| Sterilizacija, kastracija | |
|
+32amarillo Tasha.W ostrodlaki zverina millyvanilly paco sharp fate talupu METALLKA Skinny podgANA choo Dejan Kalisto Timea Tjashy Sonii Juni Lee Tahun Nes Cath Eva AtLanT!da Katarina *Tinky* Olivija vili Fiamma lenka mamaF 36 posters |
|
Avtor | Sporočilo |
---|
choo
Število prispevkov : 1152 Join date : 17/03/2010 Age : 35 Kraj : Ljubljana
| Naslov sporočila: Re: Sterilizacija, kastracija Sre Dec 15, 2010 4:57 am | |
| - millyvanilly je napisal/a:
- Je že kaj novega v tej temi? Se je že kaj premaknilo? Že veš kaj je bilo narobe? Drugače sta telefonski številki od Bube: 01 786 46 58 in 01 786 36 86. Pozanimaj se kdaj dela tam (šef), ime mu je Marjan, ki je velik ekspert za eksote. Jaz sem imela z Mestnim logom zelo slabe izkušnje, tudi z drugimi živalmi, zato sedaj hodim v Bubo in so super (se zelo spoznajo pa tudi veliko cenejši so).
Z ambulanto v mestnem logu, al prav s kliniko na VF? :S | |
|
| |
millyvanilly
Število prispevkov : 90 Join date : 03/12/2010 Age : 37
| Naslov sporočila: Re: Sterilizacija, kastracija Sre Dec 15, 2010 8:19 am | |
| S kliniko.. Mislim z Račnikom in ekipo.. Ena podganica je umrla (saj ne rečem, bila je že zelo slaba, a so ji predpisali napačno zdravljenje) in je umrla, pa tudi dihurja je bilo kul, dokler je bilo potrebno samo cepljenje in čipiranje, ko pa je samička zelo zbolela pa smo začeli obiskovati drugega veterinarja.. | |
|
| |
METALLKA
Število prispevkov : 103 Join date : 10/04/2009 Age : 29 Kraj : Ljubljana
| Naslov sporočila: Re: Sterilizacija, kastracija Sre Dec 15, 2010 9:13 am | |
| v temi "mladiček s težavami" je post ki vam pove da mi je zivalca se isti dan poginila . neki je blo hudo narobe ker sploh ni rasla "/ | |
|
| |
millyvanilly
Število prispevkov : 90 Join date : 03/12/2010 Age : 37
| Naslov sporočila: Re: Sterilizacija, kastracija Sre Dec 15, 2010 9:16 am | |
| Ojej.. Moje sožalje.. Oprosti na vprašanju.. Nisem videla . | |
|
| |
zverina
Število prispevkov : 821 Join date : 14/04/2010
| Naslov sporočila: Re: Sterilizacija, kastracija Tor Jan 18, 2011 1:32 pm | |
| Mislite, da je eno leto prestaro, da bi dala samčka kastrirat? No, ni eno leto, malo manj je... | |
|
| |
zverina
| Naslov sporočila: Re: Sterilizacija, kastracija Tor Jan 18, 2011 6:07 pm | |
| Nihče ne ve? Kewr bi ga rada dala kastrirat čim prej, če bi se le dlo. | |
|
| |
choo
| Naslov sporočila: Re: Sterilizacija, kastracija Tor Jan 18, 2011 8:54 pm | |
| Po mojem ni prestar. Če je sicer zdrav in nima nobenih težav, ne bi smel biti problem. Je pa najbolje, da kar veterinarja pokličeš in vprašaš. | |
|
| |
zverina
| Naslov sporočila: Re: Sterilizacija, kastracija Tor Jan 18, 2011 9:02 pm | |
| Hvala! | |
|
| |
Juni
Število prispevkov : 981 Join date : 24/10/2009 Age : 34
| Naslov sporočila: Re: Sterilizacija, kastracija Tor Jan 18, 2011 9:33 pm | |
| Komplikacije bi bile mogoče zaradi tega, ker je kar zahtevna operacija, ne tako rutinska, kot pri psih ali mačkah. Tudi jaz ti svetujem, da pokličeš veta. | |
|
| |
Skinny
Število prispevkov : 442 Join date : 11/03/2010 Age : 47 Kraj : Kamnik
| Naslov sporočila: Re: Sterilizacija, kastracija Sre Jan 19, 2011 6:40 am | |
| Ni prestar, je bil Chaos prav tako nekje 1 leto ob kastraciji, pa se je čisto lepo zmazal. Res je da, se lahko začnejo praskat zaradi stresa ali kaj podobnega,... So se začel vsi moji,... so me precej prestrašili, ker so imeli kar nekaj prask. Sem jim samo redno menjavala brisačke, da se nebi ranice zagnojile, se jih briše z vlažno krpo (da se jih ravno ne kopa), pa so bili čez cca 2 tedna vsi dobri. Še kak teden kasnej pa so imeli še lepšo dlako kot prej | |
|
| |
zverina
| Naslov sporočila: Re: Sterilizacija, kastracija Sre Jan 19, 2011 12:43 pm | |
| Hvala obema! | |
|
| |
ostrodlaki
Število prispevkov : 8 Join date : 11/02/2011
| Naslov sporočila: Re: Sterilizacija, kastracija Pet Feb 11, 2011 7:51 pm | |
| Zverina, res ni prestar za kastracijo. Veterinarji sicer priporocajo prej, ampak ni panike. Jaz sem dala ze vec podgan kastrirat in en posvojen solski podgancek je bil star celo malo vec kot leto in je bilo vse o.k. Vozim pa jaz vse v ambulanto v Duplek. So mi ravno ta teden kastrirali Bozota, ki je star 5 mesecev. Za domov vedno dobim proti bolecinam, ker veterinarka pravi da je za njih bolj bolece. In antibiotike. Podgane so malo bolj posebne. Ce te zanima ki so: Veterinarska ambulanta Usar http://www.usar-vet.net/Ce te pa se kaj zanima pa me lahk kar vprasas. | |
|
| |
zverina
| Naslov sporočila: Re: Sterilizacija, kastracija Pet Feb 11, 2011 7:56 pm | |
| Hvala za odgovor! Se ravno doma zdaj menimo, kdaj naj bi ga dali kastrirat. | |
|
| |
ostrodlaki
| Naslov sporočila: Re: Sterilizacija, kastracija Pet Feb 11, 2011 8:12 pm | |
| Aja pa cena je 40 € dajo pa tudi popust če jih pripelješ več. Proti bolečinam pa je humano dajati še par dni, je rekla moja veterinarka. | |
|
| |
choo
| Naslov sporočila: Re: Sterilizacija, kastracija Pet Feb 11, 2011 8:34 pm | |
| - ostrodlaki je napisal/a:
- Aja pa cena je 40 € dajo pa tudi popust če jih pripelješ več. Proti bolečinam pa je humano dajati še par dni, je rekla moja veterinarka.
Koliko pa je to "par dni"? Ko sem jaz dala Booja kastrirat, so mi točno povedali kaj in koliko časa naj mu dajem antibiotike in painkillerje. Če se ne motim, je eno stvar (ne vem točno, a antibiotik ali protibolečinsko zadevo) dobival 3 dni na 12 ur, oboje skupaj pa kak teden na 24 ur, pa ni bilo nobenih težav | |
|
| |
Nes
Število prispevkov : 1946 Join date : 14/08/2009 Age : 37 Kraj : Maribor
| Naslov sporočila: Re: Sterilizacija, kastracija Pet Feb 11, 2011 8:51 pm | |
| 40 evrov je kastracija? Brez ''količinskega popusta'' ali je to že cena, če daš več živalic naenkrat? | |
|
| |
ostrodlaki
| Naslov sporočila: Re: Sterilizacija, kastracija Pet Feb 11, 2011 9:06 pm | |
| Antibiotike dobivajo 5 dni, proti bolečinam pa od 3 do 5 dni. Odvisno je tudi od karakterja in praga bolecine podganice. Antibiotike dajem pnavadi v gobček, protibolečinsko pa kar pod kožo z injekcijo. Doma imamo namreč diabetično psico, ki ji itak dajem vsak dan injekcije in sem navajena. | |
|
| |
ostrodlaki
| Naslov sporočila: Re: Sterilizacija, kastracija Pet Feb 11, 2011 9:07 pm | |
| 40 € je če daš enega podgančka kastrirat. | |
|
| |
Nes
Število prispevkov : 1946 Join date : 14/08/2009 Age : 37 Kraj : Maribor
| Naslov sporočila: Re: Sterilizacija, kastracija Pet Feb 11, 2011 9:11 pm | |
| To je par kar poceni, pa še blizu Maribora je. KAko je pa kaj s kakovostjo storitve, je bilo pri vas vse korektno in brez problemov?
| |
|
| |
ostrodlaki
| |
| |
Tasha.W
Število prispevkov : 331 Join date : 29/01/2011 Age : 31 Kraj : Brežice
| Naslov sporočila: Re: Sterilizacija, kastracija Tor Mar 22, 2011 9:50 am | |
| Imam vprašanje,... Ali je po kastraciji potrebna kakšna posebna oskrba? Brala sem temo - oskrba po operacji, ampak ne vem, je potem podobno ali kako? | |
|
| |
choo
| Naslov sporočila: Re: Sterilizacija, kastracija Tor Mar 22, 2011 10:26 am | |
| Ja, je. Nič preveč zahtevnega, ampak vseeno - fino je, da ima podganček za steljo kake papirnate brisačke, stare majice ipd, namesto žaganja/briketov in tako naprej, da kaj v rano ne pride. Potem je jasno treba te brisačke redno menjat (jaz sem imela stare majice za podlago, pa sem jih menjala zjutraj in zvečer). Fino je, če je podganček prvih nekaj dni v manjši kletki, da ne more preveč plezat okrog, da se mu ne bi kaj rana odprla. Ne vem pa, kako je, če daš kastrirat več podgančkov naenkrat, če jih je treba met ločene ali ne. Jaz bi jih načeloma ločila za nekaj dni, da se ne bi kaj ravsali in odprli rane, ampak to bo pa bolj Skinny vedela povedat iz prve roke Kar se pa hrane tiče, pa ni nekih posebnih zahtev. Jaz sem mojega normalno hranila, edino več jogurta je dobil, ker sem notri antibiotik mešala | |
|
| |
Tasha.W
| Naslov sporočila: Re: Sterilizacija, kastracija Tor Mar 22, 2011 10:40 am | |
| Ja jas bi mela 3 podgankote ja. Saj bom imela manjšo kletko in ce je potrebno ločiti bom si pa kletke sposodila nekje hvala za nasvet | |
|
| |
Juni
Število prispevkov : 981 Join date : 24/10/2009 Age : 34
| Naslov sporočila: Re: Sterilizacija, kastracija Tor Mar 22, 2011 11:53 am | |
| Jaz sem dala dva naenkrat, pa sem ju imela kar skupaj. Ni bilo nobenih problemov, ker sta bila prvi dan ali dva še čisto zmedena od narkoze in tudi če bi se hotela ravsat, ne bi šlo (včasih še stat nista mogla in sta se kar zvrnila po tleh). Antibiotika pa moji niso dobili, jim je pa našprical nekaj antibakterijskega čez šive.
Za steljo je pa v tem času odlična plenična podloga - uporablja se za podlago pri previjanju dojenčkov, je zelo vpojna in hkrati čisto nič ne draži rane. | |
|
| |
Tasha.W
| Naslov sporočila: Re: Sterilizacija, kastracija Tor Mar 22, 2011 12:09 pm | |
| Te plenične podloge so tud neki za psi pa mačke, sm v mr. Pet vidla. Bomo vidli kako bo blo takrat. | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov sporočila: Re: Sterilizacija, kastracija | |
| |
|
| |
| Sterilizacija, kastracija | |
|