| Podgane splošno | |
|
+10Nes Eva Piipsy Olivija njana sreda_ Dejan mamaF Fiamma anya 14 posters |
|
Avtor | Sporočilo |
---|
anya
Število prispevkov : 6 Join date : 26/01/2009 Age : 30
| Naslov sporočila: Podgane splošno Pon Jan 26, 2009 3:16 pm | |
| spet mam par vprašanj kolk velke so odrasle podgane? samci - samice, različna velikost? kolk časa živijo? kdaj so primerne za oddajo (prodajo...)? se moreš ogromno ukvarjat z njimi? še nekej o prehrani da ne bom kr na vsak forum napisala 2 vprašanji... (pa tut druge teme...) obroki? kolk? al skos po malem čez cel dan? kolk poje? hiter zboli? se naveže na človeka? kaj storite, ko grete na počitnice (morje, hribi, tabori,...)? prenaša vročino - mrzlo? no... če je še kej spounem bom napisala. bi pa prosla za odgovore, kolker jih bote znali odgovorit | |
|
| |
Fiamma Admin
Število prispevkov : 1492 Join date : 13/01/2009 Age : 34 Kraj : Koper
| Naslov sporočila: Re: Podgane splošno Pon Jan 26, 2009 4:00 pm | |
| hmm velikost...kaj pa vem...okoli 10 cm + rep? ...samci so večji od samic...samo lahko variira ali so malo večji ali precej večji ...življenjska doba: tudi odvisno (tako kot pri človeku) ...nekje sem zasledila da od leta in pol do dveh let, nekje drugje pa da živijo 2-3 leta, lahko celo do 6 Za oddajo so primerne nekje pri 4ih tednih, tax se jih lahko loči od mame S podganami se ti res ni treba dosti ukvarjat...pač čistit kletko, jo hranit in ji menjavat vodo. Če imaš samo eno, pa je prav, da se tudi kej več ukvarjaš z njo, da ji ne bo dolgčas. Sicer so to pametne živali, ki se jih da naučiti marsikaj in se lahko hitro navežejo na človeka. Kar se tiče prehrane lahko tam odpreš temo glede obrokov in to...oz neka podobna tema je že odprta, tako da lahko kar tam postaviš vprašanje (tema: meni za dobro jutro). Sicer lahko podgane zelo veliko pojejo (tako kot moje mačke->požeruhinje ), zato ti predlagam, da jo hraniš večkrat na dan po malem oz. naj ima čez dan na voljo nekaj hrane, vendar ne preveč, da se ne bo nabasala kar se tiče bolezni, smo že tam oddebatirali počitnice.... če greš kam v bližino (npr. če ostaneš v Sloveniji), jo lahko tudi vzameš sabo (na taborjenje rajš ne ) ...ampak pazi, da v hotelu al kjer boš, sprejemajo živali ne priporočam ti, je jemati na daljša potovanja, ne priporočam ti je niti jemat čez mejo, ker bi zanjo rabla posebne papirje, dokumente itd (ne vem kako je pri podganah in teh manjših živalih, ampak psi in mačke morajo bit cepljene proti določenim boleznim) ...in ker podgane lahko prenašajo veeeliiiko bolezni, je rajš ne nosi čez mejo, da ne boš mela pizdarij tako da v takih primerih naj ostane doma, če jo bojo starši futrali...ali kakšni sorodniki, prijatelji... podgane so zelo trdožive, sej vidiš te divje ...samo vseeno jo imej na sobni temperaturi, da se kej ne prehladi ali prekuha (poleti) ...in ne je imet predolgo na soncu(predvsem če je albin!!!!) ..če pa kam greš, jo lahko vzameš sabo, ker se hitro navadi nate in ti bo lahko kar mirno sedela v kapuci ....lih v kakšne (gala) restavracije je raje ne nosi LP | |
|
| |
anya
Število prispevkov : 6 Join date : 26/01/2009 Age : 30
| Naslov sporočila: Re: Podgane splošno Pon Jan 26, 2009 4:06 pm | |
| hvala | |
|
| |
mamaF
Število prispevkov : 519 Join date : 13/01/2009 Age : 53 Kraj : Komen
| Naslov sporočila: Re: Podgane splošno Pon Jan 26, 2009 4:22 pm | |
| | |
|
| |
mamaF
| Naslov sporočila: Re: Podgane splošno Pon Jan 26, 2009 4:28 pm | |
| Aja, še glede podgane na dopusttu.....khmmmm....mi smo jo kar prešvercali na Hrvaško pa smo imeli srečo, je šlo vse OK. Sicer pa za na Hrvaško rabijo mačke, psi in beli dihurčki potrdilo o cepljenju proti steklini + vererinarsko potrdilo, da je žival zdrava. Ostale živali rabijo pa samo potrdilo o zdravju. Govorim seveda za Hrvaško, v Angliji, recimo, je obvezna tudi nekaj tedenska karantena. Če te zanima, kako smo se imeli na podganjem dopustu: http://www.mojpes.com/forumbb/viewtopic.php?p=201395&highlight=#201395 | |
|
| |
Fiamma Admin
| Naslov sporočila: Re: Podgane splošno Pon Jan 26, 2009 4:29 pm | |
| c c c, mamaF, kakšen vzor daješ?? | |
|
| |
mamaF
| Naslov sporočila: Re: Podgane splošno Pon Jan 26, 2009 4:32 pm | |
| | |
|
| |
Dejan
Število prispevkov : 584 Join date : 13/01/2009 Age : 42 Kraj : Kranj
| Naslov sporočila: Re: Podgane splošno Tor Jan 27, 2009 11:00 am | |
| No sj sam da se je dopust s podgano dobro odnesel. | |
|
| |
sreda_
Število prispevkov : 151 Join date : 29/01/2009
| Naslov sporočila: Re: Podgane splošno Ned Feb 01, 2009 6:51 pm | |
| moj podganček ima pod dlako rjave pikice.. pač na hrbtu oO pa dlaka rahlo obarvana.. zgleda ko taka umazanija? se pa ne vidi dokler ga ne čoham al p češem mam tak glavnikec za dlako k se fajn prime gor in pol poun teh pikic..kr umit ga ne morm k je tak plašn.. hmhm? | |
|
| |
Dejan
Število prispevkov : 584 Join date : 13/01/2009 Age : 42 Kraj : Kranj
| Naslov sporočila: Re: Podgane splošno Ned Feb 01, 2009 8:00 pm | |
| Zgleda da je pod dlako umazan....upam pa da nima kakih zajedalcev, sicer se to vidi, ker bi potem te pikice migale. | |
|
| |
Fiamma Admin
| Naslov sporočila: Re: Podgane splošno Ned Feb 01, 2009 8:01 pm | |
| ni nujno da bi migale... ki če bi bila jajčca, se nebi migala sej verjetno se vidi, če je bolj podobno umazaniji ali kakšnim zajdalcem sicer bi lahko bili tudi iztrebki zajedalcev rajš mu preglej celotni kožušček | |
|
| |
sreda_
| Naslov sporočila: Re: Podgane splošno Ned Feb 01, 2009 9:11 pm | |
| hm..ja miga glih ne no.. pa pomoj če bi blo kej bi se prasku? zgleda k taka umazanija rjavo ..sam pod dlako | |
|
| |
Fiamma Admin
| Naslov sporočila: Re: Podgane splošno Ned Feb 01, 2009 9:13 pm | |
| lahko pa da se mu samo povrhnjica lušči...kot pri nas prhljaj... | |
|
| |
sreda_
| Naslov sporočila: Re: Podgane splošno Ned Feb 01, 2009 9:22 pm | |
| hmm..sam rjavo? sj res tak sam k ga čoham gre dol | |
|
| |
njana
Število prispevkov : 61 Join date : 15/01/2009
| Naslov sporočila: Re: Podgane splošno Pon Feb 02, 2009 12:20 am | |
| sreda_ nevem js bi se na tvojem mestu obrnala na veta. Lahko pokličeš pa prašaš pa potem vidiš. Če gledaš napreimer uši se tudi prilepijo na lase pa so pikice... Lahko da so res zajedalci kot pravi al pa kšni izpuščaji... Vsekakor bi blo dobr preverit... | |
|
| |
sreda_
| Naslov sporočila: Re: Podgane splošno Sre Mar 04, 2009 10:39 pm | |
| | |
|
| |
Olivija
Število prispevkov : 387 Join date : 15/02/2009 Age : 30 Kraj : Ljubljana
| Naslov sporočila: Re: Podgane splošno Tor Mar 10, 2009 8:49 am | |
| Me ne pa zanima do kjerga leta podgane rastejo? MIslm leta , prej mesca. | |
|
| |
Piipsy
Število prispevkov : 32 Join date : 20/03/2009 Kraj : Radenci
| Naslov sporočila: Re: Podgane splošno Pet Mar 20, 2009 8:24 pm | |
| Pozdravljeni vsi ljubitelji podgan Nisem sigurna, če je forum še vedno aktiven, ampak bi se rada zahvalila vsem s svojimi prispevki, saj ste mi zelo pomagali. Že dolgo me je mikalo imeti kakega glodalca, pa so mi kar hitro v oči stopile podganice. Ker sem začetnica, je bil ta forum zame pravi zaklad Podgana je tako že naročena (na žalost, kljub dolgemu iskanju rejca, ki ga nisem in nisem našla) - v trgovini, upam da nisem mahnila v črno ter, da ne bo večjih težav. Tako da- hvala vam, ki ste ustvarili in skupaj ustvarjate ta forum! | |
|
| |
mamaF
| |
| |
Fiamma Admin
| Naslov sporočila: Re: Podgane splošno Sob Mar 21, 2009 8:52 am | |
| pozdravljena! forum je še aktiven, ja...sej lahko vidiš kdaj so bile zadnje objave sedaj se lahko predstaviš v temu namenjeni temi in ko dobiš podganco nam še njo predstaviš LP | |
|
| |
sreda_
| Naslov sporočila: Re: Podgane splošno Sob Apr 18, 2009 9:08 pm | |
| dans me je skor kap k sn zagledala mišo ko je zehala je mela tak ene 6mm zobe spodnje ko ma pa normalno gobček mal odprt so pa tak 2-3mm spodni hmm | |
|
| |
Eva
Število prispevkov : 356 Join date : 14/01/2009 Age : 33
| Naslov sporočila: Re: Podgane splošno Ned Apr 19, 2009 1:16 pm | |
| Hehe, a niso lušni k zehajo pa se pretegujejo Ampak zobje ja... Ogromni so, sm enkrat že celo paniko zganjala da niso preveliki, pa zgleda da more bit tko | |
|
| |
sreda_
| Naslov sporočila: Re: Podgane splošno Ned Apr 19, 2009 2:28 pm | |
| hehe ja :p sam res prvič vidla d jih tak vn dala k ma normaln gobček zgledajo taki mičkeni pol p WUUUM | |
|
| |
sreda_
| Naslov sporočila: Re: Podgane splošno Čet Sep 24, 2009 5:01 pm | |
| mene zanima kolko je lahk sploh albinček na soncu? | |
|
| |
Fiamma Admin
| Naslov sporočila: Re: Podgane splošno Čet Sep 24, 2009 5:31 pm | |
| - sreda_ je napisal/a:
- mene zanima kolko je lahk sploh albinček na soncu?
Čim manj. Albinček nima pigmenta, ki bi ga ščitil pred soncem, sploh za oči ni to dobro, tako da se čim bolj izogibaj sonca. | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov sporočila: Re: Podgane splošno | |
| |
|
| |
| Podgane splošno | |
|