| Beli Dihuurček | |
|
|
Avtor | Sporočilo |
---|
Tasha.W
Število prispevkov : 331 Join date : 29/01/2011 Age : 31 Kraj : Brežice
| Naslov sporočila: Beli Dihuurček Sre Maj 25, 2011 8:43 am | |
| Zdravo. No mene pa tako informativno zanima ali ima kdo od vas dihurčka? Malo sem se naudušila nad exotičnimi živalmi, tako da ja želim izvededi čim več, saj bom mogoče kdaj kaksnega umislila | |
|
| |
Fiamma Admin
Število prispevkov : 1492 Join date : 13/01/2009 Age : 34 Kraj : Koper
| Naslov sporočila: Re: Beli Dihuurček Sre Maj 25, 2011 2:02 pm | |
| | |
|
| |
Tasha.W
| Naslov sporočila: Re: Beli Dihuurček Sre Maj 25, 2011 2:09 pm | |
| Poznam stran ja Tudi na njihovem forumu sodelujem malo me pa tudi zanimajo tk osebne iskušne in to. | |
|
| |
Fiamma Admin
| Naslov sporočila: Re: Beli Dihuurček Sre Maj 25, 2011 2:50 pm | |
| Mislim, da tam vseeno več ljudi ima dihurje. Sicer kar se pa informacij tiče, kar tam beri. Stran vodi moja sošolka in res obvlada dihurje. | |
|
| |
Lee
Število prispevkov : 660 Join date : 12/05/2009 Age : 29 Kraj : Britof, Kranj
| Naslov sporočila: Re: Beli Dihuurček Sre Maj 25, 2011 7:54 pm | |
| Jas ga mam | |
|
| |
Tasha.W
| Naslov sporočila: Re: Beli Dihuurček Sre Maj 25, 2011 8:11 pm | |
| Rees?? Potem te pa zasujem z uprašanji 1. Bolje imet enega ali dva? 2. Samčka al samičko? 3. Kako je s kletko? 4. Kak se razume s podgancam? A mas cajt za oboje? 5. Kak je s stroški? 6. Pa kletka? Kok velika? 7. Za začetnika al raj starejsiga al mladicka? 8. Ke ti priporočas da se ga uzame, rejec al trgovina? 9. Pa priporocen vet? Razn na VF seveda Drugac teorijo sm slisala in tudi prebrala, tk da me bol zanima osebno mnenje pa priporočila. Sory zarad navala ampak ful hvala za odgovore | |
|
| |
Lee
| Naslov sporočila: Re: Beli Dihuurček Sre Maj 25, 2011 8:18 pm | |
| uff hehe.. če bi mela dle vec cajta bi ti bol povedala tko bom pa na hitr.. ce pa zelis vec me pa na fb dodej, sa m dle grem gol.. drugac pa https://www.facebook.com/?ref=logo#!/leja.hrovatinhitri odgovori: 2, vseen ce je kastriran/steriliziran, kletka primerne velikosti glede na st. dihurjev, NE se ne razumejo, čas moraš met, pri men se večinoma mami ukvarja z njim, stroški so ob nakupu kletka, dihur, kastracija, cepljenje, hrane pa gre zelo malo na mesec ena škatla ali dve.., mladicka, rejec definitivno - nikakor v trgovini, jz ti loh recem sam VF je zakon aja pa sori k sm ti tkole napisala sam se mi ful ne da po cifrah haha zdej pa sibam pa se pol jutr alpa ksn dan na fbju sliva | |
|
| |
Tasha.W
| Naslov sporočila: Re: Beli Dihuurček Sre Maj 25, 2011 8:24 pm | |
| Hvala ti Je že uredu, sm te dodala, pa se kej tipkava ko bo kaj časa | |
|
| |
Fiamma Admin
| Naslov sporočila: Re: Beli Dihuurček Sre Maj 25, 2011 8:48 pm | |
| Am, dihur je plenilec in bi ti podgano pojedel, tak oda jih niti slučajno ne poskušaj dajat skupaj. | |
|
| |
Tasha.W
| Naslov sporočila: Re: Beli Dihuurček Čet Maj 26, 2011 3:39 am | |
| Nimam niti tega namena pod tistim vprašanjem me je zanimalo le to kako si najde čas za oba, glede na to da oba potrebujeta gibanje zunaj kletke. | |
|
| |
millyvanilly
Število prispevkov : 90 Join date : 03/12/2010 Age : 37
| Naslov sporočila: Re: Beli Dihuurček Čet Maj 26, 2011 7:48 am | |
| Jaz imam dva dihurja že dokaj v letih (samička 6 let, samček 7). Imam ju od cca. 1.5 leta starosti in moja dva nimata nobene kletke. Prosto sta spuščena po stanovanju z drugimi prebivalci stanovanja (ponavadi začasni psi). Imam še morskega prašička, ki je strogo ločen in podgano, ki je tudi ločena od njiju. Samička nima prav nobenega nagona in jih imam, ko sem tam komot vse skupaj, samček pa je druga pesem in samo, da kaj zavoha pa je joj. Ni pa to odvisno od spolov, seveda da se razumemo. Za začetnike je definitivno bolje, da je dihur starejši kot mlajši. Dihurji so plenilci, že res, je pa odvisno koliko nagona jim je še ostalo (glede na to, da je to vzgojena pasma dihurjev in se hranijo večinoma z briketi) - čisto odvisno kakšnega dobiš. Je pa tako.. moja dva se ne razumeta med sabo, se ignorirata, smo imeli pa tudi že zelo hude boje pod sedežno, tako da če boš vzela dva, je bolje (manj stresno zate), da vzameš taka, ki se že poznata, drugače se jih načeloma da porihtat med sabo, ampak je veliko truda vloženega. Kletka je boljše, da je večja kot premajhna, cene so vrtoglave, ampak to je tako kot vse v zvezi z dihurji. Moja dva jesta Totally ferret hrano, ki jo mešam z Orijen mačjimi briketi na mesec dam cca. 40 eur za hrano, stroški za veterinarje (še posebej v Sloveniji) pa so.. huh!!! Moje izkušnje z VF, jaz hodim tja samo v res veliki krizi, ko je kaj urgentnega, drugače se jih izogibam in hodim v tujino k veterinarju, ker je ceneje in veeeeeliko bolj strokovno (meni je velik + to, ker za čisto nič jih ne sedirajo pred posegom, ne za ultrazvoke, ne za rentgen, ne za odvzem kri.. Nič takega, kar pa je pri naših veterinarjih blazno pogost pojav - meni so mojo samičko uspavali 5x v dveh tednih!!!??!!!). Povzetek : Dihur je dosti drag špas, ki se ga ponavadi ljudje najraje znebijo, ko vidijo kaj dejansko predstavlja taka žival. Gromozanski stroški, karakter (odvisno od posameznika), ampak ponavadi bolj kot ne "piš me v ritičen", grizoči (če jih ljudje ne znajo zdisciplinirat kot mladiče), prevrnjeni predmeti po stanovanju, veliko gibanja, sredi noči grizenje v noge, da se igraš z njim, konstantno pazenje balkonsih vrat, da ne pobegnejo.. Ne vem.. Moraš biti nekako človek za njih in jih imeti rad kljub njihovim "pizdarijam" . So pa seveda luštkani medvedki, kar je ponavadi razlog za njihov nakup, potem pa jih dobijo društva stare 4, 5 let, ko se začnejo zdravstvene težave in s tem povezani obiski pri veterinarju. | |
|
| |
Tasha.W
| Naslov sporočila: Re: Beli Dihuurček Čet Maj 26, 2011 9:08 am | |
| Glede denarja, za mojega kitajčka dajem 200-500€ mesečno, zdravila za oči, posebna hrana, medrol, ceplenja, antibiotiki - enkrat na mesec je na infuziji (ker je občutljiv in stakne usako bakterijo. Tako da dam celo štipendijo, in še mami pomaga malo. Stroški me ne skrbijo, tako da Denar bomo že priskrbeli. S kje pa si ti drugače? Iz Lj.? No, to me zanima ker ali bi bila kakšna šansa, da pridem pogledat tvoja dihurčka? Da vidim če je to zame. Še nekaj me zanima... 1. Ali je bolje imeti enega ali dva? 2. Jaz imam namen imeti v kletki, pa me zanima ali je velikost v.75xd.90xš.60 - ali je dovol velika za tisti čas ko sem v šoli, pa za čez noč? In če ni ok, kako velikost priporočaš? | |
|
| |
millyvanilly
Število prispevkov : 90 Join date : 03/12/2010 Age : 37
| Naslov sporočila: Re: Beli Dihuurček Čet Maj 26, 2011 9:33 am | |
| Sem iz Ljubljane.. Drugače pa ja.. Stroški so kar precejšnji, jaz sem v Ljubljani dala za neko "bolezen", ki sploh niso vedeli kaj ji je (na koncu hvala bogu nič), 500 eur za dobro jutro . Tako da ja.. Je kar. Bolje 2 dihurja, ampak jaz sem imela kar nekaj časa 1 pa je bilo čisto kul, ker sem se RES veliko ukvarjala z njo. Tako, da je čisto vseeno, če imaš dovolj časa zanje. | |
|
| |
Tasha.W
| Naslov sporočila: Re: Beli Dihuurček Čet Maj 26, 2011 10:53 am | |
| Oo super Kaj bi se dalo kaj dogovorit, pa pridem kaj pogledat tvoje zverine?? Za stroške bomo pa že nekako,... Mene samo malo skrbi, da bo z dvema vec dela a ves, stroski pa s tem večji,... Po drugi strani pa me skrbi da bo en osamljen :S | |
|
| |
Lee
| Naslov sporočila: Re: Beli Dihuurček Čet Maj 26, 2011 7:11 pm | |
| Na veterinarje v tujini se resda ne spoznam, predvidevam pa da so res boljši in ugodnejši.. Kar se tega tiče pri nas pa se verjetno še najbolj spoznajo na VFju ali kakih specializiranih klinikah za exote. Glede starosti... jaz bi predlagala mlajšega, da se že od začetka privadi nate, je pa res da mladiči zelooo grizejo . Stroški ob kaki bolezni pa so verjetno res veliki, kot pravi milyvanilly,mi na srečo še nimamo take izkušnje.. Povem ti pa iz moje strani, če mami nebi bila taka navdušenka nad dihurji se meni s časom nebi izšlo, ker mi šola res pobere veliko časa, dihurček pa bi bil sam.. Najlepš je pa zaspat z njim na kavču | |
|
| |
Tasha.W
| Naslov sporočila: Re: Beli Dihuurček Čet Maj 26, 2011 7:24 pm | |
| Hehe meni pa šola ne pobere toliko, tako da čas si bom že našla Namesto tvja pa žurk pa računalnika in maš takoj velik več časa | |
|
| |
Naija
Število prispevkov : 66 Join date : 01/12/2011
| Naslov sporočila: Re: Beli Dihuurček Sre Feb 13, 2013 5:37 pm | |
| Hej!
Vem da sicer ni o gancah ampak o dihurčkih ne najdem nič pametnega, tu pa je že ena tema odprta tako da bom kar sem napisala... Naša dihurka ma probleme z dihali...zelo glasno diha (skoraj kot da bi se drgnila..ne znam drugače opisat)... a ima kdo morda kakšne izkušnje še z dihurčki? v vsakem primeru jo bom peljala veterinarju,ampak bi ji do takrat rada lajšala težave :/ prosim za kakršnokoli pomoč :/ | |
|
| |
choo
Število prispevkov : 1152 Join date : 17/03/2010 Age : 35 Kraj : Ljubljana
| Naslov sporočila: Re: Beli Dihuurček Sre Feb 13, 2013 6:39 pm | |
| A ne obstaja prav nek forum oz. www, posvečen prav dihurjem? Zverinice al nekej na to temo? Po mojem ti bojo znali tam bolj pomagat.. | |
|
| |
Naija
| Naslov sporočila: Re: Beli Dihuurček Sre Feb 13, 2013 9:21 pm | |
| Hvala! Sem ga našla ampak sem imela težave s prijavo (čakam na potrditev že kaki 2 uri, pa nevem kako dolgo bo trajalo) zato nemorem objaviti teme..nisem pa našla kakšne druge teme ki bi mi lahko pomagala..zato sem najprej napisala sem, če bi mogoče imela srečo s kakšnim poznavalcem | |
|
| |
Tasha.W
| Naslov sporočila: Re: Beli Dihuurček Sre Feb 13, 2013 11:53 pm | |
| Sama sem lastnica treh zveri in moderatorka foruma Zverinice Glede zverinic pa ti povem, da so pravila (se oraš predstaviti) pa še administrator ti mora odobriti prijavo glede dihurja..... 1. Normalno je? 2. Je živahen? Se normalno obnaša? Drugače pa jo pelji če le lahko na kliniko VF k dr. Račniku bo najbolj sigurno | |
|
| |
Fiamma Admin
| Naslov sporočila: Re: Beli Dihuurček Čet Feb 14, 2013 7:28 am | |
| Zverinice so fajn forum, tako da le malo potrpi. Drugače pa je sedaj sezona gripe. Si mogoče bila ti ali kdo drug v družini bolan pred tem? Vsekakor ga pelji k veterinarju! S kje pa si, Nija? V Lj na kliniki je Račnik, ki se ukvarja z eksoti, na Obali pa imamo tudi veterinarja za eksote. | |
|
| |
Naija
| Naslov sporočila: Re: Beli Dihuurček Čet Feb 14, 2013 12:39 pm | |
| Tasha. W ja hvala sem prebrala in sem vbistvu čakala na administratojevo potrditev drugače pa čisto normalno je, je živahna, normalno se igra tako da ne vem kaj bi lahko bilo. Danes je sicer nehala tako da bom še do ju3 počakala, če se slučajno ponovi. Sem ji že včeraj tudi pregledala gobček, če bi se ji slučajno kaj zataknilo pa ni bilo kaj videt. Fiamma ne dvomim v to, da ni fajn forum ampak včeraj me je taka panika zgrabila, ker še česa takega res nisem doživela. sem iskala po internetu pa angleško nisem vsega razumela tako da sem se poskušala prijaviti tam, potem pa sem še za ziher napisala sem. Drugače sem iz okolice MB, in jo bom peljala (v primeru, da se stvar ponovi) najverjetneje na Muto k dr. Golobu. (je vbistvu kakšnih 15min vstran od nas ker smo že bolj proti Koroški) | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov sporočila: Re: Beli Dihuurček | |
| |
|
| |
| Beli Dihuurček | |
|