Za vse ki imajo podgano, si jo želijo ali so jim podgane enostavno všeč. |
|
| Podgane v avtih. | |
| | Avtor | Sporočilo |
---|
Jophoper
Število prispevkov : 5 Join date : 09/04/2011
| Naslov sporočila: Podgane v avtih. Sob Apr 09, 2011 12:01 pm | |
| Opravičujem se, če je to že kje zapisano. Zanima me, če podgane lahko zdržijo počitnice na hrvaškem in vožnjo z avtom (3 ure). Hvala za odgovore. | |
| | | Juni
Število prispevkov : 981 Join date : 24/10/2009 Age : 34
| Naslov sporočila: Re: Podgane v avtih. Sob Apr 09, 2011 12:37 pm | |
| Ne. Kot prvo - močno dvomim, da ti jo bodo dovolili imeti v apartmaju/kjerkoli pač boš. Že navadnih ljubljenčkov ponavadi ne marajo, zdaj jim pa reci, da hočeš imeti podgano tam ... Kot drugo, če ne greš ravno za dan ali dva, bo začela njihova kletka neverjetno zaudarjati (vročina naredi svoje) in mislim, da nihče ne bo srečen, ne ti, ki boš moral menjati steljo med počitnicami, ne lastniki apartmaja. Kot tretje pa tudi če pripelješ dol kletko, si pripravljen menjati steljo in dobiš nekoga, ki ti je pripravljen dovoliti podgano v apartmaju, boš moral še vedno zelo paziti, da je vse ok, skratka, da živalim ni prevroče, da jim ne piha klima, da niso na direktnem soncu, da imajo dovolj vode itd. Da bi jih peljal dol brez kletke ali pa v kamp pa raje sploh ne sanjaj. Tako da če potegnem črto: nikakor ni vredno. Mogoče pogojno, če greš v lasten vikend, tj. nekam, kjer imeti žival ni problem, ampak vse tisto o soncu, vročini in klimi še vedno velja. Po mojem je veliko lažje najti nekoga, ki bo tvoje živali hranil ta ta čas. | |
| | | mamaF
Število prispevkov : 519 Join date : 13/01/2009 Age : 53 Kraj : Komen
| Naslov sporočila: Re: Podgane v avtih. Sob Apr 09, 2011 2:27 pm | |
| Mi pa smo enkrat vzeli podgano s sabo na morje, v kamp. Evo, en moj arhivski post iz sosednjega foruma, ki govori o dopustu s podgano na Hrvaškem: Vendar - ni me treba imeti za zgled, kar se "švercanja" tiče. Kar lepo k veterinarju po potni list, da bo potovanje varno in brez zapletov. - mamaF je napisal/a:
- mamaF » 22 avg 2008, 12:02
Pozdravljeni vsi skupaj! Naša družina se je s Tončijem vred srečno vrnila s počitnic na Lastovu (zdaj je postal pravi morski podganec ). Staro manjšo kletko smo spet opremili in moram reči, da je izgledal kar presenečen, ko smo ga v njej "spakirali" v avto. Vozili smo ponoči, tako da vročine ni bilo, v kletki pa je seveda imel svežo vodo in hrano. Kletko sta imela otroka med sabo na zadnjem sedežu, pred prehodom meje pa smo jo prekrili z brisačo in še malo obložili s povšterčki, da je izgledalo, kot da imata otroka med sabo totalno nesumljivo potovalko . Ja, prešvercali smo ga....meni se pač ni dalo ubadati z veterinarskimi potrdili in veterinarjevim nedosegljivim telefonom... No, pa je šlo vse srečno na poti tja in tudi nazaj. Na trajektu pa smo kletko z njim pustili kar v avtu - itak je bil avto v senci in Tonči je spal. V kampu je Tonči užival v svoji kletki v debeli senci pod oljko in v naročjih raznih občudovalcev. Najbolj simpatična "skrbnica" je bila 4 letna Antonija, hči lastnikov kampa, ki je vsako jutro pritekla do našega šotora, ga pozdravila in mu zamenjala vodo. Kolikor smo opazili, se Tonči tujih oseb sploh ne boji - še več, vsakemu, ki si ga je želel dotakniti, je kar z veseljem zlezel na roko (seveda, če ni ravno spal v viseči mreži). Z visečo mrežo je še ena hecna prigoda. Doma je nareč nikoli ni grizel, na morju pa si je, verjetno zaradi vročine na zadnji del izgrizel dve luknji "zračnika". Potem je ležal tako, da mu je skozi eno luknjo molel smrček, skozi drugo pa visel rep....za nameček pa si je v mrežo zmosil še cel kup hrane (česar doma ni počel) in tako je izgledalo, kot da je v mrži nabasana ena precej večja žival od podgane . Od njegove oboževalke mlade motoristke s Poljske smo izvedeli da se pri njih podgani reče "ščur" in tako mu zdaj včasih ljubkovalno pravimo "Tonči Ščurko". No, ponoči oz. takrat, ko nas ni bilo pri šotoru, smo kletko iz varnostnih razlogov (mačke) zaprli v šotor. Skratka, kampiranje s podgano se je nam super obneslo. Malo me je skrbela le pot nazaj, ker smo vozili čez dan in je bilo kar precej vroče. Nekajkrat smo se ustavili v senci, kletko vzeli ven, na zrak, mu menjali vodo, pa je kar šlo.
No, in zdaj smo doma. " | |
| | | Jophoper
| Naslov sporočila: Re: Podgane v avtih. Pon Apr 11, 2011 2:00 pm | |
| | |
| | | Jophoper
| Naslov sporočila: Re: Podgane v avtih. Pon Apr 11, 2011 2:01 pm | |
| No pa sej se je tudi meni zdelo bedasto, ker smo v kampu in sem se bal zaradi vročine, ampak vseeno sem moral vprašat. | |
| | | choo
Število prispevkov : 1152 Join date : 17/03/2010 Age : 35 Kraj : Ljubljana
| Naslov sporočila: Re: Podgane v avtih. Pon Apr 11, 2011 3:10 pm | |
| Kakor jih navadiš, moje se rade vozijo okrog (v transporterju, seveda), ponavadi najprej malo gledajo okrog, potem pa zaspijo. 30 minut vožnje res ni problem, če le nimaš 50 stopinj v avtu.. to pa itak tudi za človeka ni preveč prijetno | |
| | | mamaF
Število prispevkov : 519 Join date : 13/01/2009 Age : 53 Kraj : Komen
| Naslov sporočila: Re: Podgane v avtih. Pon Apr 11, 2011 9:59 pm | |
| Podgane "zdržijo" v avtih ravno tako kot vse druge živali. Pač paziš, da niti slučajno ne pustiš avta parkiranega na soncu, ko je podgana v njem, voziš raje zjutraj ali zvečer, ko ni več vročine (če nimaš klime v avtu) in paziš, da je podgana na varnem - torej v transporterju, manjši kletki, ki je nekako pritrjena, da se ob zaviranju ne zvrača ... Pazi, da bo imela na voljo svežo vodo. V bistvu ni velike razlike v prevozih dojenčkov in živali - oboji so bolj občutljivi kot odrasle osebe in moraš biti pač malo bolj previden, kar se vročine ali mraza tiče. Pa še nekaj - tudi rejci morajo voziti podgane naokoli - za razstave, za prodajo ... enako kot razstavljalci psov, mačk itd. in z ustrezno opremo v avtu je to čisto normalno.
Saj si videl v mojem postu, mi smo se vozili ponoči kar nekaj ur do Splita, pa je bilo ob rednih postankih in "sprehodih" malo na zraku vse OK. V kampu pa itak že zaradi sebe iščemo zmeraj fajn debelo senco in tudi takrat je bilo tako - kletka je bila čez dan, ko smo bili zraven lepo obešena pod drevo v senci na zraku, sicer pa smo jo dali v šotor - čisto zaradi varnosti in da je ne bi kaj prestrašilo. Konec koncev je v hudi poletni vročini tudi doma vroče (če pač nimaš klime v hiši) in pač paziš, da je podgana v čim bolj hladnm prostoru, kjer ne sije nanjo po možnosti še sonce. | |
| | | Nes
Število prispevkov : 1946 Join date : 14/08/2009 Age : 37 Kraj : Maribor
| Naslov sporočila: Re: Podgane v avtih. Tor Apr 12, 2011 4:47 am | |
| Pa najboljše, da imajo vodo v napajalniku za ptiče, ker je eni punci priletel med vožnjo podganček direktno na tisto cev s kroglico in ni preživel. Obevzno še zraven kakšno svežo kumaro (je polna vode), mogoče lubenico .. | |
| | | doris
Število prispevkov : 26 Join date : 12/06/2010
| Naslov sporočila: Re: Podgane v avtih. Sre Apr 20, 2011 9:07 am | |
| jz mam pa mojo kr pod majco na zadnjem sedežu, se najbol varno počuti in jo držim tko da je pr mir tut ko je kakšen ovinek, ponavadi zaspi. sicer je vožnja 35 minut in ni problem za vodo in hrano | |
| | | Klarchy*
Število prispevkov : 147 Join date : 28/06/2011 Age : 27 Kraj : Poljčane
| Naslov sporočila: Re: Podgane v avtih. Pet Nov 04, 2011 2:20 pm | |
| Evo.. še naše doživetje na morju z podganicami Z družino smo se veliko posvetovali za to, da bi podganice vzeli na morje. Pisala sem tudi na forum in vsi ste mi rekli, da naj jih ne jemljemo s seboj saj jim to ne bo pasalo! Ampak jaz sem kljub temu, da ste mi to govorili vzela s sabo podganice. DAN ODPRAVE: Neko soboto smo se ob 4. zjutraj odpravili proti Pagu. Z sestro nisva tvegali vročine zaradi podganic. Teden prej sva kupili manjšo kletko, da bo šla v avto. Med vožnjo so se nekaj časa še razgledovale po kletki in gledale po avtu, potem pa zaspale. Lepo smo se pripeljali brez problemov do trajekta, kjer so se zbudile. Med vožnjo smo imeli samo 2 postanka in nič ni bilo narobe. V avtu je bila klima in podganice sva imele z sestro na sredini na zadnjih sedežih spredaj sva kletko pokrili z brisačo tako, da klima ni pihala direktno v njih. Sicer pa imajo podgane kot vse živali pod svojo kožo izolacijo! Ko smo se odpravili na trajekt smo na našo NEsrečo prišli točno ob propeler ki meša zrak tako, da to je bil edini problem ker je "ružlo".. Sicer pa sta tako ali tako zaspale. Ko smo prišli do apartmaja so imele podgane svojo mizico za kletko. V apartmaju je bilo prijetno hladno čeprav ni bilo klime. Ko smo se šli kopat so ostale doma. Ponoči smo jih pa dali v kopalnico, ker so ropotale. OSTALE DNI NA MORJU: Imeli smo se fajn in z podganicami ni blo nikakeršnih problemov. Dva dni pa sva jih malo bolj proti noči, ko se je morje umirilo peljale plavat. Vse je blo OK. Vsepovsod sva jih "vlačle" s seboj (v mesto, na sprehode...) kjer so nama sedele na ramah. Čisto nič ni bilo moteče na morju z njimi in ni bilo nikakeršnih problemov. GLEDE MEJE: Pri veterinarskem centru kropec v Rogaški Slatini smo naredili potni list, ki velja 4 mesece. Na meji ga sicer nismo pokazali, saj bi lahko imeli probleme ampak, če nas bi vprašali, če je kaj za prijavit bi pač pokazali papirje. Kletko smo pokrili z brisačo in z sestro sva nanju naslonili blazine ter se delali kot, da spiva. Ni blo problemov. Pozneje, avgusta smo jih še zraven peljali na kampiranje na Kolpo.. | |
| | | Sponsored content
| Naslov sporočila: Re: Podgane v avtih. | |
| |
| | | | Podgane v avtih. | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
| |
| |
| |
|