Forum ljubiteljev podgan
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Za vse ki imajo podgano, si jo želijo ali so jim podgane enostavno všeč.

KazaloPortalGalleryLatest imagesIščiRegistriraj sePrijava

Podganje raziskovanje

Go down 
+4
nikiica
talupu
choo
magijamarko
8 posters
AvtorSporočilo
magijamarko

Število prispevkov : 67

Podganje raziskovanje Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Podganje raziskovanje   Podganje raziskovanje Icon_minitimeSob Jun 25, 2011 8:43 pm

Pozdrav vsem..
do sedaj sem bolj kot ne samo "lurkal",bral in si mislil.."Kako imam jaz pridne podgane..".
Verjetno ste opazili "Do sedaj.." Imam namreč problem s mojo starejšo podgano (4m) Hano..
Do sedaj je imela vedno dovolj gibanja..tekanje po fr.postelji..tekanje po sedezni..nekako ji je to kao zadostovalo.. Sedaj pa pridemo do trenutka ko temu ni več tako.. Ugotovila je da obstajaji tla..in dela vse kar je v njeni moči da bi prišla do njih..
Načelno to ne bi bil problem, če ne bi bilo tam xyz raznih kablov..vtičnic..itd.. In glede na to da je rabila 30s da je naredila 4luknje v koaksialni kabel od modema...ne bi želel vedeti kaj naredi če si res vzame čas.
Ampak nazaj k problemu..kakšne ideje,kako podgani(Manca-3m - ta hip še pridna)odvrniti od teh idej..ker vem da sta podgani in sta radovedni..a vendar..
Torej..predlogi zaželjeni..kakšne izkušnje tudi..
Hellp!!

OK..to je to za danes..
Lp
Marko
Nazaj na vrh Go down
choo

choo

Število prispevkov : 1152
Kraj : Ljubljana

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Podganje raziskovanje   Podganje raziskovanje Icon_minitimeNed Jun 26, 2011 1:02 am

Uf, si težko predstavljam, kako bi jih odvrnil od raziskovanja, ko so spuščene... Jaz načeloma nimam problemov s tem, kable mi pri miru pustijo, edino zlezejo pa res povsod, tako da je treba pač razne rože in stvari, ki se lahko razbijejo, dat kam drugam... Kaj pa, če bi probal kable s čim pokrit/zagradit, tako da ne bi mogle do njih?
Nazaj na vrh Go down
http://nellaf.deviantart.com
magijamarko

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Podganje raziskovanje   Podganje raziskovanje Icon_minitimeNed Jun 26, 2011 7:03 am

Hm...o zaščiti kablov tako že razmišljam.. s kanalčki.. samo..kje piše da ne bo pogrizla prvo le te..potem pa še kabel spodaj (Kinder surprise za podgane..."uuu..grizem lahko..iii...pa še nekaj je notri...iiii.."

Problem..je predvsem ta, da naju(mene in mojo punco) skrbi da se bo kam "zalezla"..in pol..to to..pa pod kavčem imava dodatno ležišče..pa kolikor jo poznam..bo ravno tam si delala gnezdo...material.."Uuuu..pena..super.."

Brat je imel predtem podgano..ki je ravno tako bila precej aktivna...se pa ne spomnim da bi imel kakršne koli probleme z izleti na tla..

In potem še to..včeraj, po obupnem boju (skakanje s kavča, plezanje pod kavč, lovljenje izpod kavča..) Sem frajerki odložil v hodniku..kjer pa res nimata NIČ za uničit.. in.. sta ves čas ždeli v svoji škatli (THE BOX(TM) - škatla od papirja za printerje, napoljnena z sesekljanimi pogodbami...luknje..)malo morda teka naokoli..ampka to.. Tako da TV za mene včeraj ne spljoh..

No..še vedno open for sugestions..pa se beremo kaj,...

LP
Marko
Nazaj na vrh Go down
talupu

Število prispevkov : 339

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Podganje raziskovanje   Podganje raziskovanje Icon_minitimeNed Jun 26, 2011 8:18 am

Podgane itak rabijo veliko več kot samo tekanje po sedežni, po postelji,...
Jaz svoje dam zvečer v predsobo, pa jima dam kaj zanimivega, pa sta se čez čas navadili. Daj ju ven s škatle.
Ampak moji dve čez dan k sreči ne lezeta na tla. Smile
Nazaj na vrh Go down
choo

choo

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Podganje raziskovanje   Podganje raziskovanje Icon_minitimeNed Jun 26, 2011 1:27 pm

Kaj pa, če bi jima naredil kako igralo iz kartona/vrvi/blaga, pač nekaj zanju, kar lahko zgrizeta in raziskujeta, pa daš to potem nekam, kjer ni kablov oz. drugih stvari, ki bi jih lahko poškodovali, in ju potem tam spustiš? Čez čas se bosta najbrž naveličali, ampak takrat pa lahko potem dodaš kake nove "igrače" ipd. Jaz imam doma za moje praskalnik za dihurje, ki jim je kar zanimiv (je pa res, da ga manj uporabljajo, ker ga imam pač v sobi, tam pa itak lahko plezajo še povsod drugje). Koliko ima pa v kletki stvari, ki jih lahko grize oz. se z njimi igra? Mogoče, če bi imeli več igrač v kletki, zunaj kletke ne bi bilo tako zanimivo uničevat stvari, kaj pa vem. Moji imajo vse živo v kletki, med drugim tudi majice na poličkah (primarni namen je sicer to, da kletka manj smrdi, ampak pol pa tiste majice zvlečejo v eno pleteno gnezdo, ki ga imajo, pa jih prenašajo gor pa dol, grizejo, delajo ležišča, se pokrivajo z njimi...). V glavnem, probaj jim že kletko naredit dovolj "zanimivo", pa spuščaj jih po prostorih, kjer nimajo kaj zgrizt, ampak jim pa nastavi "igrače", ki bodo samo njihove in se lahko uničijo.
Nazaj na vrh Go down
nikiica

nikiica

Število prispevkov : 47

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Podganje raziskovanje   Podganje raziskovanje Icon_minitimePon Jun 27, 2011 12:32 pm

Lep pozdrav!

Sem nova na forumu in upam, da nisem čist mimo udarila z vprašanjem.

Imam namreč podoben problem... Podganco imam malo več kot mesec dni. Na začetku ji je bila moja rama dovolj in je prav lepo ždela na njej. Pripravila sem ji tudi pokrov od škatle, kamor sem jo vsake toliko dala na 'wc'. Tudi v naročju mi je že zaspala. Potem pa je ugotovila, da obstaja za mano naslonjalo od kavča...in kasneje je ugotovila, da so tudi blazine, za katere se lahko skrije. Ko pa me enkrat ni bilo doma, si je gospodična lepo odprla kletko in šla na potep. Po kakšni uri iskanja sem jo našla v predalu od kavča.

In sedaj je na moji rami samo še takrat, ko hodim okoli. Čim se usedem, zbeži dol. In se moram prou matrat, da jo prikličem (seveda s koščkom radiča v roki), potem pa takoj zgine.

Uglavnem, zanima me bolj to, kako naj reagiram v tem primeru? Ker sem brala, da jih ima veliko od vas kar spuščene in se lepo potikajo naokoli. Ampak, kako jih potem ujamete? Naj jo kar pustim v kavču (ker zdaj skos samo tja rine) in čakam, da se malo navadi?

In zanima me, kako si jih upate imeti uzuni na travi? So se vas že toliko navadile, da ne bodo pobegnile, ste jih naučili in pridejo ko jih pokličete? Ker moja bi sigurn šla kam raziskovat in mislm, da je ne bi blo več nazaj. Smile

Hvala Smile
Nazaj na vrh Go down
magijamarko

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Podganje raziskovanje   Podganje raziskovanje Icon_minitimePon Jun 27, 2011 1:41 pm

Hm..igrala..imasta nekaj škatel-škatlic..cekarček..tulci Wc..vsepolno neke "šare".. ki jo pogledata..malo poskusita..prave "uničevalne orgije " še ni bilo.. Ok..kakšna malica..pa koca na kavču(stara 1 dan)..puncine hlače(rob - stare 2 uri) ampak to je to..pa tako niste sami krivi, ker sta pač podgani..

Mene ne bi motilo toliko kako grickanje..(ok, kabli bi me motili, ker se lahko zadeva konča s "cvrk, pečena podgana, zgorela dnevna soba...." bolj me muči pač dejstvo da bi ona kar nekam švignila.. Ne lastim si je, ne razumite narobe.. V končni fazi vem da je žival, ki pač ima svoje misli in svoje želje (ki se sedaj manifestirajo kot skakanje, plezanje in tekanje.. In če sem pred časom razmišljal.."Zakaj moji 2 nista bolj živahni"..sedaj mislim..veste kaj..Razz

Ker nedolgo nazaj (dokler se nista začeli goniti - ušesca kar letijo..Razz) je bilo vse ok..sedaj pa..ludnica..In če sta pre veselo smukali pod odejo, je sedaj glavni cilj priti na tla..
No..spuščanje v hodniku..ok..pa potem "vraga" zmatrat da "taj pade"..hm..Wink

Kakorkoli..predlogi še vedno dobrodošli..

LP
marko

Nazaj na vrh Go down
choo

choo

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Podganje raziskovanje   Podganje raziskovanje Icon_minitimePon Jun 27, 2011 10:29 pm

nikica, najprej glede spuščanja po travi: jaz osebno si mojih ne bi upala spustit zunaj, ker me po mojem niso toliko navajene, da ne bi pobegnile. Raje jih spuščam po sobi, pa naj se tam razmigajo Smile Če bi imela vrt, bi si pa najbrž umislila raje kako kletko oz. ogrado v ta namen, pa bi jih imela ograjene. Ampak poznam pa primer, ko podganca lepo sledi lastniku na sprehodu po vrtu Very Happy Tako da to moraš pač sama ocenit, koliko te je podganca navajena...
Glede tega pa, da leze dol s tebe - pač podganca je, majhna, radovedna.. taka kot mora bit Very Happy Jaz kadar moje spustim po sobi, grejo včasih sami nazaj v kletko spat, al pa zaspijo kje drugje (pa jih pustim pri miru), če pa moram kam it, jih pa polovim in zaprem nazaj v kletko. Imam pa tako sobo, da se mi nimajo kam zavlečt in povsod lahko z roko pridem zraven, na mojo roko so pa itak navajene, tako da se pustijo prijet in jih ni problem ulovit in dat nazaj v kletko. Jaz bi jo na tvojem mestu še malo več po rokah vlačila in predvsem bi jo spuščala v prostorih, kjer komot do nje z roko prideš, ker če se bo kar naprej "zgubljala", se te bo tudi manj in težje navadla.
Nazaj na vrh Go down
nikiica

nikiica

Število prispevkov : 47

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Podganje raziskovanje   Podganje raziskovanje Icon_minitimeTor Jun 28, 2011 9:16 am

Hvala za odgovor! Smile

Se bova že nekak znašle, bom mogla najprej še fuul kablov 'pospravt'. Smile
Sej se mi zdi, da jo imam vsak dan bolj pod 'kontrolo' tako da bo...počasi in s potrpljenjem. Smile

Sem pa ugotovila, da fanta ne sme biti doma, ker se ga potem boji. Ko sva pa sami, je pa zelo pridna in že dokaj hitro pride, ko jo pokličem. Pa tudi en trikec sem jo že naučila. Smile
Nazaj na vrh Go down
mravlinc

Število prispevkov : 17
Kraj : Idrija

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Podganje raziskovanje   Podganje raziskovanje Icon_minitimeSre Jun 29, 2011 9:24 pm

to podganje raziskovanje mi je dans požrlo vse živce! Very Happy ena podganca (ki je še vedno zelo sramežljiva in boječa) mi je ušla pod kavč v dnevni...je nism mogu spravt vn in sm reku grem ven, ji nastavim hiško in hrano, pa bo mogoče sama prišla nazaj. ta zlodej je pa šla firbcat za omaro in to v tolk ozek predel, da ni mogla nazaj vn pridit. celo dnevno smo razstavli, da smo jo končnu našli Very Happy groooza Very Happy but that's why we love them rofl
Nazaj na vrh Go down
hellcat666

Število prispevkov : 36

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Podganje raziskovanje   Podganje raziskovanje Icon_minitimeČet Okt 27, 2011 8:28 am

sm že prečekirala forum pa nisem našla takega problema...moja pošast NOČE raziskovat!!! Kako je to možno? Sobo mam rat-proofed, preden pa je pošast pršla k men sm sobo tud totalno spolirala, da ni vohat mačka, ki včasih ponesreči zaide v sobo. Pri meni je sedaj že en mesec. Vsakič, ko ji odprem kletko, da gre lahko ven, sploh noče ven, če ni mene v bližini. Takoj ko stopi na tepih, se polula in pokaka od strahu in spleza po moji nogi v moje naročje in nato v kapuco. Ko pridem do pisalne mize in se usedem, njo pa dam na tla ali na posteljo, takoj spet pleza po meni, spleza na pisalno mizo in nato na polico zraven pisalne mize, kjer si je že naredila kotiček. Sem probala že vse, na tleh sem ji tudi naredila labirint iz tulcev in vanj skrila priboljške - neuspešno. Na postelji sem ji pod odejo skrila škatle v upanju da se bo igrala - neuspešno. Kakšna ideja kako jo pripraviti do raziskovanja?
Nazaj na vrh Go down
https://www.facebook.com/lucka.sincic
Juni

Juni

Število prispevkov : 981

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Podganje raziskovanje   Podganje raziskovanje Icon_minitimeČet Okt 27, 2011 10:55 am

Pusti jo, naj ima svoj tempo. Smile En mesec še ni dolgo, sploh če tvoja živalca ni bila kaj preveč socializirana kot mladiček. Brez skrbi, prej ali slej se bo opogumila in šla še kam drugam.

Sicer pa, če dobro pomislim, tudi moji niso bili preveč navdušeni nad raziskovanjem po tleh; ponavadi so kar hitro pobegnili nekam v mojo bližino ali pa na kak bolj znan teritorij (npr. posteljo).
Nazaj na vrh Go down
Puppy

Puppy

Število prispevkov : 288
Kraj : Kranj

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Podganje raziskovanje   Podganje raziskovanje Icon_minitimeČet Okt 27, 2011 3:26 pm

Tudi moja sta bila na začetku taka. Čist preplašena, k si sam kej premaknu, takoj pod kovter.
Zdaj sta se že navadila hrupa, čeprav podnevi večino časa spita nekje v sobi, razen če ni nobenega v sobi, potem sta pa taka firbca, da sem že kar nekaj razgriženih stvari dobila Twisted Evil
Proti večeru pa začneta malo migat pa raziskovat po sobi.
Mogoče jo spusti ponoči, so bolj živahne pa hiperaktivne takrat.
Nazaj na vrh Go down
Sponsored content

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Podganje raziskovanje   Podganje raziskovanje Icon_minitime

Nazaj na vrh Go down

Podganje raziskovanje
Nazaj na vrh 
Stran 1 od 1
 Similar topics
-
» Podganje lulanje
» Podganje prismode
» Kletka za podganje GORM -eje
» Podarim podganje mladičke :)
» Hrana za mlado podganjo samičko