pa res, da so tudi mene na zacetku optozil kot tebei, samo smo potem vse zrihtali.
| |
|
| |
METALLKA
| Naslov sporočila: Re: mladiček s težavami Sre Jan 05, 2011 11:22 pm | |
| da se mal javim:) zdej je podganca (tista k je prezivela zdravljenje) super ! ze 1 mesec neustavljivo divja, mi krade&grize nogavice, neumorno unicuje WC (na kerga se SPLOH ni navdla) tko da je SUPER <3 dolgo cajta je bla nekako prestrasena potem je pa naenkrat zgubila strah in postala mali tarzan ;D | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov sporočila: Re: mladiček s težavami | |
| |
|
| |
| mladiček s težavami | |
|