Forum ljubiteljev podgan
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Za vse ki imajo podgano, si jo želijo ali so jim podgane enostavno všeč.

KazaloPortalGalleryLatest imagesIščiRegistriraj sePrijava

Podgane in miši

Go down 
4 posters
AvtorSporočilo
BLACKIE

BLACKIE

Število prispevkov : 15
Kraj : Nova Gorica

Podgane in miši Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Podgane in miši   Podgane in miši Icon_minitimeTor Maj 14, 2013 1:30 am

Žiujo Smile mene pa zanima če ma kdo izkušnje z mišmi in podganami skupaj? Mam dve podgani stari 8meseceu in mata kletko, ki pa je vedno odprta in tekata po mizi in ubistvu kar po celi sobi Very Happy zdej bi pa js kupla še dve beli miški. Pa me zanima, če je to pametna ideja? Bosta moja dva podgančka ljubosumna? Mišk pa nebi mela spuščenih, ampak kletke bi bile zelo blizu.. Mnenja?
Nazaj na vrh Go down
Naija

Število prispevkov : 66

Podgane in miši Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Podgane in miši   Podgane in miši Icon_minitimeTor Maj 14, 2013 8:18 am

Načeloma naj se ne bi razumeli. Sem že sama "raziskovala" to področje kak mesec nazaj xD obstajajo redki primeri, ko sta podgana in miš postali najboljši prijateljici in sta celo lahko bivali skupaj v kletki. Ampak saj pravim, to naj bi bilo bolj izjema kot pravilo. Čeprav, jaz osebno mislim, da bi bilo dva mladička (podgana in miš) verjetno možno uspešno združiti. Če pa so samo kletka ob kletki pa nebi smelo biti nekega problema, jih pa moraš postopoma spoznati. Če je nama s fantom deloma uspelo združiti podgani in dihurčka (pa so dihurji njihovi naravni sovražniki), lahko podobno uspe tudi tebi z miškama. Tudi pri nas sta kletki druga ob drugi, skupaj nikoli niso spuščeni, se pa pogosto vohajo in gledajo skozi rešetke brez kakršnega koli problema. Smile
Nazaj na vrh Go down
choo

choo

Število prispevkov : 1152
Kraj : Ljubljana

Podgane in miši Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Podgane in miši   Podgane in miši Icon_minitimeTor Maj 14, 2013 12:31 pm

Jaz sem sicer tudi slišala za nekaj primerov, ko sta bili miš in podgana prijateljici. Večinoma je bilo to v primeru, ko se podgana ni razumela z drugimi podganami, je bila bolna ipd in je imela za družbo miš. Ampak večkrat sem pa brala o tem, kako je podgana ubila miš. Na fejst inovativne načine, npr. tako, da jo je potegnila skozi rešetke od kletke :/ Jaz ne bi tvegala, razen, če misliš imet miši v terariju (kar pa načeloma spet ni dobro, ker miši rabijo podobne bivalne pogoje, kot podgane). Oziroma strogo pod nadzorom, kadar so podgane spuščene...
Po mojem je vseeno lažje "spoprijateljit" dihurja in podgano, kot podgano in miš. Razen mogoče, če bi začela z odraslo mišjo in mladičkom podgane, ker sta po velikosti približno enaka.
Nazaj na vrh Go down
http://nellaf.deviantart.com
BLACKIE

BLACKIE

Število prispevkov : 15
Kraj : Nova Gorica

Podgane in miši Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Podgane in miši   Podgane in miši Icon_minitimeSre Maj 15, 2013 4:12 am

No ja..pol bom pa še malo bol razmisnla o tem al bom mela miške al ne, da nebom slučajno pršla domou in dobila mrtvo miško, ker bi jo podgana ubila :/
drgač pa...kaj pa to, veliko primerou je takih, če podgano kupiš v trgovini za male živali, umre po dveh tednih. Je tud pri belih miših tako? Ker so pač mišljene bol za hrano.. In pa, se spol težje vidi? Ker vem za en primer, ko je ena rekla, da hoče met dve samici, dobila je pa samca in samico in mela pol celo fmilijo Very Happy
Nazaj na vrh Go down
choo

choo

Število prispevkov : 1152
Kraj : Ljubljana

Podgane in miši Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Podgane in miši   Podgane in miši Icon_minitimeSre Maj 15, 2013 12:48 pm

Spol se pri miškah ravno tako dobro vidi, so tudi mišoni kar fajn obdarjeni Very Happy
Jah če kupiš v trgovini, je riziko dost isti, kot pri podganah... in konec koncev kateri koli drugi živali. Lahko so bolne, lahko so stare (in ker so majhne, ljudje itak ne vejo, kolk so stare pa potem vse živo prodajajo kot "stare 3 mesece")... Če se odločiš za nakup, je najbrž vseeno boljše najt direkt kakšnega rejca. Ne vem, če bojo lih genetsko kaj boljše (ker konec koncev tudi rejci pri nas gojijo miši za kače, ne kot ljubljenčke). Mogoče če na kakšnem "mišjem" (ali drugem, no..) forumu povprašaš, če ima kdo domače leglo?
Nazaj na vrh Go down
http://nellaf.deviantart.com
Fiamma
Admin
Fiamma

Število prispevkov : 1492
Kraj : Koper

Podgane in miši Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Podgane in miši   Podgane in miši Icon_minitimeSre Maj 15, 2013 4:43 pm

V naravi podgana miš poje, tako da jaz te kombinacije nebi poskušala.
LP
Nazaj na vrh Go down
https://podgane.slovenianforum.com
Sponsored content

Podgane in miši Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Podgane in miši   Podgane in miši Icon_minitime

Nazaj na vrh Go down

Podgane in miši
Nazaj na vrh 
Stran 1 od 1
 Similar topics
-