| Husky/Roan podgane | |
|
|
|
Avtor | Sporočilo |
---|
Nes
Število prispevkov : 1946 Join date : 14/08/2009 Age : 37 Kraj : Maribor
| Naslov sporočila: Re: Husky/Roan podgane Sob Avg 21, 2010 7:05 am | |
| Roan je torej vse, kar ne zbledi oz. lahko zbledi? In husky so roani, ki zbledijo samo na ta specifičen način, torej na bledo sivo in so na koncu podobni psom? Podgana na drug slikici= . | |
|
| |
choo
Število prispevkov : 1152 Join date : 17/03/2010 Age : 35 Kraj : Ljubljana
| Naslov sporočila: Re: Husky/Roan podgane Sob Avg 21, 2010 8:45 am | |
| Pomoje, ja, da "husky" zajame še barvo, na katero zbledi roan podganica. Sam če sem prov zastopla, ogromno ljudi uporablja husky in roan kot sopomenko ne glede na barvo, se pravi tko kot mi Kaj pa vem, se mi zdi, da se še eksperti na področju ne znajo čist zjasnit, hehe. | |
|
| |
Juni
Število prispevkov : 981 Join date : 24/10/2009 Age : 34
| Naslov sporočila: Re: Husky/Roan podgane Sob Avg 21, 2010 3:01 pm | |
| Ne vem, meni se še vedno zdi, da sta husky in roan isto. Tj. specifičen vzorec, pri katerem pride do bledenja pigmenta. Barva je potem lahko črna ali pa kapučino (mogoče še kakšna?), ampak ne roan, ne husky, zagotovo nista barvi - ne pri nas, ne kje drugje. Ne znam pa razložiti, zakaj bi bil vzorec povezan z izgubo pigmenta. Mogoče je kaj na onem linku, ki sem ga prilepila malo nazaj. | |
|
| |
choo
| Naslov sporočila: Re: Husky/Roan podgane Sob Avg 21, 2010 7:32 pm | |
| Jaz sem zastopila, kot da husky oz. roan pomeni, da podganica zbledi, dogaja se pa to najpogosteje na vzorcih banded in berkshire. Ponekod je sopomenka in je vseeno, za kakšno barvo gre, ponekod pa husky rečejo podganicam, ki zbledijo iz črne na sivo in proti beli, roan pa ostalim barvam. Ampak sej pravim, to je moja interpretacija vseh člankov na to temo, ki sem jih našla po netu. | |
|
| |
talupu
Število prispevkov : 339 Join date : 21/02/2010 Age : 26 Kraj : Ljubljana
| Naslov sporočila: Re: Husky/Roan podgane Sob Apr 23, 2011 8:32 pm | |
| Kdaj približno husky podgane posivijo? Pač da niso več tok temne? | |
|
| |
choo
| Naslov sporočila: Re: Husky/Roan podgane Sob Apr 23, 2011 8:36 pm | |
| Odvisno od posamezne podgane, nekatere že zelo hitro zgubijo vso barvo, nekatere so pa še po enem letu precej sive. | |
|
| |
talupu
Število prispevkov : 339 Join date : 21/02/2010 Age : 26 Kraj : Ljubljana
| Naslov sporočila: Re: Husky/Roan podgane Sob Apr 23, 2011 8:44 pm | |
| Aaa, hvala. Moja Ellie je stara 7 mesecev, pa je čist temna, pa mi je to všeč. | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov sporočila: Re: Husky/Roan podgane | |
| |
|
| |
| Husky/Roan podgane | |
|