Forum ljubiteljev podgan
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Za vse ki imajo podgano, si jo želijo ali so jim podgane enostavno všeč.

KazaloPortalGalleryLatest imagesIščiRegistriraj sePrijava

Oxbow Regal Rat

Go down 
+3
Muha
Nes
Dr. Miška
7 posters
Pojdi na stran : Previous  1, 2
AvtorSporočilo
Juni

Juni

Število prispevkov : 981

Oxbow Regal Rat - Page 2 Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Oxbow Regal Rat   Oxbow Regal Rat - Page 2 Icon_minitimePet Maj 06, 2011 11:14 am

choo je napisal/a:
Juni, s čim pa ti tvoje ta male hraniš?

Jaz sem jim dajala kar tisto mokro pasjo hrano za mladičke (take vrečke so, ne tisto iz konzerve), not sem pa zamešala brikete (ne Oxbow, ampak te ki se zdaj dobijo v Mr. Petu, taki oranžni so) in ovsene kosmiče. Vlaga od pasje hrane je fino raztopila tiste kosmiče, tako da ni bilo problemov. Potem sem jim pa postopoma dajala vse manj pasje hrane in vse več ostalih stvari, tako da so zdaj pri 3 mesecih že na moji običajni podganji mešanici. Smile Občasno jim pa vržem not še malo teh oranžnih briketov. Oxbow se pa pri mojih ni preveč obnesel.
Nazaj na vrh Go down
choo

choo

Število prispevkov : 1152
Kraj : Ljubljana

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Oxbow Regal Rat   Oxbow Regal Rat - Page 2 Icon_minitimePet Maj 06, 2011 8:25 pm

Moji so se pa blazno zredili od teh ta oranžnih briketov (mi je enkrat zmanjkalo Oxbowa pa sem to potem vzela). Mali zverinici sem pa zdaj namešala hrano po receptu od Nes, pa bom kombinirala s hrano za pasje mladiče, jutri grem pa še po sojino mleko Smile Hvala za nasvete veselje
Nazaj na vrh Go down
http://nellaf.deviantart.com
sharp

sharp

Število prispevkov : 169

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Oxbow Regal Rat   Oxbow Regal Rat - Page 2 Icon_minitimeSob Jun 18, 2011 2:52 pm

No, da še jaz napišem. Takrat, ko sem pred parimi meseci kupil Oxbow, sem bil povsem navdušen, ker sem mislil da bo to super in vse. Pa spomnim se da ko sem jim prvič dal so kar jedli. Tudi potem še nekaj časa. Kar hitro pa so oxbow povsem nehali jesti. Sploh, niti povohati ga niso želeli in tudi po kletki so ga razmetavali kar med iztrebke in urin. Sedaj ga imam še celo nekaj v vreči in občasno, zelo redko jim dam. (Niti ne vem zakaj). In tudi moji so občutno shujšali. (Jerry in Charlie tudi prek 50 gramov). Sem pa tudi kupil tiste male, oranžne brikete iz mr. Peta, pa jih tudi ne marajo preveč. Na začetku se mi je zdelo že da jih niti povohati nočejo ampak sem potem opazil, da je nekaj hrane vseeno izginilo. Se mi pa vseeno ne zdi v redu in občutno predraga. Meni se 7€ za pol kile hrane, ki bi jo, tudi če bi jo imeli zelo radi zmanjkalo v nekaj dneh, občutno preveč. S tem, da moji trije sploh niso navdušeni nad njo. Po pravici povedano mi je bila še najboljša stara hrana iz Mr. Peta. Večino sestavin so imeli radi in na vse zadnje je bila tudi cenovno povsem v redu. (nekaj čez 2€ za 500g in nekaj čez 3€ za 600g)
Sedaj hrano nekako kombiniram. Občasno še kupim kakšne takšne brikete, sicer pa jim dajem malo zelenjave, sadja, kakšen košček salame in sira, sončnična semena, kakšne kosmiče (corn flakes), jušne kroglice, kakšne ostanke piščanca. V zooticu sem in tja kupim neke ''piškotke'' za glodavce, ki jih imajo tudi zelo radi. Mešano v glavnem.
Oxbow me je res razočaral in zaenkrat v slovenskih trgovinah ne vidim hrane za podgane, ki bi mojim trem resnično ustrezala. Tako se je pač treba znajt. Smile
Nazaj na vrh Go down
choo

choo

Število prispevkov : 1152

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Oxbow Regal Rat   Oxbow Regal Rat - Page 2 Icon_minitimeSob Jun 18, 2011 9:07 pm

Zanimivo, moji pa prav popadejo tele ta oranžne brikete, ampak kot sem že omenila, se tudi noro redijo po njih, tako da jih ne kupujem. Sicer je pa pri nas trenutno tako, da imajo mladički ves čas na voljo domačo mešanico, ta veliki dobijo pa domačo mešanico enkrat na 2-3 dni, ves čas imajo pa na voljo tudi oxbow. Domače mešanice zmanjka takoj, oxbow pa malo dalj traja, ko pa še oxbowa zmanjka, pa spet nafilam obe posodici. Kar funkcionira Smile
Nazaj na vrh Go down
http://nellaf.deviantart.com
Sponsored content

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Oxbow Regal Rat   Oxbow Regal Rat - Page 2 Icon_minitime

Nazaj na vrh Go down

Oxbow Regal Rat
Nazaj na vrh 
Stran 2 od 2Pojdi na stran : Previous  1, 2