| Pljučnica? | |
|
+6pipsi choo Dejan Skinny Juni Jasmina 10 posters |
Avtor | Sporočilo |
---|
Jasmina
Število prispevkov : 238 Join date : 19/08/2009 Age : 34 Kraj : Nova Gorica
| Naslov sporočila: Pljučnica? Pon Feb 28, 2011 9:04 pm | |
| Lep pozdrav. Rabim mnenja in sicer kaj storiti,če se po antibiotikih za pljučnico stanje ne zboljša? Alexi naj bi jo imel,zdaj sta mi še Lumpa in Willow shujšali in težko dihata, veterinar pa ju je dal na antibiotike za 5 dni. Stanje je bilo sicer malo boljše,vendar se je danes draastično poslabšalo stanje Willow. Mislim,da ne bo preživela noči Diha z odprtimi usti,kot bi dihala v prazno,piska,... Sploh ne vem kaj naredit. | |
|
| |
Juni
Število prispevkov : 981 Join date : 24/10/2009 Age : 34
| Naslov sporočila: Re: Pljučnica? Pon Feb 28, 2011 11:25 pm | |
| Daj jih na toplo in drži pesti :/ Upam, da bo vse ok. Jutri pa k vetu po še eno dozo. | |
|
| |
Skinny
Število prispevkov : 442 Join date : 11/03/2010 Age : 47 Kraj : Kamnik
| Naslov sporočila: Re: Pljučnica? Tor Mar 01, 2011 6:27 am | |
| Vsekakor mora dobiti kaj močnejšega, oz dodatno dozo zdravila. In savnanje v kopalnici... | |
|
| |
Jasmina
| Naslov sporočila: Re: Pljučnica? Sre Mar 02, 2011 3:35 pm | |
| Danes je drugi dan kar jemlje Marbocyl,dobila pa je tudi vitamine,sam ji nisem še nič dala,ker baje ni za podgane (Vitamin AD3EC od Krke). | |
|
| |
Dejan
Število prispevkov : 584 Join date : 13/01/2009 Age : 42 Kraj : Kranj
| Naslov sporočila: Re: Pljučnica? Sre Mar 02, 2011 4:22 pm | |
| Upam, da ti podganici čimprej okrevata. | |
|
| |
Jasmina
| Naslov sporočila: Re: Pljučnica? Pon Mar 14, 2011 4:44 pm | |
| Res več ne vem kaj naj naredim. Ko so na antibiotikih je vse ok, sam veterinar mi je rekel,naj jim samo 5 dni dajem antibiotike. To se pa že tolk vleče,da se mi zdi kot da jih mučim | |
|
| |
Juni
| Naslov sporočila: Re: Pljučnica? Pon Mar 14, 2011 6:35 pm | |
| H kateremu veterinarju pa to hodiš? Se ziher spozna?
Drugače pa nujno za več dni antibiotike, ali pa morda kake druge. Jaz sem dobila prvič marbocyl v kombinaciji s sumamedom, zdaj imam pa primotren; se mi zdi, da je marbocyl malo bolj pomagal, ampak so ga stalno pljuvali ven, pa pol tako resno ni bilo, tako da res ne vem. Sicer pa: meni so še vedno dali zadevo za 1 teden in mi rekli, da po enem tednu pokličem in povem, kakšno je stanje.
| |
|
| |
choo
Število prispevkov : 1152 Join date : 17/03/2010 Age : 35 Kraj : Ljubljana
| Naslov sporočila: Re: Pljučnica? Pon Mar 14, 2011 6:49 pm | |
| Ko so moji samo malo kihali, so mogli jest antibiotike skoraj 10 dni... tako da če je res pljučnica, 5 dni sigurno ni dovolj. Imeli so pa enroxyl. | |
|
| |
Jasmina
| Naslov sporočila: Re: Pljučnica? Pon Mar 14, 2011 8:14 pm | |
| Moji so meli najprej 1 teden en drugi antibiotik,sem žal že pozabila ime, potem pavza 14 dni potem pa 5 dni marbocyl,ker je bolj močen.
Kok se spozna pa ne vem,dosti pomojem ne ...:/ | |
|
| |
Juni
| Naslov sporočila: Re: Pljučnica? Pon Mar 14, 2011 8:17 pm | |
| To s pavzo meni sploh nima smisla Je kaka opcija, da pokličeš v LJ na veterino za nasvet? Dr. Račnik (mislim, da se tako piše) dela ta teden dopoldne, mogoče ti bo on znal bolje svetovat. | |
|
| |
Jasmina
| Naslov sporočila: Re: Pljučnica? Tor Mar 15, 2011 8:31 pm | |
| Bom poklicala. Danes mam gužvo,ker se je še Lilly(psički) zob zlomil,tako da smo stalno pri vetih :S | |
|
| |
pipsi
Število prispevkov : 56 Join date : 28/08/2010
| Naslov sporočila: Re: Pljučnica? Sre Mar 16, 2011 7:19 pm | |
| Moja tamala Esti že kakšne 4 dni težko diha, pa sem mislila da je od žaganje ker je od smreke, ji zamenjala pa ni bilo bolje pa sem rekla, bom še malo počakala, zdajle v parih urah pa se ji je stanje tako poslabšalo da diha skozi usta, izgleda kot da se duši, mislim da ima nos tako poven in na trenutke hoče pihnit skozi nis pa otresa z glavo in čisto brez energije je....zdajle bom klicala veterinarja, nevem kaj ji je..?? | |
|
| |
Nes
Število prispevkov : 1946 Join date : 14/08/2009 Age : 37 Kraj : Maribor
| Naslov sporočila: Re: Pljučnica? Sre Mar 16, 2011 7:34 pm | |
| V kopalnico zraven vzet, med tuširanjem da ji para malo sprosti nosek. | |
|
| |
pipsi
Število prispevkov : 56 Join date : 28/08/2010
| Naslov sporočila: Re: Pljučnica? Sre Mar 16, 2011 9:23 pm | |
| Bla pri dežurnem veterinarju na Viču.Najprej so ji dali hrano ker nič ne je, pač po inekciji v usta.Potem antibiotik pod kožo ter inhalacija z antibiotikom notr v pari.Baje da je ful kritično, ma zabasana pljuča, verjetno je pljučnica. Za domov sem dobila še en antibiotik ki ji ga dajem vsak dan, če nebo bolje pa na veterinarsko kliniko tam za exote, ulica v mestni log al kaj je, zraven moje šole. Držite pesti, ker je fuuuul boga! | |
|
| |
choo
Število prispevkov : 1152 Join date : 17/03/2010 Age : 35 Kraj : Ljubljana
| Naslov sporočila: Re: Pljučnica? Čet Mar 17, 2011 4:36 am | |
| Držim pesti, da bo vse ok... sicer pa ima tudi ta ambulanta zdaj dežurstvo (no, vsaj dežurno telefonsko številko 24/7, ne vem pa, kako potem to v praksi zgleda, ker jih na srečo še nisem rabila) | |
|
| |
Skinny
Število prispevkov : 442 Join date : 11/03/2010 Age : 47 Kraj : Kamnik
| Naslov sporočila: Re: Pljučnica? Čet Mar 17, 2011 6:25 am | |
| Pokličeš in v roku pol ure prileti vet na kliniko. Vem, ker smo Natrixa v soboto zvečer moral odpeljat, ker ga je Nyx ugriznila v tačko da mu je cela otekla in ni pogojev, da bi ga pustila do ponedeljka brez zdravil. In seveda je cena pregleda dvojna. | |
|
| |
Nes
| Naslov sporočila: Re: Pljučnica? Čet Mar 17, 2011 7:29 am | |
| LEPO PROSIM, bodi izredno pozorna na mesto vboda, kamor so injecirali antibiotik. Pri podganah se namreč zgodi tole http://www.rathealth.co.uk/images/baytrilburnteasel.jpg Več o pojavu lahko izvete z iskanjem zveze ''batryl burn''. In NIKOLI ne dovolite, da podgani injecirajo antibiotik z aktivno učinkovino ''enrofloxacin''. Na povezvi bo pisalo, da se razjede razvijejo pri nekaterih podganah. Torej ne pri vseh, samo po moje je preveč tvegano. Lahko, da ne bo nič, ampak toliko, da veste, da je kaj takega tudi možno. | |
|
| |
Beti
Število prispevkov : 4 Join date : 04/01/2011 Kraj : Ljubljana
| Naslov sporočila: Re: Pljučnica? Ned Apr 24, 2011 11:03 am | |
| Termafor pa savna. Bomo poskusl hvala | |
|
| |
METALLKA
Število prispevkov : 103 Join date : 10/04/2009 Age : 29 Kraj : Ljubljana
| Naslov sporočila: Re: Pljučnica? Tor Maj 17, 2011 8:26 pm | |
| men je vet reku da sta 2 "vrsti" pljucnic in da samo na 1 delujejo zdravila. Toplota moji podganci ni nc pomagala ker je bil problem ta, da ni izkasljevala sluzi (nevem ce podgane to sploh pocnejo) in je samo tezje in tezje dihala | |
|
| |
Juni
| Naslov sporočila: Re: Pljučnica? Tor Maj 17, 2011 8:47 pm | |
| Podgane ne izkašljujejo sluzi sploh, vsaj jaz še nisem slišala, da bi jo. Sicer pa na mikoplazmozo zdravila definitivno delujejo, kar se pa tiče prav pljučnice, pa ne bi vedela. | |
|
| |
Nes
| Naslov sporočila: Re: Pljučnica? Sre Maj 18, 2011 5:34 am | |
| Ne, meni se pa zdi, da na miko ne morejo zdravit, lahko dajo antibiotike samo za okužbo, ki je sprožila miko in se potem samo čaka, da imunski sistem pride dovolj k sebi, da se razmnožene miko bakterije pomirijo.
To nisem zdaj prepričana, bo treba Fiammo vprašat. Mislim, pljučnico lahko zdravijo, sama miko pa ne gre nikoli stran. | |
|
| |
Juni
| Naslov sporočila: Re: Pljučnica? Sre Maj 18, 2011 3:26 pm | |
| Ej Nes, saj imava obe na svoj način prav Mikoplazmoza je bolezen, ki jo sproži mikoplazma; ko pride do pljuč, se ji reče pljučnica. Mikoplazmoza se pozdravi, pljučnica se tudi lahko, mikoplazma pa ne. Vsaj tako piše na strani od rmca. Ampak rmca ne omenja nobene 'druge vrste' pljučnice. Edit: tole sem našla na ratguide.com: Pneumonia is the result of primary or secondary infections by organisms such as bacteria, viruses, or fungal and parasitic infections. These organisms may reach the lungs through droplet (aerosolization), contact, or hematogenous (in the blood) spread. Pneumonia can also result through the inhalation of chemical irritants, or due to the aspiration of food or of drugs being administered.Ampak še vedno nič nisem našla o tem, da se katere vrste ne bi dalo pozdravit. | |
|
| |
efii
Število prispevkov : 14 Join date : 29/06/2011 Age : 33 Kraj : Ljubljana (iz tolmina)
| Naslov sporočila: ... Tor Okt 04, 2011 12:24 am | |
| Pri meni je pa takole, da sem danes izvedela, da imam jaz pljučnico, ko sem bila pri zdravniku... Ali se lahko podganček naleze od mene? zelo me skrbi, ker je že 2 dni bolj len kot ponavadi, veliko več spi kaj če bo zbolel zaradi mene? Ker se res ogromno ukvarjam z njim in vem, da so moje bakterije sigurno prišle u stik z njim.. | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov sporočila: Re: Pljučnica? | |
| |
|
| |
| Pljučnica? | |
|