Za vse ki imajo podgano, si jo želijo ali so jim podgane enostavno všeč. |
|
| Stelje: žagovina, slama, papir ... | |
|
+30Nusa* nelli.chio Klarchy* m4jz0r mravlinc Puppy halibel paco METALLKA Tahun mini&luna&ruby talupu choo Tjashy Juni Peexy Blue Lee sreda_ Avalon Olivija Nes podgANA _panter_ mamaF Fiamma Eva Sonii elanor AtLanT!da 34 posters | |
Avtor | Sporočilo |
---|
Avalon
Število prispevkov : 180 Join date : 19/03/2009 Age : 30 Kraj : LJ
| Naslov sporočila: Re: Stelje: žagovina, slama, papir ... Sre Okt 28, 2009 8:10 am | |
| - Nes je napisal/a:
- Avalon je napisal/a:
- Nes je napisal/a:
- A se igrajo s frnikolami? :)kjut
Zakaj pa ne bi smelabit glinena skledica? sej je to žgana glina oz. keramika ni isto tista surova glina v maćjem pesku, če to misliš? Ja, sam pač prašam če nebi zgrizle une glazure dol... Kakorkoli, vse je boljš ko plastika. Frnikole mata pa že od nekdaj ful rade. xD Pa ena notr je taka velka, še mal od gipsa gor tok zasušenga da je k kamn gor, in kivi tiste ful ne mara, skos jo nos ven, aveš ker je grda, pa ne spada med lepe frnikole. posodice za hrano so v trgovinah tudi iz keramike, tako dvomim da je kaj narobe s tem. Sicer je pa tudi plastika dobra, sam ni dovolj težka in jo prevrnejo komot. Ne vem koliko je res, apmak baje podgane sam prežvečijo, uničijo in razgrizejo brez da bi dejansko tudi pojedle te plastične drobce. Jaz ne verjamem glih najbolj Če opaziš, da žvečita pač ven vzameš
Haha, podganca z občutkom za estetiko? Noro Kje pa se sploh dobijo frnikole? Na oddelku z igračami ? Frnikole kje jih najdeš? V svojem najstarejšem predalu Pa pomojem v vsaki drugi štacunci z igračami, no... Pa stoposto v kaki trgovini za živali na akvaristiki. | |
| | | Nes
Število prispevkov : 1946 Join date : 14/08/2009 Age : 37 Kraj : Maribor
| Naslov sporočila: Re: Stelje: žagovina, slama, papir ... Sre Okt 28, 2009 2:41 pm | |
| Bom poskusla najdit lepe frnikole, da ne užalim slučajno podgančkov | |
| | | Eva
Število prispevkov : 356 Join date : 14/01/2009 Age : 33
| Naslov sporočila: Re: Stelje: žagovina, slama, papir ... Sre Okt 28, 2009 5:45 pm | |
| Haha, noro, da ji pa frnikola ni všeč, to je pa že višek :=)=: | |
| | | Olivija
Število prispevkov : 387 Join date : 15/02/2009 Age : 30 Kraj : Ljubljana
| | | | Sonii
Število prispevkov : 773 Join date : 13/01/2009 Age : 32 Kraj : Ljubljana
| Naslov sporočila: Re: Stelje: žagovina, slama, papir ... Čet Okt 29, 2009 9:04 pm | |
| Jaz sem gledala na Youtube kako se podgane veselo igrajo z žogicami pa grem vsa navdušena kupt pa Iks nič. Samo prevoha jo in adijo. ;P | |
| | | Lee
Število prispevkov : 660 Join date : 12/05/2009 Age : 29 Kraj : Britof, Kranj
| Naslov sporočila: Re: Stelje: žagovina, slama, papir ... Sob Okt 31, 2009 8:37 pm | |
| - Sonii je napisal/a:
- Jaz sem gledala na Youtube kako se podgane veselo igrajo z žogicami pa grem vsa navdušena kupt pa Iks nič. Samo prevoha jo in adijo. ;P
Tudi jaz sem jim dala frnikole pa so jih najprej samo debelo gledale potem pa poskusle grist in ko so ugotovile, da ne bo nič iz tega so jih preprosto ignorirale... | |
| | | Eva
| Naslov sporočila: Re: Stelje: žagovina, slama, papir ... Sob Okt 31, 2009 11:15 pm | |
| Mogoče bi šlo bolje s skokicami? Ker jih lahko malo ugriznejo in odnesejo, pa še skačejo okoli in so verjetno veliko bolj zanimive kot frnikule? Bomo probal najdit kakšno doma in poročam kako se obnese | |
| | | Blue
Število prispevkov : 317 Join date : 11/08/2009 Age : 30 Kraj : Ljubljana
| Naslov sporočila: Re: Stelje: žagovina, slama, papir ... Ned Nov 01, 2009 8:33 am | |
| Jst sm tut probala to s frnikolami. Sem jih dala v eno daljšo posodo z vodo, pa je skoraj vse znosila v svoj "brlog" in sem videla da je kar na njih ležala en dan. Drugače pa ji ni preveč zanimivo če so une v vodi samo pri miru, jih moram jaz zraven še malo premikat potem pa ji je fajn. Da ne bom čisto ven iz teme... Moja ima papirnate brisače in malo koruznih storžev za steljo. | |
| | | Avalon
| Naslov sporočila: Re: Stelje: žagovina, slama, papir ... Ned Nov 08, 2009 4:12 pm | |
| KARKOLI DELATE, NE IMET BRISAČ ZA STELJO!!! Včeraj se je moja Keewi v razgriženo brisačo tko ujela za vrat notr, da se je skor zadušila, hvala bogu, jo je moj fotr rešu. Resno, kok sm se ustrašla ko sm to izvedla! Na srečo je z njo vse v redu, fotr pa ma zdej flajšter čez prst, ker ga je za zahvalo ugriznla, in to ne mal. | |
| | | Nes
| Naslov sporočila: Re: Stelje: žagovina, slama, papir ... Ned Nov 08, 2009 4:40 pm | |
| | |
| | | Avalon
| Naslov sporočila: Re: Stelje: žagovina, slama, papir ... Ned Nov 08, 2009 5:51 pm | |
| - Nes je napisal/a:
- Avalon je napisal/a:
- KARKOLI DELATE, NE IMET BRISAČ ZA STELJO!!!
Včeraj se je moja Keewi v razgriženo brisačo tko ujela za vrat notr, da se je skor zadušila, hvala bogu, jo je moj fotr rešu. Resno, kok sm se ustrašla ko sm to izvedla!
Na srečo je z njo vse v redu, fotr pa ma zdej flajšter čez prst, ker ga je za zahvalo ugriznla, in to ne mal. :O a to na kakšni nitiki, ko se dajo ven potegnit iz brisačke? A se je tlačla skozi luknje? Ne vem, me ni blo zravn... Pomojem da čez luknje... če bi se za nitko, bi ji tadruga mogoč pomagala al kaj js vem | |
| | | Eva
| Naslov sporočila: Re: Stelje: žagovina, slama, papir ... Ned Nov 08, 2009 11:37 pm | |
| Uf, tole pa je čudno Me je kar malo prestrašilo. | |
| | | Avalon
| | | | AtLanT!da
Število prispevkov : 726 Join date : 14/01/2009 Age : 34 Kraj : Ljubljana
| Naslov sporočila: Re: Stelje: žagovina, slama, papir ... Pon Nov 09, 2009 3:47 pm | |
| huffff, kr zadihat sm mogla, k sm začela razmišlat o potencialni nevarnosti, povezani z mojo kletko xD
na srečo mam dost ok steljo: "gozdna tla" oz. "s kmetije" --> prov kupljeno, primerno za podgane, ma pa manjše in večje koščke lesa, mal slame, pol pa odvisno kaj kupiš --> "gozd" ma storže (k men lih niso ok, zrd iglavcev in to) "kmetija" pa žitne stroke ( <3 ), in vonja ni (al sm se pa že tok navadla), šumi sicer, ampak manj kot pri navadni žagovini al pa lesenim briketih, tak prijeten zvok je, mene spominja res na gozd al pa travnik <3 tamalih pa tudi ne moti! | |
| | | Nes
| Naslov sporočila: Re: Stelje: žagovina, slama, papir ... Pon Nov 09, 2009 7:08 pm | |
| - AtLanT!da je napisal/a:
- huffff, kr zadihat sm mogla, k sm začela razmišlat o potencialni nevarnosti, povezani z mojo kletko xD
na srečo mam dost ok steljo: "gozdna tla" oz. "s kmetije" --> prov kupljeno, primerno za podgane, ma pa manjše in večje koščke lesa, mal slame, pol pa odvisno kaj kupiš --> "gozd" ma storže (k men lih niso ok, zrd iglavcev in to) "kmetija" pa žitne stroke ( <3 ), in vonja ni (al sm se pa že tok navadla), šumi sicer, ampak manj kot pri navadni žagovini al pa lesenim briketih, tak prijeten zvok je, mene spominja res na gozd al pa travnik <3 tamalih pa tudi ne moti! Sploh si ne znam predstavlat. Imaš kakšno sliko? | |
| | | AtLanT!da
| Naslov sporočila: Re: Stelje: žagovina, slama, papir ... Tor Nov 10, 2009 3:38 pm | |
| - Nes je napisal/a:
- AtLanT!da je napisal/a:
- huffff, kr zadihat sm mogla, k sm začela razmišlat o potencialni nevarnosti, povezani z mojo kletko xD
na srečo mam dost ok steljo: "gozdna tla" oz. "s kmetije" --> prov kupljeno, primerno za podgane, ma pa manjše in večje koščke lesa, mal slame, pol pa odvisno kaj kupiš --> "gozd" ma storže (k men lih niso ok, zrd iglavcev in to) "kmetija" pa žitne stroke ( <3 ), in vonja ni (al sm se pa že tok navadla), šumi sicer, ampak manj kot pri navadni žagovini al pa lesenim briketih, tak prijeten zvok je, mene spominja res na gozd al pa travnik <3 tamalih pa tudi ne moti! Sploh si ne znam predstavlat. Imaš kakšno sliko? Ewo, sm slikala sam zate ^^ Taka je vreča: Tko pa zgleda (sam manjka kšn žitk) | |
| | | Nes
| Naslov sporočila: Re: Stelje: žagovina, slama, papir ... Tor Nov 10, 2009 5:32 pm | |
| Zanimivo zgleda to. SEm že vidla nekaj podbonega, ampak sem mislila, da je to dopolnilna krma za morske pujse A je to kaj vpojno? Pa cena? Po videzu zgleda, da bi blo fajn v kombinaciji s lesnimi briketi. | |
| | | AtLanT!da
| Naslov sporočila: Re: Stelje: žagovina, slama, papir ... Sre Nov 11, 2009 1:15 pm | |
| če je vpojno ne vem, ker sta se moji odločili da bosta lulali sam še na poličko, kjer pač tega ni Ja, jaz kombiniram z lesenimi briketi in mam tričetrt tega in četrt briketov in samo brikete v WC (neuporabni) škatli. Cena je okol 5 € (sori, zdj nimam nobenga računa p na vreči ne piše) za 10 l. | |
| | | Nes
| Naslov sporočila: Re: Stelje: žagovina, slama, papir ... Sre Nov 11, 2009 2:31 pm | |
| Zgleda simpatično!
Vete kaj bi pa jaz najrajše mela - razrezan odpadni papir (samo ne časopisni). Ker menjam WC vsak dan in so tam trenutno briketi. Problem je cena tistega stroja, ki ti papir v rezance zreže | |
| | | Peexy
Število prispevkov : 58 Join date : 20/11/2009 Age : 32 Kraj : Ljubljana, okolica
| Naslov sporočila: Re: Stelje: žagovina, slama, papir ... Tor Nov 24, 2009 8:53 pm | |
| Js recimo za mojega morskega prasca najprej spodaj dam karton (ki je precej vpijajoč!), potem malo višje eno 2, 3 centimetrsko plast žagovine in potem veliiiiko slame.. Stelja gladko zdrži po en teden.. Kakorkoli, podgane bi tist karton razgrizle in vse razkopale, medtem ko prešič je neprimerno bolj lena žival, kar se tega tiče. Ampak vseeno.. Ful malo je govora o slami. Ali pa vsaj o mrvi. Js mam ene 4 kmetije zraven (pa živimo na obrobju Ljubljane! ) in potem lahko "nakradem" tega veliko. | |
| | | Nes
| Naslov sporočila: Re: Stelje: žagovina, slama, papir ... Tor Nov 24, 2009 9:07 pm | |
| - Peexy je napisal/a:
- Js recimo za mojega morskega prasca najprej spodaj dam karton (ki je precej vpijajoč!), potem malo višje eno 2, 3 centimetrsko plast žagovine in potem veliiiiko slame..
Stelja gladko zdrži po en teden..
Kakorkoli, podgane bi tist karton razgrizle in vse razkopale, medtem ko prešič je neprimerno bolj lena žival, kar se tega tiče. Ampak vseeno.. Ful malo je govora o slami. Ali pa vsaj o mrvi. Js mam ene 4 kmetije zraven (pa živimo na obrobju Ljubljane! ) in potem lahko "nakradem" tega veliko. Slama ni ravno vpojna. Jaz se jima dala slamo v eno košarico pa obesla na mrežo, če bi slučajno hotela si gnezdo naredit. In zdaj kar spita v tisit košaraci Erm, pa je ta slama s kmetij higiensko neoporečna? Bakterije, žužki, virusi in plesni? | |
| | | Peexy
Število prispevkov : 58 Join date : 20/11/2009 Age : 32 Kraj : Ljubljana, okolica
| Naslov sporočila: Re: Stelje: žagovina, slama, papir ... Tor Nov 24, 2009 9:17 pm | |
| Povsem zagotovo ni, vendar odkar ma pujsa tako vrsto stelje (več kot 3 leta) ni imela nobenih zdravstvenih problemov, še posebej fajn ji je, ker je izjemno mehko in precej topleje kot karkoli drugega. In kot pravim, stelja zdrži tudi po več kot en tedn.. Vpojno vlogo v tem primeru imata žagovina in karton. Js to vse v kletko namečem v plasteh, ker si ne predstavljam, da bi prasec razumel, da je en kot za scanje, drugi pa spanje.. saj je prasec konec koncev. Sej spijo na tem vsa mlada teleta, pa kure, pa mački, pa nevem kaj imajo še vse na tisti kmetiji.. Mora pa biti čisto, zagotovo, saj si ne morejo privoščiti bolezni, ali kakšnih pandemij.. Predvsem pa je naravno, ni nikakršnih kemikalij, ali dodatkov.. In tudi ni znaka o nikakršni gnilobi ali čim podobnim. Naprave za shranjevanje so že dotoliko razvite, da ne začne gnit ali karkoli plesnit., vsaj ne tako zlahka. Bakterijam pa virusom se pa tako ali drugače ne moremo izognit.. mogoče si sam na začetku malce bolj pazljiv, ma čim doseže par tednov starosti.. je prej dobro za imunost, kot karkol drugega, pomoje. Proti tistim "kvazi" čistim zadevam, ki se kupujejo v trgovini, in nikoli ne veš, kakšne kemikalije so nortri.. | |
| | | Peexy
| Naslov sporočila: Re: Stelje: žagovina, slama, papir ... Tor Dec 29, 2009 12:47 pm | |
| Ugotovu sm, da podgani za spat ne sede nič drugega bolj, kot slama. Če bo mela najbol luksuzno hiško z cunjami in papirjem in nvem kaj še vse, če bo mela fensi visečo mrežo in če bo imela na voljo čajno škatlico in v njej slame in mrve ravno toliko, da je pokrito dno.. Bo šla spat tja. :/ In to je hkrati tud najbol zanimivo, za igrat, pa to. Je pa tko, da je to že enkrat mela notri, pa se je čudno obnašala (praskala, skakala..) sem ji dal ven, pa je bilo potem bolje, zdej sm ji pa spet dal nazaj notri, in ji je to res lajf met, čeprou se more za to mal več popraskat.. | |
| | | Nes
| Naslov sporočila: Re: Stelje: žagovina, slama, papir ... Tor Dec 29, 2009 12:57 pm | |
| Ja, moja dva tudi. Povsod hiške in tuneli, oviti s flisem onadva pa najrajši na slami. Najboljše, da jima kar kozolc naredim | |
| | | Juni
Število prispevkov : 981 Join date : 24/10/2009 Age : 34
| Naslov sporočila: Re: Stelje: žagovina, slama, papir ... Čet Jan 28, 2010 8:09 pm | |
| Jaz sem jima zdaj zamenjala steljo na one lesene brikete in sem opazila, da sta jih zdaj na začetku malo obglodala, upam da to ni problem? Nasploh rada grizeta vse, kar je lesenega (svinčnike ), ampak se malo bojim, da jima ne bi kaj škodovalo. Slamo sem jima dala pa tudi noter, ampak jima zaenkrat še vedno najbolj ugaja od Atlantide sputnik za ležat. Čisto sta osladna, oba se nabašeta notri in potem gledata vsak pri eni luknji ven. | |
| | | Sponsored content
| Naslov sporočila: Re: Stelje: žagovina, slama, papir ... | |
| |
| | | | Stelje: žagovina, slama, papir ... | |
|
| Permissions in this forum: | Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
| |
| |
| |
|