| Čokoladki Eli in Mici | |
|
+10taii aiko AtLanT!da Blue bolha Olivija Sonii Nes aella Fiamma lenka 14 posters |
|
Avtor | Sporočilo |
---|
lenka
Število prispevkov : 128 Join date : 19/01/2009 Kraj : Ljubljana
| Naslov sporočila: Čokoladki Eli in Mici Tor Sep 01, 2009 9:49 pm | |
| Še naša zgodbica ali kako se je vse začelo: Nekega prelepega dne, sem se odločila, da grem na izlet v Nemčijo, k vzrediteljici Tollerjev. (Doma imam psičko te pasme) Ob misli, da grem v Nemčijo, me je takoj prešinila ideja, da lahko spotoma vzamem še dve podganici, ki sem si ju že dolgo želela. Po dolgotrajnem brskanju, pregledovanju rodovnikov in preučavanju genetike podganic, sem našla moji dve čokoladki. Skotili sta se 1. avgusta, njun oče je Einstein (black bareback headspotted dumbo velveteen) mama pa je Milly (mink self dumbo). Seveda pa ne bi bilo vse popolno, če se ne bi zalomilo pri prevozu. Moj planirani izlet je odpadel, vendar sem se odločila, da podganici vseeno vzamem. Toda nekako ju je bilo treba prepeljati iz Nemčije. Na srečo sem našla možnost preko mitfahrgelegenheit in sličajno našla gospo, ki se je iz Nemčije peljala do Gornje Radgone oz. Bad Radkersburg, ki je takoj čez mejo. V nedeljo zvečer sem se peljala do mesta, kjer smo se dobili in trud je bil poplačan. Podganici sta prekrasni. Izredno sta radovedni in najbolj pomembno ne bojita se človeške roke in ne grizeta. Zaenkrat ju še ne "mučim" preveč, da se malo navadita novega okolja, potem pa upam, da se nam bo uspelo kaj naučiti s pomočjo klikerja. Tole sta Eli in Mici. Malce težje ju je ločiti na prvi pogled, če ne vidiš repka. Eli ima malce manj beline na repku in ima malce večjo glavico. Mici pa ima manjšo glavico in skoraj polovico repla belega. Obe sta čokoladne barve, z berkshire oznakami, velveteen kožuhom in dumbo ušesi . Nekaj slikc: Upam, da bo prikazalo slikceOstale si lahko pogledate TUKAJPozdravček iz moje kapuce od Mici in Eli .
Nazadnje urejal/a lenka Tor Sep 01, 2009 10:08 pm; skupaj popravljeno 1 krat (Reason for editing : Popravljene slike) | |
|
| |
Fiamma Admin
Število prispevkov : 1492 Join date : 13/01/2009 Age : 34 Kraj : Koper
| Naslov sporočila: Re: Čokoladki Eli in Mici Sre Sep 02, 2009 5:56 am | |
| Načeloma, mi dumboti niso všeč, samo te dve sta prow simpatični. | |
|
| |
aella
Število prispevkov : 64 Join date : 16/08/2009 Age : 36 Kraj : Zagreb-Tolmin
| Naslov sporočila: Re: Čokoladki Eli in Mici Sre Sep 02, 2009 9:52 am | |
| Dumboti!!! Prav lepe sta Barve, ušesa...vse | |
|
| |
Nes
Število prispevkov : 1946 Join date : 14/08/2009 Age : 37 Kraj : Maribor
| Naslov sporočila: Re: Čokoladki Eli in Mici Sre Sep 02, 2009 12:38 pm | |
| lušniii Kužuščka sta prav originalna! A načrtuješ kakšno leglo? | |
|
| |
Sonii
Število prispevkov : 773 Join date : 13/01/2009 Age : 32 Kraj : Ljubljana
| Naslov sporočila: Re: Čokoladki Eli in Mici Sre Sep 02, 2009 1:23 pm | |
| kakšna ušesaaaa. | |
|
| |
Olivija
Število prispevkov : 387 Join date : 15/02/2009 Age : 30 Kraj : Ljubljana
| Naslov sporočila: Re: Čokoladki Eli in Mici Sre Sep 02, 2009 2:41 pm | |
| dumbooooooooooooooooooooo!!! | |
|
| |
bolha
Število prispevkov : 282 Join date : 27/01/2009 Age : 33 Kraj : Izola
| Naslov sporočila: Re: Čokoladki Eli in Mici Sre Sep 02, 2009 3:40 pm | |
| tazadnja pa una z jabolko sta dobri xP | |
|
| |
lenka
| Naslov sporočila: Re: Čokoladki Eli in Mici Pet Sep 04, 2009 9:20 pm | |
| Hvala , res sta super spodganci. Prav zanimivo, kako se dve podganci dopolnjujeta. Prav vidi se, da veliko bolj uživata, kot bi ena sama. Tolk sta smešni, da se ju ne morem nagledat. Ponavadi je tako, da ko ju spustim, najprej pomoli smerček ven Eli. Ko prevoha zrak se umakne nazaj v "njuno" vrečo (zelena vreča iz flisa, ki se jo vidi na zgornjih slikcah), potem pa ven prileze Mici in se odpravi na špancir. V parih dneh sta dneh sta pogruntali, da ko odprem vratca kletke, se bo zgodilo nekaj dobrega in hitro pomolita noske iz svoje veče, kjer ponavadi spita. Res povsem sem navdušena nad njima in njunima karkterjema . Obe se zelo radi crkljata, Mici še celo čaka pri miru na rami oz. v roki, da jo čohaš . Še nekaj svežih slikc: Hihihi, jeziček (klikni za večjo slikco) Skupaj: Jemo, da bomo zrasli v velike podgance Več slikc si spet lahko ogledate TUKAJAja, glede legla še nisem prepričana. Če bo zdravstveno in karakterno vse ok, potem mogoče čez kakšne pol leta. Vsekakor pa se bom potrudila pri izbiri samca in to ne bo prvi podganko, ki bo prišel mimo. | |
|
| |
Nes
Število prispevkov : 1946 Join date : 14/08/2009 Age : 37 Kraj : Maribor
| Naslov sporočila: Re: Čokoladki Eli in Mici Pet Sep 11, 2009 5:20 pm | |
| | |
|
| |
lenka
| Naslov sporočila: Re: Čokoladki Eli in Mici Pet Sep 11, 2009 6:23 pm | |
| Nope . Važna sta zdravje in karakter. Če pa zraven vmešaš še genetiko barv, potem je pa že kar težko najti pravega . | |
|
| |
aella
Število prispevkov : 64 Join date : 16/08/2009 Age : 36 Kraj : Zagreb-Tolmin
| |
| |
Blue
Število prispevkov : 317 Join date : 11/08/2009 Age : 30 Kraj : Ljubljana
| Naslov sporočila: Re: Čokoladki Eli in Mici Sob Sep 19, 2009 11:42 am | |
| O kok sta lepi. Ju je Dee že spoznala? | |
|
| |
lenka
| Naslov sporočila: Re: Čokoladki Eli in Mici Sob Sep 19, 2009 12:00 pm | |
| Hvala . Hmm... odvisno kaj za tebe pomeni spoznala . Prvih nekaj dni ju je opazovala kot sokol, vsakič ko sta se premaknili, tako da še spat ni mogla. Zdaj se je že bolj skulirala. Kakor zgleda ju smatra za plen, ampak saj drugače itak ni za pričakovati od lovskega psa (sploh na majhne glodalce). Mogoče ju bo enkrat sprejela kot sostanovalki, ampak nikoli pa pomoje ne bosta mogli prosto raziskovat po moji sobi, ko bo Dee zraven. Počasi bomo napredovali s spoznavanjem imamo čas, voljo in pa nagobčnik pri roki. Bolje preventiva kot kurativa . Tole je Dee stara 9 tednov: | |
|
| |
Blue
| Naslov sporočila: Re: Čokoladki Eli in Mici Sob Sep 19, 2009 12:30 pm | |
| Aja. Nara jo pa skozi kletko opazuje pa ves čas z repom miga. Joj kok lepa fotka Dee. Koliko je zdaj stara? | |
|
| |
lenka
| Naslov sporočila: Re: Čokoladki Eli in Mici Sob Sep 19, 2009 12:54 pm | |
| Zanimivo, Pin ju je tudi videl in on prav tako cel otrpne in gleda. Potem si je pa pametnjakovič zamislil, da se bo kletka mogoče odprla, če bo dovolj močno s smrčkom v njo dregal . No ja mogoče bi mu jo res ratalo prevrnit, ampak nismo izzivali sreče . Dee bo 24. septembra stara leto in 7 mesecev. Še ena od Dee : . | |
|
| |
Fiamma Admin
| Naslov sporočila: Re: Čokoladki Eli in Mici Sob Sep 19, 2009 1:05 pm | |
| lenka, ta tvoja psička je extra simpatična! | |
|
| |
lenka
| Naslov sporočila: Re: Čokoladki Eli in Mici Sob Sep 19, 2009 1:16 pm | |
| A si jo ti že srečala na faxu? Še ena iz faxa je letos dobila Tollerja iz Hrvaške, samo mi je na žalost še ni uspelo videt (psičke ne lastnice). | |
|
| |
Fiamma Admin
| Naslov sporočila: Re: Čokoladki Eli in Mici Sob Sep 19, 2009 2:51 pm | |
| Veš da se ne spomnem... :/ Vidla sem slikce, samo v živo pa ne vem. Sej nam jo boš kej prinesla pogledat? | |
|
| |
lenka
| Naslov sporočila: Re: Čokoladki Eli in Mici Sob Sep 19, 2009 4:46 pm | |
| Ja je bla že kar velikrat na faxu in še bo. Parkrat je šla z mano še na ponavljalne vaje iz anatomije . | |
|
| |
lenka
| |
| |
Fiamma Admin
| Naslov sporočila: Re: Čokoladki Eli in Mici Sob Sep 19, 2009 6:22 pm | |
| Si pregledala celotne nastavitve, da imaš vedno naštimano, da ti kaže podpis? Sicer pa za poste za nazaj ti podpisa ne da. Torej, če si to zdej uštimaš, ti bo podbis kazalo šele od novega posta dalje. Če ne najdeš mi povej, bom probala ti js uštimat. | |
|
| |
Sonii
Število prispevkov : 773 Join date : 13/01/2009 Age : 32 Kraj : Ljubljana
| Naslov sporočila: Re: Čokoladki Eli in Mici Sob Sep 19, 2009 6:53 pm | |
| | |
|
| |
Blue
| |
| |
lenka
| Naslov sporočila: Re: Čokoladki Eli in Mici Ned Sep 20, 2009 7:54 pm | |
| Fiamma, meni se zdi, da imam vse naštimano ? Mogoče ga bo zdaj prikazalo, drugače pa če se ti bo dalo mi lahko pomagaš zrihtat. Sicer pa itak ni tako važno, so samo linki od albumov. | |
|
| |
Fiamma Admin
| Naslov sporočila: Re: Čokoladki Eli in Mici Ned Sep 20, 2009 8:16 pm | |
| Bom pogledala enkrat v torek ali sredo, samo da mini ta anatomija. Si probala tiste html ukaze dat zraven. Pa eno okence je, ki ga je treba obkljukat, da ti pokaže podpis. | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov sporočila: Re: Čokoladki Eli in Mici | |
| |
|
| |
| Čokoladki Eli in Mici | |
|