Forum ljubiteljev podgan
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Za vse ki imajo podgano, si jo želijo ali so jim podgane enostavno všeč.

KazaloPortalGalleryLatest imagesIščiRegistriraj sePrijava

Husky/Roan podgane

Go down 
+3
mashikaa
Lee
Tajson
7 posters
Pojdi na stran : Previous  1, 2
AvtorSporočilo
Nes

Nes

Število prispevkov : 1946
Kraj : Maribor

Husky/Roan podgane - Page 2 Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Husky/Roan podgane   Husky/Roan podgane - Page 2 Icon_minitimeSob Avg 21, 2010 7:05 am

Roan je torej vse, kar ne zbledi oz. lahko zbledi? Smile In husky so roani, ki zbledijo samo na ta specifičen način, torej na bledo sivo in so na koncu podobni psom?
Podgana na drug slikici= I love you I love you I love you .
Nazaj na vrh Go down
http://gone2rehabbrb.blogspot.com/
choo

choo

Število prispevkov : 1152
Kraj : Ljubljana

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Husky/Roan podgane   Husky/Roan podgane - Page 2 Icon_minitimeSob Avg 21, 2010 8:45 am

Pomoje, ja, da "husky" zajame še barvo, na katero zbledi roan podganica. Sam če sem prov zastopla, ogromno ljudi uporablja husky in roan kot sopomenko ne glede na barvo, se pravi tko kot mi Very Happy Kaj pa vem, se mi zdi, da se še eksperti na področju ne znajo čist zjasnit, hehe.
Nazaj na vrh Go down
http://nellaf.deviantart.com
Juni

Juni

Število prispevkov : 981

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Husky/Roan podgane   Husky/Roan podgane - Page 2 Icon_minitimeSob Avg 21, 2010 3:01 pm

Ne vem, meni se še vedno zdi, da sta husky in roan isto. Tj. specifičen vzorec, pri katerem pride do bledenja pigmenta. Barva je potem lahko črna ali pa kapučino (mogoče še kakšna?), ampak ne roan, ne husky, zagotovo nista barvi - ne pri nas, ne kje drugje.
Ne znam pa razložiti, zakaj bi bil vzorec povezan z izgubo pigmenta. Neutral Mogoče je kaj na onem linku, ki sem ga prilepila malo nazaj.
Nazaj na vrh Go down
choo

choo

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Husky/Roan podgane   Husky/Roan podgane - Page 2 Icon_minitimeSob Avg 21, 2010 7:32 pm

Jaz sem zastopila, kot da husky oz. roan pomeni, da podganica zbledi, dogaja se pa to najpogosteje na vzorcih banded in berkshire. Ponekod je sopomenka in je vseeno, za kakšno barvo gre, ponekod pa husky rečejo podganicam, ki zbledijo iz črne na sivo in proti beli, roan pa ostalim barvam. Ampak sej pravim, to je moja interpretacija vseh člankov na to temo, ki sem jih našla po netu. Smile
Nazaj na vrh Go down
talupu

Število prispevkov : 339

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Husky/Roan podgane   Husky/Roan podgane - Page 2 Icon_minitimeSob Apr 23, 2011 8:32 pm

Kdaj približno husky podgane posivijo? Pač da niso več tok temne? Very Happy
Nazaj na vrh Go down
choo

choo

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Husky/Roan podgane   Husky/Roan podgane - Page 2 Icon_minitimeSob Apr 23, 2011 8:36 pm

Odvisno od posamezne podgane, nekatere že zelo hitro zgubijo vso barvo, nekatere so pa še po enem letu precej sive.
Nazaj na vrh Go down
talupu

Število prispevkov : 339

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Husky/Roan podgane   Husky/Roan podgane - Page 2 Icon_minitimeSob Apr 23, 2011 8:44 pm

Aaa, hvala. Very Happy Moja Ellie je stara 7 mesecev, pa je čist temna, pa mi je to všeč. Very Happy
Nazaj na vrh Go down
Sponsored content

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Husky/Roan podgane   Husky/Roan podgane - Page 2 Icon_minitime

Nazaj na vrh Go down

Husky/Roan podgane
Nazaj na vrh 
Stran 2 od 2Pojdi na stran : Previous  1, 2
 Similar topics
-
» podgane in kabli
» Zajci in podgane
» So to podgane?
» Podarim podgane
» Uvedba nove podgane