| Čokoladki Eli in Mici | |
|
+10taii aiko AtLanT!da Blue bolha Olivija Sonii Nes aella Fiamma lenka 14 posters |
|
Avtor | Sporočilo |
---|
Sonii
Število prispevkov : 773 Join date : 13/01/2009 Age : 32 Kraj : Ljubljana
| Naslov sporočila: Re: Čokoladki Eli in Mici Čet Okt 08, 2009 3:31 am | |
| Kuža je pa tud zlo lep. A se razume z njima? | |
|
| |
Fiamma Admin
Število prispevkov : 1492 Join date : 13/01/2009 Age : 34 Kraj : Koper
| |
| |
lenka
Število prispevkov : 128 Join date : 19/01/2009 Kraj : Ljubljana
| Naslov sporočila: Re: Čokoladki Eli in Mici Čet Okt 08, 2009 8:39 am | |
| Dee (psička) ju ima za plen in bi ju ob prvi priložnosti šla lovit (sploh če bi podganci naredili kakšen hiter gib), kar se po vsej verjetnosti ne bi dobro končalo za podganci. Tudi če bi se hotela igrat z njima ima veliko pregrobo igro (tolče s tacami). Zelo rada pa ju opazuje skozi kletko in spremlja, ko plezata po rešetkah. Velikokrat se "smrčkajo" skozi rešetke . Zanimivo pa je, da Dee sploh ne zanima njun repek, ki dostikrat štrli ven skozi rešetke. Sem mislila, da ga bo hotla zagrabit, pa ga popolnoma ignorira. Kot da ne bi vedela, da je tudi repek njun . Fiamma: Bo še kdaj prišla na čohanje k tebi na fax | |
|
| |
Nes
Število prispevkov : 1946 Join date : 14/08/2009 Age : 37 Kraj : Maribor
| Naslov sporočila: Re: Čokoladki Eli in Mici Čet Okt 08, 2009 3:48 pm | |
| - Citiram :
- Na tleh nimata nič, saj hodita v WC, vsaj kakat, če jima že lulat ne uspe vsakič
Eno vpr. glede WC-ja. Kaj to sta naučeni, da gresta vedno? Ker moja greta samo, ko se jima ljubi v pritličje, kjer je tudi hrana. Za sproti je pa očitno iz zgornje poličke predaleč Pa nisem ziher, če je to samo podganja muha ali sem kaj nardila narobe pri navajanju na WC. :=)=: | |
|
| |
lenka
| Naslov sporočila: Re: Čokoladki Eli in Mici Sob Okt 10, 2009 4:01 pm | |
| Hmm, v bistvu ju nisem nič posebej učila. Najprej sta bili lepo brez WC-ja s steljo na tleh. In obe sta si izbrali en kot, kjer sta opravljali potrebo. Kasneje sem umaknila steljo in dodala wc, kjer imata trenutno posip iz koruznih storžev. Zdaj lepo hodita kakat vedno v wc, edino lulat jima ne uspe vedno . Aja in še to: ko sem dodala wc, sem hkrati vse ostale kote v kletki zapolnila s škatlami, plezali ali posodicami s hrano, da ju slučajno ne bi kakšen kot preveč zamikal . Ko bo čas pokažem še naš ultra napredni homemade labirint, v katerem Eli in Mici preživljata zabavne urice . | |
|
| |
Nes
| Naslov sporočila: Re: Čokoladki Eli in Mici Sob Okt 10, 2009 4:11 pm | |
| uu, labirint me pa res zanima <3 | |
|
| |
lenka
| Naslov sporočila: Re: Čokoladki Eli in Mici Ned Nov 22, 2009 2:05 am | |
| Evo, oblubljene slikce labirinta, ki se bo najverjetneje kmalu upokojil :=)=:. Zamenjal ga bo pa še boljši, večnadstropni (priprave so že v teku). Upam, da bo vsaj za silo razvidno kako je sestavljen. 1. Spodnji del z označanimi vhodi (bela) in prehodi med sobami (črna levo) in različnimi nadstropji (črna na desni) 2. Pogled iz vrha; rdeča je pregrada v zgornjem nadstropju, črna pa sta prehoda med nadstropjema (enden od njiju iz spodnje škatle v tunel, drugi iz spodnje v zgornjo škatlo) 3. Še en pogled na celoten labirint. Na skrajni desni je tulec od papirnatih brisač, ki je idealen za skrivanje priboljškov 4. Eli je vse pozorno pregledala Še naša hišica Kukuc :=)=: Najljubše mesto (med ekranom, tiskalinkom in zunanjim diskom (še vsi kabli so celi ) Več slikc pa TUKAJ. | |
|
| |
Nes
| Naslov sporočila: Re: Čokoladki Eli in Mici Ned Nov 22, 2009 8:28 am | |
| Danes začnem zbirat škatle! Ampak tile dve sta pa najbolj lušni dumbtki kar sem jih do zdaj vidla, in to v bucibuci buc bu smislu. :=)=: Obvezno more bit katera mamica, če bojo zdrave in prijazne še naprej. In tako iz radovednosti, kaj imata rodovnik ali kako? | |
|
| |
Cath
Število prispevkov : 550 Join date : 24/10/2009 Age : 43 Kraj : Koper
| Naslov sporočila: Re: Čokoladki Eli in Mici Ned Nov 22, 2009 8:40 am | |
| Tudi meni je všeč ta tvoj labirint, super ideja. Škatlic imam dovolj, tko, da bom tudi jaz poskusila zgradit neki takega naslednji teden. Podganci sta full lepi in simpatičniii | |
|
| |
AtLanT!da
Število prispevkov : 726 Join date : 14/01/2009 Age : 34 Kraj : Ljubljana
| Naslov sporočila: Re: Čokoladki Eli in Mici Ned Nov 22, 2009 8:53 am | |
| men je pa hišica blazno všeč!! <3 | |
|
| |
Cath
Število prispevkov : 550 Join date : 24/10/2009 Age : 43 Kraj : Koper
| Naslov sporočila: Re: Čokoladki Eli in Mici Ned Nov 22, 2009 8:57 am | |
| Sam repka pa vedno pozabijo spravit Lepa hiška full.. Jaz imam podobno tako, sam je mišljena za nakit. | |
|
| |
Blue
Število prispevkov : 317 Join date : 11/08/2009 Age : 30 Kraj : Ljubljana
| Naslov sporočila: Re: Čokoladki Eli in Mici Ned Nov 22, 2009 11:31 am | |
| O kaj je dober labirint! :=)=: ful sta luštni. | |
|
| |
Sonii
Število prispevkov : 773 Join date : 13/01/2009 Age : 32 Kraj : Ljubljana
| Naslov sporočila: Re: Čokoladki Eli in Mici Ned Nov 22, 2009 3:35 pm | |
| Samo še špaget gleda iz hiše. Poznano. | |
|
| |
lenka
| Naslov sporočila: Re: Čokoladki Eli in Mici Ned Nov 22, 2009 9:31 pm | |
| Labirint jima je res ful všeč in se dostikrat lovita v njem (kadar ne drnjohata ). Tale hiška na slikci je tudi že kar nekaj stara, ker sem jo imela kot otrok za spravljanje različnih drobnarij . Zdaj sta pa Eli in Mici postali ponosni lastnici . Glede rodovnika je pa takole. Jaz nisem nikjer zasledila da bi v Nemčiji obstajala kakšna krovna organizacija za podgane (ali glodalce), ki bi se ukvarjala s tem, kot je to urejeno na Češkem naprimer. Rodovnika zato nimata, vendar imam podatke za njune starše in stare starše, kar omogoča lažjo sledljivost, vsaj kar se tiče kakšnih bolezni. Poznavanje zdravstvenega stanja sorodstva pa je zame velikega pomena. Nihče najbrž noče imet podgance, za katero ve, da so starši kmalu umrli zaradi tumorjev naprimer. Predvsem pa je to pomembno, ko se razmišlja o leglu. Že zaradi moje slabe vesti, nikdar ne bi mogla imet legla , če bi vedela, da je s podganco nekaj narobe (oz. da ima/je imela kakršne koli zdravstvene probleme). Že navadno kihanje lahko pomeni slabši imunski sistem in s takšno podgano je parjenje vprašljivo (jaz je ne bi parila). Zato vedno poudarjam, da se je za leglo treba odločit s trezno glavo in ne kar nekaj na hitro, zato, ker so mladiči tok fajn. Mogoče se vam vse skupaj sliši zateženo, ampak verjamem, da če bomo dali več na samo selekcijo in ne parili in producirali mladičev vsepovprek, si bomo lahko prihranili slabe izkušnje s karakterno nestabilnimi in z bolnimi živalmi. Predvsem pa se mi zdi pomembna doslednost in pazljivost pri oddaji podgan, ker čeprav imajo kratko življenjsko dobo, si ne želim videt poplavo oglasov: oddam podgano zaradi pomanjkanja časa in podobne ..... Živali prinesejo odgovornost, ki jo mora bit kupec živali pripravljen prevzet do konca njenega življenja. | |
|
| |
Tahun
Število prispevkov : 498 Join date : 29/03/2009 Age : 32 Kraj : Ljubljana
| Naslov sporočila: Re: Čokoladki Eli in Mici Ned Nov 22, 2009 9:36 pm | |
| zlo dobr si napisala,se čist strinjam.res bi rabli več ljudi ki bi se odločl za tako vzrejo.. | |
|
| |
Fiamma Admin
| Naslov sporočila: Re: Čokoladki Eli in Mici Pon Nov 23, 2009 11:43 am | |
| Se popolnoma strinjam z lenko in mislim, da bi lahko marsikateri forumaš si malo bolje prebral tisti del, ki se tiče "proizvajanja" mladičev. | |
|
| |
Fiamma Admin
| Naslov sporočila: Re: Čokoladki Eli in Mici Pon Nov 23, 2009 4:02 pm | |
| Lenka, poslala sem ti pm. | |
|
| |
Jasmina
Število prispevkov : 238 Join date : 19/08/2009 Age : 34 Kraj : Nova Gorica
| Naslov sporočila: Re: Čokoladki Eli in Mici Pon Dec 28, 2009 3:41 pm | |
| Kok si pa dala za to veliko kletko? Pa kje si jo kupila? LP,Jasmina | |