Uff, se spomnim pred dobrim letom, ko sem imel Jerryja kak mesec in ko sem prinesel še Toma ter ju preselil v večjo kletko....Res kak mesec je bilo grozno. Šel sem spat in 3 minute po tem, ko sem ugasnil luč sta začela ''razbijat''. Predvsem je bil problem z vratci od kletke. Tudi, če sem jih zaklenil, je bilo razbijanje izjemno glasno in moteče. Takrat sem dosti razmišljal o tem kako bi jih odvadil tega oz. kako bi si zagotovil kvaliteten spanec.
Sta pa potem, (niti ne vem točno kdaj) kar hitro nehala s tem. No, Tom je tudi poginil :/
Morda je bilo še nekaj razgrajanja, ko sem dobil Charlieja ampak to, da ne bi mogel zaspati zaradi hrupa, se ni več dogajalo.
Zdaj pa teh problemov sploh ni več. So se verjetno tudi zaradi odraslosti precej umirili in mislim, da velik del noči tudi prespijo. Ponavadi so najbolj dejavni zvečer, rekel bi da nekje do polnoči in pa zgodaj zjutraj. Vsaj med tednom, ko vstajam za v šolo jih pogosto dobim dejavne.
Pa tudi če so dejavni, res niso glasni. Ker me nikoli ne zbudijo. Sicer ne morem z gotovostjo trditi koliko noči prespijo in koliko prebedijo ampak če grem kdaj ponoči npr. na WC, jih po večini vidim kar spati...
Tako ali tako pa so samčki in bi si upal trditi, da kakih 18 ur od 24 prespijo ali pa predremajo. Če jim jaz seveda vmes kaj ne težim. =P