Forum ljubiteljev podgan
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Za vse ki imajo podgano, si jo želijo ali so jim podgane enostavno všeč.

KazaloPortalGalleryLatest imagesIščiRegistriraj sePrijava

Je res nujno imeti dve pogani?

Go down 
+2
Fiamma
Sidney**
6 posters
AvtorSporočilo
Sidney**

Število prispevkov : 5

Je res nujno imeti dve pogani? Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Je res nujno imeti dve pogani?   Je res nujno imeti dve pogani? Icon_minitimeSre Jul 27, 2011 1:25 am

Hej
Sem nova na forumu. Sem pregledala teme (na hitro). Če je že taka oz. podobna tema se opavičujem (med vedenjem je nisem našla). Embarassed

Podganco mam že skorej 1 mesec in se z njo ukvarjam od jutra do večera (dobesedno). V glavnem za njo imam ogromno časa. Sem jo že navadla da pride ko jo pokličem, pleza po meni, lahko jo vzamem kamorkoli (sabo imam transporter, kjer ima tud napajalnik za vodo) in mi lepo čepi na rami/spi v kapuci oz v rokavu od majce. Še nikoli me ni ugriznila, me samo liže. doma jo mam spučeno v svoji sobi in ona veselo leta okoli in na pribl. 5 minut priteče do mene pogledat kako sm.

Skratka nism opazla nobenih problemov v njenem vedenju. Sem pa brala vse sorte forume (angleške), pogledala videe o podgancah in vsi pravjo, da je nujno, da maš 2 podganci (ko sem jo kupila sem vedela, da je dobro, da imaš 2 nisem pa vedla da je tok nujno).

Podganca mi res deluje srečna in mi ne deluje zdolgočasena ali žalostna. Na nekaterih straneh so celo trdili, da je mučenje to da imaš samo 1 podgano. Shocked

Zanima me, če je RES tolk nujno da nabavim še eno podgano?
Nazaj na vrh Go down
Fiamma
Admin
Fiamma

Število prispevkov : 1492
Kraj : Koper

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Je res nujno imeti dve pogani?   Je res nujno imeti dve pogani? Icon_minitimeSre Jul 27, 2011 10:15 am

Vidim, da si slabo prebrskala forum.
Tukaj je ena od tem, na to temo. https://podgane.slovenianforum.com/t435-samo-ena-podganica
LP
Nazaj na vrh Go down
https://podgane.slovenianforum.com
Sidney**

Število prispevkov : 5

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Je res nujno imeti dve pogani?   Je res nujno imeti dve pogani? Icon_minitimeSre Jul 27, 2011 11:07 am

hvala. sem pogledala sam pod vedenje. Embarassed
Nazaj na vrh Go down
Banančica

Število prispevkov : 2

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Je res nujno imeti dve pogani?   Je res nujno imeti dve pogani? Icon_minitimeNed Maj 27, 2012 2:18 pm

Živjo. mam podgano Zlatkota... obnaša se mal čudno... mam ga že skor 3 mesece in sploh noče pridt h meni na ramo, v rokav... če se sam mal premaknem zbeži tkoj proč. star je že skor 5 mescou... dajem mu priboljške, ga hočem mal pobožat in se tkoj obrne proti meni... z njim se ukvarjam približno 1-2 uri na dan... k pač hodim u šolo in nimm ful neki časa... nevem al nej kupim še enga de bo meu družbo al je to dakupm naknadno še enga kej narobe... hvala za odgovor
Nazaj na vrh Go down
choo

choo

Število prispevkov : 1152
Kraj : Ljubljana

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Je res nujno imeti dve pogani?   Je res nujno imeti dve pogani? Icon_minitimeNed Maj 27, 2012 2:28 pm

Ni te navajen, mogoče je imel kdaj kako zelo slabo izkušnjo z ljudmi, al je pa enotavno plašen. Posledično je verjetno tudi precej osamljen, tako da družba ne bi bila slaba ideja. Samo pazi, ker se znajo pojavit težave (če je že predolgo sam, je možno, da novega podgančka ne bo sprejel oz. ga skoraj sigurno ne bo sprejel tako). Preden se lotiš nakupa in spoznavanja podgan, si dobro preberi temo o uvedbi nove podgane.
Nazaj na vrh Go down
http://nellaf.deviantart.com
Puppy

Puppy

Število prispevkov : 288
Kraj : Kranj

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Je res nujno imeti dve pogani?   Je res nujno imeti dve pogani? Icon_minitimeNed Maj 27, 2012 8:23 pm

No jaz imam 2 podganici, sedaj sta stari približno 1 leto in 6 mesecev. Na začetku sta bila tudi onadva, kot ti opisuješ svojo podganco, plašna, že če si se zasmejal, sta se takoj skrila. No, ubistvu sta bila večino časa pod rjuho. Kasneje sta pač sama skozi čas postajala vse bolj pogumna.
Zato mu daj čas, čimveč se ukvarjaj z njim, pa boš kmalu videla rezultate (:
Nazaj na vrh Go down
Beky&Pipa

Število prispevkov : 9
Kraj : Maribor okolica

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Je res nujno imeti dve pogani?   Je res nujno imeti dve pogani? Icon_minitimeNed Maj 27, 2012 9:33 pm

Whuhu...nisem sicer vedla pod katero temo naj bi to spadalo ampak vseeno moram to deliti z vami...moja podganica katero imam 6 dni...stara pa je nekaj čez 2 meseca...in sem jo od ponedeljka vsaki dan malo "gnjavla" sicer prve dni ne da se je navadla pol pa...in danes sma se čohali in to ful čohali Razz najprej sem bila skeptična ker je moj prst vedno vgriznila tak da sem mela zdaj 3 dni gor rokavice (strahec) ampak danes sma skupaj gledali xfactor pa se je itak skrila not pod trenerko pa škrtala zobmi pa se umivala...pol pa se je nastavljala najprej sem še seveda imela rokavice (še vedno je bil tu strahec) pol pa sem bla tak: "na tu maš prst zaj pa grizi" pa se je nekaj naštimavala...ampak nič hudega...ko pa sem jo začela čohat pa je začela ful uživat kr zapirala je očke pa se nastavljala še malo tu Smile tak da sem bla res pozitivno presenečena/navdušena da se moja podganica vztrajno odpira. Res je da mogoče še to ni to je pa vseekakor napredek, danes 27.5.2012 je dan ko sem jo prvič držala v roki... wave pa še pol ko sem jo dala v kletko nazaj...oz se je sama skobacala not je prišla nazaj k vratcom in me ovohavala Razz wuhuuu...ok to bi blo to Smile sam nekomu sem mogla povedet...pa vem da vi boste zagotovo razumeli moje navdušenje...

bi postala še slikce oz. link od njih pa še ne morem (new member Razz)
Nazaj na vrh Go down
Sponsored content

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Je res nujno imeti dve pogani?   Je res nujno imeti dve pogani? Icon_minitime

Nazaj na vrh Go down

Je res nujno imeti dve pogani?
Nazaj na vrh 
Stran 1 od 1