Hello!
sem 20-letna totalna fanica podganc.. moji dve lumpi sta na žalost že poginli... seveda nameravam met te žverce še vsaj enkrat, ker so res najboljše družabnice
začelo se je leta 2007 s srfanjem po netu, odločala sem se med podgano in dihurjem. za podgano sem se na začetku odločila predvsem zato, ker nisem mela dosti € za dihurja. pa mi ni bilo niti milisekundo žal, da sem imela takrat luknjo v žepu
potem se je zataknilo še doma, ko mi oči ni pustil (ti grozni stereotipi), ampak me to ni ustavlo. prijateljica mi je zrihtala številko frenda, ki ima doma udave in goji podgane, pa sva šle.
tako smo 23. avgusta 2007 dobili novo črnobelo družinsko članico Linki. vsi so jo takoj vzeli za svojo, ne glede na to koliko pomislekov je bilo prej
druga članica se nam je pridružila 25. maja 2008. Pinki (albino) sem kupila v Zooticu v Celju, staro skoraj pol leta. katastrofa! seveda ni bila čisto nič socializirana, poleg tega je bila še noseča (kar mi seveda niso povedali). in potem sem imela 14 podgan, juhej
ene par mi jih je uspelo podarit, ostale sem nesla nazaj v trgovino, čeprav jih niso hoteli vzeti.
Linki je bila stara nekaj čez 2 leti, ko se ji je začel delati tumor na vratu. veterinarka nam je dala antibiotike, če bi bla slučajn gnojna bula (tamali sta se tu pa tam zravsali, pa smo mislili da je od tega), ampak se ni nič zmanjšala... operacija nam je bila odsvetovana zaradi njene starosti, globine izrastka in tumor je bil na zelo občutljivem mestu. razveseljevala nas je še par mesecev... potem pa enega jutra ni zlezla iz hišice in..... no, zdaj za vedno počiva na mojem hrbtu kot tattoo..
Pinki po Linkini smrti ni bila več ista, mislim da jo je precej prizadelo, ko je izgubila prijateljico... in čez nekaj mesecev nas je zapustila še ona.
vsi ti pogriženi kabli, daljinci, radirke, kapuce.. ma sej jim ne moreš nič zamerit
še malo o meni? sem iz Žalca (okolica Celja), študiram japonologijo v Lj, rada fotografiram in plešem ob štangi
imam samo to življenje, zato ga želim izkoristit kar se da.
tak, če vas še kaj zanima pa vprašajte ^^
Lp Rozi
Linki
Pinki
tattoo