| Presuha podganica | |
|
|
Avtor | Sporočilo |
---|
Gyakusatsu
Število prispevkov : 12 Join date : 12/06/2011 Age : 29 Kraj : Ravne na Koroškem
| Naslov sporočila: Presuha podganica Sob Jul 23, 2011 6:46 pm | |
| Moja ganica je bla zdaj en mesec bolana (plučnca) in je res čisto malo jedla, očitno so mi že prodali čist bogo. Živinozdravnik je reku da je za svojo starost (okol 3- 4 mesece) malo presuha. Poje zdaj že malo več. Največ poje zelenjave, ker je to ubistvo kar ma najrajš. kak paradižnik pa pa zelje, od oreščkov ma rada sam lešnike pa tiste indijske oreščke. Suhe hrane sploh ne poje ful vlk. Obesla sm ji tut tisto palčko s hrano pa jo je obglodala, sam ne ful. Zdaj ma še vitaminčke za v vodo, pa eno dopolnilo še. Dobla je pa tri inekcije in je ful bolš, sam zredit jo pa še vedno morem. Ma kdo kakšno idejo da bi se lahko malo zredila? | |
|
| |
choo
Število prispevkov : 1152 Join date : 17/03/2010 Age : 35 Kraj : Ljubljana
| Naslov sporočila: Re: Presuha podganica Sob Jul 23, 2011 7:29 pm | |
| Tuna, pasje konzerve/briketi, perutnina, mlečni izdelki... ne v prevelikih količinah, seveda Tisto palčko pa malo traja, da do konca pojejo (sicer ti pa svetujem tisto, ki ma rakce notri), in tudi se ne bo čez noč zredila. | |
|
| |
Nes
Število prispevkov : 1946 Join date : 14/08/2009 Age : 37 Kraj : Maribor
| Naslov sporočila: Re: Presuha podganica Sob Jul 23, 2011 7:34 pm | |
| Kot prvo, surovega navadnega zelja ji NE devaj.
Kot drugo, preberi si na forumu fancyrats recept za krepčilno hrano, ki je namenjena bolnim podganam. Ampak čimprej naj dobim dozo pasje kvalitetne konzerve. | |
|
| |
Nes
| Naslov sporočila: Re: Presuha podganica Sob Jul 23, 2011 7:47 pm | |
| | |
|
| |
Skinny
Število prispevkov : 442 Join date : 11/03/2010 Age : 47 Kraj : Kamnik
| Naslov sporočila: Re: Presuha podganica Sob Jul 23, 2011 8:17 pm | |
| Ker je še mlada, bo hitro začela pridobivat na teži,.. tehtaj jo vsak dan,... in če ne bo haska, jo pripelji h meni | |
|
| |
Gyakusatsu
Število prispevkov : 12 Join date : 12/06/2011 Age : 29 Kraj : Ravne na Koroškem
| Naslov sporočila: Re: Presuha podganica Tor Jul 26, 2011 5:57 pm | |
| Trenutno je 170 g, 10g manj kot pred 5 dnevi.. Pa ji dajam to kar ste priporočli pa sploh noče, čez noč če ji pustim še kako sadje poje, pa pasje hrane čez dan pa nč ne poje. | |
|
| |
sonja256
Število prispevkov : 83 Join date : 09/09/2009 Age : 36 Kraj : Ljubljana
| Naslov sporočila: Re: Presuha podganica Sre Jul 27, 2011 8:07 am | |
| Poskušaj ji doma kakšne mešanice mokre hrane delat. Ali pa kupi kakšno baby food, mogoče ji bo všeč. Po mojem je pomembno, da začne tudi količinsko več jest, torej je treba najt stvari, ki jih bo imela rada. Od zelenjave se ne bo zredila in jo boš mogla mogoče malo omejit, da bo bolj jedla še kaj drugega. Jaz mojemu dam zelenjavo ali sadje zmeraj le zvečer (npr. kuhan grah in koruzo, narezano melono - jo imajo ponavadi podgane zelo rade in brala sem, da ima veliko sladkorja in je dobra za presuhe ali bolne podgane - ,banana, sladka nektarina...) Zdaj, ko se tudi pri nas moramo zrediti in ni na prvem mestu, da podgana je zdravo hrano, dobi nekje enkrat na dan mali košček sira (nevem če ga ima tvoja rada) ali špagete z malo sirove omake. Špagete majo tudi ponavadi ful rade, poskusi če še nisi. Od "babyfood" priporočam Hipove kašiče, v kakšni bolje založeni trgovini jih maš milijon na izbiro So bio, pa brez soli in sladkorjev. Zame zdaj še posebej pridejo v poštev, ker so tudi mesne in mi ni treba samo za podgano mesa pripravljat. In fajn je videt, da jih ima tako rad V mešanico suhe hrane dodaj kakšen pšenični "korn flakes", pa super je tudi ena mešanica od Biotop, Fitnes musli (rjava vrečka, najdeš jo tam pri zdravi hrani). Nevem kakšno mešanico imaš sicer, ti pa priporočam, da dodaš tole. Sestavine: (vse je bio) pirini, riževi, ovseni kosmiči, sončnično seme, laneno seme, rozine, jabolčne kocke. Če se še kaj spomnim, pa naišem kasneje Dober tek | |
|
| |
sonja256
| Naslov sporočila: Re: Presuha podganica Sre Jul 27, 2011 8:10 am | |
| Aha, pa še to ima zelo rad... Žlička žitne kašice in žlička keksolinota z malo segretim mlekom (navadnim ali sojinim). Pa jogurti - najraje ma vanilijevega in bananinega | |
|
| |
Gyakusatsu
| Naslov sporočila: Re: Presuha podganica Sre Jul 27, 2011 1:59 pm | |
| Hvala Sonja Bom poskusla s špageti pa sirčkom, baby food pa tak že dobiva. Jogurte pa nima preveč rada, razen breskvinega. Banane, avokado pa melone ponavadi dobi čez noč. Kaj pa čokolino s sojinim mlekom? Bi tisto tut blo okej? | |
|
| |
sonja256
| Naslov sporočila: Re: Presuha podganica Sre Jul 27, 2011 3:11 pm | |
| Jaz raje dam keksolino, ker nima kakava, ki naj ne bi bil ravno najboljši za podgane (nevem točno zakaj). Ker pa se mi zdi presladek, dam pol tega in pol žitne kašice, ki je brez sladkorja.
Mogoče lahko kdo drug pove glede čokolina...
| |
|
| |
Fiamma Admin
Število prispevkov : 1492 Join date : 13/01/2009 Age : 34 Kraj : Koper
| Naslov sporočila: Re: Presuha podganica Sre Jul 27, 2011 4:15 pm | |
| - sonja256 je napisal/a:
- Jaz raje dam keksolino, ker nima kakava, ki naj ne bi bil ravno najboljši za podgane (nevem točno zakaj).
Kakav je za veliko večino živali strupen, in sicer je strupen teobromin, ki se v kakavu nahaja. Človek smo ena redkih vrst, ki lahko to snov presnovimo in za nas ni strupena. Zato se izogibajte hranjenu vaših podgan (in drugih živali) z derivari kakava! | |
|
| |
Nes
| Naslov sporočila: Re: Presuha podganica Sre Jul 27, 2011 8:38 pm | |
| Ni res, da ni pomembno, ali je nezdrava hrana. Res je, da lahko/smejo/morajo dobit hrano, ki bogata z maščobami in beljakovinami, ima pa veliko hranil.
Sojino mleko je super ideja, banane in avokado tudi. Predlagam še orehe in lešnike (samo NE mandljev). U, pa jajčko še. Rumenjak obožujejo. Olivno olje tudi ni slaba ideja. Če imajo rade te otroške kašice, izberi takšno, ki je bolj močna (več riža ko sadja)
| |
|
| |
talupu
Število prispevkov : 339 Join date : 21/02/2010 Age : 26 Kraj : Ljubljana
| Naslov sporočila: Re: Presuha podganica Čet Avg 04, 2011 7:46 pm | |
| A jajc mora bit kuhan ali surov? A na oko? xD | |
|
| |
Nes
| Naslov sporočila: Re: Presuha podganica Pet Avg 05, 2011 12:11 pm | |